Karaoke microfoon

este karaoke microfoon goedkoop

Wat een leuk speeltje: deze draadloze Karaoke microfoon. Best wel goed en slim ding. Hier te koop voor 20 a 25 euro. Er is ook een goedkopere versie voor 15 euro. Het is een draadloze Bluetooth microfoon met ingebouwde speaker en oplaadbare accu. Je kunt ‘m geheel stand-alone gebruiken, dus je hebt verder niks nodig. 

Er zit een speaker en versterker in, en wat ingebouwde effecten. Dus, stel: er staat ergens muziek aan, je hoort een liedje. Jij zingt dan door deze microfoon gewoon meteen mee. Je hebt niks nodig, geen Bluetooth, geen snoer, geen versterker of boxen. Dat is eigenlijk de grap en de kracht van dit ding. Je kan er natuurlijk wel meer mee doen:

Je kan ook via Bluetooth verbinden, dan hoor je de muziek van je laptop of telefoon uit de speaker die op deze microfoon zit. Dus als Bluetooth speaker. Minijack UIT zit er ook op. Je kan er ook een TF kaart indoen, met muziek erop. Zo kan je ook opnemen. Maar het leukste is toch om er gewoon in te praten of te zingen: je hoort dan je stem versterkt op de ingebouwde speaker. Er zitten wat effectjes op die je niet kan uitzetten, dus heel natuurlijk klinkt je stem niet. Maar toch leuk en goed en bruikbaar. De galm kun je aan- of uitzetten. De Record-knop in het midden is helemaal lachen: bij 1x klikken heb je een Smurfenstem, 2x klikken medium hoog, 3x klikken een mannenstem, en na 4x klikken heb je een donderende Superhero voice.

Met de Power-knop kan je de Mode kiezen: 1=normaal /Bluetooth, 2=Aux Input, 3=Radio.

De accu kan je opladen via USB. Je kan ‘m ook uit Spanje bestellen en dat is natuurlijk een voordeel, want A) dan is het er snel en B) dan heb je geen gedoe met importkosten en douane, dan is het gewoon EU. Heel slim van de betreffende winkel, je ziet dat steeds vaker.

Je kan met Spotify of iTunes ook Karaoke doen: download de gratis app MusiXmatch of LyricsX. Dan zie je de lyrics automatisch scrollend in beeld.

beste karaoke microfoon goedkoop

Condensator microfoon en dasspeld-microfoon

Als je juist een topkwaliteit microfoon wil, een echte zeg maar, om precies te zijn een condensator microfoon voor semi-professioneel gebruik, dan heb ik deze BM800 / BM900 microfoon gevonden. Kost ook maar 26 euro.

Of zoek je een kleine goedkope dasspeld-microfoon? Ik had deze dasspeld-lavalier-microfoon van BOYA gevonden, die was ook al zo bruikbaar, goed en goedkoop.

Microfoon LIVE versterken op een Mac

Als je je stem LIVE wil versterken op een Mac, om live te spreken of te zingen, dan kan dat niet meteen. Normaliter wordt de microfoon meteen uitgezet, omdat het anders gaat rondzingen. Je kan dit op twee manieren oplossen. Ten eerste met Garageband: kies een leeg project, en klik het microfoon-ikoon. Druk de knop “Ik wil mijn instrument horen”. Nu hoor je je stem LIVE uit de speakers (kijk uit voor rondzingen).

In plaats van Garageband kan je ook een andere gratis App gebruiken: AudioMonitor, download die hier. Het heet “MTCoreAudio” maar je hebt alleen het onderdeel AudioMonitor nodig.

audiomonitor-download-package

Sleep dat ikoon “AudioMonitor” naar je Programma-map. De rest van dat mapje MTCoreAudio kan weg. Open het met rechtsklik > open.

Selecteer de input.

audiomonitor-about

Klik Play Through. Je hoort nu je stem over de output. Met dank aan guidingtech.com

Geef een reactie