QCY QS1 review: goede goedkope earbuds

Twee kleine losse dopjes in je oor: Earbuds. Dat zijn in-ears, en die dichten je oor af. Daarom hebben deze een betere geluidskwaliteit, zelfs beter dan de dure Apple AirPods. Een van populairste goedkope is deze QCY QS1 T1C. Hier een review van deze verkoophit. Kost ook maar 20,- . AANRADER! 

De gehele bouwkwaliteit is “premium” oftewel luxe en degelijk. Waterdicht, Bluetooth 5.0, met goede 5-uur batterij. Ook met redelijk goede microfoons (in beide oortjes zit een microfoon), beter dan de neppe AirPods. Het pairen gaat prima en de verbinding is uitstekend. De geluidskwaliteit is voor Bluetooth goed. Als je wat EQ aanzet klinkt het nog beter, zie hieronder. Dan is het bijna net zo goed als de uitmuntende topper Aukey EPB40 (maar dat is wel een ander systeem, met een draadje in je nek).

Ze zitten comfortabel, ze zijn superlicht en volledig draadloos. Met de Small, Medium en Large siliconen dopjes vindt je meestal wel de perfecte pasvorm. Ze moeten 100% afdichten anders heb je geen goed geluid. Ik moet ze meestal nog ietsje verdraaien. Je kan er eventueel andere eartips op zetten, of Comply tips. Ze dempen het buitengeluid goed (passieve Noise Cancelling), dus met muziek aan hoor je vrijwel niks van je omgeving. Heeft voor- en nadelen. Bellen is dan lastiger, maar dan doe je gewoon even één oortje uit. Prima toch?

Op de buitenzijde zitten de knoppen. Dit zijn fysieke knoppen, die je moet indrukken, dus geen Touch. En dat is eigenlijk ook prettiger. Want dan tik je niet telkens per ongeluk tegen die knopjes. Klik is Pauze/ Play, dubbelklik Rechts is Next, dubbelklik Links is Previous. Langklik is SIRI / Assistent. Volume zit er niet op, dat moet je op je telefoon doen. Dat kennen we. Van de echte Apple AirPods.

De batterij gaat bijna VIJF uur mee met continu muziek. Dat is echt heel goed. In het doosje kun je ze ook nog drie keer opladen. Het batterij-niveau zie je helaas niet bovenaan op je iPhone, bij het Bluetooth-ikoon. Maar als de batterij bijna op is hoor je af en toe waarschuwings-piepjes.

Deze earbuds doen het uiteraard ook perfect op Android en Windows, en alles wat verder maar Bluetooth heeft. De audio codec is de standaard SBC, dus er zit geen superhoge kwaliteit Apt-X, AAC of LDAC op. Voor de meeste mensen geen probleem – zeker niet voor die prijs!

QCY QS1 review

QCY QS1 review

Mijn EQ-setting op m'n MacBook met Airfoil, voor de QCY QS1
Mijn EQ voor de QCY QS1. Op Spotify op je telefoon zit ook een EQ.

Zie ook de blog met de gehele Top 20 AirPods alternatieven.

Of de blog met de Top 40 Beste oordopjes.

29 Reacties

  1. Nou ja de QY19 heeft een draad, dus wel een betere microfoon en een betere batterij, en ook wel een beter geluid als je daar andere ear tips opzet, maar verder komt het aardig in de richting. En dit zijn earbuds, dus helemaal zonder draad, dat is wel zeer comfortabel, en de ear tips en pasvorm zijn voor mij ook beter.

    1. Als ze bij jou goed passen, goed afdichten, dan hoef je geen andere. Dat is heel persoonlijk. Bij mij paste het niet goed en heb ik er andere op gedaan ik denk van de Rock Zircon

 1. Hoi Aartjan,

  Bedankt weer voor deze review.
  Kun je ook iets zeggen over de laadtijd?
  Ik heb nu de TRN V80 waar ik zeer tevreden mee ben alleen het laden duurt nogal lang.
  Mijn zoon heeft de Oneplus Bullets Wireless en het voordeel van die oortjes is dat je na 10 minuten laden al weer 5 uur kan luisteren en dat is toch wel ideaal.
  Nou hoeft 10 minuten niet voor mij, maar iets sneller zou toch wel ideaal zijn.

  1. Het is Li-On dus dat laadt normaal, niet supersnel. Een Capacitor batterij laadt dubbelsnel maar die zie je bijna nooit. De 10 minuten van de OnePLus zie je verder ook bijna nergens, die is uniek.

 2. In een woord geweldig. Heb ze nu 3 weken in bezit.
  Wat een sound zit er in. Zeer mooie en goede diepe bass en een mooi hoog.
  Met de equalizer kan je de scherpe randjes in het hoog wat afvlakken mocht je daar al last van hebben. Ze sluiten de gehoorgang wel volledig af en je hoort nagenoeg niets meer om je heen. Wat ookzeker een nadeel kan zijn.
  Tip..! Om ze beter in de gehoorgang te laten passen (afsluiten), de tip een beetje vet maken.
  Met klussen en sporten vallen de oortjes ook niet uit.
  De batterij duur is echt super en gaat zeker richting de 5 uur.
  Het bellen gaat ook prima, alhoewel ik al weel een keer de opmerking heb gehad dat ik bijna niet te verstaan was. De behuizing van zowel de oorjtes als de laadcase is stevig en zeer mooi afgewerkt. Al meerdere mensen hebben de opmerking gemaakt wat een gave oortjes zijn dat ;-)

 3. Nice! Momenteel in bezit van Taotronic TT-BH22 en zit nu inderdaad met dit mooiere weer te kijken naar fijne oordopjes. Zijn deze ook geschikt voor bijv hardlopen? Ben erg tevreden met het merk Taotronic.

  Heb je ooit zin/tijd om een review te doen over bijv. sportoordopjes ?

 4. Ik heb ze ook besteld en heb ze inmiddels. Ik vind het geluid helemaal niet zo goed. Ze zitten wel goed en de kwaliteit van de oortjes is heel goed. Maar het geluid is echt helemaal niks. Wellicht heb ik een maandagochtend model. De I10 TWS is vele malen beter, alleen die heeft weer een slechte batterij.

 5. ik heb de oortjes inmiddels ook binnen, zitten prima en geluid is goed! in het begin wel zacht maar dat lag aan een instelling op mn mobiel. zeker voor het geld prima dopjes, ook handig dat automtic pairing, vrijwel meteen contact met de telefoon…..

 6. Ik heb ze inmiddels ook binnen. Ze zijn fantastisch. Ik merk alleen wel dat ze een stuk zachter klinken dan mijn andere bluetooth oordopjes. Weet iemand of hier iets aan te doen is?

  1. Meestal is er op meerdere manieren volume, bijvoorbeeld op de telefoon, op de dopjes, via de EQ, via de player, de Master etc

   1. Alles staat op op max. Ik heb nu een programma mp3gain, waarmee ik in windows het volume wat kan opkrikken. werkt perfect!

  2. Ik ben er ook tevreden over. Ik zie wel het batterijniveau op mijn telefoon. Ik heb hem nu opgeladen via de case. Geeft op telefoon aan dat ie vol is, maar hoor nu toch het waarschuwingssignaal. Enig idee wat er aan de hand kan zijn?

   1. Bedankt voor je review. Nog een vraag: welke maat/binnendiameter replacement tips moet ik hebben voor de QCY QS1? T400?

 7. Goede review kill .Ik heb de QCY QS1 gekocht . naaaaa wat een sound man voor dat geld! ben er blij mee. was er een beetje huiverig voor dat de bass of helderheid tegen zou vallen. Echt alles klinkt top. genoeg bass mid en hoog. volume is ok. je moet echt teflon trommelvliezen hebben als je deze zacht vind klinken. ZEER ZEKER EEN AANRADER MENSEN! Thanks AART JAN!

Geef een reactie