Broekzakbeller! Je iPhone belt uit zichzelf

Vroeger had je broekzakbellers. Niemand wist hoe je je Nokia moest locken (iets met hekje 7 of zo  – heel ingewikkeld). Dus deed niemand dat, en werd het laatste nummer automatisch gebeld als er een toets per ongeluk werd ingedrukt. Je was een BROEKZAKBELLER. Het was een verschrikkelijke ramp, want ik had er dagelijks wel een aan de lijn. 

Ik vermoed dat mijn bel-angst en telefoonfobie daar geboren is. Je wordt gebeld terwijl je midden-in-iets-heel-belangrijks zit, door iemand die waarschijnlijk-dringend-ook-iets-heel-belangrijks-moet, en vervolgens krijg je een een hoop gekraak en een vaag gesprek in de verte aan de lijn.  Soms riep je heel hard “BROEKZAKBELLERRRR!!!”. Soms liet je de verbinding gewoon lekker open, dat zal ze leren! Maar meestal hing je moedeloos op, en had je tien volle minuten nodig om de stresshormonen uit je lichaam te laten weg-ebben.

En dan werd je meteen daarna weer door dezelfde persoon gebeld…

Gelukkig was het fenomeen broekzakbeller meteen uitgestorven na de introductie van de iPhone. Die moest je swipe-unlocken. Dus ik schrok nogal toen ik recentelijk zelf opeens een broekzakbeller bleek te zijn. In 2018! Met de nieuwste iPhone X, nieuwste IOS!

Nou ja zeg!

Wat nu dan weer?

Ben er nog steeds niet uit maar ik denk dat het een instelling van Siri is. Daar staat namelijk: Sta Siri toe bij vergrendeling. Die stond bij mij AAN. Ja, weet ik veel! Zal bij veel mensen wel zo staan, volgens mij is dit nieuw. Dat moet dus UIT.

Een andere instelling is Face ID en toegangscode > Beantwoord gemiste oproepen. Die heb ik ook maar uitgezet. Daar staat die Siri ook nog een keer, dus daar kan je het ook uitzetten.

Maar er is NOG een relevante instelling: Til op om te activeren. Die zit bij Instellingen > Beeldscherm en helderheid. Wat er dus blijkbaar – misschien – gebeurde, is dat de iPhone door deze instelling automatisch aanfloept, ik vervolgens iets zei wat lijkt op “bel terug” waardoor de iPhone ZONDER FACE-ID uit zichzelf begon te bellen.

Nou ja, die instelling “Til op” laat ik aan, want dat vind ik handig. Maar die andere staan nu dus uit. Weinig kans dat ik jou nu nog steeds broekzakbel! En anders: Sorry hoor!

UPDATE: het heet ook wel Ghost Touch en is een erkend probleem op de iPhone X, je scherm wordt kosteloos vervangen bij een Apple Store. Maar bij mij werd het er alleen maar erger door: het nieuwe scherm had meer last van Ghost Touch dan mijn oude scherm,

broekzakbeller
Sta Siri toe bij vergrendeling moet UIT
broekzakbeller
Beantwoord gemiste oproepen moet ook UIT

1 Reactie

Geef een reactie