TRN V80 review: dit is ‘m, ik stop

Ik heb veel oordopjes en hoofdtelefoons getest, inmiddels. Over de vele slechte heb ik nooit wat geschreven, maar van de rij super-topkwaliteit heb ik een Top 30 Beste Goedkope Oordopjes samengesteld. Vroeger kocht ik allerlei dure Europese merken, maar tussen de goedkope Chinese bleken zoveel geheime toppers te zitten, dat het me goed leek om daar maar eens over te bloggen. Gezien de vele positieve reacties wordt dat ook op prijs gesteld. Nu dus deze TRN V80 review, en die is zo goed dat ik er voorlopig mee stop. Dit is het einde. Ik hoef niet meer verder te zoeken. Dit is supergoedkope topkwaliteit. Dit gaat niet meer overtroffen worden. Dit heeft ook geen nadelen. 

Het geluid is het beste van allemaal. Alles zit erin: warmte, helderheid, bas, natuurlijkheid, balans, volume, strakheid. 2BA+2DD systeem, perfect gebalanceerd, het beste van beide werelden. Uiteraard is er dan ook geen EQ nodig, wat bij veel andere (zoals KZ bijvoorbeeld) wel nodig is. Dat vind ik op zich niet zo heel erg, maar het is een voordeel als je geen EQ nodig hebt, omdat je niet op elke apparaat dezelfde EQ hebt. De bas is ook zo ontzettend goed dat ik het predikaat BASS-TIP hier ook bijzet. Maar de bas is niet keihard UIT VERHOUDING of zo: gewoon mooi en ultra-goed. Hij kan wel hard trouwens, als je dat wil, het is een gevoelig ding.

Hij is tegelijk ook superhelder, analytisch en zeer direct, In-Your-Face. Als je dat iets teveel vindt – bij zeer hoge volumes bijvoorbeeld – kan je dat temperen met EQ: iets hoog eraf en mid-laag erbij, exact zoals met een KZ ZS10 of een Yersen FEN2000. Of je neemt de superwarme analoog klinkende VJJB K4S erbij voor de momenten het helder hoge geweld je wat teveel wordt.

Elk oordopje gaat nog beter klinken als je een goede DAC gebruikt. Bijvoorbeeld de Fiio K1 (voor USB, kost 50,-) of de Fiio i1 (voor iPhones, ook 50,-). De beste goedkope die ik heb gevonden is deze voor 24,-.

De kabel is afneembaar en een van de beste die er is. Nou ja, okee, beetje dun misschien. Het is een 2-pinskabel, en dat is vrij universeel, dus deze past ook op veel andere moderne dopjes. Er zitten voorgebogen oorhaakjes op, precies op de juiste manier. Alleen al deze KABEL is de prijs van het hele oordopje al waard. En je kan er voor 16,- ook deze bijpassende topkwaliteit Bluetooth kabel opzetten: zo heb je meteen ook het BESTE draadloze oordopje of headset.

En dan de microfoon: dit is ook al de beste. Ik test van ELK dopje altijd de microfoon, en een goede is best zeldzaam: ik heb maar 5 toppers gevonden geloof ik. En deze is van die 5 dus ook nog eens de beste!

Lichtgewicht unibody aluminium, ook al zo mooi en supersterk. Ik kan me niet voorstellen dat deze snel kapot gaan. In blauw of zwart. Uitstekende pasvorm, ook al heb ik er andere ear tips op gezet (4mm dopjes zitten erbij, maar 5mm past ook, de nozzle is 6mm). Dat is ook erg persoonlijk. In mijn rechteroor doe ik tegenwoordig zelfs soms een andere maat dan links. Gewoon maar wat experimenteren, moet lukken. Het moet echt volledig afdichten.

Ik heb er nu de vreemd gevormde eartips van de prachtige houten BOSSHIFI B3 opgezet. Die passen ook op deze TRN, en zijn voor mijn oren perfect. Nog nooit eerder gezien! Zie hieronder: die blauwe is de TRN, en die houten is de BOSSHIFI B3 waar die bijzondere eartips standaard bijzitten. Geen idee hoe dit heet: Gootsteen-ploppers?? Trompetmodel???

