Xiaomi Mi ANC headset review

Xiaomi ANC headset review

De Xiaomi Mi ANC is de eerste betaalbare in ear headset met Active Noise Cancelling. Hier te koop op AliExpress (38,-). Hierbij een hands on review en een vergelijking van de ANC tussen deze Xiaomi en de Bose QuietComfort (die als beste ANC koptelefoon wordt gezien). Hij is er ook met USB-C in plaats van 3,5 mm mini-jack! Bijzonder.

Het belangrijkste is uiteraard de geluidskwaliteit. Die is echt heel goed. Het geluid is prachtig, wat de algehele bouwkwaliteit van titanium al doet vermoeden. Er zit niet voor niks het Japanse Hi Res Audio certificaat op. Dat garandeert meteen al top-Hifi. Vooral de bas valt op: die is goed en vooral ook weldadig mooi hard. Je hebt ook totaal geen EQ nodig. Hij klinkt mooier en beter dan de BOSE QuietComfort.

Dan de Active Noise Cancelling. Hij meet het geluid om je heen en speelt het antigeluid af in je oren. Dat werkt het best bij continu geluid zoals verkeersgeluid, vliegtuig, achtergrondgeluid. Niet bij stemmen dichtbij je. Het werkt inderdaad echt, bijna net zo goed als een BOSE QuietComfort van 360,- euro. Je hoort alleen een minimale ruis als je de ANC aanzet. Niet storend. Het grote voordeel van deze Xiaomi is dat de ANC-knop de muziek totaal niet verandert. Met of zonder ANC klinkt de muziek exact hetzelfde, en klinkt het zelfs beter dan een Bose QuietComfort. En als de batterij op is, werkt de audio nog steeds net zo perfect.

Door de in ear oordopjes dempt het geluid ook passief, omdat het je oren afsluit. Maar dat doet een Bose nog iets beter, met de zachte kussentjes. Dat had ik niet verwacht. Ik vind de ANC van de Bose dan ook nog steeds beter, maar het scheelt niet enorm. Ik heb de Noise Cancelling ook gemeten met een toongenerator, met tonen van 100Hz en 400Hz:

TEST 1: Hoe hard moet je de toon zetten om ‘m te horen, met ANC aan. Bij mij 4%. Maar ik heb extreem goede oren ;). Dit was zowel bij de Bose als de Xiaomi ongeveer hetzelfde.

TEST 2: Hoe hard moet-ie ZONDER ANC om het even hard te horen als op 100% volume MET ANC. Dat bleek bij beide headsets hetzelfde te zijn, namelijk ongeveer 50%. De noise cancelling haalt dus 50% geluid weg.

ANC active noise cancelling meten vergelijking

ANC active noise cancelling meten vergelijking

Het is een headset, oftewel oordopjes waar je ook mee kan bellen. Met een microfoon dus. Deze microfoon is VERREWEG de allerbeste van ALLE headsets die ik heb getest, en dat zijn er veel. Als je veel belt dan is dit een enorme aanrader. Een must eigenlijk. Denk ook eens aan de andere kant van de lijn! ;) Je bent met deze veel beter te verstaan dan met welke andere oortjes dan ook. Er is snoerbediening, met Play/Pause en Volume. Dubbeltik is Next. Er zit een handige mooie kleding-clip op. (De bediening werkt ook via USB-C zoals met de Sonata-DAC).

Kortom: uitstekend Hifi geluid, unieke vette mooie strakke bas, echte ANC en de beste microfoon ooit. Zijn er nog nadelen dan? Nou ja, ik vond de pasvorm niet zo heel goed. Dat kan beter. Maar dat is erg persoonlijk. Ook de Large eartips waren voor mij te klein: ik doe er mijn favoriete Spinfit op (5,-). En het snoer is wat stug. Een snoer zoals van de KZ AS06 is beter, en afneembaar. En hij is niet erg gevoelig, dus je moet ‘m behoorlijk hard zetten.

