Draadloze Noise Cancel hoofdtelefoon: Bluedio T4S review vs Bose QuietComfort

De beste Noise Cancelling hoofdtelefoon is de Bose Quietcomfort. Die staat op eenzame hoogte, met de Sony WH-1000XM2. Maar die zijn allebei meteen 360 euro. Da’s best wel duur. Kan het niet veel goedkoper? Is de Bluedio T4S van 23 euro misschien een optie? UPDATE: Of de nieuwere Bluedio T6 (38,-).

Zo goedkoop? Ja. De prijs schommelt, maar is soms inderdaad maar 23,-. De Bluedio T4S ziet er in ieder geval mooi en luxueus uit. Het is een grote over-the-ear en hij klinkt ook nog eens heel erg goed, met een enorme vette bas. Zo’n groot model klinkt soms beter, mooier en ruimtelijker dan de beste oordopjes. Hij zit lekker comfortabel, ook al is hij wat zwaarder dan een Bose Quietcomfort. Het is ongelofelijk dat dit ding zo goedkoop is, want je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Alleen al de geluidskwaliteit is fenomenaal voor die prijs, als je van bas houdt dan. Dan is-ie zelfs beter dan de Bose. Ik heb dure Sony’s, Sennheisers en Philips’en die ik minder vind dan deze Bluedio TS4. En die ook niet eens zo comfortabel zijn. Verder heb ik ook veel andere goedkope Chinese hoofdtelefoons, maar die waren eigenlijk allemaal niks. Ja, ik ben een enorme zeikerd!

Maar de Bluedio T4S klinkt dus goed, en dat is best uniek. Alhoewel hij misschien wat equalising nodig heeft. Er kan wat mid uit, rond 1KHz. Verder is het laag enorm vet en heerlijk en ruimtelijk en strak en zo, maar ook wel een beetje TE. Dus het laag rond 64Hz moet er misschien ook wat uit. Zoals hieronder:

Bluedio T4S review: draadloze Bluetooth hoofdtelefoon met Noise Cancel

In Spotify op je mobiel zit ook een EQ, en op de Mac is er Airfoil of anders SoundBooster. Op Windows kan EQ direct via de Audio-settings. En op Android heb je bijvoorbeeld Poweramp als Equaliser. Zie de blog over EQ.

Maar ook bij de Bose zet ik EQ aan, want die heeft weer te weinig bas, zie hieronder:

De Bluedio T4S kan ook draadloos met Bluetooth

Okee, met wat EQ klinkt hij dus nog beter. De draad is USB-C naar minijack, en die kan ook los. Dan kan het via Bluetooth 4.2 en klinkt het nog steeds goed – alhoewel het met draad altijd beter klinkt. Dit geldt voor alle Bluetooth Audio. Een voordeel van Bluetooth is dat je dan bediening op de oorschelp hebt: Volume en Next en zo. Er zit ook een microfoon op, dus je kan er mee bellen. Maar de microfoon is niet zo best, helaas.

Active Noise Cancelling

Er zit dus ook Active Noise Cancelling op: Antigeluid. De microfoon pikt het geluid op, en het tegengeluid wordt in je oren afgespeeld, waardoor je bijna niks meer van het buitengeluid hoort. Het werkt het best bij constant geluid, zoals in een vliegtuig, of in een drukke winkel of groot kantoor, of een stofzuiger, dat soort dingen. Dit ANC-knopje kun je aan- of uitzetten. De muziek wordt dan helaas ook enorm aangetast. Dus aanvankelijk denk je dat die hele Noise Cancel waardeloos is met muziek. Maar er is een oplossing! De EQ stond toch al aan, en nu kan je een tweede setting maken voor de Noise Cancel. Er moet dan veel laag bij, mid eruit, en iets hoog erbij. Zie de setting hieronder. Hij klinkt dan nog steeds totaal anders dan zonder de Noise Cancel, maar best okee. Misschien zelfs wel beter!

Bluedio T4S review: draadloze Bluetooth hoofdtelefoon met Noise Cancel

Je kan natuurlijk ook GEEN muziek aanzetten. Dan filter je alleen het achtergrondgeluid weg (vooral het laag verdwijnt) en is het opeens een stuk stiller. Een waar genot, en hij doet dit best wel goed. Alhoewel een Bose dit veel beter doet, zie verderop.

Verder is de passieve noise cancelling ook uitstekend. De zachte oorschelpen dichten goed af, en als je ook nog muziek aan heb staan hoor je vrijwel niks meer van je omgeving. De Actieve Noise Cancelling hoeft dus niet per se aan.

Bluedio T4S Noise Cancelling vs Bose QuietComfort

Het Bluetooth gedeelte is wat mij betreft bij alle hoodtelefoons ongeveer hetzelfde: als het maar werkt. Via Bluetooth klinkt altijd iets slechter dan met draad.

