Yinyoo Revonext QT2 review: winnaar op alle fronten

yinyoo revonext qt2 review beste goedkope oordopjes

Ja hoor, het is weer zover: alweer een kersverse nieuwe winnaar in de TOP 30 Beste Goedkope Oordopjes: de Yinyoo Revonext QT2 . Okee, deze is dan niet heel erg goedkoop, met zijn prijs van rond de 40,- (je kan wat korting krijgen, zie onderaan). Maar dit is echt wel het beste oortje dat ik ooit in handen had. Het is dan ook onmiddellijk mijn favoriet geworden nu. Hierbij mijn review. 

Het is een winnaar op alle fronten: de beste afneembare kabel, de beste pasvorm, de beste geluidskwaliteit en de beste bouwkwaliteit. Zie ook de complete lijst met de beste oordopjes. En ook al is deze wat duurder, de prijs/kwaliteit is nog steeds extreem goed.

Ten eerste de kabel: het is een afneembare 2-pins kabel. Dan kan je er een nieuwe kabel opzetten als er eens wat stuk gaat. Meestal gaat de kabel als eerste stuk. En verder kan je er een Bluetooth kabel opzetten, zodat je ook meteen een draadloze headset hebt. Voor 8,- heb je al zo’n Bluetooth kabel (KZ ZS5 past ook op Yinyoo Revonext QT2). Dan is het ook een van de beste draadloze Bluetooth headsets.

Deze stekkers zijn 2-pins. Let op de R en de L, zowel op de stekker als op het oortje. Plaats de R naast de R, en de L naast de L. Je kan het stekkertje er namelijk ook verkeerd om in doen. De kabel is vrij dun en soepel en mooi geluidloos, dus weinig last van contactgeluiden. Er zit ook een kabelbindertje bij – best wel handig. De voorgevormde oorhaakjes zijn ook belangrijk: bij deze is dit licht voorgebogen, en dat is het beste systeem. Zelf buigen is onhandig. Zonder boogje zou ook kunnen, maar het boogje helpt je om ze meteen goed in te doen. Ook belangrijk!

Dan de pasvorm. Het lijkt zo makkelijk, maar bij mijn favoriete KZ-modellen is dat toch nog erg lastig. Dit is ook zo’n groot model oordopje, hij lijkt sprekend op de KZ ZS6. Maar deze Yinyoo Revonext QT2 past mij dan weer supermakkelijk. De bijgeleverde seals ofwel ear tips zijn er in 3 maten, en Large is gelukkig bij mij weer eens groot genoeg. Die zijn vaak te klein namelijk, zoals bij KZ. Verder krijg ik die KZ ook maar met veel moeite precies pas in mijn oor. Het is altijd nogal pielen. Ik moet bijvoorbeeld mijn oor optillen. Maar met de Revonext QT2 is dat heel makkelijk, je doet ze in en het sluit meteen perfect af. Ze kunnen dieper je oor in. Een in ear moet volledig je oor dichtsealen, anders heb je geen bas.

Yinyoo Revonext QT2 geluidskwaliteit

Dan het belangrijkste: het geluid! Deze klinken meteen goed. Wat zeg ik: waanzinnig goed! Geen EQ nodig. Perfecte bas. Mooi gebalanceerd en warm midden. Het hoog is superhelder zonder enige scherpte. Er is geen inbrandtijd nodig: ze klinken meteen al perfect. Ze zijn gevoelig en ze kunnen dus heel hard. Er zitten 3 drivers per dopje in: 2x Dynamic en 1x Balanced. Dit zijn de beste die ik heb in ieder geval. Net zo audiofiel als KZ ZS10, maar dan zonder EQ te hoeven gebruiken, en met een makkelijkere pasvom.

Tegenwoordig luister ik altijd via een hoge kwaliteit USB-DAC. Dan klinkt alles nog weer veel beter dan via de standaard-hoofdtelefoonuitgang. Mijn favoriete DAC op dit moment is deze K-Guss van dik twee tientjes. Dan heb je een audiofiel topsetje, voor superweinig! UPDATE: Als je een SPDif of Coaxiaal ingang nodig hebt – voor draadloze audio bijvoorbeeld –dan is er deze Leory DAC. Die is bijna net zo goed en kan luider.

Tenslotte de bouwkwaliteit. Wat een prachtige dopjes. Geheel van geanodiseerd aluminium, unibody zeg maar, net als een KZ ZS6.  Het ziet er behalve mooi ook superdegelijk uit. Mochten er bij jou vaak dopjes sneuvelen, probeer deze dan eens! Ik kan me niet voorstellen dat deze snel kapot gaan. Maar bij mij gaan er bijna nooit oordopjes kapot. Al zie ik om heen wel dat de originele Apple-dopjes bijvoorbeeld bij iedereen als een dolle slijten.

De Yinyoo Revonext QT2 is dus een Super-aanrader. Een dikke vette NUMMER 1. Hij is er in grijs of zwart, en met of zonder microfoon. Hier te koop (zet de kortingscode soundphilereview in het opmerkingenveld voor mogelijke korting). De truc is om een bestelling te plaatsen, daarbij in het opmerkingenveld Soundphilereview in te vullen en vervolgens de order niet te betalen. Je krijgt even later van de verkoper een nieuw betalingsverzoek waarin de korting is verwerkt.

yinyoo revonext qt2 review beste goedkope oordopjes
Mooie verapkking ook trouwens.

Het enige nadeel is misschien de prijs. Je loopt een klein risico op extra kosten en vertraging omdat het boven de wettelijk toegestane import-prijs van 25 euro ligt. Bij mij slipte het gelukkig weer eens door de douane: die kans heb je dus ook.

Verder is de stekker een mini-jack. Heb je een iPhone met alleen Lightning dan kan je deze mini-DAC doen: een Fiio i1 (50,-). Dan heb je meteen ook een betere geluidskwalieit. Of neem die Bluetooth kabel erbij (kies daar de KZ ZS5, die past ook op deze Revonext). Je kan ook wachten op een 2-pins naar Lightning kabel. Zou wel eens een keertje mogen komen, zo langzamerhand…

yinyoo revonext qt2 review beste goedkope oortjes yinyoo revonext qt2 review beste goedkope oortjes

yinyoo revonext qt2 review beste goedkope oortjes

Eindoordeel Yinyoo Revonext QT2 review

Geluidskwaliteit *****
Pasvorm *****
Kabel (2-pins) *****
Prijs / Kwaliteit *****
Bouwkwaliteit (unibody alu) *****
Design *****

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in, en als dat wat oplevert koop ik weer wat nieuws om te reviewen. Ik schrijf alleen reviews over HEEL ERG GOED spul.

19 Reacties

 1. OMG!! Inderdaad heb ik hier al zo’n 6 setjes liggen, incl de KZ ZS5 die ik nooit gebruik, omdat ie konstant uit mijn oren valt. Maar deze ziet er erg goed uit. En je zegt dat hij een stuk beter zit…….

 2. Haha, voor mij hetzelfde, na een KZ ZS5 (welke snel defect was), een nieuwe KZ ZS5. Helaas kwijtgeraakt. Daarna een KZ ZS6, nu deze proberen. Je link naar de bluetooth set geeft aan compatible voor KZ ZS5, 6 en 10. Ook voor deze Yinyoo Revonext QT2 2DD.

 3. Hoi Aartjan,
  Mooie review weer.

  Al een aantal maanden erg fan van de KZ ZS5.
  Ik heb gelezen dat de ZS6 weer niet wat beter klinkt.

  Wil je mij een vergelijking geven tussen deze drie.
  Ik weet dat het wat veel gevraagd is, maar heel graag.

  Bedankt

 4. Ten eerste: ze zijn alledrie ongelofelijk goed. ZS5 heeft zonder EQ iets te weinig bas en iets teveel hoog, ZS6 heeft nog meer hoog en iets meer bas. Simpel op te lossen met EQ. De ZS5 is er in 2 versies, v1 en v2. De oude V1 was beter. Maar de QT2 heeft geen EQ nodig, heeft een betere kabel, en een veel betere pasvorm.

 5. Aart Jan. Ik heb deze Yinyoo Revonext QT2 2DD net gekocht. Wil er ook de Bluetooth kabel bijkopen waar hé over schrijft. Maar als ik die selecteer op de link die jein dirartikel zet, krijg ik de keuze voor twee types. Welke is geschikt voor deze Revonext QT2 2DD? Kun je mij dat aangeven, dan ga ik ook de BT kabel bestellen. Thanks!

 6. Ik heb ze binnen en ze zijn inderdaad fenomenaal! In tegenstelling tot de ZS5’s zitten deze wel meteen goed met de standaard dopjes. Ik heb in Poweramp de equalizer op flat staan en het klinkt geweldig. Dit is nu mijn favoriete stel oordopjes.

 7. Hoi Aartjan, vraagje, heeft de opening aan de voorkant een functie? zoiets als een bassrefelex poort (voorzover dat kan bij een iem) anders zou iemand die in directe omgeving zit hinder kunnen ondervinden.

  1. de gaatjes hebben inderdaad een functie (ruimtelijker / drukverlagend) en daardoor lekken ze wel ietsje meer geluid dan andere in ears, maar nog steeds oneindig veel minder dan open oordoppen

 8. Ik wilde net kijken of je deze al ontdekt had, en in de reacties deze oordoppen aanraden. Maar dat hoeft dus niet meer. :-)

  De RevoNext QT2 is inderdaad geweldig. Het beste dat je kan kopen onder 50 euro. De bass is heerlijk diep en aanwezig zonder hogere tonen te overstemmen, en de klanken en hoge noten daarboven zijn ongelooflijk helder, eerlijk en detailrijk. Luister naar Diana Krall en je hoort niet alleen een loepzuivere stem, maar ook haar ademhalingen erin. Het getokkel van instrumenten. Kwastroffels op een trommel. Het geleur aan snaren. Niet alleen de noten, maar ook de toetsaanslagen op een piano. De scheiding van instrumenten en lagen (bij elektronische muziek) is fenomenaal.

  Alleen de kabel verdient in mijn opzicht geen vijf sterren. Hij is moeilijk strak boven je oor te trekken – het duurt een paar dagen voordat die kabel bevalt.

  Verder: ge-wel-dig ding die QT2.

 9. De ZS5 valt de hele tijd uit je oren? Heb je het juiste formaat oortips erop gezet? Als de tips groot genoeg zijn, zit een earphone in principe altijd goed.

  Qua comfort verschilt de QT2 eigenlijk niet zoveel van de ZS5. Qua vorm lijken ze nogal op elkaar – de QT2 is wel een stuk zwaarder.

 10. Na diverse low budget in-ears te hebben gehad, zojuist ook de qt2 besteld. Met de kortingscode soundphilereview in het opmerkingen veld heb ik er bij AK audio store 33 euro voor betaald. Ben heel benieuwd!
  Volgende stap wordt mogelijk een Shanling m0 dap voor portable gebruik. Ook leuk dat die dap als usb dac en bluetooth receiver en transmitter werkt.

  1. Jammer dat het niet gelukt is met de korting. Het is overigens geen coupon. De truc is om een bestelling te plaatsen, daarbij in het opmerkingenveld Soundphilereview in te vullen en vervolgens de order niet te betalen. Je krijgt even later van de verkoper een nieuw betalingsverzoek waarin de korting is verwerkt.

Geef een reactie