1More ANC Pro Dual Driver review: de beste ANC headset?

1More ANC Pro review

– Update: 7 september 2021 –

Is dit de beste, de enige echte “audiofiele” Bluetooth In Ear Headset met echte ANC? Krijgt deze 1More ANC de felbegeerde AJ Award? Niet goedkoop, met zo’n 110,- euro, maar wel veel goedkoper dan de grote topmerken. En met overal uitstekende reviews. Ik had ook al eerder een 1MORE gereviewed, dat was toen ook de beste. En dit nieuwe model heeft ook nog eens Active Noise Cancelling! En enorm goede ook. Hier de hands on review.

Hij is hier te koop: de 1MORE Dual Driver ANC Pro met 35dB ANC, LDAC, AAC, AptX, fast charge, IPX5 waterdicht, Multipoint, windfilter en 16 uur batterij.

Poeh hee! Ook nog eens met IF Awards! Sodeju!

1more ANC dual driver review

UPDATE: hier ook de review van de 1More Comfobuds ANC:1more confobuds pro ANC review

1More ANC Pro Dual Driver: hands on review

Hij werd snel geleverd, in ruim twee weken. In een luxe verpakking. De pasvorm is perfect, ook met de standaard bijgeleverde ear tips. De eartips zijn ovaal, net als de Apple AirPods Pro. Er zitten vier maten bij. Ik pak meteen de grootste. Voor mij perfect.

1More ANC Pro review Dual Driver
Mooie luxe grote doos hoor. Kekke logootjes ook!

Waterdicht ook. Met fast charge, dus in 10 minuten opladen kan je weer 3 uur verder. Je ziet het batterij-level ook op je iPhone, bovenaan. Heel handig: dat kunnen AirPods Pro niet eens. De batterij is ook ENORM veel beter dan de concurrentie: 14 uur met ANC aan, op 1 lading. En 16 uur zonder ANC. Dat komt omdat deze een nekband heeft, waar de batterij in zit. Ook handig voor alle controls overigens. Alle bediening zit links. Volume en Play/Pause (Next is dubbelklik) zit aan de binnenkant, de rest zit bovenop: Aan/uit, het windfilter en de ANC.

Maar het kan zijn dat je die nekband soms irritant vindt. Dan moet je de 1More Comfobuds ANC nemen. Die zijn “a la AirPods Pro”.

Geluidskwaliteit

Het geluid is echt erg goed, met een uitstekende diepe strakke bas (dankzij de Dual drivers), prachtig mid, en een helder maar warm hoog. Heerlijk zelfs. Geen EQ nodig. Het is een heel prettig geluid. Ruimtelijk ook. De geluidskwaliteit is net zo goed als de beste oordopjes met draad, en dat is echt verbazingwekkend. En ook nog beduidend beter dan de veel duurdere AirPods Pro.

Qua Bluetooth headsets is deze 1More met zijn prettige en uitstekende geluid gewoon de allerbeste. Er zit ook een audiokabel bij, dus je kan de headset ook nog gewoon bedraad (3,5mm jack) gebruiken. Handig en fijn, vooral als je belt. Dit kan bijna nooit met draadloze oordopjes. Wel jammer dat de controls dan niet werken. Via Bluetooth werkt dat allemaal wel perfect, namelijk.

Maar hoe is de ANC?

Het belangrijkste natuurlijk! Die ANC werkt inderdaad heel goed, nog veel beter dan een BOSE QuietComfort. Echt ongelofelijk: je kan de muziek zelfs heel zacht zetten, zonder enige last van omgevingslawaai. In het OV, in bus, trein of vliegtuig is dit echt heerlijk. Of in een kantoortuin, of op andere lawaaiige plekken. Die 35dB demping klopt dus echt. Dit kan een enorm verschil voor je maken… voor je mentale gezondheid… wat een uitvinding! Het kan in 2 standen, maar je kiest natuurlijk standje 1: de MAX. Ik heb dit nu altijd aan, het is een waar genot.

En de microfoon is ook top: dat heb ik zelfs nog nooit gehoord! Ongekende kwaliteit voor Bluetooth, luister maar:

Ter vergelijking, hier een andere Bluetooth headset: de B&W PX7 van € 400,-:

Er zit zelfs een windfilter op. Dat is vrij uniek, dat zit verder alleen maar op de dure AirPods Pro. Dat windfilter werkt behoorlijk goed. Maar je kan er ook gewoon iets overheen doen, zie deze blog. Het zit allemaal supercomfortabel, en die nekband vind ik meestal ook geen probleem. Ze kunnen dus ook niet vallen. En je kan ze magnetisch aan elkaar klikken als je ze uit doet.

Allemaal heel fantastisch dus!

Alleen kreeg ik Multipoint niet werkend. Als je op je Mac muziek luistert, moet de telefoon ook gewoon in je oortjes overgaan. Jouw twee devices blijven dan dus altijd verbonden. In mijn geval werkt dit niet. Maar dat kan aan mijn MacBook liggen, want die heeft een ouder OS. De AirPods Pro doen bij mij ook geen Multipoint. En die zouden dat ZEKER moeten kunnen.

