DockCase adapter: stroom + dock in één

Op Indiegogo staat deze DockCase Adapter: USB-C Dock voor MacBook. Deze maakt van je stroomadapter een USB-C-dock. Op nieuwe laptops heb je vaak een Dock of Hub nodig. Met de aansluitingen op die op je MacBook ontbreken, zoals HDMI en USB. Een SD-kaartlezer en ethernet zitten helaas niet op deze DockCase. Beetje een gemiste kans! Maar toch is deze DockCase verder ideaal. Want nu heb je HDMI en USB gewoon in je stroomadapter. En die heb je toch altijd al bij je!

Indiegogo is een crowdfunding website, dus dat betekent vooruit betalen, en als er genoeg geld is opgehaald begint de productie. Na een aantal maanden krijg jij als mede-crowdfunder als eerste het product opgestuurd, met enorme korting. Er wordt nu april 2019 beloofd, en het startbedrag is al binnen. Je kan ‘m hier bestellen. Ik heb er ook een besteld, de goedkoopste, voor 15 USD inclusief verzendkosten. Er zijn allerlei verschillende modellen, dat vind ik een beetje chaotisch en onoverzichtelijk en raar, want USB-C moet op alle laptop-modellen gewoon werken. Verder zit er ook alleen maar HDMI en USB op. Dus geen SD-kaartlezer of TF of ethernet of VGA. Ik  ga het wel testen tegen die tijd, in april, en dan zal ik hier een update schrijven.

Het idee is natuurlijk wel een beetje een inkoppertje. Zo’n combinatie is handiger dan al die losse adaptertjes, die allemaal kwijt kunnen raken en bovendien nogal fragiel uit je laptop steken – of onhandig in de weg zitten. Dus het verbaasde mij dat ik er NU PAS een zag. Nou ja, beter laat dan nooit.

DockCase adapter: stroom + dock, USB-C hub

Ook een tegenvaller van Apple, want zo’n oplader had eigenlijk standaard bij elke MacBook moeten zitten. De eerste USB-C-MacBooks hadden nota bene maar één aansluiting! Dan kon je niet eens je MacBook opladen en tegelijk aan een beamer hangen!

Als ik ‘m binnen heb zal ik hier een hands on review toevoegen. Tot die tijd kan je ook onderstaande goedkope USB-C-docks nemen.

Goedkope USB-C hubs en docks

Een goede USB-C hub met HDMI, USB en SD/TF is deze voor 15 euro. Zonder SD is er deze USB-C hub voor 9 euro, met HDMI, 2x USB waarvan 1x USB 3.0 en micro-USB. Ik heb ze allebei getest en ze zijn prima. Met een mooie aluminium behuizing, geen plastic dus. Diegene zonder SD is superklein en dat is fijn en handig. De HDMI werkt perfect, met uitstekend beeld en geluid.

usb-c-hub goedkoop

Die hierboven is 9 euro, supercompact. Die hieronder is een paar euro meer en daar zit ook SD op. In verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Mooi, goed en handig. Getest: werkt perfect op alle nieuwe Macbooks, en ook op Androids, Samsung telefoons, Huawei’s etc 

USB-C hub macbook hdmi SD

Een USB-C-dock met alleen ethernet/USB kan ook, voor 7,-:

USB-C hub dock ethernet USB

Zie ook de blog over USB-C docks, adapters, hubs en kabels.

Geef een reactie