AirPods: i10 TWS / i12 / Air MX TWS review

UPDATE april 2019 Er zijn veel namaak AirPods. Goedkope imitaties voor een paar tientjes in plaats van 180 euro. De meeste zijn slecht, met slechte geluidskwaliteit, met een raar groot formaat en een slechte batterij. Maar ik heb ook goede i10 TWS en Air MX TWS voor 32 euro gevonden. Net zo goed als de echte! Er zijn zelfs nog betere en legale alternatieven, zoals de earbuds QCY QS1 T1C (20,-), zie de Top 20 AirPods alternatieven.

Fake namaak neppe imitatie AirPods

Er zijn zoveel neppers dat je tussen de bomen het bos niet meer ziet. Ik vond de i10 TWS en de Air MX TWS als een van de weinige goede. Maar er zijn ook andere i10 TWS, het is een soortnaam. De winkel waar ik ‘m kocht was meteen al weer weg… dat gebeurt voortdurend, want het is illegale namaak, schaamteloos gejat design. 

De grootste kans heb je met deze i10TWS of deze i10 TWS of de Air MX TWS. Rond de 30 euro. Neem niet onder de 20 euro: die zijn meestal sowieso slecht.

TWS is geen merk, het betekent gewoon “True Wireless Stereo”. 

Ik vind de ECHTE Apple AirPods voor die absurde prijs van 220,- ook niet eens zo heel goed. Niet beter dan deze i10 TWS, waar al lang USB-C en draadloos opladen met Qi op zat, voordat Apple daarmee begon. Over innovatie gesproken.

Namaak hoeft van mij ook niet, er zijn betere alternatieven: Als draadloos oordopje neem ik de Aukey EPB40 (in ear, dus die sluit je oor af: klinkt altijd beter.) Met een nekdraadje. Met betere batterij (8 uur!!) en betere microfoon. Voor 25 euro op Amazon Duitsland, snelle levering in 3 dagen. Of de QCY QS1 T1C earbuds (20,-). Soms doe ik een grote koptelefoon, of pak ik m’n favoriete audiofiele oordopjes met draad, soms doe ik dat draadloos met een Bluetooth kabel (10,-) of met de Shanling M0 (100,-).

Maar het kan ook met die i10 TWS of de Air MX TWS als je geen IN EARS of grote OVER EARS wil. Er zijn nogal wat mensen die dat willen, want dan hoor je het geluid om je heen zogenaamd beter (NOT!!), en het belt fijner. Maar de Headroom MS16 met draad kan dan ook: veel beter dan de gewone Apple oortjes. Supergoed geluid, voor maar 7 euro, en geen namaak:

i10 TWS review hands on

Beter dan de originele Apple AirPods: de i10 TWS. Met USB-C en Bluetooth 5.0, ook geschikt voor Android. Ook draadloos op te laden met Qi. Hier te koop (35,-). Of hier. Winkels komen en gaan…  

Apple AirPods i10 TWS review. Swyzor i12 TWS

Het pairen gaat simpel: je ziet ze op je telefoon bij Bluetooth wel staan.

De geluidskwaliteit is uitstekend voor dit systeem. Met genoeg bas, zuiver, mooi en luid, zoals de Apple AirPods. Maar in ears zoals de Aukey EPB40 klinken beter. En in ears met een draad klinken nog weer beter.

Je kan er eventueel siliconen hoesjes (Fins) omheen doen, voor een veel beter geluid en betere pasvorm. Je kan die fins hier op AliExpress kopen voor een euro. Met fins passen ze niet in het doosje, dus dit is de reden dat Apple dit niet meelevert.

Telefoon opnemen en ophangen kan door een tikje tegen het oordopje. Zo kan je ook de muziek stoppen of starten. Dubbeltik is Next. Het vorige nummer is 3x. En met lang-tik activeer je Siri (op Android vergelijkbaar). Je kan het doosje opladen via USB-C (hier tips voor kabels en opladers), of draadloos via een Qi-oplader. Er zit een kabel bij van USB naar USB-C. (Zo’n kabeltje kost bij Apple al 29€ dus die hele AirPods zijn hier gratis!)

