Spam in je iCloud-agenda: 5 tips

spam icloud agenda

Ook zo’n last van spam-items in je Agenda? Je bent niet de enige. KLIK NIET OP ‘Sla af’ (Tip 1) om een spam-uitnodiging te weigeren, want dan hebben ze je email-adres en wordt het nog erger.

Tip 2. Inloggen op iCloud.com > Agenda >  links onderaan Voorkeuren > Geavanceerd > onderste optie Uitnodigingen > Ontvang uitnodigingen via… Hier Email aanvinken. Dan krijg je ze in je email, dat is veel minder erg dan in je agenda, ook al om de reden bij Tip 1.

spam icloud agenda

Zet de spam items in een spam-agenda, zonder op Close of Accept te klikken:
Tip 3. In Agenda op je Mac → Archief → Nieuwe Agenda (noem die Spam of zo), sleep alle spam in deze nieuwe agenda en verwijder die agenda. De afspraak zal verwijderd worden zonder de spammer een notificatie te sturen.

Ditzelfde kan ook op IOS:  Agenda’s → Wijzig → Voeg agenda toe  en dan dezelfde stappen als hierboven.

Tip 4. Google Calendar gaan gebruiken, in plaats van iCloud. Kan je ook direct op IOS  / iCal / Calendar OS X / Android / Windows gebruiken, in je echte Agenda, van Apple dus. Je merkt geen verschil eigenlijk. Ik doe dat al jaren. Hier een handleiding.

Als de Spam in je Google Calendar zat, dan kun je inloggen op calendar.google.com en dan kun je daar het item gewoon Verwijderen. En in de Instellingen staan er allerlei opties om uitnodigingen automatisch af te slaan.

Tip 5: iCloud Fotodelen uitzetten

Er is tegenwoordig zelfs spam via iCloud Fotodelen! Het enige wat je daar tegen kan doen is Fotodelen uitzetten. Op iOS: Instellingen → Foto’s en Camera → iCloud-fotodelen. Op macOS in de Foto’s-app  → voorkeuren  → iCloud-fotodeling.

Geef een reactie