Verder zit er een batterij in, en die moet je dus ook opladen. De ANC kan in 2 standen, of UIT, maar hij gaat niet automatisch uit. De batterij gaat iets van 8 uur mee en kun je in 2 uur opladen met elke USB-lader met een Micro-USB kabeltje. Heb je wel ergens liggen. En met een lege batterij klinkt hij het dus net zo goed, dan heb je alleen geen Noise Cancelling.

XIAOMI ANC noise cancelling headset review
Met Hi-Res Audio certificaat: terecht. Het geluid is verbazingwekkend goed, behoort tot de allerbeste
XIAOMI ANC noise cancelling headset review
Prachtig, van titanium, met kledingclip, draagzakje en kabelwinder
XIAOMI ANC noise cancelling headset review
Met 4 soorten ear tips en ALLERBESTE microfoon. De siliconen kabelwinder is ook handig en mooi.

ACTIVE NOISE CANCELLING in ears Xiaomi Mi ANC (38,-).
Uitstekend geluid, echte ANC, BESTE bas, ALLERBESTE microfoon, snoerbediening. Geen EQ nodig. Prachtig warm mid en hoog. USB-C als optie!
ANC ook in USB-C TOP-MIC +++  SUPER-BAS +++ TE GEK! BESTEL

Hij is er ook in USB-C versie (46,-). Bij USB-C heb je ook geen batterij nodig voor de ANC. (USB-C headsets zijn mogelijk niet 100% compatibel met alle apparaten)

Xiaomi Mi ANC USB-C headset
Dit is de versie met USB-C. Voor vrijwel alle nieuwe Androids, tablets, iPads en laptops. Niet voor iPhone.

Ik heb overigens de gewone 3,5mm versie, op mijn USB-C MacBook, via de Sonata USB-C mini DAC (23,-). Die zet digitaal om in analoge audio (mini-jack). Schitterend mooi geluid, handig en goedkoop. Elk oordopje of koptelefoon klinkt beter met zo’n DAC:

Sonata Dac
Top-audio voor alle USB-C apparaten. Met verloopje naar gewone USB.

Zie ook de blog over de beste DAC / koptelefoonversterker.

En zie ook de blogs over de Bluedio T4S / T6 Noise Cancelling koptelefoon en de TaoTronics ANC koptelefoon.

Zie ook de beste oordopjes want alle IN EARS dempen passief, en dat werkt vrijwel net zo goed als ANC – als je muziek aan hebt dan.

En de beste Bluetooth headsets

Deze blog is niet gesponsord. Er zitten wel affiliate links in. Maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij en blijft de blog in leven. DANK!

UPDATES en opmerkingen

Over de pasvorm en het snoer: het lange stuk snoer is gewoven textiel, en dat is goed, maar het korte stukje snoer naar je oor is van iets stugger plastic. Ik doe zulke snoeren altijd OM mijn oren. Dat is bij deze lastig, en kort. De microfoon zit dan achter mijn oor. Het snoer kan ook wel naar beneden, en niet achter je oor, maar dan hoor ik dat stukje snoer bewegen. Dat trek ik dan weer niet ;)

BAS: die bas is dus zo’n beetje de beste van alle oortjes, ik heb er dus het SUPER-BAS +++ logo bijgezet. Ik heb een playlist publiek op Spotify gezet: BASS TEST. Luister maar eens het eerste nummer daar, van Sakamoto! NIET NORMAAL!!!! Die lage tonen daar zijn zo extreem… hoor je bijna op geen enkel oordopje goed.

HOOG: de toppers in mijn lijst beste oordopjes onderscheiden zich door de beste hoge tonen. De een heeft MEER hoge tonen dan de ander, dat is persoonlijke smaak. Maar de kwaliteit van de beste hoge tonen moet bij toppers zo goed dat je er oneindig naar kan luisteren zonder dat het vermoeiend wordt. Zonder enige irriterende scherpte, ook op hoge volumes. Deze Xiaomi hoort wat dat betreft ook bij deze toppers. Niet VEEL hoog dus, maar GOED hoog. Niet agressief, maar rustig en gedistingeerd. Het zijn dus niet de helderste of meest analytische oortjes maar dat vind ik soms juist een voordeel.

MID: ook qua mid behoort deze Xiaomi tot de beste. Vrijwel net zo goed als de Uiisii BA-T8S, mijn favoriet op dat gebied.

Kortom, eigenlijk hoort deze Xiaomi ANC nog veel hoger in mijn TOPLIJST. Ik heb ‘m daarom inmiddels op de gedeelde eerste plek gezet. Misschien ga ik wel wennen aan het snoer, en de pasvorm vind ik inmiddels ook goed dankzij de Spinfit ear tips.

12 Reacties

 1. Top! Ben dit wekt zeker mijn interesse.

  Klopt het ook dat deze te koop is met USB-C inplaats van de 3,5 aansluiting?

  Heb sinds kort de MI Airdots maar is helaas qua geluid niet super en zeker niet in de trein.

  1. Mijn MI Airdots klinken veel beter met Spinfit dopjes. Nadeel is wel dat ze niet meer goed in het doosje passen. Om te laten moet ik de dopjes er even afhalen. Dat probleem had ik ook met de grotere bijgeleverde dopjes. De dopjes die er origineel op zitten sluiten niet goed af bij mij.

 2. Ik zag ook al een knettergoede recensie op Phonograph net dus mijn interesse is nu zeker gewekt. Daar was deze de beste budget IEM, samen met de tfz serie 2.
  Ik was huiverig voor de pasvorm, ik heb KZ oren maar ik ga de spinfit erbij bestellen.
  Overigens nog een tip, de Hidizs ap80, geweldig, net zo goed als de Fiio M6, alleen goedkoper
  . Jammer dat je geen hi res audio player test. Die zijn ook verslavend. Hoor nu veel goeds over de Zishan DSD.

  1. Oeh, ja zeg, die Zishan DSD is de eerste goedkope (95,-) met de AK4497 DAC erin. Jammer dat het zo’n onhandig dingetje is… misschien dan de LOXJIE D20 (wel veel duurder 230,-), daar zit de AK4497 ook in. Of nog even wachten tot die AK4497 ook in een USB-C versie komt, of in een Shanling M0-achtige.

   Zie de blog over de beste DAC

 3. Heb de Mi ANC aangeschaft bij de dealer in barneveld.(49,95)
  Er zit geen batterij meer in,en krijgt zijn voeding uit de speler.
  Is een geweldig apparaat,kan het aanbevelen voor de Hi-Fi liefhebbers.

 4. Hallo weijmanc, ik zit al tijdje te twijfelen. Ik heb de KZ ZSN en Yinyoo Revonext als uitblinkers.
  Hoe is de noise cancelling, reacties zijn verdeeld en hoe is het geluid? Grt Hans

  1. Aan het geluid moet je eerst even wennen,maar na een paar keer wisselen van speler,met je favoriete nummer,hoor je pas hoe goed hij is.Heb de nc goed getest en die is zeer goed.
   Had er in het begin ook geen hoge verwachting van,maar heeft de test met een 9 doorstaan.
   Dat wil dus zeggen op mijn toestel,en met mijn gehoor…..
   Het is goed mogelijk dat de 3,5 met batterij anders reageert dan de usb c speler.
   Mijn hiby R3 speler heeft alleen problemen met het opstarten,omdat die ook de nc van stroom moet voorzien.Ook is je batterij dan sneller leeg.Ik weet niet of dat bij andere merken ook zo is.
   Heb de indruk dat de USB C niet goed met elkaar overweg kunnen.
   Grt Cor

   1. Hallo Cor, bedankt voor je reactie. Ze hebben nu sales bij Aliexpress dus veel gaat de deur uit met 20% korting, ze kosten daar nu € 31 incl BTW dus ik kan daar een gok wel voor wagen. Ze hebben ook aangegeven op de verpakking de waarde aan te geven rond de € 19.

Geef een reactie