Over AJ

AARTJAN.NL = AART JAN BERGSHOEFF,
media designer sinds 1991. Na zijn studie media design (MA Master of Art, Beeld- en Mediatechnologie, 1991, HKU Hilversum) en de lerarenopleiding schilderen (BA, 1990, HKU Utrecht) is hij vanaf 1991 werkzaam als ontwerper en docent, onder andere bij Mediamatic, als studiochef bij Endemol Design Group en als art director bij AKN Hilversum.

Sinds 2001 is hij zelfstandig media designer onder de naam AARTJAN.NLNaast zijn werk als grafisch- en webontwerper geeft hij veel les, zoals op het ROCvA, de HvA en Nyenrode Business University. Via First Center gaf hij ook veel trainingen, o.a. aan Sanoma. Als docent / trainer in nieuwe en oude media, webdesign, beeldbewerking, Indesign, Photoshop, Illustrator en Dreamweaver werkt hij onder andere voor:

Hij is verder DJ (DJ Aartjan de Partyon – dat rijmt!) en gitarist in diverse pop- en rockbands. Binnenkort gaat hij zijn oude tracks op Australische wijze remixen onder de naam DJ REDO – the AB Originals.

Blogs en Social Media

Kettingbeschermer.nl – een blog over fietsen en urban mobility om de SmartChainGuard (de ideale kettingkast-oplossing) en de Stuurdrager.nl (stuur en drager in één – steercarrier.com) extra onder de aandacht te brengen

AARTJAN.NL/BLOG – waar je nu bent. “Niet gesponsord! Mijn blogs gaan gewoon over dingen die ik zelf fantastisch goed vind. De links naar de producten zijn soms Affiliate links, zodat ik een percentage krijg via die link. Heel af en toe krijg ik gratis produkten aangeboden.”

Wil je per email een melding van nieuwe blogs? Zie “Volgen” in de rechterbalk.

Je kan ook notificaties in je browser ontvangen, via het rode belletje rechtsonder. Dan krijg je notificaties van nieuwe, en van vernieuwde blogs. Oude blogs worden  namelijk best vaak ge-update.

Twitter  |  Facebook  |  LinkedIn  |  Google Plus


 

OPLEIDING

1990–1991
MA (Master of Art) Media Design
Beeld- en MediaTechnologie
HKU Hilversum

1986–1990
BA (Bachelor of Art)
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
lerarenopleiding schilderen en tekenen

Verkort CV

2004—heden
Zelfstandig ontwerper te Amsterdam,
docent nieuwe media ROCvA en HvA
2008
Art director TVFilm, AKN, Hilversum
2001—2003
Ontwerper bij Mediamatic IP
en docent bij Mediamatic NetLes
2000—2001
Ontwerper en studiochef,
Endemol Design Group, Aalsmeer
2000
Freelance mediadesigner
1992—2000
Graphic designer,
DTP/Concept Amsterdam
1991—1992
Media designer,
Rietveld Communicatie Amsterdam