De batterij van de oortjes gaat ongeveer 1,5 a 2 uur mee met muziek. Je kan ze in het doosje weer opladen, en dat kan ongeveer 3 keer, dan moet je het doosje zelf weer opladen. Soms moet je ze langer opladen dan de lampjes aangeven. En niet elke oplaadkabel doet het goed, soms moet je een andere kabel pakken, of het stekkertje omdraaien. Het batterij-niveau zie je bij de i10 direct op je iPhone, rechtsboven bij Bluetooth. Maar de ene i10 is de andere niet, er zijn er ook met slechte batterij. Je weet ’t nooit.

De microfoon is redelijk, net als bij alle Bluetooth lang niet zo goed als bedraad. Er zit een Engelstalige handleiding bij.

De AIR MX vond ik vergelijkbaar, met Lightning in plaats van USB-C. Zie de review verderop. Het rechter-dopje viel wel af en toe heel even uit. En de beloofde Apple W1 chip zat er ook niet op.

Heb je ook de goede TWS gevonden? Laat maar weten in de comments! De winkel waar ik het kocht is er niet meer, de links heb ik nu naar andere grote shops gezet: Hier (35,-). Of anders hier

i12 TWS review

Ik kocht ook deze superpopulaire Swyzor i12 TWS (28,-) en deze werkt op zich wel, en zijn verder 100% identiek aan Apple Airpods, maar de geluidskwaliteit was slecht. En de microfoon ook. Een wereld van verschil met de i10. Om te bellen slecht, en ook voor muziek is het niks. Batterij en connectie doen het redelijk. Pairen was simpel, touch controls werken, alles doet het. Bezorging duurde 5 weken. Maar dus helaas een DIKKE AFRADER. Het kan zijn dat een andere i12 TWS wel goed is. Maar dus niet DEZE. 

Ik zou nu eerder deze i12 TWS proberen, of anders deze i12. Daar staan in ieder geval veel goede reacties bij (of deze i12 TWS). Ik heb bij die i10 in ieder geval gezien dat er voor deze prijs ook wel ECHT goede zijn…

Heeft iemand ergens goede i12 TWS gevonden, of i15 of zo? Laat maar weten in de comments!

AIR MX TWS review

De Air MX TWS voor 32 euro (of anders deze Air MX TWS) was ook goed. Met een topgeluid, zeker als je de bijbehorende Fins erbij bestelt, en over de dopjes schuift. Dan dicht het je oor beter af, en heb je een nog beter geluid. Dan heb je zelfs geen EQ meer nodig. Ook blijven ze dan beter in je oor zitten. Er zat ook een siliconen draad bij, die aan de dopjes kan, zodat je ze niet meer kan verliezen. De batterij was okee, rond de 1,5 uur. Hij is zeer vergelijkbaar met die goede i10 TWS. Ook draadloos oplaadbaar met Qi, alleen is deze niet USB-C maar Lightning. Bij mij viel het rechterdopje wel af en toe een beetje uit. Storend, maar misschien net te doen. Er stond bij dat er een Apple W1 chip in zou zitten, maar dat was in mijn geval niet zo, maakt mij ook niet uit. Op de verpakking stond als waarde 9 of 10 USD en het was er in 11 dagen.

Air Mx TWS AirPods
De fins en het siliconen draadje zijn handig en goed
Goede imitatie 1:1 AirPods met goed geluid
Met oplaadcese, identiek aan de originele AirPods
Met oplaadcese, identiek aan de originele

Coming up next: i18 TWS, i20 TWS, Air MX W1 chip

Binnenkort nog weer drie andere 1:1 AirPods, hier met een review. Eens kijken of dit wat is:

Aukey EP-B40 review

Voor een veel betere kwaliteit dan Apple kan je een grote koptelefoon nemen, of de Aukey EP-B40 (25,-) op Amazon. Die hebben een kabeltje in je nek. Op NUMMER EEN in de lijst Beste AirPods alternatieven. Snel geleverd. Hij klinkt voor een Bluetooth oortje heel erg goed, en het is allemaal van hoge kwaliteit. 8 Uur batterij, goede bas, een slimme EQ in 3 standen en goede pasvorm. Zie de uitgebreide review.

