1More Comfobuds Pro ANC review

1more comfobuds ANC review

– Update: 3 mei 2023 –

Wow, deze draadloze earbuds zijn onmiddellijk mijn favoriet. Ze lijken op AirPods Pro. Maar dan nog beter. Met de beste ANC die er is. Alles is goed aan deze ultieme oordopjes. Hier mijn 1More Comfobuds Pro ANC review.

1More is een topmerk, zie ook de vorige reviews hier. De geluidskwaliteit is altijd onovertroffen, en het merk wint overal prijzen en prestigieuze awards. En dit nieuwste model (hier op AliExpress te koop of hier op Amazon.nl) slaat weer alles. Waarom dan?

  • Omdat je het draagcomfort wil van AirPods Pro. Perfecte pasvorm, je voelt ze niet zitten. Ovalen tips, in vier maten. Ze vallen ook niet uit.
  • Omdat je het beste geluid wil. Beter nog dan AirPods Pro – en die klinken al heel goed. Als het draadloos moet, dan vind ik dit de beste. Geluidskarakter: correct, gebalanceerd en naturel. De bas is niet te hard, en niet te zacht. Het hoog is helder maar nooit te scherp. Het mid is naturel. Geen EQ nodig.
  • Omdat je ook de beste ANC wil. Wat een genot, wat een rust. Al het buitengeluid wordt weggefilterd. Geen ruis ook. In meerdere standen, en met zeldzaam goede transparency. Dit is de beste ANC die er is. Beter dan Bose, Sony en Apple: zie ook de vorige review van de 1More ANC Pro. En er zit ook een goed windfilter op.
  • Omdat je de beste bediening wil. Dubbeltik rechts is Next. Drie keer tik rechts is harder, 3x links is zachter. Pause is er eentje uit je oor halen. Voor mij perfect. Logisch: heb ik zelf zo ingesteld! Kan jij ook! In de 1More app.
  • Omdat je die geniale form factor wil. De oplaad-case – met tot 28 uur aan batterij – is groter dan AirPods Pro, maar ook smaller, langwerpiger en afgeronder. Hij past in dat kleine spijkerbroekzakje. Met USB-C en Fast Charge.
  • De batterij is top. De Bluetooth verbinding is top. De microfoon is top. Alles is top.

– “Wow”

Hier te koop, In zwart of wit voor rond de 80 / 90 euro, soms ook voordeliger (soms hier voor € 65,-). Als je nog iets betere ANC wil, en nog beter geluid, met meer bas en met LDAC, dan is er de duurdere 1More ANC Pro Dual driver, maar die heeft een nekband.

1More Comfobuds Pro ANC review

1More Comfobuds Pro ANC review leveromvang
Vier maten ovalen tips. Oplaadcase met batterij. USB naar USB-C oplaadkabel. Draagzakje.
1More Comfobuds Pro ANC case
Verbinden gaat prima op alle devices. De lampjes gaan uit na verbinden. Batterijlevels zie je in de app. Het knopje is om te verbinden, als het niet vanzelf gaat.
comfobuds form factor
Hier naast AirPods Pro.
oordopjes die passen in een kleine spijkerbroekzak
Past dus ook in zo’n spijkerbroek-zakje
beschermfolie
Die beschermfolie moet er nog af: dat is wel duidelijk, dacht ik zo.
eartips in vier maten
De grote tips zijn er ook in breed en plat: mijn keus. Ze zijn ovaal. Maar gewone ronde schuim-tips (memory foam of Comply) passen ook.
Het ziet eruit als AirPods Pro, maar dan net anders

Microfoontest (met zes microfoons, dus dat moet wel lukken):

 


1More Comfobuds Pro ANC review: conclusie

Wow – deze draadloze earbuds zijn onmiddellijk mijn favoriet. Beste geluid, beste ANC, beste bediening, beste comfort, beste microfoons, verbinding en bereik.

Hij kan alleen geen Multipoint, dat kunnen alleen de Xiaomi Buds 3 Pro. En je moet de ANC telkens opnieuw aanzetten, als je ze opnieuw gebruikt. Het bereik is ook WOW, heb ik nog nooit meegemaakt: namelijk door mijn hele huis. Als de verbinding niet automatisch lukt kun je ze terugdoen in de oplaadcase, en dan op het knopje in de case drukken.