Maar hoe vergelijkt de Bluedio T4S zich qua Noise Cancelling met de Bose QuietComfort? Die dure Bose doet dat inderdaad veel beter. Grofweg kun je stellen dat de Bose wel 2 tot 3 keer zoveel geluid weghaalt. De passieve demping van de Bose is ook al ietsje beter, maar de actieve demping is echt heel veel beter. In elke situatie – of het nu een druk kantoor is of een vliegtuig – dempt de Bose dus veel meer geluid. Dat heeft ook als voordeel dat je de muziek dan heel zacht kan zetten. Ook fijn!

De Bose klinkt zonder Noise Cancelling niet eens zo heel goed. Maar hij klinkt wel goed als je de Noise Cancelling AANzet. Precies het omgekeerde van de Bluedio dus. Op de Bose heb ik ook veel EQ nodig, omdat er erg weinig bas in zit. De Bluedio heeft maar een klein beetje EQ nodig, want daar moet wat 1K uit, maar die klinkt met die EQ wel bijna net zo goed als de Bose. Vooral als je van bas en hoog volume houdt. De Bose klinkt uitstekend, maar wel wat vlakker en natuurgetrouwer, en zachter, niet zo opgepompt vet, spetterend en ruimtelijk als de Bluedio. En op de Bose ontbreekt wel HEEL erg veel bas.

De microfoon van de Bluedio is best wel slecht en zit op de oorschelp. De bediening zit ook op de oorschelpen. Het draagcomfort van de Bose is ietsje beter dan de Bluedio, mede omdat de Bose lichter is.

De Bluedio TS4 is ook een draadloze ontvanger

Als de Bluetooth aanstaat kun je ‘m met het audio-kabeltje ook op je stereo-set aansluiten. Je kan dan de muziek van je iPhone of laptop draadloos op je grote speakers horen. Best wel handig! Je gebruikt ‘m zo als draadloze ontvanger (dit kan theoretisch met elk Bluetooth-apparaat, als er maar een line out op zit, maar dat ontbreekt dus vaak).

Batterij

De batterij van de Bluedio is prima (16 uur!) en ook met een lege batterij blijft hij perfect werken via de audio-kabel. Het is in dit geval een voordeel dat de geluidskwaliteit het beste is als-ie uit staat. Opladen kan met elke USB-lader of met je laptop. Het USB-C snoer en het audio-snoer zijn bijgeleverd.

Bluedio T4S review: eindoordeel

De Bluedio T4S is supergoedkoop, ziet er mooi en premium uit, en is er in zwart, wit of rood. Het is een enorme aanrader als je een goed klinkende comfortabele draadloze hoofdtelefoon zoekt, en ook iets met een beetje Noise Cancelling wil. Het is de enige goed klinkende hoofdtelefoon met al deze functies in deze prijsklasse. Je moet misschien een beetje EQ gebruiken, en van bas houden. Met de Noise Cancel aan moet je veel EQ gebruiken. Met de audio-kabel kan je ‘m ook als draadloze ontvanger gebruiken. Er zit verder een goed draagtasje bij, en je kunt de oorschelpen plat draaien om ‘m makkelijk mee te nemen. Vooral de geluidskwaliteit is verbazend goed.

Bij de Bose Quietcomfort 35 werkt de Noise Cancelling veel beter. Maar de Bluedio is dus wel ff VIJFTIEN KEER goedkoper! En hij klinkt ook uitstekend (als je van bas houdt).

Inmiddels kan je ‘m ook hier in Nederland bij Bol.com kopen voor 60,- zodat het er supersnel is, in 2 dagen.

UPDATE: Er is ook de nieuwere Bluedio T6. Iets duurder (38,-) maar veel lichter van gewicht en daarom nog comfortabeler. 

Bluedio T4S review: draadloze Bluetooth hoofdtelefoon met Noise Cancel
Bluedio T4S: Mooi, goed en draadloos, voor 22,- a 35,- a 60,-
Bluedio T6
Bluedio T6 – vernieuwde versie, lichter, beter

Of zocht je kleine draadloze Bluetooth oordopjes? Die dempen namelijk ook heel goed het buitengeluid.

UPDATE: de Taotronics TT-BH22 is inmiddels zelfs nog ietsje beter dan deze Bluedio T4s. Zie de review.

Mijn beste hoofdtelefoon is voorlopig de Sennheiser HD660 dus die gebruik ik als referentie.

13 Reacties

 1. Hele interessante vondst! Zou je ook op de noise canceling-prestaties in kunnen gaan, het artikel kunnen aanvullen? Hoe doet ie het in de trein? En in een omgeving met veel stemmen? Misschien kun je het stuk dan later aanvullen als je eens een vlucht maakt?

