Lyrics en Karaoke in Spotify met LyricsX of MusiXmatch

Dat was nu net een groot voordeel van Spotify: je kon vroeger de lyrics / songteksten zien, op de Karaoke-manier. Is nu verdwenen, maar gelukkig kan het wel via apps als LyricsX en MusiXmatch:

LyricsX, MusiXmatch, Soundhound of Shazam?

Deze apps kunnen songteksten tonen, de laatste drie ook op IOS. En allemaal gratis. Werkt met Spotify en met Apple Music. Musixmatch is na LyricsX het mooist / handigst / best, met bijvoorbeeld grote letters en auto-scroll, Karaoke style. Plus: er is nu ook de Musixmatch Desktop-versie voor Mac en Windows! Leuk en handig, want die kan je in een klein venster zetten, of juist helemaal fullscreen:

spotify lyrics songteksten

De lyrics scrollen automatisch mee. Je kan ook de muziek starten en stoppen vanuit dat venster. Het enige dat ik nog mis is de cover-art. Als dat er ook ook bij zou zitten zou het ook een perfecte mini-player zijn. Dat ontbreekt namelijk in Spotify, op de desktop. Maar dat kan dan weer met Silicio.

UPDATES: LyricsX

Inmiddels is LyricsX de beste. MusiXmatch is slechter geworden. Want je moet nu steeds inloggen. En een account aanmaken. Heel irritant. En je kan de timing niet verschuiven. Dat heb je soms nodig, bijvoorbeeld als het geluid draadloos via Airplay gaat, want dan komt het geluid twee a drie seconden later. LyricsX (gratis en Open Source, in de AppStore) kan dat wel en ziet er verder ook top uit!

Voordelen: Je kan je eigen lettertype en lettergrootte instellen, en bij veel tracks is er ook nog een voortgang-indicator. Echt Karaoke! Leuk hoor. Je kan op drie manieren de tekst laten zien: als doorzichtig balkje onderaan met ondertitels (Karaoke, sommige tracks hebben ook voortgangs-kleur), of gewoon als groot venster met meerdere regels, auto-scrollend. Of in je menubalk. Ideaal en goed allemaal.

In Spotify zitten inmiddels ook lyrics, via Genius. Als je op het artwork naar beneden schuift krijg je “Behind the song” info met lyrics. Op zich leuk, maar het werkt maar bij heel weinig nummers. En de lyrics staan er ook nooit geheel op, alleen maar een heel klein stukje. Gemiste kans! Een keuzeknopje Lyrics / Info ontbreekt. Bovendien werkt Genius alleen op mobiel. Ook al zo raar en suf! Heb je een keer wat leuks, doet-ie het alleen op telefoons. Nou ja zeg!

Geef een reactie