Dasspeld-microfoon BOYA BY-M1 review

Voor de opleidingen Media Vormgeving en Media Redactie waar ik les geef kocht ik een aantal verschillende microfoons. Eén model viel daarbij op: de BOYA BY-M1 dasspeld microfoon. Die kost maar ongeveer 20,- euro en is verrassend goed. Vijf sterren!

Er zit 6 meter snoer bij, dat is precies goed. Verder ook met een clip, een verloopje naar grote jack, een plopkapje en zelfs een deadcat. Je kan er een batterij indoen, zodat hij ook stroom heeft als je ‘m aansluit op apparaten waar dat bij nodig is, zoals bij veel DSLR’s en camcorders. Op een iPhone is dat bijvoorbeeld weer niet nodig. Het is een condensator-microfoon, en de geluidskwaliteit voor spraak is erg goed, zeker voor die prijs.

Een dasspeld-microfoon – ook wel lavalier genoemd – is in veel situaties handig, bijvoorbeeld bij interviews. Je kan in noodgevallen ook iPhone oortjes gebruiken, want daar zit ook een goede microfoon op, maar deze BOYA is veel handiger in gebruik en veelzijdiger. Kortom, een aanrader!

Voor spraak is dit prima bruikbaar. Voor superhoge kwaliteit achtergrondgeluid of muziek gebruik je andere spullen, zoals bijvoorbeeld een Tascam DR-44WL, waar uitstekende stereo microfoons op zitten.

Tussen de aankopen zaten soms ook tegenvallers, zoals een Aputure A-Lav. Dat is een vergelijkbare dasspeld-microfoon als de BOYA, maar dan duurder en veel slechter.

Dasspeld microfoon BOYA BY-M1 Lavalier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *