Draadloze Noise Cancel hoofdtelefoon: Bluedio T4S review vs Bose QuietComfort

De beste Noise Cancelling hoofdtelefoon is de Bose QuietComfort. Die staat op eenzame hoogte, alhoewel de Sony WH-1000XM2 inmiddels in de buurt komt. Maar die zijn allebei meteen 350 euro. Da’s best wel duur. Kan het niet veel goedkoper? Is de Bluedio T4S van 35 euro misschien een optie?

Zo goedkoop? Ja. De prijs schommelt, maar is soms zelfs maar 30,-. De Bluedio T4S ziet er in ieder geval mooi en luxueus uit. Het is een grote over-the-ear en hij klinkt ook nog eens heel erg goed, met een enorme vette bas. Zo’n groot model klinkt soms beter, mooier en ruimtelijker dan de beste oordopjes. Hij zit lekker comfortabel, ook al is hij wat zwaarder dan een Bose Quietcomfort. Het is ongelofelijk dat dit ding zo goedkoop is, want je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Alleen al de geluidskwaliteit is fenomenaal voor die prijs, als je van heel veel bas houdt dan. Beter dan de Bose. Ik heb dure Sony’s en Sennheisers gehad die ik minder vond dan deze Bluedio TS4. En die ook niet eens zo comfortabel zaten. Verder heb ik ook veel andere goedkope Chinese hoofdtelefoons, maar die waren allemaal niks. Ja, ik ben een enorme zeikerd!

Maar de Bluedio T4S klinkt dus goed, en dat is best uniek. Alhoewel hij wel wat equalising nodig heeft. Er moet wat mid uit, rond 1KHz, om het wat nasale karakter op te heffen. Verder is het laag enorm vet en heerlijk en ruimtelijk en strak en zo, maar ook wel een beetje TE. Dus het laag rond 64Hz moet er ook wat uit. Zoals hieronder:

Bluedio T4S review: draadloze Bluetooth hoofdtelefoon met Noise Cancel

In Spotify op je mobiel zit ook een EQ, en op de Mac is er Airfoil of anders SoundBooster. Op Windows kan EQ direct via de Audio-settings. En op Android heb je bijvoorbeeld Poweramp als Equaliser. 

De Bluedio T4S kan ook draadloos met Bluetooth

Okee, met wat EQ klinkt hij dus goed. De draad is USB-C naar minijack, en die kan je ook losdoen. Dan kan het via Bluetooth 4.2 en klinkt het nog steeds goed – alhoewel het met draad altijd ietsje beter klinkt. Geeft niet, want dit geldt voor alle Bluetooth Audio. Een voordeel van Bluetooth is dat je dan bediening op de oorschelp hebt: Volume en Next en zo. Er zit ook een microfoon op, dus theoretisch kun je er mee bellen. Maar de microfoon is niet zo best, helaas.

Actieve Noise Cancelling

Er zit dus ook Noise Cancelling op: Antigeluid. De microfoon pikt het geluid op, en het tegengeluid wordt in je oren afgespeeld, waardoor je theoretisch niks meer van het buitengeluid hoort. Het werkt het best bij constant geluid, zoals in een vliegtuig, of in een drukke winkel of groot kantoor, of een stofzuiger, dat soort dingen. Dit ANC-knopje kun je aan- of uitzetten. De muziek wordt dan helaas ook enorm aangetast. Dus aanvankelijk denk je dat die hele Noise Cancel waardeloos is met muziek. Maar er is een oplossing! De EQ stond toch al aan, en nu kan je een tweede setting maken voor de Noise Cancel. Er moet dan heel veel laag bij, en fors 2K eruit, en iets hoog en ultrahoog erbij. Zie de setting hieronder. Hij klinkt dan nog steeds totaal anders dan zonder de Noise Cancel, maar niet zo veel slechter. Misschien zelfs wel beter!