Earbuds: QCY QS1 T1C

Twee kleine losse dopjes in je oor: Earbuds. Die zijn in-ear, en dichten je oor af. Daarom met een betere geluidskwaliteit, zelfs beter dan die goede i10 TWS. Een van de populairste is de QCY QS1 T1C. Een hit, net als zijn voorganger vorig jaar, terecht, met vele tevreden gebruikers. Kost ook maar 20,- . Met 5 uur muziek op één lading, en dat is heel erg goed. AANRADER! Zie de uitgebreide review.

Zie ook de blog met de gehele Top 20 AirPods alternatieven zoals deze draadloze oorhaakjes:

Bluetooth oorhaken

En zie de blog met de Top 40 Beste oordopjes.

Wil je je oren helemaal vrijhouden, neem dan een Bone Conducting Headset.

69 Reacties

 1. Ik heb voor €30 de Padear Mini X gekocht. Deze vergeleken met de echte Apple Airpods.
  Ze klinken net iets minder, maar nog altijd acceptabel geluid ! Vooral als je het geluidsniveau niet te hoog zet.
  Bij een telefoongesprek hoor je het maar langs 1 oor t.o.v. de AirPods langs beide oren.
  En bij het uithalen van de Padear stopt de muziek niet vanzelf.

  De Padear verbind snel met elkaar en met de smartphone dmv bluetooth.
  De oortjes kan je opladen in de oplaadcase. De oplaadcase laad je ook met een ‘lightning kabel’.

 2. Ik heb zelf na lang getwijfeld te hebben toch de Airpods besteld, en ik moet zeggen had ik het maar veel eerder gedaan!
  De normaal bedrade Apple oortjes vielen altijd uit mijn oren, dus ik was sceptisch over de Airpods. Eenmaal in huis wil ik niet anders meer, ze vallen niet uit mijn oren (is natuurlijk gebruikers afhankelijk), geluidskwaliteit is voldoende tot goed voor YouTube en wat muziek, maar 1 heel groot pluspunt: het gemak!
  Case openen en Airpods worden verbonden, Airpod uit je oor en muziek of video wordt gepauzeerd, enz. Niet meer gebruiken is terug in de case, niks moeilijk uitzetten, of kabeltje opbergen. Je moet het echt zelf ervaren om het gemak te ervaren.

  De i10 TWS schijnt ook goed te zijn, ikzelf heb de Funcl Ai en W1 erbij besteld voor de fun, deze wordt momenteel in voorverkoop verkocht bij Indiegogo en krijgt ook lovende reviews, zeker voor 22 euro inclusief verzendkosten waarschijnlijk een ander mooi alternatief voor de Airpods.

 3. Ik deel de ervaringen van Maxim voor wat betreft de Padear Mini X. Als toevoeging wil ik nog wel vermelden dat de batterij in de oortjes beperkt is tot ca. 100 minuten. Daarna moeten ze weer in de case worden opgeladen.

 4. Ik heb gisteren de i10 TWS ontvangen en kan niks anders zeggen dan dat het echt super goede namaak Airpods zijn! Het geluid klinkt echt super goed en ook is er voldoende bass te horen. De oplaadcase is net zo klein als de echte Airpods en mensen zien het verschil niet zodra ze in je oren zitten. Ook bij de i10 tws zit automatic pairing en touch controls (geen lelijke knop meer zoals vele namaak Airpods). Je kan hem ook draadloos opladen. Niks anders dan lof! Ik vind de prijs van 30 euro dan ook een stuk goedkoper en beter dan de originele Airpods en ik zou niet weten waarom mensen 180 euro betalen voor de officiele

 5. Hoi, ik heb net de i10 tws binnengekregen. Was zeer nieuwsgierig na vele lovende reakties. Echter de mijne laadt niet op. Er branden geen batterijlampjes. Ligt er al een flinke tijd aan en maakt geen verbinding met Bluetooth.
  Heeft iemand van jullie tips?

  1. How Monique, ik heb ze ook gekocht en heb problemen met verbinden. Lampjes doosje branden voor de rest geen idee of ze het doen. Heb Bluetooth uit en aan gezet, iPhone opnieuw opgestart, netwerkinstellingen hersteld… of ik heb de slechte neppe gekocht?

