SD-kaart als extra harddisk

Op veel computers zit gelukkig nog een SD-kaart-slot. Superhandig – voor die paar keer dat je dat nodig hebt – maar ook perfect geschikt om er goedkoop een extra harddisk in te zetten. Want met zo’n kleine SD-adapter van een euro kan je onzichtbaar, makkelijk en goedkoop de schijfruimte enorm vergroten. In die adapter schuif je een micro-SD kaartje.

Extra schijfruimte met onzichtbare SD-kaart

Je kan natuurlijk ook een USB-stick als extra schijfruimte permanent in je Mac laten zitten. Maar het is mooier om zo’n onzichtbare SD kaart – die nauwelijks uitsteekt – te gebruiken. Zo hou je bovendien je USB vrij. Je kan een kant-en-klare oplossing kopen zoals deze JetDrive van Transcend, deze MiniDrive of deze Baseqi. Zo heb je een riante 128 of 256 Gigabyte extra, voor weinig! Ideaal voor een MacBook Air bijvoorbeeld. Of voor wat voor computer dan ook!

Maar als je al een micro-SD kaartje hebt, kun je dus ook voor 1 euro deze onzichtbare adapter doen. De bijpassende Micro SD-kaartjes van bijvoorbeeld 64Gb van Sandisk kosten ook nog maar iets van 25 euro tegenwoordig. Of doe meteen 128 GB voor iets van 40,- . Die laatste twee zijn allebei Class 10. Dat is de snelheid: Class 10 is 14 MegaByte per seconde, oftewel prima geschikt voor veel dingen, alleen niet snel genoeg voor 4K Video, en ook lang niet zo snel als je SSD-harddisk.

Maar snel kan ook: dan neem je de nieuwe UHS-SD of HC of XC of Class 3(U). Of hoe het ook heet. Hier een overzicht met al die verschillende snelheden. Goed kijken naar die kleine logootjes! Daar zit dus enorm veel verschil in, qua snelheid. Een goede voordelige snelle is deze van Toshiba: 128 Gb voor 50,-. Snel genoeg voor 4K video.

Maar ook al neem je de wat langzamere Class 10,  dan is het nog steeds perfect voor muziek, foto’s en HD-films (tot 1080). En goedkoop!

Mooie handige SD-adpater voor 1 euro
Mooie handige SD-adapter voor 1 euro…
…waar je dan je zo’n micro SD-kaartje indoet

Geef een reactie