Bluedio T4S review: draadloze Bluetooth hoofdtelefoon met Noise Cancel

Je kan natuurlijk ook GEEN muziek aanzetten. Dan filter je alleen het achtergrondgeluid weg (vooral het laag verdwijnt) en is het opeens een stuk stiller. Een waar genot, en hij doet dit best wel goed. Alhoewel een Bose dit veel beter doet, zie verderop.

Verder is de passieve noise cancelling ook uitstekend. De zachte oorschelpen dichten goed af, en als je ook nog muziek aan heb staan hoor je vrijwel niks meer van je omgeving. De Actieve Noise Cancelling hoeft dus niet per se aan.

Bluedio T4S Noise Cancelling vs Bose QuietComfort

Het Bluetooth gedeelte is wat mij betreft bij alle hoodtelefoons ongeveer hetzelfde: als het maar werkt. Via Bluetooth klinkt altijd iets slechter dan met draad.

Maar hoe vergelijkt de Bluedio T4S zich qua Noise Cancelling met de Bose QuietComfort? Die dure Bose doet dat inderdaad veel beter. Grofweg kun je stellen dat de Bose wel 2 tot 3 keer zoveel geluid weghaalt. De passieve demping van de Bose is ook al ietsje beter, maar de actieve demping is echt heel veel beter. In elke situatie – of het nu een druk kantoor is of een vliegtuig – dempt de Bose dus veel meer geluid.

De Bose klinkt zonder Noise Cancelling niet zo best. Maar hij klinkt wel goed als je de Noise Cancelling AANzet. Precies het omgekeerde van de Bluedio dus. Op de Bose heb ik ook veel EQ nodig, omdat er erg weinig bas in zit. De Bluedio heeft ook EQ nodig, want daar moet wat 1K uit, maar die klinkt met die EQ wel beter dan de Bose. Vooral als je van bas en hoog volume houdt. De Bose klinkt overigens ook uitstekend. Maar die klinkt wat vlakker en natuurgetrouwer, niet zo opgepompt vet, spetterend en ruimtelijk als de Bluedio.

De microfoon op het snoer van de Bose is redelijk goed, en er is bediening op het snoer. De microfoon van de Bluedio is slecht en zit op de oorschelp, maar de bediening zit ook op de oorschelpen. Het draagcomfort van de Bose is ietsje beter dan de Bluedio, mede omdat de Bose zo licht is.

De Bluedio TS4 is ook een draadloze ontvanger

Als de Bluetooth aanstaat kun je ‘m met het audio-kabeltje ook op je stereo-set aansluiten. Je kan dan de muziek van je iPhone of laptop draadloos op je grote speakers horen. Best wel handig! Je gebruikt ‘m zo als draadloze ontvanger (dit kan theoretisch met elk Bluetooth-apparaat, als er maar een line out op zit).

Batterij

De batterij van de Bluedio is prima (16 uur!) en ook met een lege batterij blijft hij perfect werken via de audio-kabel. Opladen kan met elke USB-lader of met je laptop. Het USB-C snoer en het audio-snoer zijn bijgeleverd.

Bluedio T4S review: eindoordeel

De Bluedio T4S van dik 30 euro ziet er mooi en premium uit, en is er in zwart, wit of rood. Het is een enorme aanrader als je een goed klinkende comfortabele draadloze hoofdtelefoon zoekt, en ook iets met een beetje Noise Cancelling wil. Het is de enige goed klinkende hoofdtelefoon met al deze functies in deze prijsklasse. Je moet wel wat EQ gebruiken, en van enorme bas houden. Met de Noise Cancel aan moet je extra veel EQ gebruiken. Met de audio-kabel kan je ‘m ook als draadloze ontvanger gebruiken. Er zit verder een goed draagtasje bij, en je kunt de oorschelpen plat draaien om ‘m makkelijk mee te nemen. Vooral de geluidskwaliteit is verbazend goed, als je EQ aanzet.

Bij een Bose of Sony werkt de Noise Cancelling veel beter. Maar de Bluedio is dus wel ff TIEN KEER goedkoper! En hij klinkt nog beter ook (als je van bas houdt).

Bluedio T4S review: draadloze Bluetooth hoofdtelefoon met Noise Cancel
Bluedio T4S: Mooi, goed en draadloos, voor 35,-
Maar de Bose Quietcomfort heeft een veel betere Actieve Noise Canceling. Mag ook wel voor 350,-.
De Bose Quietcomfort heeft veel betere Actieve Noise Canceling. Mag ook wel voor 350,-.

Of zocht je kleine draadloze Bluetooth oordopjes?

8 Reacties

 1. Hele interessante vondst! Zou je ook op de noise canceling-prestaties in kunnen gaan, het artikel kunnen aanvullen? Hoe doet ie het in de trein? En in een omgeving met veel stemmen? Misschien kun je het stuk dan later aanvullen als je eens een vlucht maakt?

  Overigens: complimenten voor je leuke stukken en tips!

  1. Ja ik zal het later gaan aanvullen als ik het in meerdere situaties heb getest. Voorlopig doet de NC het aardig maar een Bose doet dat veel beter. De passieve noise canceling is overigens uitstekend.

 2. Ha Aartjan,

  Dank je wel voor je bruikbare review, ik heb direct met belangstelling veel andere blogs gelezen :-) Ik heb weinig ervaring met bestellen uit China, en ik vraag me af of je bij de bestelling van deze koptelefoon geen invoerrechten en inklaringskosten hoeft te betalen. Heb jij daar ervaring mee?

  1. Officieel: Tot €22,- worden er geen invoerrechten en BTW gerekend, vanaf €22,- tot €150,- vrij van invoerrechten, maar wel met BTW. Dan moet je dus de BTW bijbetalen.

   In de praktijk valt het nauwelijks te controleren en komen de kleine pakketjes vrijwel altijd zonder meerkosten keurig aan.

   Boven de 150,- euro moet het officieel langs de douane en moet je soms heel hoge invoerrechten betalen (bijvoorbeeld 100% op een fiets) en ook nog de BTW. Een fiets van 150,- wordt dan 360,-.

 3. Dag Aartjan, leuke blog en ik lees je artikelen en reviews met plezier. Als “audiofiel” dacht ik eerst.. leuk dat iemand enthousiast is maar hoe is dat in de praktijk? totdat ik zag dat je de HD650 als referentie gebruikte (heb ik zelf ook) en toen dacht ik.. dat loont de moeite. Had een bluetooth hoofdtelefoon van Grundig gekocht bij Action omdat mijn jack ingang op mijn ipad het heeft begeven. Het werkt voor het geld (€ 9,–) Volgens mij staat ie zelfs in tegenfase, klinkt gewoon bar slecht. Heb daarom na je revieuw de T4S besteld en nu net een week binnen en ik ben enthousiast. Bizar hoe goed dat ding klinkt voor het geld. Gebruik hem voornamelijk voor netflix en het laag doet ie mooi en strak, beetje biosgevoel :o). Dank! Kan ik ook tijdens netflix ook gebruik maken van een EQ? Noice canceling geeft inderdaad een ander geluid, het cancelen zelf heb ik nog niet kunnen beoordelen want ik gebruik hem voornamelijk binnenhuis..

  1. Dank! Als je Netflix kijkt op een PC dan zit er een EQ bij de audiosettings. Gebruik je een Mac, dan is er een system wide EQ zoals Airfoil of het programma SoundBooster. Kijk je films in VLC dan zit daar een eigen EQ in.

 4. Bedankt Aartjan, ik ben bij toeval jou blog tegengekomen en heb onmiddellijk de bluedio T4s besteld. Wel ietsje duurder. Via China was het €24 maar dat durfde ik niet, bang om invoerrechten en btw te moeten betalen. Toch een webshop op Ali gevonden die bijhuis in Nederland heeft, €35 betaald en héél blij mee. Bedankt!

Geef een reactie