  

Er is geen inbrandtijd nodig, deze zijn meteen goed. Het is een open systeem (er zitten kleine gaatjes in), voor meer comfort en ruimtelijkheid. Ze dempen daarom wel wat minder.

Kortom, dit is de nieuwe NUMMER EEN – – NUMMER EEN – – NUMMER EEN – – Absolute aanrader, en al helemaal voor dat absurd goedkope bedrag!

TRN V80 review – (HIER TE KOOP 24,-) unibody aluminium, 2-pin afneembare top-kabel, 2BA+2DD systeem, audiofiel TOP-geluid, geen EQ nodig, analytisch glashelder en warm tegelijk, goede pasvorm, beste mic, draadloos te maken –  BASS-TIP

TRN V80 review TRN V80 review

TRN V80 Bluetooth kabel review

Met deze Bluetooth kabel van TRN (16,-) maak je ‘m draadloos.

TRN V80 EQ

Okee vooruit, soms een klein beetje EQ. Toevallig exact dezelfde setting als de andere toppers KZ ZS10 en Yersen FEN2000. Of zou het dan aan mijn oren liggen?

Als je Comply memory foam tips wil: deze T400 schijnt hier goed op te passen, kost maar dik 2 euro voor 4 paar, en je kan de kleur en maat kiezen:

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in. Zo verdien ik wat bij. Maakt voor de prijs niet uit.

21 Reacties

 1. Al diverse malen oortjes besteld na het plaatsen van een review op je site. Ook nu volg ik blind je review en heb zojuist een TRN V80 besteld, thanks 👍🏻

 2. Nou Aart Jan wat een enthousiasme. Ik heb het besteld tezamen met de bluetooth kabel want de vorige selecties bleken oké. Ik heb er nu een stuk of 10. Inderdaad maar gaan weggeven, dank je Jeroen.
  Nog steeds geen goede lightning kabel (iPhone) gevonden?

  1. Nee lightning oortjes is nooit wat geworden. USB C dopjes komt er denk ik wel aan. En een lightning verloopje naar mini Jack is er wel en daar heb ik ook weer wat nieuwe besteld, binnenkort weer reviews!

 3. Thanks aartjan! Ook ik heb ze meteen besteld, m’n 5e paar oortjes alweer denk ik. Keer op keer zijn het top dingen. 2 hebben het helaas al begeven, maar dat is een kwestie van pech hebben denk ik.

 4. TRN V80 zijn top, maar lak laat wel snel los. Ik heb wel spijt dat ik ze heb, want heb ze elke dag in me oren en ze zijn er niet uit te krijgen haha.

 5. ik denk dat je een leuke achterban hebt AartJan. Als je even kijkt naar de verkoophistory van deze oortjes sinds je dit gepost hebt… :D

  Zelf heb ik ook al is iets gekocht na een artikel van u te lezen en ben er super tevreden van!
  bedankt voor de reviews.

 6. Kreeg vandaag de Rock Zircon binnen en was echt verbaasd over de kwaliteit van het geluid. Toen kreeg ik ineens een melding van een nieuwe blog. Meteen deze er achteraan besteld!

  1. Ik heb T200 besteld, die zouden 4,1mm moeten zijn. Maar groter zou ook moeten passen zoals Aartjan zei, en ik heb ook ergens gelezen (audiobudget) dat de “nozzles” 6 mm zijn.

 7. Enige nadeel volgens mij is dat de prijs hoger is dan 22€ incl shipping.
  Hierdoor heb je in België het nadeel dat er mogelijks douanekosten bijkomen.

  Of staat de shipping value als lager aangegeven ???

  1. PS. Heb zelf trouwens de Rock Zircon in huis gehaald op basis van de review en deze is inderdaad TOP!
   Wel merk ik dat deze niet zo gevoelig is als mijn andere oortjes en daardoor het volume wat omhoog moet, maar de kwaliteit en de bas die er dan uitkomt: WOW!

  2. Ja Belgie en NL zijn wat betreft hetzelfde, boven de 22 euro komen er officeel wat kosten bij. maar mijn ervaring is dat ongeveer 90% er zonder extra kosten doorheen glipt.

 8. Ik heb ze inmiddels kunnen beluisteren, en ze klinken inderdaad erg goed, vooral voor deze prijs.
  Ik vind ze niet onder doen voor mijn SE215’s.

Geef een reactie