De ideale smartphone auto-houder: met een magneet

Deze magnetische bol van 2,- plakte ik op m’n dashboard. En het bijgeleverde dunne ronde ijzertje aan de BINNENKANT van mijn iPhonehoesje. Geheel onzichtbaar, met een stukje plakband. Nu kan ik m’n iPhone gewoon tegen m’n dashboard gooien; hij zit meteen goed. Ideaal! Een waar genot! Je wil nooit meer anders! Zelfs als je al Apple Carplay in je auto hebt blijft dit ideeal. Je moet je iPhone toch ergens kwijt.

De bedoeling is eigenlijk dat je dat ronde plaatje op je mobiel plakt (of op de buitenkant van je hoesje). Maar het kan dus ook aan de BINNENKANT, bijvoorbeeld van dit ideale hoesje. Je iPhone blijft intact, en het plaatje kan dan later ook in een ander hoesje. De magneet werkt prima door het hoesje heen, als je iPhone ergens op rust bijvoorbeeld.

De magneetbol zelf bleef niet zo goed vastzitten, dus die heb ik met superlijm vastgeplakt. Nou ja, prima.

magnetische bol auto iphone

Voor een huur- of leenauto: een Air Vent Mount

Reinder merkt terecht op dat je in een leen- of huurauto zo’n ding niet kan inplakken. In dat geval neem je voor 2,- een Air Vent Car Phone Mount. Die klik je op de luchtroosters. En die kun je er ook weer afhalen. Zo’n zelfde ding is er ook met magneet, voor een paar euro:

air vent luchtrooster auto iphone houder

Popsocket

Of neem zo’n hippe Popsocket bij dat magneetje, voor een paar euro extra. Neem dan deze bijvoorbeeld:

Of deze, bijna dezelfde pop socket vinger ring voor maar 1 euro.

Of een Universele houder met zuignap

Deze vind ik ook handig, voor erbij, want met die klem kan je er alles indoen, ook een TomTom of iets anders. Kost ook maar 2,- hier bij Ali. De zuignap werkt prima en is sterk – op gladde oppervlakken dan. Gewoon een goed ding. Je hebt wel twee handen nodig om je telefoon erin of eraf te doen. Ja, ook dat zijn belangrijke details!

goedkope universele autohouder met zuignap

UPDATE: Inmiddels zijn er veel meer magnetische iphone houders, bijvoorbeeld deze RAXFLY voor iets van 3 euro:

magneet auto iphone houder

Of voor 1 euro deze magnetische telefoon-houder die in je luchtrooster vastklikt:

magnetish iphone houder luchtrooster

Eigenlijk is dit de beste, goedkoopste en handigste. Eventueel in combinatie met die pop socket vinger ring voor maar 1 euro.

Zie verder ook de blog over Apple Carplay.

19 Reacties

 1. Zoiets, maar dan iets wat zich vastgrijpt aan de ventilatieroosters van de luchtverversing in de huur/leenauto du jour. Want daarin kan ik niets op het dashboard plakken…

 2. Misschien is er met technisch Lego of Meccano wel iets aan verschuifbare grijparmen/tentakels te bouwen dat zich altijd kan nestelen aan een willekeurig dashboard ventilatierooster? Misschien versterkt met wat Sugru waar nodig…

  1. Voor 2.- is er op Ali ook een Air Vent Phone Car Mount. Kan natuurlijk ook! En zo’n Air Vent is er ook met magneet, voor iets van 5,-. Ik heb ze toegevoegd aan het artikel.

 3. Mooie blogs Aart! Chapeau, net ontdekt en zit ze met plezier (en een gniffel ;-) te lezen. Eindelijk een proper tech-talk review in mijn stijl met duidelijke afwegingen en kritische blik en meteen links naar goede (thans kritisch getest) en goedkope producten.

  Wat ik me hier even afvroeg, zijn die magneten niet funest voor je batterij in je smartphone? Herinner dat dat vroeger ook een killer bleek, of is dat niet meer zo?
  Lijkt me namelijk ideaal (weer) maar ben er beetje huiverig voor. Vind dat geklik en bevestigen waar je steeds twee handen voor nodig hebt wel altijd een dingetje..

  Cheers,
  Roland

  1. Lijkt mij niet te zwaar nee. Een TomTom zou wel te zwaar zijn. Nou moet ik wel zeggen dat bij mij de mobiel nog enigszins rust op een randje.

   Je kan dat losse ijzeren cirkeltje ook aan de buitenkant van het hoesje doen (of zonder hoesje), dat is natuurlijk sterker. En in plaats van het bijgeleverde superdunne ijzeren ronde plaatje zou je een dikker of groter stukje ijzer kunnen doen, dat is ook sterker.

   1. de magneet is niet zozeer het probleem maar de flexibiliteit van de kogel waarop de ring plakt. Dus die dikkere metalen ring plakt magnetisch aan de bol van de houder. Maar deze laat dus los zodra ik mijn telefoon eraan hang.

Geef een reactie