Beste elektrische vouwfiets

beste elektrische vouwfiets

Behalve deze blog heb ik ook een blog over fietsen, mede bedoeld om mijn stuurdrager en mijn kettingbeschermer onder de aandacht te brengen. Op die blog staat bijvoorbeeld een lijst met de beste elektrische vouwfiets. De winnaar in 16 inch is de Xiaomi Qicycle EF1. En dat is toevallig ook nog eens de goedkoopste!

De uitgebreide review staat hier. Maar kort samengevat: superlicht (14,5 kg), makkelijk een trap op te tillen. In trein en metro kan hij zo mee. 16 inch is klein, maar zelfs met mijn 1,90 meter kan het prima. Motor, batterij, ondersteuning en afwerking zijn perfect. Vouwsysteem ook. Shimano Nexus versnelling. Bereik: 45 km. Snelheid is begrensd op 20 km/u. Dat is uniek in Nederland, beter dan de standaard 25 km/u. Veiliger, zuiniger en beter voor je lichaamsbeweging.

Prachtig design ook.

Kost dat geintje? Ik heb ‘m in januari hier gekocht voor 585,- op AliExpress. Je zou zeggen: kan dat dan wel, met import en zo? Ja! Belasting, import, BTW en transport zijn allemaal al inbegrepen in die prijs. Hij was er in 6 weken. Ik rij er nu vrijwel dagelijks op, lekker de metro in. Topkwaliteit. Aanrader!

(Meestal kost hij 1000 a 1200,- euro en je vind ‘m ook bijna nooit goedkoper)

Xiaomi is ook de fabrikant van die honderdduizenden elektrische huurstepjes van BIRD die je overal in het buitenland ziet. Zo’n step is in Nederland niet legaal, maar deze vouwfiets wel, en die is ook beter en handiger.

De Xiaomi Qicycle EF1 is de beste elektrische vouwfiets!

Geef een reactie