 6. Ben er inmiddels uiten vind ze geweldig. Super geluid. Alleen ff afwachten hoe het met sporten gaat maar daar zijn genoeg oplossingen voor.

   1. Hoi Jan, mijn USB-c snoer bleek het niet te doen. Verkoper van Marktplaats beloofde een nieuwe op te sturen. Is nooit gebeurt helaas maar mijn partner had een snoertje bij eigen telefoon.

 7. Na een paar weken ben ik beduidend minder enthousiast. Batterij gaat gemiddeld 1 uur mee. Connectie valt vaak weg. Ga toch naar iets anders kijken denk ik.

  1. Dag Monique, naar aanleiding van je bericht mijn oordopjes getest. Ik haal ruim 3 uur. Over een maand zal ik het nog eens proberen.

 8. Ik heb in inmiddels een nieuw paar gekregen van de verkoper, heel aardig. Maar blijf problemen houden: na 25 minuten sporten geven ze eerst steeds een piep en na een paar minuten zeggen ze: hour half, en dan stoppen ze ermee. Ik krijg ze dan niet meer verbonden met mijn iphone. Neem liever het doosje niet mee met hardlopen. Ook de rechterkant lijkt niet goed te verbinden. Ik wil ze zo graag fijn vinden, want als het geluid is super!
  Waar hebben jullie ze gekocht? Misschien heeft mijn verkoper een verkeerde partij gekocht.

  1. Ik heb de mijne gekocht via de koppeling in het artikel hierboven (Eternal digital store: Store No.1982092 en heb tot op heden geen klachten.

   1. Jan, Beide links in dit artikel verwijzen NIET naar store no, 1982092. De beide links voor de i10 TWS wijzen ook niet naar een store met naam Eternal digital store
    De ene link wijst naar Store No.4623041(naam vd shop is ook 4623041) en de andere link wijst naar E lectronic store (store no 4413076)

    1. Martin, je hebt helemaal gelijk. Hoe ik aan de Eternal Digital Store kom, weet ik niet meer. Feit is dat deze shop mijn oortjes geleverd heeft. Inmiddels verwijzen de linkjes in de blog van Aartjan alweer naar de opvolger: de i11 tws.

     1. De shops komen en gaan. De shop waar ik het aanvankelijk kocht is er inmiddels al niet meer. Ik heb de links daarom vervangen door andere shops, de grootste en betrouwbaarste. Er worden ook veel neppers verkocht van de i10 TWS.

  2. Gisteren ontving ik mijn bestelde i10 TWS. Besteld na de positieve recensie van Aartjan. Positief verrast met de snelle levering (10 dagen). De geluidskwaliteit is prima en de oortjes zien er hetzelfde uit als de originele Apple AirPods.

   Zojuist ging ik hardlopen (van tevoren natuurlijk 100% opgeladen), maar na 30 minuten was de batterij al leeg! Hetzelfde probleem als Monique dus. Zwaar teleurgesteld natuurlijk… Zojuist de verkoper gemaild met de vraag of ik mijn geld terug krijg, maar dat zal waarschijnlijk niet gaan gebeuren.

   Ik zie dat meerdere mensen problemen hebben met de batterij, misschien is het goed om het artikel te verwijderen, voordat meerdere mensen teleurgesteld raken.

    1. Dank! Zie toch veel positieve reacties bij de i10 TWS van verkoper Shop4623041 (waar ik ze heb gekocht). Misschien gaat het bij ons toch om incidenten… Ik ben benieuwd naar de reactie van de verkoper.

     1. Het lijkt erop dat de oortjes niet goed genoeg doorladen in de oplaadcase. Ik heb ze nu, nadat de case aangaf dat ze volledig opgeladen waren, een paar keer terug in de case gestopt, voordat ik ze weer ging gebruiken. Nu zit ik nog op 70% na 40 minuten gebruik.

      Meerdere mensen dit probleem?

     2. Ja dit herken ik. Doorladen voorbij de groene bolletjes. Soms moet ik ook de stekker omdraaien of een andere kabel pakken.

