Bewerkte foto’s delen: iCloud Fotostream of Google Foto’s?

– Update: 4 januari 2017 –

De camera op je iPhone is al heel goed: de beste camera is de camera die je bij je hebt. En iCloud Fotostream is ook top, want die maakt een backup van je laatste 1000 foto’s, zodat die meteen op al je apparaten staan. Maar je bewerkte foto’s staan gek genoeg HELEMAAL NIET op iCloud. En die Fotostream kan je niet eens online bekijken. Huh? Da’s toch raar… Bewerkte foto’s delen (online en op je andere apparaten) kan gelukkig wel op andere manieren:

Als je foto’s bewerkt op je iPhone – bijvoorbeeld met deze superleuke appjes – dan komt die bewerkte foto niet in je iCloud Fotostream te staan. Want daar staat het origineel. Ook handig, maar misschien wil je juist die bewerkte foto’s delen op al je apparaten. Gaat niet! Nou ja zeg! Je kan dan twee dingen doen:

1. Zet eerst iCloud Fotodelen aan (IOS > Instellingen > Foto’s). Bij een bewerkte foto tap je nu linksonder op het Deel-ikoon, en dan op iCloud fotodelen. Een foto in zo’n gedeelde map kan je WEL zien op al je apparaten, en zelfs online op iCloud (wat normaal dus niet kan). Je kan die map ook Openbaar zetten of juist niet. Je kan mensen uitnodigen om deze map te bekijken en/of om er plaatjes aan toe te voegen.

icloud bewerkte foto's delenicloud icloud bewerkte foto's delen fotostream

2. Je kan ook Google Foto’s gaan gebruiken in plaats van Fotostream. Die kan dat allemaal ook, gratis, en de opslagruimte is daar onbeperkt (alleen niet onbeperkt voor 4K filmpjes). Bij iCloud zit Fotostream ook gratis, maar die is met 5GB VEEEEEL te klein.

2b. Je kan ook Fotostream blijven gebruiken, en in Google Foto’s instellen dat die NIET automatisch je foto’s backupt. Dan kun je vervolgens per foto kiezen of je die naar Google Foto’s backupt. En dat doe je dan bijvoorbeeld alleen met die bewerkte foto’s. Google Foto’s kun je uiteraard ook online bekijken, in tegenstelling tot de iCloud Fotostream.

Bij iCloud Fotostream en bij Google Foto’s kun je allebei instellen dat je de foto’s alleen wil uploaden over wifi, dus dat het geen data kost uit je bundel.

Foto’s bewerken op IOS: de leukste en beste apps

Hier een lijst met de leukste en beste IOS-apps om je foto’s te bewerken.

Geef een reactie