AirPods: i10 TWS review

Er zijn inmiddels veel namaak AirPods. Goedkope imitaties die er bijna net zo uitzien, voor een paar tientjes in plaats van 180 euro. Maar de meeste zijn slecht, met slechte geluidskwaliteit, met een raar groot formaat en een slechte batterij. Ze verkopen als een tierelier: blijkbaar wil iedereen met die witte staafjes rondlopen. Helemaal swag. Maar welke zijn wel goed? Nou, in ieder geval deze i10 TWS voor 35 euro.

Fake namaak neppe imitatie AirPods

Er zijn zoveel verschillende neppers dat je tussen de bomen het bos niet meer ziet. Ik heb me suf zitten Googelen, en vond deze i10 TWS als een van de weinige lichtpuntjes. Ik heb ‘m inmiddels binnen – dus hier de hands on review. 

De i10 TWS heb ik hier gekocht (35,-) en deze is inderdaad ECHT goed. Er zijn zelfs al imitaties te koop van deze i10 TWS! Ja het leven is ingewikkeld: je moet dus de “goede” neppers hebben. De originele fakers, de echte namaak…

Ik vind de Apple AirPods best goed, maar duur, en voor die prijs ook weer niet eens zo heel goed. Ik heb ze getest. Ik hoef ook helemaal geen namaak. Doe mij maar de voordelige kwaliteitsmerken zoals Aukey, KZ of Rock. Beter dan de originele Apple AirPods. Te koop op AliExpress of Amazon. Dus als draadloos oordopje neem ik de Aukey EPB40, (in ear, dus die sluit je oor af: klinkt altijd beter. En ook met betere batterij en betere microfoon). Of – als ik superhoge audiokwaliteit wil – een grote koptelefoon of audiofiele oordopjes als de TRN V80, met een Bluetooth kabel of een Bluetooth clip als de Shanling M0.

En nu is er dus ook die i10 TWS. Een topper als je geen IN EARS of grote OVER EARS wil. Er zijn nogal wat mensen die dat willen, want dan hoor je het geluid om je heen beter, en het belt daarom fijner. Net als bijvoorbeeld de Headroom MS16: beter dan de gewone Apple oortjes, met draad. Voor maar 7 euro.

En dit is’m dan, beter dan originele Apple AirPods: de i10 TWS. Hier te koop (35,-). Of anders hier. Met USB-C en Bluetooth 5.0, dus ook geschikt voor Android. Ook draadloos op te laden met een Qi-lader.

Ik had ze in 10 dagen binnen. Op de verpakking staat als waarde 6 dollar dus het gaf dit keer geen problemen. Er blijft een kleine kans op extra kosten als de Nederlandse douane het met een steekproef eruit haalt, want boven de 25 euro moet je officieel import-kosten betalen. Ik bestel heel erg veel en toch komt dat gelukkig maar zeer zelden voor (2x tot nu toe).

Het pairen gaat supersimpel: je ziet ze op je telefoon bij Bluetooth wel staan.

De geluidskwaliteit is goed (voor dit systeem dan – in ears zoals de Aukey EP-B40 kunnen veel beter klinken). Met genoeg bas. Je kan er eventueel siliconen hoesjes (Fins) omheen doen, voor nog beter geluid en/of betere pasvorm. Maar dat is erg persoonlijk. Je kan die fins hier op AliExpress kopen voor nog geen euro.

De telefoon opnemen en ophangen kan door een tikje tegen het oordopje. Zo kan je ook de muziek stoppen of starten. Dubbeltik is Next. Het vorige nummer is 3x tik. En met lang-tik activeer je Siri (op een iPhone, maar op Android werkt het vergelijkbaar). Je kan het doosje opladen via USB-C (hier tips voor kabels en opladers), of draadloos via een Qi-oplader. Er zit een kabel bij van USB naar USB-C, dus die kan je met al je opladers al gebruiken. (Zo’n kabeltje kost bij de Apple Store al 29€ dus die hele AirPods krijg je nu eigenlijk gratis! ;0 ) De batterij van de oortjes gaat ongeveer 3 uur mee met muziek, of 8 uur zonder muziek met bellen. Je kan ze in het doosje weer opladen, en dat kan ongeveer 3 keer, dan moet je het doosje zelf weer opladen. De microfoon is net als bij alle Bluetooth lang niet zo goed als bedraad. Maar dat ligt aan Bluetooth.

Een Engelstalige handleiding zit er ook bij.

Conclusie: aanrader!

Zie ook de blog met de Top 20 AirPods alternatieven
Of de blog met de Top 40 Beste oordopjes.


Je wordt doodgegooid met supergoedkope neppe AirPods voor nog geen tientje. Maar de meeste zijn slecht.

22 Reacties

 1. Ik heb voor €30 de Padear Mini X gekocht. Deze vergeleken met de echte Apple Airpods.
  Ze klinken net iets minder, maar nog altijd acceptabel geluid ! Vooral als je het geluidsniveau niet te hoog zet.
  Bij een telefoongesprek hoor je het maar langs 1 oor t.o.v. de AirPods langs beide oren.
  En bij het uithalen van de Padear stopt de muziek niet vanzelf.

  De Padear verbind snel met elkaar en met de smartphone dmv bluetooth.
  De oortjes kan je opladen in de oplaadcase. De oplaadcase laad je ook met een ‘lightning kabel’.

 2. Ik heb zelf na lang getwijfeld te hebben toch de Airpods besteld, en ik moet zeggen had ik het maar veel eerder gedaan!
  De normaal bedrade Apple oortjes vielen altijd uit mijn oren, dus ik was sceptisch over de Airpods. Eenmaal in huis wil ik niet anders meer, ze vallen niet uit mijn oren (is natuurlijk gebruikers afhankelijk), geluidskwaliteit is voldoende tot goed voor YouTube en wat muziek, maar 1 heel groot pluspunt: het gemak!
  Case openen en Airpods worden verbonden, Airpod uit je oor en muziek of video wordt gepauzeerd, enz. Niet meer gebruiken is terug in de case, niks moeilijk uitzetten, of kabeltje opbergen. Je moet het echt zelf ervaren om het gemak te ervaren.

  De i10 TWS schijnt ook goed te zijn, ikzelf heb de Funcl Ai en W1 erbij besteld voor de fun, deze wordt momenteel in voorverkoop verkocht bij Indiegogo en krijgt ook lovende reviews, zeker voor 22 euro inclusief verzendkosten waarschijnlijk een ander mooi alternatief voor de Airpods.

 3. Ik deel de ervaringen van Maxim voor wat betreft de Padear Mini X. Als toevoeging wil ik nog wel vermelden dat de batterij in de oortjes beperkt is tot ca. 100 minuten. Daarna moeten ze weer in de case worden opgeladen.

 4. Ik heb gisteren de i10 TWS ontvangen en kan niks anders zeggen dan dat het echt super goede namaak Airpods zijn! Het geluid klinkt echt super goed en ook is er voldoende bass te horen. De oplaadcase is net zo klein als de echte Airpods en mensen zien het verschil niet zodra ze in je oren zitten. Ook bij de i10 tws zit automatic pairing en touch controls (geen lelijke knop meer zoals vele namaak Airpods). Je kan hem ook draadloos opladen. Niks anders dan lof! Ik vind de prijs van 30 euro dan ook een stuk goedkoper en beter dan de originele Airpods en ik zou niet weten waarom mensen 180 euro betalen voor de officiele

 5. Hoi, ik heb net de i10 tws binnengekregen. Was zeer nieuwsgierig na vele lovende reakties. Echter de mijne laadt niet op. Er branden geen batterijlampjes. Ligt er al een flinke tijd aan en maakt geen verbinding met Bluetooth.
  Heeft iemand van jullie tips?

 6. Ben er inmiddels uiten vind ze geweldig. Super geluid. Alleen ff afwachten hoe het met sporten gaat maar daar zijn genoeg oplossingen voor.

   1. Hoi Jan, mijn USB-c snoer bleek het niet te doen. Verkoper van Marktplaats beloofde een nieuwe op te sturen. Is nooit gebeurt helaas maar mijn partner had een snoertje bij eigen telefoon.

 7. Na een paar weken ben ik beduidend minder enthousiast. Batterij gaat gemiddeld 1 uur mee. Connectie valt vaak weg. Ga toch naar iets anders kijken denk ik.

  1. Dag Monique, naar aanleiding van je bericht mijn oordopjes getest. Ik haal ruim 3 uur. Over een maand zal ik het nog eens proberen.

 8. Ik heb in inmiddels een nieuw paar gekregen van de verkoper, heel aardig. Maar blijf problemen houden: na 25 minuten sporten geven ze eerst steeds een piep en na een paar minuten zeggen ze: hour half, en dan stoppen ze ermee. Ik krijg ze dan niet meer verbonden met mijn iphone. Neem liever het doosje niet mee met hardlopen. Ook de rechterkant lijkt niet goed te verbinden. Ik wil ze zo graag fijn vinden, want als het geluid is super!
  Waar hebben jullie ze gekocht? Misschien heeft mijn verkoper een verkeerde partij gekocht.

  1. Ik heb de mijne gekocht via de koppeling in het artikel hierboven (Eternal digital store: Store No.1982092 en heb tot op heden geen klachten.

   1. Jan, Beide links in dit artikel verwijzen NIET naar store no, 1982092. De beide links voor de i10 TWS wijzen ook niet naar een store met naam Eternal digital store
    De ene link wijst naar Store No.4623041(naam vd shop is ook 4623041) en de andere link wijst naar E lectronic store (store no 4413076)

    1. Martin, je hebt helemaal gelijk. Hoe ik aan de Eternal Digital Store kom, weet ik niet meer. Feit is dat deze shop mijn oortjes geleverd heeft. Inmiddels verwijzen de linkjes in de blog van Aartjan alweer naar de opvolger: de i11 tws.

     1. De shops komen en gaan. De shop waar ik het aanvankelijk kocht is er inmiddels al niet meer. Ik heb de links daarom vervangen door andere shops, de grootste en betrouwbaarste. Er worden ook veel neppers verkocht van de i10 TWS.

 9. Ik vind het wel verleidelijk om te bestellen, maar op youtube zag ik een video van Nikolay Tanev die stelt dat alle replica’s van het moment initieel een goede accuduur hebben maar na 1 a 2 maanden terug zakken naar 20 minuten. Dat houdt me nog tegen.

Geef een reactie