 9. Ik vind het wel verleidelijk om te bestellen, maar op youtube zag ik een video van Nikolay Tanev die stelt dat alle replica’s van het moment initieel een goede accuduur hebben maar na 1 a 2 maanden terug zakken naar 20 minuten. Dat houdt me nog tegen.

  1. Zie de links in het artikel. Daar kun je op klikken. De webshop waar ik het kocht is Aliexpress, maar daar zitten veel verschillende shops op.

 10. Hallo ik heb de site mipowerbank.nl ziet er betrouwbaar uit. En het is in nederland dus krijg ik hem ook sneller binnen, maar weet iemand of die site goed of betrouwbaar is?

 11. Hier een wat minder enthousiaste gebruiker. De mijne laden niet goed op, batterij is erg snel leeg. Connectie met de rechter valt vaak weg. Als ze in de case zitten laden ze op, haal ik ze er ’s ochtends uit dan zijn ze leeg. Haal ik ze uit de case en stop ze er weer in laden ze weer op.
  Als ze het doen, dan is het geluid goed.
  Heb inmiddels contact opgenomen met de verkoper, maar die heeft nog niet gereageerd (waarschijnlijk ivm Chinees Nieuwjaar). Ben benieuwd naar de reaktie.

  1. Dit batterijprobleem heb ik dus ook! Lampjes op de case laten zien dat de oortjes 100% geladen zijn, maar dat is niet zo. Oortjes eruit en er weer in en hij laadt verder op…

  2. Ik heb dezelfde ervaring Marc.
   De connectie met de rechter (slave) viel bij mij ook vaak weg. Gek genoeg was het aardig stabiel wanneer ik binnen zat. Maar zodra ik ging lopen kon ik de i10’s eigenlijk niet meer gebruiken. Vooral buiten zijn ze waardeloos.
   Ik heb ook een dispute bij de verkoper gestart. Uiteindelijk heb ik maar $10 terug gekregen, of ik moest ze terug sturen. Dat is natuurlijk veel te duur.
   Het probleem was vooral dat het manco niet goed aan te tonen is in een video. Alleen het verhaal nemen ze geen genoegen mee.
   Maar zie maar eens de audio van 2 verschillende oortjes op te nemen, terwijl je er ook een video van maakt. Daar heb je toch al snel microfoons voor nodig. Wellicht zou je met een goede video wel een volledige refund krijgen.
   Verder vond ik de audio prima. En blijf ik voorstander van de pasvorm. Geen in-war, zodat je de mensen in je omgeving nog fatsoenlijk kan horen.
   Maar ze liggen nu dood te gaan in het nachtkastje.

   1. Hoi Peter,
    Ja herkenbaar, ik kreeg een reactie: stuur maar terug en als wij dezelfde klachten contacteren als jij dan sturen we een nieuw setje op. Had op Post.nl gekeken, pakketje terugsturen kostte: 24 euro. Dus dacht laat maar. Heb de mijne inmiddels weggegooid.

    Ik zag op Alieexpress inmiddels ook i10s verschijnen. Met blauwe lampjes, beide doppen schijnen los van elkaar te gebruiken te zijn en er gaat in de oordoppen kort een lampje branden zodat je kan zien dat ze aan staan.

    https://www.aliexpress.com/store/product/NEW-Mini-Tws-i10s-i10-Earphone-Latest-Bluetooth-5-0-True-Wireless-Earbuds-Long-Working-Play/4676062_32970996145.html

 12. Hallo, ik heb de i10 AirPods binnen en krijg ze niet aangesloten op Bluetooth. In eerste instantie zag ik i10 op Bluetooth maar kreeg geen verbinding. De koppeling heb ik toen weggedaan om opnieuw te koppelen. Helaas lukt dit niet want Bluetooth ziet de i10 niet. Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen? Alvast bedankt, is voor mijn dochter en die is best beetje terleurgesteld.
  Groet Sylvia

  1. Hoi Sylvia,
   Als je dit probleem hebt, moet je de oortjes uit de houder halen totdat de batterijen ervan leeg zijn.
   (laat ze een nachtje liggen)
   Zodra je ze weer gaat opladen en weer uit de houder gehaald worden komt de ‘pairing modus” weer actief.
   Dan kunnen ze weer gekoppeld worden.

   1. Ik heb dit probleem ook. Gisteren ontvangen. Ik krijg ze niet gekoppeld. Alle Bluetooth app verwijderd, instellingen aangepast, Bluetooth aan en weer uit. Niets helpt. Ik zal de tip van Peter gaan proberen.

 13. Niet doen!!!!!
  Op aanraden van deze site de i10TWS aangeschaft. Ze zien er mooi uit. Geluidskwaliteit is redelijk goed.
  Ik heb ze gekocht omdat het draadlose oortjes zijn zonder zo’n tussen kabeltje.
  Na een paar weken gebruikt te hebben ben ik er totaal niet te vreden mee. Batterij is binnen 30 minuten leeg. Ook het rechter oortje verliest steeds connectie. Heb dit gemeld bij ali-express. De oplossing is echt belabbert. Moet bewijs leveren dat het rechter kanal wegvalt en de batterij leeg is dmv een foto of video. Als iemand weer hoe je zo iets moet vast leggen
  Al met al goedkope chineese troep!!
  NIET KOPEN!!!!!!!!!!

 14. Na iets meer dan een maand de i12TWS eindelijk ontvangen.
  Netjes in een doosje en goed verpakt.
  Uiterlijk is bijna niet te onderscheiden van de echte Apple airpods.
  De werking is verder zoals een normale bluetooth headset. Verwacht dus geen Apple Airpod functies.
  Via aanraking kan je resp. de muziek stoppen, volume harder zetten, skippen, etc.
  De airpods zitten redelijk tot goed en vallen niet uit.

  Maar dan komt het.
  De geluidskwaliteit is om te huilen en haalt het in de verste verte niet bij de echte air pods.
  Het hoog is schel en het lijk net of de hoge tonen afbreken (omschrijf het maar even zoals het voelt).
  De bass is daarnaast ronduit slecht, het lijkt wel of deze frequentie’s totaal niet aanwezig zijn.
  Helaas 28€ rijp voor de prullenbak.

  1. Ik heb de i12 TWS net binnen (5 weken) en ben het met je eens. Geluid en microfoon zijn allebei slecht. Verder werkt alles wel.

   ik heb de blog ook weer aangepast met updates

  2. Mee eens. Heb de Swyzor i12 TWS dit weekend binnen gehad en ronduit waardeloos. Hoge tonen zijn zo schel dat ik het volume al vrij snel lager moet zetten en bas is vrijwel niet te horen en lijkt soms wel afwezig. Leuke poging die chinese namaak rommel, maar ik spaar wel door voor de echte Apple Airpods. De i10 probeer ik niet eens meer.

 15. Hallo, ik heb ze nu een week en de geluidskwaliteit is erg goed! Pairing ging vlot. En nu opeens kan Bluetooth ze niet meer vinden, ook niet na verwijderen, ook niet op andere apparaten. Ga de truc proberen van nachtje laten liggen. En als dat werkt maar hopen dat het niet vaker gebeurt!
  Aartjan, hulde voor je blogs, ik kijk er vaak op!

 16. Momenteel de i12 tas in bestelling! Ben benieuwd, na meerdere reviews op YouTube toch gekozen voor de i12 i.p.v. de i10. De linkjes in je artikel mbt de i12 linken trouwens door naar de i9. Weet niet of het daardoor komt dat het niet maar verwachting is? Ik heb ze in ieder geval via een andere link besteld en hoop ze snel binnen te hebben.

  1. Ja dat gaat snel, mijn link van de i12 die je dus NIET moet hebben deed het meteen al niet meer, een paar uur later nota bene… het kan best zijn dat er toch ergens goede i12’s zijn… laat maar weten als je ze hebt!

 17. Ik heb de gok nogmaals gewaagd, heb nu de i10s TWS (blauwe lampjes) besteld. Geluid is vergelijkbaar aan de i10 TWS (groene lampjes). Bij de knipperen in de earpods ook nog even een blauw of een rood lampje, zodat je weet dat ze aan staan.

  Volgens de verkoper en de gebruiksaanwijzing zou je de rechter los moeten kunnen gebruiken van de linker. Ik weet niet of ik iets fout doe, maar ik krijg het niet voor elkaar.