EN: geen transparante modus. Dan is bellen met in ears minder fijn, want je hoort je eigen stem minder goed. Maar je kan de dopjes ook altijd wat losser doen, of met 1 dopje in je oor bellen. Toch is dit een misser, want de microfoons en de ANC software zitten er al op (de Comfobuds Pro ANC hebben dat wel, en perfect ook nog eens) Transparante modus toevoegen is dan een eitje. Zonder dat kan je geen AJ Award winnen ;) Het liefst zelfs automatisch: als je belt gaat de transparante modus AAN, en anders uit. Heeft nog niemand! Bestaat nog niet eens! Ideetje misschien, beste Designerts?

EN: hij kan geen AptX, tenminste niet op mijn MacBook. Zie de screenshots hieronder: het is daar SBC. Alhoewel 320 kb/s wel genoeg is voor hoge kwaliteit, vind ik. Want het klinkt gewoon uitstekend. En het kan zijn dat de AptX en AptX HD wel werken op andere devices. IOS kan sowieso geen AptX. De hoogste kwaliteit is LDAC: en dat werkt ook perfect, op mijn goedkope Android, de Poco X3 NFC.

1More ANC Pro Dual Driver review in ear Bluetooth AptX
Rechtsonder, heel klein, zie je dat het SBC is! Terwijl ik, als “Apple Developer”, elke Bluetooth headset kan “forcen” tot AptX! Kijk maar, daar links!

1more BT ANC Pro

Maar dus wel LDAC, en dat is de allerbeste codec

Conclusie

De beste ANC op een “in ear”? Jazeker! De beste Bluetooth microfoon? Ja, dat ook. Topgeluid ook: een heerlijk HiRes Audio geluid. Waanzinnig mooi, en geen EQ nodig. Goede pasvorm en ook nog eens 14 uur batterij. Drie kleine minpuntjes: bij mij geen Multipoint (kan aan mij liggen), geen AptX en geen transparante modus. Maar toch: deze 1More is de beste ANC in ear. En ook nog eens voordelig: hier voor 110,-.

Zie ook de blog over ANC in ears. Met meer kanshebbers op de AJ Award, zoals:

  1. De Mpow X3 ANC: heel goedkoop en erg goed, zie de review
  2. De Tronsmart Apollo ANC, in Nederland op BOL.com –  zie de review
  3. De EDIFIER TWSNB2 ANC
  4. De HUAWEI Freebuds Pro ANC
  5. Of de ANC in ears van TaoTronics, ook op BOL.com
  6. De JOYROOM ANC – die arriveerde al kapot, dus waardeloos

En er zijn ook nog 1:1 AirPods Pro Replica’s met echte ANC

– – – Zie verder ook alle blogs hier over Audio & Muziek – – –

Of alle andere blogs over ANC Noise Cancelling koptelefoons

Of de blogs met de beste duurdere oordopjes.


Bijlage: de manual van de 1More ANC Pro

Nou ja, de belangrijkste stukjes dan:

Deze blog is niet gesponsord. Ik heb ‘m maar weer zelf gekocht.

UPDATE: op de website van Project AutoEQ staat hier de doorgemeten EQ om de 1More Dual Driver neutraal te maken. Kort gezegd: veel hoog erbij, en veel laag eraf! – – – Excuse me? Dat doet het project bij ALLE goede oortjes. Maar dat maakt het geluid vermoeiender, minder warm en minder vol. Ik doe de 1More zonder EQ: beter, mooier en fijner. Of hooguit ietsje ultrahoog erbij: 16K op +3dB.

14 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Ook hier waren we om en hebben we dit mooie apparaat 4x besteld.

    Het enige minpunt die we hebben ontdekt is dat bluetooth uitgaat als je de oplaadkabel erin steekt.
    Gebruiken voor gesprekken/muziek tijdens opladen werkt dus niet
    Als je dan de oplaadkabel er weer uit haalt staat de headset ook nog eens uit.
    Verder geen probleem met de goede batterij, ANC en vormgeving, voor ons wel iets om rekening mee te houden.

  2. Hoi Aartjan,

    Ik ben op je site gekomen omdat ik opzoek en naar noise canceling oordoppen voor op de motor, tegen de windruis. Heb jij hier ervaring mee? Of eerder vragen over gehad, andere mensen met ervaring hierover gesproken.

    Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd gezien de dure investering en verhalen dat de doppen bij een bepaald aantal DB’s gaan ploppen. Maar deze review geeft mij wel enige hoop…

    Grts

    1. Ik zal het eens gaan proberen. Je moet ze ten eerste goed onder je helm zien te krijgen. Dat is al lastig. En verder moet de microfoon dan het geluid BINNEN de helm goed horen. Maar ik denk dat het toch wel kan werken. Zie anders ook deze blog over geluiddempers.

      1. Dat is inderdaad vaak lastig, een plattere dop die wat meer in je schelp valt zou dan wel prettig zijn.
        Wat mij juist fijn lijkt aan ANC is dat je ook een muziekje kan luisteren op de motor en misschien zelfs wel bellen..

