De ideale smartphone auto-houder: met een magneet

Deze magnetische bol van 2,- plakte ik op m’n dashboard. En het dunne stalen rondje aan de BINNENKANT van mijn iPhonehoesje. Geheel onzichtbaar met een stukje plakband. Nu kan ik m’n iPhone gewoon tegen m’n dashboard gooien, het zit meteen goed. Ideaal! Een waar genot! Je wil nooit meer anders! Zelfs als je al Apple Carplay in je auto hebt blijft dit ideeal. Je moet je iPhone toch ergens kwijt.

De bedoeling is eigenlijk dat je dat ronde plaatje op je mobiel plakt (of op de buitenkant van je hoesje). Maar het kan ook aan de BINNENKANT, bijvoorbeeld van dit ideale hoesje. Je iPhone blijft intact, en het plaatje kan dan later ook in een ander hoesje. De magneet werkt prima door het hoesje heen.

Dankzij het plakbandje kun het ronde plaatje ook nog verplaatsen, als dat nodig is.

magnetische bol auto iphone

Voor een huur- of leenauto: een Air Vent Mount

Reinder merkt terecht op dat je in een leen- of huurauto zo’n ding niet kan inplakken. In dat geval neem je voor 2,- een Air Vent Car Phone Mount. Die klik je op de luchtroosters. En die kun je er ook weer afhalen. Zo’n zelfde ding is er ook met magneet, voor iets van 5 euro:

air vent luchtrooster auto iphone houder

Of een Universele houder met zuignap

Deze vind ik ook handig, voor erbij, want met die klem kan je er alles indoen, ook een TomTom of iets anders. Kost ook maar 2,- hier bij Ali. De zuignap werkt prima en is sterk – op gladde oppervlakken dan. Gewoon een goed ding. Je hebt wel twee handen nodig om je telefoon erin of eraf te doen. Ja, ook dat zijn belangrijke details!

goedkope universele autohouder met zuignap

10 Reacties

 1. Zoiets, maar dan iets wat zich vastgrijpt aan de ventilatieroosters van de luchtverversing in de huur/leenauto du jour. Want daarin kan ik niets op het dashboard plakken…

 2. Misschien is er met technisch Lego of Meccano wel iets aan verschuifbare grijparmen/tentakels te bouwen dat zich altijd kan nestelen aan een willekeurig dashboard ventilatierooster? Misschien versterkt met wat Sugru waar nodig…

  1. Voor 2.- is er op Ali ook een Air Vent Phone Car Mount. Kan natuurlijk ook! En zo’n Air Vent is er ook met magneet, voor iets van 5,-. Ik heb ze toegevoegd aan het artikel.

 3. Mooie blogs Aart! Chapeau, net ontdekt en zit ze met plezier (en een gniffel ;-) te lezen. Eindelijk een proper tech-talk review in mijn stijl met duidelijke afwegingen en kritische blik en meteen links naar goede (thans kritisch getest) en goedkope producten.

  Wat ik me hier even afvroeg, zijn die magneten niet funest voor je batterij in je smartphone? Herinner dat dat vroeger ook een killer bleek, of is dat niet meer zo?
  Lijkt me namelijk ideaal (weer) maar ben er beetje huiverig voor. Vind dat geklik en bevestigen waar je steeds twee handen voor nodig hebt wel altijd een dingetje..

  Cheers,
  Roland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *