Xiaomi Redmi Note 7 review: beste goedkope Android

Redmi note 7 review

– Update: 21 mei 2021 –

Wat is de beste goedkope Android anno 2020? Wat mij betreft de Xiaomi Redmi Note 7. Hier te koop vanaf 120 euro. WÁÁÁÁT?? Zo goedkoop? Nou, het wordt nog erger: deze vind ik beter dan m’n iPhone X van 1400 euro. Het scherm van de Redmi is groter dan de X. En de “notch” is veel kleiner: een “drop notch”. Beter en mooier dan welke iPhone dan ook. En hij heeft USB-C, Mini-jack, dual SIM en SD! Heeft een iPhone allemaal niet. Dat wordt weer switchen naar Android… Hier mijn hands on review.
UPDATE: Nu in 2021 is de beste goedkope telefoon de Xiaomi Poco X3 voor 190,- (met NFC, dus daar kan je ook mee betalen). Zie de review.

Ik ben al eens eerder even geswitcht van iPhone naar Android. Vier jaar geleden. Destijds heb ik alles tot in detail uitgezocht, zie deze blog. Android is nu echt volwassen geworden, Xiaomi is inmiddels HET topmerk, iPhones worden steeds duurder en goede Androids steeds goedkoper. En dan niet een BEETJE goedkoper, nee: ACHT KEER goedkoper.

Ik heb eerst vrij uitgebreid onderzoek gedaan – zeg maar maniakaal – en deze Xiaomi Redmi Note 7 kwam er nu  het beste uit, onder de 200 euro.

UPDATE: eind  2020 is het nieuwe model van Xiaomi nog weer beter: de Poco X3 NFC voor  210 euro.

Het uitpakken sla ik over. BOEIE! Maar bij het installeren kwam ik wel iets verbazingwekkends tegen. We wilden een stokoude Sony telefoon verplaatsen naar deze nieuwe. Het was ongelofelijk: je werd stap-voor-stap geholpen – ze moeten allebei op dezelfde wifi – je legt ze naast elkaar – en HOPPA!! Alles wordt overgezet. Zelfs het adresboek van de SIM. Dat heb ik een iPhone nog nooit zien doen (update: die kan dat ook, maar minder indrukwekkend: want van iPhone naar iPhone).

Goede eerste stap dus. Mijn agenda staat altijd al op Google. Ik gebruik wel gewoon de Apple Agenda app, maar dus met het account / de data van Google. Die kan je namelijk met iedereen delen, ook met Androids, Mac en PC’s. Dat kan niet met iCloud. Zie mijn blog daarover. Kort gezegd: je stelt je Gmail in – en klaar.

Net als Google Photos. Dat is onbeperkt gratis. Op mijn iPhone staat dat ook altijd al aan, in plaats van iCloud, dus wat dat betreft ben ik ook al Android.

De camera. Scheelt maar weinig tegenwoordig. Deze camera is echt heel goed. Portretmodus, blurry achtergrond, Bokeh: kan-ie ook allemaal. Low light is ook allemaal goed. Filmen in 4K ook. Geluid ook. Stabilisatie ook. Een professionele fotograaf neemt toch een DSLR, ook al heeft-ie de nieuwste iPhone. Dus wat maakt het nog uit.

Mail ziet er nu eindelijk ook goed uit. Was een paar jaar geleden  nog wel anders.

Veiligheid. Er zit er een Xiaomi-schil (MiUI) om deze Android 9 Pie. Maar de Google Play store is er gewoon, en er is geen overbodige rare “bloatware”. En als je wil kan je de schil er zelfs afhalen. Veel succes. Je hebt bij het installeren een Mi-account nodig, maar dat kan je er ook afhalen, als je dat niet vertrouwt. Apple is ook niet meer geheel te vertrouwen sinds iTunes data opeens gedeeld werd, recentelijk. En het drama met de NOKIA 7 liet zien dat Europese top-telefoons ook al niet zo heel veilig zijn.

4G zit er gewoon op, met de Nederlandse frequenties. De GPS werkt perfect en snel. Deze telefoon is zelfs helemaal gewoon meteen in het Nederlands.

Unlock met Fingerprint werkt ook snel en goed, de vinger-sensor zit achterop. De processor is ook snel, alles werkt snappy. Grote 4000 mAh batterij. Gorilla Glass 5. Opslag en RAM, OTA Android updates, nieuwste Quick Charge: allemaal goed.

Toetsenbord is ook beter dan iPhone. Voorspellende tekst hebben ze al eeuwen op Android, ook in het Nederlands. Komt bij Apple pas in IOS13. Swype kan ook al lang op Android, komt bij Apple pas in IOS13 en DAN ALLEEN IN HET ENGELS! Teksten inspreken met Dicteren gaat inmiddels ook prima op Android.

Zie ook deze blog over de Reader-knop: kan ook al op Android. Dit gebruik ik zelf erg vaak.

En had ik al gezegd dat hij USB-C heeft? En mini-jack?  En dual SIM? En uitbreidbaar geheugen via SD? Heeft een iPhone allemaal niet! Een no brainer is het: gewoon maar doen… TOPDING. VOOR WEINIG. AANRADER!! Prachtig materiaal ook, geheel van glas en metaal, mooie goede knoppen. Ik ben een Apple freak, maar ik zou hier wel aan kunnen wennen.

Verder is er ook Android Auto, dat is vergelijkbaar met het briljante CarPlay.

Deze Redmi Note 7 is enigszins vergelijkbaar met de uitstekende Pocophone F1 (ook van Xiaomi) maar op punten beter en goedkoper.

We hadden de Redmi Note 7 hier besteld, en dat ging prima en vrij snel (dikke week), zonder extra kosten (import-beperkingen zijn er niet voor telefoons). Met twee verschillende perfecte hoesjes erbij. USB-C snellader en snoer zat er ook bij, maar geen oordopjes. Nou ja, je hebt nog genoeg budget over voor de allerbeste headset.

TIP: doe deze Anomoi Earbuds (15,-) er  ook maar bij. Je kan er ook replica Airpods bij doen (27,-). Of deze Noise Cancelling oordopjes: ANC in ears van Xiaomi (36,-).

De beste HiFi geluidskwaliteit krijg je digitaal via USB-C met de waanzinnig goede Sonata DAC (23,-).

Geen NFC (om met je telefoon te betalen)

Het enige dat ontbreekt is NFC. Neem dan de Xiaomi Poco X3 (200,-) of de Xiaomi Mi 9 SE (270,-) of de Xiaomi Mi 9 Lite (250,-). Dan kun je ook betalen met je telefoon, net zoals met Apple Pay. Of de OPPO Realme van 240,-: 5G, triple SIM, NFC en 4 topcamera’s: ultrawide, gewoon, diepte lens, en macro.

Andere voordelige FLAGSHIP ANDROIDS zijn de Xiaomi Mi Mix 3 (415,-) of de Xiaomi Mi 9 (390,-). En de nieuwste: de Xiaomi Mi 10 Lite 5G.

Beste goedkope Android Xiaomi Note 7 review
Xiaomi Redmi Note 7 review: Lekker formaat, groot maar niet TE, mooi scherm, snel, goede camera, alles erop en eraan, en goedkoop
Beste goedkope Android Xiaomi Note 7 review
Bovenaan zie je de drop notch: perfect en klein. Er zit hier een transparante siliconen hoes omheen, met handige dust plugjes, zodat er geen stof in de gaten komt. Die kregen we er ook gewoon bij.
  • Snapdragon 660 met 3 of 4 GB RAM
  • Display: 2340 x 1080 – 6,3 inch
  • Android 9.0 Pie + MIUI
  • Accu: 4000 mAh – vast ingebouwd
  • Camera: 48 MP f/1.8
  • LTE 4G: 800/900/1800/2600
  • Dual SIM: nano hybrid
  • Opslag: 128 GB of 32 GB of 64 GB
  • SD Uitbreidbaar: ja
  • USB-C
  • 3,5 mm mini-jack
  • Quick Charge 4

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in, maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij, en kan ik weer wat nieuws kopen om jullie te verwennen met reviews.

17 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Dank voor review! Een vraag over je research. Ben benieuwd hoe deze telefoon het doet tegenover Google haar eigen mid range 3a en 4a Pixel telefoons? Die zijn bij introductie max 400 euro en Android zou er perfecr op werken.

  2. Naar aanleiding van bovenstaande review de Redmi Note 7 bij Amazon DE besteld. Geleverd binnen 1 week voor 190 euro. Ik had een OnePlus 5 en die heb ik door dit toestel vervangen. Nog geen dag spijt van gehad. Ik ben wel benieuwd of de telefoon over een maand nog net zo soepel draait of dat er dan toch haperingen op gaan treden. Maar omdat de OnePlus 7 (Pro) ook langzaam richting de high-end prijzen opschuift dacht ik dit maar eens te proberen. En het lijkt gewoon te kunnen, een prima toestel voor nog geen 200 euro!

  3. Misschien wordt het eens tijd om onder ogen te zien dat Apple al jaren lang de klanten teveel laat betalen (“oplicht”), dat Samsung niet anders doet en dat er gelukkig ook nog andere merken zijn die een goed aanbod hebben voor véél minder geld. En dat mag nmm best duidelijk gezegd worden!
    En dan is de Xiaomi Redmi Note 7 ook nog eens een geweldig (mooi) apparaat!

  4. Wordt het niet eens tijd om wat minder gekleurde recensies te schrijven? Begint een beetje anti-ios te worden. Beetje goedkoop en te makkelijk allemaal, lekker met modder gooien.

  5. Ik heb deze nu ook een maand en ben nog elke dag blij mee. Heeft gewoon alles wat ik wens en is verbluffend goed voor zijn prijs, als je hen vergelijkt met andere toestellen.

  6. Momenteel een moto Z3 play met bonus accu ….
    Werkt ook super en momenteel ook onder 200 gezakt.
    Ok, intro basis prijs was er ver boven, maar hij is nog steeds te koop ;)

  7. Ik lees al een tijdje mee op dit boekende blog. Maar wat mij bezighoudt, hoe zit het met invoerrechten als je in China besteld. Heb zelf een negatieve ervaring met een horloge van € 50 dat uiteindelijk 2 x duurder werd dan ik het in Nederland had kunnen kopen.
    Mss off topic, maar tips zijn welkom.

      1. Ik heb deze telefoon nu ongeveer een maand en het is in één woord geweldig! Mooi helder scherm, ligt goed in de hand, is prachtig om te zien (ik heb de blauwe) en de accu gaat bij normaal gebruik +2 dagen mee.
        Voor mij is Xiaomi hét merk (voorheen Redmi 5 plus).

    1. Goede research doet wonderen. Bij mijn printer uit China (minder dan €150) bleek het niet verplicht om invoerrechten en btw te betalen.

      De vriendelijke service van TNT had dat wel gedaan, rekende de kosten aan mij door én rekende nog eens €50,- voor deze dienstverlening.

      Ik heb ze vriendelijk bedankt, gewezen op het feit dat ik niets met hun ben overeengekomen en daar was de kous me af. Ze bleven even zeuren, ik bleef volharden en nooit betaald. Is een half jaartje geleden, nu.

  8. Ik heb hem mijn zoon ook geadviseerd/opgedrongen op basis van je eerdere opmerking en goede reviews elders. Voor de prijs van een 3 jaar oude iphone 7 heb je dus een gloednieuwe telefoon. Hij was wat skeptisch, maar toen hij hem in zijn handen had begon hij wel te stralen. Ziet er gewoon echt goed uit.

    Praktijkervaring:
    – batterij gaat minder lang mee dan ik had verwacht, gegeven de grootte. Zo’n groot scherm verbruikt blijkbaar nogal wat.
    – voor zover ik heb gezien geen versie-updates van Android. Hij komt standaard met Android 9, dus is wel up-to-date nu.
    – geen Fortnite mogelijk :/

  9. Ik zou zelf gaan voor de Mi 9. Ik heb zelf nu de Mi 8. Deze flagship (Mi 9) is qua prijs/kwaliteit naar mijn idee niet te evenaren. Je betaalt een paar tientjes meer t.o.v. de Redmi Note 7, maar dan heb je ook wat. Een paar tientjes meer in het geval van de Mi 8. De Mi 9 is wel zo’n 2x zo duur (345,- was deze een paar dagen terug) dan de Redmi Note 7.

    Zie hier de verschillen tussen de twee.
    https://www.gadgetsnow.com/compare-mobile-phones/Xiaomi-Mi-9-vs-Xiaomi-Redmi-Note-7-Pro

  10. Als je een nieuwe iPhone wilt installeren krijg je ook de optie om gegevens van je oude telefoon over te zetten. Je moet ze dan ook verbinden met dezelfde wifi en dan een code scannen op je oude telefoon. Werkt prima, heb ik van een 5s naar een 8 gedaan.

Geef een reactie