KZ AS06 review: de beste KZ headset (27,-)

KZ AS06 review

KZ AS06 review – een van de allerbeste headsets van KZ, met een unieke 6x Balanced Armature, en dat voor maar 27 euro. 

De prijs varieert, hij was nu hier tijdelijk ongelofelijk goedkoop voor de geboden kwaliteit. Ik ben al jaren fan van KZ, en hou alle nieuwe betaalbare topmodellen in de gaten. KZ staat voor Knowledge Zenith en ze maken in hoog tempo steeds betere nieuwe modellen. Ze hebben zo een enorme ervaring opgebouwd. Deze KZ AS06 vind ik een voorlopig hoogtepunt, in de prijsklasse tot zo’n 50 euro, omdat er in deze goedkope prijsklasse waanzinnige topkwaliteit te krijgen is. Daar heb ik mijn hele top 40 beste oordopjes op gebaseerd: verrassend betaalbare topkwaliteit.

KZ AS06 review in het kort

Ik kan er kort over zijn. Dit is wat mij betreft de beste KZ. Hier de pluspunten, er zijn eigenlijk geen minpunten:

+Geen oordopje kan zo hard als deze, de gevoeligheid is extreem hoog.
+Er is geen EQ nodig, wat bij KZ meestal wel zo was
+De bas is buitengewoon goed, en HARD, maar niet TE. Je voelt ‘m gewoon, echt heftig, tot aan de laagste subtonen. En strak. Voor alle Bassheads, Metal Headz & EDM freaks!
+Het hoog is nergens te hard of scherp, dat is vrij uniek
+DE PASVORM!! Deze past perfect, zeldzaam voor KZ
+MOOI om te zien, qua design: was bij KZ wel eens anders…
+De kabel is van de bekende KZ kwaliteit, en de microfoon dus ook
+Het Mid is niet te zacht of onderbelicht zoals bij veel andere toppers

De KZ AS06 staat op een gedeelde EERSTE plaats in mijn giga Top 40. Alleen de Uiisii BA T8S en de TFZ series 2 klinken nog ietsje verfijnder in het mid en hoog. De TFZ Series 2 als je het extreem helder wil, de Uiisii BA T8S als je een verfijnd eindeloos comfortabel geluid wil, en daarbij het wat mindere snoer op de koop toe neemt. Maar de bas van de KZ AS06 staat onbetwist op de eerste plaats.

Qua techniek is het een eigenaardig model: met 6 balanced armature speakers. Dus drie drivers per oortje, maar dan alledrie van hetzelfde type. Dat zie je eigenlijk nooit, uniek dus. Hij hoeft ook nauwelijks “in te branden”, hij klinkt meteen goed, alhoewel hij na een week nóg een stuk beter wordt.

Afneembare kabel TOP-MIC SUPER-BASS +++ TE GEK!  bestel

Hier te koop op AliExpress, rond 27,- snel geleverd in 10 dagen

Ja, je ziet het goed, een nieuw Predikaat: SUPER-BASS +++
( = de bas is niet alleen goed, maar ook HARD)

Ze klinken het best met een goede DAC, zoals de piepkleine Sonata USB-C (23,-). Nog ietsje beter zijn de grote USB-DAC’s zoals de K.Guss (25,-).

Sonata Dac

Er zitten goede siliconen eartips bij, in 3 maten. Ze dempen het buitengeluid goed, en niemand hoort je dopjes irritant sissen. Je kan er ook topkwaliteit eartips op zetten, zoals de Spinfit (mijn favoriet, de CP100 past op deze KZ) of Comply memory foam, T400.

De kabel (afneembaar 2-pins 0,75mm) is er met of zonder microfoon. Op de microfoonkabel zit een knopje, voor aannemen en Pause/Play, en dubbelklik is Next. Handig!

En omdat de kabel afneembaar is, kan je er dus ook deze Bluetooth kabel (12,-) met 8 uurs-batterij op zetten om ‘m zo draadloos te maken:

bluetooth kabel 2 pins

Je kan er ook een topkwaliteit audiofiele kabel op zetten, van goud/zilver-mix, met vergulde stekkers, voor KZ het B-pin-type. Dan heb je de allerhoogste geluidskwaliteit, voor 12 euro extra:

KZ B pin type upgrade cable

KZ AS06 reviewKZ AS06 review KZ AS06 kabel microfoon 3 maten eartips2 pins afneembare kabel

Let op R en L bij het snoer – moeilijk om te zien

UPDATE: Na een week inbranden klinken deze NOG WEER BETER, echt ongelofelijk. Hij blaast de Uiisii en de TFZ uit de toplijst makkelijk weg nu. Je weet niet wat je hoort. Ik denk dat zelfs de meest verwende audioliefhebbers met onbeperkte budgetten deze supergoedkope oordoppen kunnen waarderen.

Een klein puntje: bij een extreem laag volume hoor je soms een vreemde storing, een digitale ruis. Maar dat is alleen op mijn MacBook Air, en nauwelijks op iets anders, zoals op de Shanling M0. Dan moet het dus aan de MacBook liggen, alhoewel ik dit met andere oordoppen niet heb. Het ligt waarschijnlijk aan de extreme gevoeligheid van deze KZ. Ik heb meestal crossfade aan, dan heb je er sowieso geen last van.  

Deze blog is niet gesponsord. Er staan affiliate links in, dat maakt voor de prijs niet uit, die is hetzelfde. Hou mij in leven door af en toe wat te kopen!
THANK U, LOVE U & C U NEXT TIME!

17 Reacties

 1. sta ik op het punt om deze TRN V80 te bestellen, kom je hier weer mee aanzetten hahah je maakt het er niet makkelijker op zo.

 2. Tja en dan heb ik ook al de KZ ZS10 Pro gezien (€135) en ben daar best benieuwd naar…..wel duur maar toch ( heb een prijs van €86 kunnen regelen bij KZ) zal ik het doen of niet……

 3. De TFZ zijn nog geen eens ingebrand of jij komt met deze doppen…
  Natuurlijk is jou top 40 lijst heel erg persoonlijk en kunnen deze doppen voor een willekeurig iemand best op de 10e plaats eindigen… Jou top 10 zal erg dicht bij elkaar liggen mbt kwaliteit. De een zal uitblinken in het hoog de ander in het laag etc. Het is persoonlijke voorkeur lijkt me.
  Bedoel het niet als kritiek hoor want ben je zeer erkentelijk want heb zelf een aantal fijne doppen uit het lijstje!

  1. Inderdaad, TFZ blinkt extreem uit in hoog, die nieuwe KZ juist weer in laag, en die Uisii in “rust”… voor ieder wat wils… ;)

   1. Bedankt voor je reactie!
    Wil ze gaan bestellen alleen zit te twijfelen tusen deze en de Uisii… Wil ze gaan gebruiken voor me electrische drumstel waar doppen erg kritisch kunnnen zijn. Welke van de 2 zou jij adviseren?
    De TFZ vielen iwts wat tegen voor de edrum…

    1. KZ en Uisii zijn allebei heel terughoudend en warm in het hoog, dus wat dat betreft allebei zeer geschikt.
     De KZ heeft meer bas, maar de Uisii is algeheel iets beschaafder en verfijnder.
     De KZ heeft een betere afneembare kabel en kan je ook draadloos maken.
     Andere eartips kunnen ook nog een verschil maken, heb je al eens memory foam geprobeerd?
     Succes met kiezen!

 4. Krijg de KZ volgende week binnen samen met de sonata en de spinfit. Ben echt heel benieuwd dat wachten is altijd het moeilijkst haha

Geef een reactie