Telefoonhouder voor de fiets

telefoonhouder voor de fiets

Je telefoon vasthouden op de fiets is inmiddels verboden. Heel goed! Dus koopt iedereen een telefoonhouder. Het is wachten op een nieuw verbod: verboden te appen op de fiets, ook al zit je telefoon in een houder. Maar in de auto hadden we al CarPlay en Android Auto, en dat werkt juist WEL goed. Naar mijn mening verhoogt dat juist de verkeersveiligheid, vooral qua navigatie. Handsfree bellen in de auto is ook toegestaan. Hier de beste telefoonhouders voor de fiets. 

Ik begon eerst met eenvoudige elastieken telefoonhouders zoals deze (4,-), maar die zijn wel erg wiebelig, en het elastiek zit in beeld, en in de weg van de bediening. Dat was dus niks. Toen nam ik zo’n waterdichte telefoonhouder (4,-), die je ook op de motor kon gebruiken. Maar het bedient niet fijn door dat plastic heen, en nieuwe telefoons zijn al uitstekend waterdicht: ik heb zelfs onder water gefilmd met mijn iPhone! Zonder hoesje… Dus die waterdichte hoes is ‘m ook niet geworden.

elastieken telefoonhouder
Elastieken telefoonhouder: wiebelig, zit in beeld, kan je niet volledig bedienen
waterdichte hoes telefoon motor en fiets
Waterdicht hoesje voor je telefoon. Bediening is lastig, onhandig  en het is UGLY. Sorry hoor.

Nu heb ik deze aluminium telefoonhouder (5,-) voor op mijn TE GEKKE ebike. Deze lijkt mij perfect. Er zijn veel vergelijkbare modellen met kleine verschillen, maar ik heb deze omdat die geheel van aluminium is, zonder plastic, en omdat deze klein, compact en mooi is. Vind ik. En handig. En goedkoop natuurlijk ;)

Past op alle sturen, dus ook op dikke, van 20 tot 35mm. En alle formaten telefoons passen erin. Met rubberen zijkantjes ter bescherming. Je kan deze ook vanuit Spanje bestellen, voor een euro extra, dan is hij er snel, in een paar dagen. Hoop ik. Volgende week een update over hoe deze bevalt.

telefoonhouder fiets aluminium klem
Mooi compact en stevig. Jammer van dat printje met die radertjes. Lelijk! Ga ik eraf halen denk ik. Of een stukje gaffer tape erover.

Ik heb meteen ook maar een iets andere besteld, deze hier voor 4,50 euro. Binnenkort een update / review hier over welke beter is en welke er eerder is:

telefoonhouder voor de fiets aluminium

CarPlay op de fiets?

Kon je CarPlay maar ook op je fiets gebruiken. Net als in je auto. Berichten en Whatsapps kan je dan gewoon inspreken. Je krijgt de berichten voorgelezen, in je draadloze oortjes. Bellen, muziek bedienen en navigatie gaat allemaal via stembediening. Veel veiliger. Helaas kan dat nog niet op de fiets. Maar je kan wel de functie ‘Niet storen tijdens autorijden’ gebruiken. Je telefoon blijft dan stil zolang je aan het rijden bent. Dat is niet alleen veiliger, maar ook relaxter. Dit kan automatisch (zie de handleiding in de link hierboven), maar het kan ook handmatig via het bedieningspaneel:
  1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Bedieningspaneel’ > ‘Pas regelaars aan’.
  2. Tik op 'Voeg regelaar toe aan het bedieningspaneel' naast ‘Niet storen tijdens autorijden’.

Je kan nu in het bedieningspaneel tikken op  symbool 'Niet storen tijdens autorijden'  om de functie in of uit te schakelen.

Geef een reactie