  Overigens: complimenten voor je leuke stukken en tips!

  1. Ja ik zal het later gaan aanvullen als ik het in meerdere situaties heb getest. Voorlopig doet de NC het aardig maar een Bose doet dat veel beter. De passieve noise canceling is overigens uitstekend.

 2. Ha Aartjan,

  Dank je wel voor je bruikbare review, ik heb direct met belangstelling veel andere blogs gelezen :-) Ik heb weinig ervaring met bestellen uit China, en ik vraag me af of je bij de bestelling van deze koptelefoon geen invoerrechten en inklaringskosten hoeft te betalen. Heb jij daar ervaring mee?

  1. Officieel: Tot €22,- worden er geen invoerrechten en BTW gerekend, vanaf €22,- tot €150,- vrij van invoerrechten, maar wel met BTW. Dan moet je dus de BTW bijbetalen.

   In de praktijk valt het nauwelijks te controleren en komen de kleine pakketjes vrijwel altijd zonder meerkosten keurig aan.

   Boven de 150,- euro moet het officieel langs de douane en moet je soms heel hoge invoerrechten betalen (bijvoorbeeld 100% op een fiets) en ook nog de BTW. Een fiets van 150,- wordt dan 360,-.

 3. Dag Aartjan, leuke blog en ik lees je artikelen en reviews met plezier. Als “audiofiel” dacht ik eerst.. leuk dat iemand enthousiast is maar hoe is dat in de praktijk? totdat ik zag dat je de HD650 als referentie gebruikte (heb ik zelf ook) en toen dacht ik.. dat loont de moeite. Had een bluetooth hoofdtelefoon van Grundig gekocht bij Action omdat mijn jack ingang op mijn ipad het heeft begeven. Het werkt voor het geld (€ 9,–) Volgens mij staat ie zelfs in tegenfase, klinkt gewoon bar slecht. Heb daarom na je revieuw de T4S besteld en nu net een week binnen en ik ben enthousiast. Bizar hoe goed dat ding klinkt voor het geld. Gebruik hem voornamelijk voor netflix en het laag doet ie mooi en strak, beetje biosgevoel :o). Dank! Kan ik ook tijdens netflix ook gebruik maken van een EQ? Noice canceling geeft inderdaad een ander geluid, het cancelen zelf heb ik nog niet kunnen beoordelen want ik gebruik hem voornamelijk binnenhuis..

  1. Dank! Als je Netflix kijkt op een PC dan zit er een EQ bij de audiosettings. Gebruik je een Mac, dan is er een system wide EQ zoals Airfoil of het programma SoundBooster. Kijk je films in VLC dan zit daar een eigen EQ in.

 4. Bedankt Aartjan, ik ben bij toeval jou blog tegengekomen en heb onmiddellijk de bluedio T4s besteld. Wel ietsje duurder. Via China was het €24 maar dat durfde ik niet, bang om invoerrechten en btw te moeten betalen. Toch een webshop op Ali gevonden die bijhuis in Nederland heeft, €35 betaald en héél blij mee. Bedankt!

 5. Hi Aartjan,

  Heb je ook ervaringen hoe de T4S zich verhoudt tov de F800, ook van Bluedio? Ik twijfel nog tussen deze 2.

  Groeten Bram

 6. Hallo Aart Jan,

  Ben enige tijd bezig geweest met het zoeken naar een kwalitatief goede hoofdtelefoon voor een schappelijke prijs. Heb vele reviews gelezen maar kwam maar niet tot een besluit. Tot ik op jouw blog terecht kwam. Heb meteen de Bluedio T4S besteld. Vandaag ontvangen en de hele dag op mijn hoofd gehad. Wat een apparaat zeg !

  Goed geluid, degelijk, mooi en ook nog eens erg goedkoop.
  Ben er erg blij mee.

  Ook met jouw site trouwens. Mooie interessante onderwerpen.
  Ik attendeer mijn vrienden en kennissen er inmiddels ook op. Allemaal muziek- en fietsliefhebbers.

  Heb vanavond trouwens de Yensen FEN-2000 besteld. Verwacht ze over twee weken. Ben erg benieuwd.

  Nogmaals bedankt. Kei goed.
  Groeten uit Brabant

 7. Vandaag de bluedio binnen, vooral prijs/kwaliteit tot deze keuze gekomen. Erg tevreden over het geluid. De bas is geniaal. Ik merk wel bij sommige nummers een licht geknisper bij bepaalde frequenties. Is de bluedio aan zijn max op zo’n moment, of ligt het aan de dac in mijn mobiel ( Motorola g6 ). Misschien moet ik de headset rustig inwerken, ik weet niet waar het aan kan liggen. Kwaliteit bij Spotify staat op max bij download en streaming.
  Mvg paulus

Geef een reactie