  3. Hoi Aartjan,

    Ondertussen behoorlijk verslaafd aan je dopjeblog ;)

    Na het lezen van je TD08 review deze natuurlijk besteld, want je bent basshead of je bent het niet en ik wil dit gewoon ervaren. :)

    Met grote interesse ook je 1More ANC review gelezen. Ik werk in een datacenter en wil heel graag een goede ANC hoofdtelefoon hebben. Ik heb vorige maand de Sony XM4 gekocht die inderdaad goede ANC heeft met daarnaast ook een goed geluid. Helaas heb ik deze teruggestuurd omdat hij aan de linkerschelp begon te kraken en tikken wat afkomstig was van het plastic scharniermechanisme.

    Het internet staat vol met kraakproblemen van de XM2, XM3 en nu ook de XM4. Sony heeft helaas de constructie nog steeds niet daadwerkelijk verbeterd. Eigenlijk gewoon belachelijk voor zo’n toch wel dure hoofdtelefoon. Daarom durf ik deze ook niet opnieuw te kopen. Ik ben nogal allergisch voor bijgeluiden.

    Maar aangezien de noise cancelling van de Sony wel echt goed werkt, en zo’n beetje het beste wat er te koop is en meer geluid van het datacenter tegen houdt dan de officiële oranje schuimen gehoorbeschermingsdopjes die ik daarvoor gebruikte, wil ik toch weer ANC hebben. Het geluid van de vele servers en fans in het het datacenter is nog het meest te vergelijken met het geluid van een constante straalmotor tijdens een vlucht maar dan nog harder.

    Nu ben ik dus nieuwsgierig hoe de ANC van de 1More ANC is in vergelijking tot de XM4. Is de ANC van de 1More ANC echt een stuk beter en houd deze nóg meer geluid tegen? Ze claimen 35dB maar ik weet niet hoeveel dB de Sony XM4 tegenhoudt.

    Heeft de 1More daarnaast ook een lekkere diepe en strakke bas? Want ja, basshead.. ;)

    1. Hoi,

      Ik heb een tijdje geleden de dopjes van Sony gekocht met ANC, de WF1000XM3. Mijn ervaring is dat die de stemgeluiden in huis (tv en gezinsgeluiden) redelijk dempen, maar stil wordt het zeker niet. Voor constante tonen zoals van een datacenter durf ik niet te zeggen hoe ze presteren. Maar afgaande op mijn ervaring denk ik dat je beter een over-ear koptelefoon moet zoeken met ANC dan dopjes.

    2. Ik vind de ANC van de 1More de beste die ik tot nu toe gehoord heb, en die is dus echt verbluffend goed. Voor jou zeker een aanrader lijkt mij.
      Diep en strak is de bas wel, maar niet heel hard. Met wat EQ kan je er overigens wel een enorm dikke bas van maken.
      Je kan de veel goedkopere Mpow X3 of X6 ook proberen, want die is bijna net zo goed, en het ligt heel erg aan het specifieke geluid welke het beste is. Ik had neppe AirPods Pro waarvan de ANC heel goed is in harde lage geluiden, maar in andere geluiden weer niet zo goed.

      1. Heb ondertussen nog even wat reviews gezien en ze hebben het allemaal over een “average” ANC en dat ze het niet halen bij een over ear als de XM4.

        Ik moet eerlijk zeggen dat de Sony XM4 me ook erg goed beviel, totdat die dus begon te kraken. Was de constructie nou maar beter! Ook werkte de multipoint BT goed tussen mijn iPhone 12 en de Lonovo werklaptop en heeft Sony een fijne app met EQ.

        Wat mij ook opviel van de Sony was het werkelijk enorme bereik van de bluetooth. Ik kon van het begin van de datacenterruimte, waar mijn werktrolley stond waar ik m’n telefoon op had laten liggen, naar het andere eind van de colo lopen zonder dat het geluid wegviel. Dat is ongeveer een voetbalveld qua lengte. Echt geweldig is dat.

        Ik wil misschien toch nog eens de Bose 700 gaan beluisteren, maar overal hoor ik dat daar de bas van tegenvalt. Jammer dat er nog zo weinig hoofdtelefoons zijn met echt goede ANC.

            1. [sarcasme modus off]
              ff serieus, heb je dit echt getest?
              Kan me niet voorstellen dat het werkt. Dan moet je wel hele platte In Ears hebben wil je niet tegen de binnenkant van de earcups van de Over Ear komen.

            2. Ik heb nu AS WE SPEAK een buurman die al dagenlang zit te boren en te hakken. Keihard lawaai. Door mijn dubbele ANC hoor ik gelukkig HELEMAAL NIETS meer. Heerlijk.
              — om precies te zijn: een in ear Qoa Vesper met muziek aan (of soms een Mpow X3) of deze 1More, met daaroverheen een Bose 700.

  4. Hoi AJ, Ik heb je review weer met veel interesse gelezen. Net als jij heb ik af en toe een lastige pasvorm met oordopjes. Ik las dat het merk Klipsch al langer werkt met ovale pasvorm. Heb jij van dat merk ooit oordopjes getest?

Geef een reactie