Chocoladetaart recept

– Update: 5 april 2022 –

Misschien is het bijzondere van chocola wel het smeltpunt: dat is namelijk hetzelfde als je lichaamstemperatuur. Ik maak bij elke verjaardag meestal twee chocoladetaarten. Uiteindelijk zijn er in al die jaren twee favoriete recepten overgebleven. De ene heette Hemelse Modder, en die andere heb ik hernoemd tot Papa-Romeo-Whiskey (want met veel room en whiskey). Beide recepten zijn volgens mij van Sylvia Witteman, uit de Volkskrant dus. Maar ik kan me vergissen, het is lang geleden. Anyway, bij deze de recepten! En degenen die mij kennen weten uiteraard: ik zou ze niet maken als ze niet supermakkelijk zouden zijn: in 10 minuten klaar.

Chocoladetaart recept Hemelse Modder

  • 250 gr pure Chocola (Verkade)
  • 125 gr boter (half pakje)
  • 100 gr basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theeleper bakpoeder
  • 40 gram bloem
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • wat gezouten pecans
  • 125 ml sour cream
chocoladetaart-recept
Hemelse modder

Smelt de chocola in de magnetron. Eerst een minuut, dan telkens een halve minuut, steeds doorroeren. Voorzichtig aan: chocola mag nooit te heet worden.

Gooi dan alles doorelkaar (behalve de sour cream), en zet even de mixer erop. Er zit dus naar verhouding bijna geen meel in! Doe in een ingevette schaal en zet 5 a 6 minuten in de magnetron, met een bordje of deksel erop, in de hoogste stand. Het lekkerst is het als het nog net een beetje modderig is. Een toef sour cream erbij maakt het perfect af.

Chocoladetaart recept Papa-Romeo-Whiskey

  • 500 gr pure Chocola (Verkade)
  • 125 gr boter (half pakje)
  • suiker naar wens, bijv 50 gr
  • 20 bastognekoeken
  • whiskey
  • 250 ml slagroom
chocoladetaart-recept
Papa-Romeo-Whiskey

Smelt de boter en voeg daar de verkruimelde koeken (kan je bijvoorbeeld doen met een pureestamper) aan toe. Doe dat op een ingevette taartvorm en sprenkel daar wat whiskey over. Dat is de bodem.

Klop de slagroom stijf met wat suiker, net voordat het boterig wordt. Smelt de chocola in de magnetron (zie hierboven). Schep de chocola en de slagroom snel en luchtig door elkaar. Doe dat op de bodem en zet het geheel even in de koelkast.

 

5 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

    1. Dat is de grote vraag! Tegenwoordig krijgt iedereen twee halve stukken, maar de strijd is nog steeds onbeslist.

Geef een reactie