WhatsApp geschiedenis overzetten naar een nieuwe iPhone

Nieuwe iPhone? Om je oude iPhone over te zetten hang je ‘m aan iTunes, en maak je daarin een reservekopie (rechtsklik op je iPhone, in de lijst met apparaten in de linkerbalk). Zet het knopje “Codeer iPhone-reservekopie” ook aan, dan worden ook bijna alle wachtwoorden overgezet. Deze knop verdwijnt als het coderen al aanstaat. Daarna hang je de nieuwe iPhone aan iTunes en zet je de reservekopie terug. Kan ook zonder iTunes, met iCloud. Easy-peasy!

(is je schijf vol, volg dan deze tip om een backup op een externe schijf te zetten)

Dingen zoals bankieren en Bluetooth- apparaten moet je allemaal opnieuw instellen. Sommige apps worden niet overgezet, vergelijk even vanaf je oude iPhone.

Heel soms wordt je Whatsapp-geschiedenis niet automatisch overgezet (maar meestal wel). Die backup van WhatsApp kun je ook handmatig doen, op je oude iPhone:

  • iCloud Drive (Instellingen > Acounts > iCloud > iCloud Drive) moet INGESCHAKELD zijn.
  • Nu kan je een reservekopie maken via WhatsApp > Instellingen > Chats  > Reservekopie

Stap je over van iPhone naar iPhone, dan doorzoekt WhatsApp je iCloud voor bestaande chats en gaat het op je nieuwe iPhone meestal vanzelf goed. Desnoods kun je WhatsApp verwijderen en herinstalleren vanuit de App Store om je chatgeschiedenis te herstellen.

Was je oude iPhone helemaal kapot of in het water gevallen, dan nog gaat het meestal goed, als die iCloud Drive maar aanstond.

Whatsapp kan wel veel ruimte opslurpen: zie Whatsapp > Instellingen > Data- en opslaggebruik. Ga je terug naar een kleinere iPhone met bijv maar 8Gb, dan kan je hier ruimte besparen. Filmpjes en foto’s staan bij mij daarom hier altijd uit.

Is alles gelukt en wil je de oude iPhone geheel en al wissen? Kan je maar beter wel doen! ;) Dat kan via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen.

WhatsApp geschiedenis overzetten van IOS naar Android

Om WhatsApp-chats over te zetten van iPhone naar Android heb je een losse app nodig zoals WhatsApp Migrator, die automatisch de chat-database van iPhone- naar Android-formaat overzet. Zie dit artikel.

whatsapp geschiedenis

WhatsApp geschiedenis overzetten van Android naar IOS

Een enorm verhaal, waarbij je software nodig hebt enzo, zie http://www.iphone-to-pc.com/transfer-whatsapp-chat-messages-from-android-to-iphone.html

iPhone opnieuw installeren zonder backup

Als je die nieuwe iPhone volledig opnieuw wil installeren, zonder daar een backup voor te gebruiken, dan is er deze checklist.

Nog een tip: Log voor de overstap even in op icloud.com. Het komt voor dat Apple eerst wil dat je beveiligingsinstellingen aanscherpt. Op de nieuwe is het mogelijk dat je zonder die instellingen je hele iCloud niet meer aan de gang krijgt, zelfs zonder enige waarschuwing. Als je vantevoren even inlogt op iCloud zie je meteen welke aanpassingen je eventueel moet doen.

PS nieuwe oordopjes nodig? Of een draagbare zonnelader? Of misschien een nieuw iPhone-snoertje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *