Fiio K1: voordelige koptelefoon-versterker

Met de Fiio K1 klinkt elke hoofdtelefoon nog beter. Het is een voordelige externe USB-geluidskaart, superklein en licht (11 gram en 5x2x1 cm) en kost maar rond de 50,-. Het wordt ook wel een koptelefoonversterker genoemd. Er zit verder niks op – ook geen volume. Mede daardoor is dit de kleinste en lichtste USB-DAC (Digitaal-naar-Analoog-Converter) waar nog steeds een supergoed geluid in zit. Hij klinkt net zo goed, of soms zelfs nog beter dan veel duurdere DAC’s.

Het korte snoertje doe je in de USB van je laptop, en je hoofdtelefoon gaat in de andere kant, in de minijack. Je kiest in de Audiovoorkeuren de Fiio K1 (Alt-klik op het geluidsikoon in de menubalk). Dan heb je meteen een veel beter geluid dan de standaard koptelefoon-uitgang. Ook de mp3-tjes van Spotify klinken zo veel beter. En je kan het geluid ook via een gewoon minijack-snoertje zo op je stereo-set aansluiten, zodat je van echte 24 bit HD audio kan genieten.

Ook als DJ is dit ding top: je kan je hoofdtelefoon in de uitgang van je Mac doen, en het zaalgeluid in de Fiio. In de voorkeuren van je software (bijvoorbeeld DJ Pro) geef je dat aan, en kun je de volgende track voorbeluisteren op je hoofdtelefoon.

Als je Airfoil gebruikt (bijvoorbeeld voor de Equalizer) dan kun je in de voorkeuren van Airfoil de Fiio als audio-uitvoer kiezen.

Het zou wel fijn zijn – of een verbetering – als er een Lightning-snoertje bij zou zitten, want dan zou je ook meteen de hogere kwaliteit audio uit je iPhone kunnen halen. Daar kun je nu de Fiio i1 voor gebruiken. Ook al zo’n topdingetje!

Op AliExpress is de Fiio K1 ook te koop voor dik 30,- en dan is de bezorgtijd iets van 2 weken.

fiio k1 review usb dac

Zie verder ook de blog over HD 24 bit audio, die over de Spotify DJ Tips.

Ik kreeg de K1 gratis aangeboden. Deze blog is verder niet gesponsord. Ik blog alleen over dingen die ik zelf bijzonder of bijzonder goed vind. 

Geef een reactie