  De batterij is een beetje raar, het percentage springt op m’n iPhone X heel snel van 100% naar 90%, daarna daalt het langzamer. Als ik 35-40 min geluisterd heb, staat tie op 70%.

  1. Bij mij lukt het ook niet als los dopje (maar ik ben er ook niet verder ingedoken). Welke shop op Aiexpress was het? Is het geluid net zo goed als de bedrade Apple oortjes? Dank!

   1. Geen idee hoe het geluid is in vergelijking met de bedrade oortjes van Apple. Die gebruik ik nooit.

    Ik heb de i10s hier gekocht: https://www.aliexpress.com/store/product/NEW-Mini-Tws-i10s-i10-Earphone-Latest-Bluetooth-5-0-True-Wireless-Earbuds-Long-Working-Play/4676062_32970996145.html

    Deze verkoper is overigens geen aanrader. Je krijgt na verzending heel snel een trackingcode. Alleen de tracking stond ruim 2 weken stil. Verkoper heeft het pakje pas na 2 weken verzonden. In totaal een kleine 5 weken onderweg geweest.

    Overigens is de Bluetooth connectie met deze een stuk beter dan de versie met de groene lampjes. Ik kan met deze door m’n hele huis lopen en de verbinding blijft goed.

 18. Ik heb deze i12 besteld, die compleet anders zijn dan degene met een rode streep op de verpakking: https://www.aliexpress.com/item/2019-Touch-control-i12-TWS-1-1-Air-3D-pods-Wireless-Bluetooth-5-0-super-bass/32974070973.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.73294c4deLdd4C

  Ik heb ze besteld omdat ik wel oordopjes wilde die niet zo diep in je oor gaan, maar ook per se donkere wilde, het liefst zwart. Helaas is deze i12 de enige die in andere kleuren dan wit beschikbaar is.

  Ze lijken wel enigszins ok, maar ze zijn totaal niet intuitief, waardoor ik me de eerste paar dagen gigantisch geirriteerd heb en dacht dat ze gewoon niet goed werkten:
  – De knop op het doosje is om de oordopjes aan of uit te doen.Licht aan betekent opladen en de oordopjes staan uit, licht uit betekent dat de oordopjes aan zijn en je kan ze dus ook vanuit het doosje horen. Terwijl ik in de auto zat stopte de muziek uit mijn autoradio, want het bleek dat de oordopjes aan waren. Super raar als je niet door hebt waarom
  – Als je beide oordopjes uit het doosje haalt vinden ze elkaar en hoef je maar 1x te pairen. Maar de eerste die je in je oor doet geldt als hoofdoordop, dus als je die terug zet stopt de muziek in de andere. Daarnaast, als je 1 van de oordopjes eruit haalt kan je die ene pairen, maar dit staat onafhankelijk van als je ze allebei pairt. Nu heb ik de i12 dus 4x in mijn telefoon staan: 1x voor links, 1 voor rechts, 1x voor beide met links als main, en 1x voor beide met rechts als main…
  De meeste werken niet zo maar deze helaas wel.\
  -ze werken net als Airpods met touch. De bediening is: dubbelklik =volume, triple klik is volgende/vorige. Maar hier komt die: 3 seconden ingedrukt houden is Siri, 4 seconden ingedrukt houden is oordopje uitschakelen, wat als super dom is…Maar door de vertraging tussen Siri oproepen en het moment dat Siri verschijnt, heb je het oordopje uitgeschakeld voor Siri verschijnt! Tenzijn je zelf heel secuur bijhoudt dat je hem inderdaad maar 3 seconden inhoudt.

  Als je dus net als ik per se een zwarte wilt werkt dit wel en de geluidskwaliteit is ook OK, maar de werking is zo bizar dat ik ze niet aan zou raden. Helaas is er maar 1 alternatief, namelijk die van Huawei, maar die lijkt in de reviews ook niet zo goed…

 19. Hebben jullie er ooit bij nagedacht dat het stimuleren van het kopen van namaakartikelen niet bepaald ethisch verantwoord is en op de lange duur economie en innovatie schaadt? Als je iets een goed product vindt, betaal dan gewoon de prijs die ervoor staat en koop originele spullen.

Geef een reactie