Superlux HD681B review: beste koptelefoon tot 25,-

Superlux hoofdtelefoon review

Deze goedkope Superlux HD681B lijkt op de AKG K240 (70,-). Dat is een topper, maar deze Superlux is misschien zelfs wel beter. En veel goedkoper. Hij krijgt niet voor niks overal een laaiend enthousiaste review. Hij kost 25 euro hier op AliExpress. Dit is in ieder geval de beste in die prijsklasse.

Het is een mooi ontwerp, zeer lichtgewicht, met grote 50 mm drivers, semi-open. De pasvorm is goed en hij zit lekker. Alleen de kussentjes zouden nog wel ietsje beter en zachter kunnen. Het zou me niks verbazen als je hier ook de kussentje van de AKG K240 op kan doen. Er zit verder ook een enorm lang en stevig snoer bij van 2,5 meter, ideaal voor studio-gebruik. Met een draagtasje en een verloopje van minijack naar grote jack. Het snoer is alleen niet afneembaar.

Je kan kiezen voor de OEM-versie zonder verpakking, of voor de versie in een blister-verpakking. Ik doe dan altijd de OEM, want dat is milieuvriendelijker en goedkoper. Dat zouden meer shops en fabrikanten moeten doen! Dat gedoe met die onzinnige vervuilende verpakkingen moet maar eens afgelopen zijn!

Het geluid is uitstekend, ook met een goede bas: de B aan het eind staat voor Bass. Er zijn ook andere versies: de F en de gewone. Maar de basversie is aan te raden, want bij een half-open systeem zit sowieso altijd wat minder bas.

Verder met een mooi natuurlijk midden en superhelder hoog. Ik heb een extreem klein hoofd, en bij mij zit hij daarom nogal ruim, waardoor er iets minder bas en mid-laag in zit. En naar verhouding iets teveel helder hoog. Als ik ‘m ietsje meer aandruk is het geluid wel perfect. Bij de meeste mensen zal dat goed gaan, omdat hij strakker zal zitten dan bij mijn piepkleine hoofd. Je kan natuurlijk ook altijd een beetje EQ aanzetten, naar eigen smaak.

Door het half open systeem klinkt het ook heel ruimtelijk. Het nadeel van dit systeem is dat het weinig geluid van buiten dempt. De passieve Noise Cancelling is dus minimaal. Maar dat kan ook een voordeel zijn: je kan alles om je heen nog enigszins  horen. Het lekt ook wat geluid: anderen horen je koptelefoon duidelijk, zeker als je ‘m hard zet.

Superlux HD681B review conclusie

Voor die prijs vind ik deze waanzinnig goed en een dikke aanrader: hier op AliExpress te koop voor rond de 25 euro, levertijd is ongeveer 10 dagen.

Superlux HD681B review Superlux HD681B review Superlux HD681B review

Maar voorlopig ben ik nog verslaafd aan de wat duurdere oortjes: de UiiSii BA T8S (36,-).

2 Reacties

  1. Hij lijkt w.m.b. best wel op de Samson SR850. Ik zie op het oog zo veel overeenkomsten i.i.g. Ik heb de Samson SR850 vorige week aangeschaft (bij Bax) voor €29,95. Deze is halfopen en kreeg ook heel veel goede reviews. Ik ga ‘m voornamelijk gebruiken voor bij de digitale piano.

    Ook heb net 2 dagen mijn Bluedio T6 vanuit China binnen, helaas door de douane onderschept waardoor ik €20,75 extra moest afrekenen :( Maar ik ben er toch blij mee, want hij klinkt erg goed, zit comfortabel. Qua noicecancelling functie ga ik morgen op het werk eens testen hoe dat werkt.

    Rest mij nog te zeggen: Erg bedankt voor al je goede reviews en tips. Ik hoop dat je nog lang blijft doorgaan met deze blog, ik blijf in ieder geval een vaste bezoeker!
    mvg, Rob

Geef een reactie