USB-C car charger 30W

auto oplader sigarenaansteker usb-C type C car charger

Best wel groot nieuws! Hier zaten we al twee jaar  op te wachten: op een 30W 5A USB-C car charger. Exquise me? In Nederlands graag! Okee: een autosigaretaansteker-laptoplader dan? Of een sigaretaanstekerautopluglaptopopladermannetje? Hier een verhaaltje over deze goede nieuwe autolader:

Probleem 1: Je nieuwe laptop opladen in de auto. Met deze oplader kan dat. Een snellader zeg maar. Voor 4 euro. En je iPhone of Android kan er ook gewoon in.

Probleem 2: Je laptop opladen met powerbanks. Op een 12V powerbank zat vrijwel nooit USB-C. Nu kun je elke jump starter powerbank ook voor USB-C gebruiken: in de car socket die bij je powerbank zat doe je nu deze oplader. (Zie onderaan).

Probleem 3: Een laadregelaar met USB-C voor zonneladers bestaat niet. De oplossing: in de gewone laadregelaar (7,-) tussen zonnepaneel en 12V accu, doe je nu zo’n USB-C oplader (5,-) via een car socket (1,-).

30w 5a car charger usb type c usb-c sigaretlader auto
Dit is ‘m dus. Voor iets van 5 euro.
car socket sigaretaansteker vrouwtje female
Kan direct in de auto, of in zo’n “car socket”. In goed Nederlands: vrouwtjeautosigaretopladerplug
zonnepaneel laadregelaar 12v 24V, 10 20 of 30A, met 2xUSB
De car socket kan bijvoorbeeld in een 12V regelpaneel, die tussen zonnepaneel en accu zit

Ik heb ‘m besteld, en zal hier laten weten of het werkelijk een goed ding is. Verder heb ik ook nog een andere besteld: deze vergelijkbare USB-C 30W car charger van Baseus voor 4,-. Ze hebben allebei Qualcomm Quick Charge 4.0 en Power Delivery 3.0, oftewel QC 4.0 en PD 3.0. Dat zijn de nieuwste protocollen voor stroom via USB type C.

Er waren al wel 30W car chargers, maar die hadden dan geen USB-C aansluiting. En er waren ook al wel USB-C car chargers, maar die hadden dan alleen maar 15W. En alle protocollen moeten er ook op, want het is nogal een zootje met dat hele Usb-C.

sigaretaansteker oplader 30w 5a car charger usb type c usb-c sigaretlader auto

sigaretaansteker oplader 30w 5a car charger usb type c usb-c sigaretlader auto

Een nieuwe supergrote powerbank is deze 72 Ah voor 125,-. Nog niet getest, maar deze heeft alle aansluitingen, voor de laagste prijs, met de hoogste capaciteit. Met 12V ingang voor een 20W zonnepaneel. Je kan hier simpel USB-C van maken met deze 30W USB-C car charger (4,-) in de sigaretaansteker.

Zie ook de blog over de beste zonnepaneel-set

En de blog over draagbare zonneladers

en de blog over de beste powerbanks

en de blog “Maak zelf een zonnelader-set

3 Reacties

  1. Is USB-C & USB car charger 30W ook te gebruiken voor Iphone XR. Zo ja, kan de Iphone dan geladen worden met USB of moet er een USB-c kabel gebruikt worden.

Geef een reactie