Je MacBook op tv met een Mini DisplayPort HDMI adapter

mini-displayport-hdmi-adapter

Het was altijd al mogelijk om je laptop op je beamer of tv aan te sluiten, maar het was altijd wel gedoe. Het grootste probleem was dat de aansluiting op je Macbook elke paar jaar totaal veranderde. Op een gegeven moment had ik een tas vol met verloopkabeltjes en adapters: van VGA naar Displayport, van VGA naar Mini Displayport, van VGA naar Micro Displayport, en dan dat hele zootje ook nog naar HDMI. Wat een ramp. Stel je voor dat die adapters ook nog eens 35 tot 120 euro per stuk kosten. Wat ook echt zo was. Dan ben je wel erg blij dat het nu voor 1,50 € kan!

Apple was altijd al notoir slecht en laat met grote standaarden zoals HDMI. Op elke laptop zit HDMI, behalve op Macbooks. En als het al werkte, of compatibel was, dan was er weer een probleem met het geluid, want dan bleek het geluid niet over het DVI-stekkertje te kunnen.

Gelukkig heeft je MacBook tegenwoordig vrijwel altijd Mini Displayport (ook wel Thunderbolt genoemd) en is je tv, monitor of beamer vrijwel altijd HDMI. Je hebt dus nog maar één verloopje nodig! Het is echt ongelofelijk!! TE GEEEEK!!! Eindelijk! En laat dat verloopje nou ook eens goedkoop in de Chinese webwinkels liggen! Ik had er jaren geleden al eens een gekocht, en die was prima. Nu had ik er weer een nodig, en kocht ik deze voor 1,50 €. Doet het perfect, tot 1080p. Hij doet dus geen 4K. Heb ik ook niet nodig. Misschien ligt zo’n ding ook wel bij de Action voor 2 euro, prima. Maar deze heb ik getest en goed bevonden. In de Chinese winkels liggen wel 100 van dat soort HDMI-naar-Mini-Displayport adapters, enorm varierend in prijs van 1,50 € tot 100 €. Dit was de goedkoopste, en dus ook gewoon goed genoeg. Geschikt voor alle computers met Thunderbolt of Mini Displayport:  Macbook, Macbook Air, Macbook Pro, iMac, MiniMac. Beeld en geluid gaat tesamen door dit stekkertje, het geluid komt dus ook uit je tv.

Je kan je laptop tegenwoordig ook draadloos op tv afspelen: met een Apple TV van 200 €, een Google Chromecast van 39 € of een goedkope Mediaplayer. Maar ook dan is een backup met zo’n adapter een simpel en handig alternatief.

mini-displayport-hdmi-adapter

Je kan ook je iPhone op je tv aansluiten, met een Lightnig-AV-adapter.

Natuurlijk heb je nog wel een HDMI-kabel nodig, en als je die niet hebt kan je die hier voor 1 euro kopen. In allerlei lengtes.

Geef een reactie