Hier te koop, In zwart of wit voor rond de 80 / 90 euro, soms ook voordeliger.

Ook te koop op AMAZON.NL, soms duurder, soms goedkoper, met snelle verzending.

Als je nog iets betere ANC wil, en nog beter geluid, met meer bas en met LDAC, dan is er de 1More ANC Pro Dual driver met nekband. Maar deze Comfobuds hebben ook nog Transparency. En dus geen nekband, en dat is net zo comfortabel en prettig in gebruik als AirPods Pro. Het windfilter werkt ook goed. Op de fiets kan je er uiteraard beter nog iets overheen doen tegen de wind.

Maar als je nog iets betere ANC wil, en nog iets beter geluid, met meer bas, en als je de nekband en het ontbreken van Transparency niet erg vind: neem dan de 1More ANC Pro.

En neem de Xiaomi Buds 3 Pro als je Multipoint wil. Die zijn verder bijna net zo goed als deze, dus ook top.

1More Single Driver AutoEQ
Mijn EQ is bijna net zo, alleen haal ik er geen bas uit, en zonder EQ kan ook goed

Okee: de beste bedrade setjes met een DAC klinken nog weer beter, zoals een KZ Terminator of de nieuwe KZ ZEX, of alles in de Strijd Der Titanen hier, met onder andere de winnaar Qoa Vesper.

1More Comfobuds Pro ANC specs

  • ANC tot 35-40dB
  • 13.4 mm Dynamic Driver met prachtig geluid
  • Super-bereik met top-antenne en Bluetooth 5
  • Zes goede microfoons
  • AAC codec + SBC (geen LDAC of AptX)
  • Tot 8 uur op 1 lading, 28 uur met de oplaadcase (20 uur met ANC).
  • Fast Charge: in 15 min opladen heb je 2 uur erbij
  • IPX4 spatwaterdicht

Deze 1More Comfobuds Pro ANC review is niet  gesponsord. Ik kocht ‘m op AliExpress. Er kwamen geen kosten bij. De links zijn “affiliate” links: maakt voor de prijs niet uit, en zo koop ik weer nieuwe gadgets om te reviewen.

Bijlage: de app, 1More Music, BT info

De app is ook al zo Wow
Ik doe de bediening ongeveer zo: geniaal ;)

Op Android kan je AAC als codec kiezen. Op iPhone zou hij dat ook moeten doen, maar dat kan je niet checken. Op een oude Mac heb ik nog de Bluetooth Explorer: daar zie je SBC als codec, geen AAC. Maar wel met 327Kb/s dus het klinkt toch nog goed. Enhanced Data Rate kan hij ook tot 2Mb (niet tot 3Mb). Secure Simple Pairing kan hij ook:

48 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Vraag: heeft iemand passende xl eartips gevonden voor deze oortjes? Al diverse gekocht maar zijn of te klein of de nozzle opening is te groot.

  2. Hoi Aartjan,

    Heb je ook de 1MORE Aero True Wireless Active Noise Cancelling Headphones getest of de Evo? En zo ja hebben die meerwaarde?

  3. Hoi Aartjan,
    Wat zijn volgens jou nu goede in-ears qua geluidskwaliteit met ANC en vooral Aptx low latency? Ik kom er niet helemaal uit. Heb zelf ook de Q30 over ear, topding! Maar helaas geen aptx LL dus met tv kijken niet helemaal lip sync. Mijn huidige in- ears zijn aan vervanging toe en bij de opvolgers is Aptx LL een must. Ben benieuwd!
    Gr Mark

  4. Ik heb nu de soundpeats trueshift 2 vind ik hele goede oortjes alleen die werken helaas niet meer super.
    Ik zit te denken aan 3 soorten
    Welke zijn beter
    De soundpeats trueshift 2
    De sony wf-1000xm4
    Of de 1More die van deze blog. Ik hou van een mooie zuiveren stem en dat je wel een mooie bas hoort. Welke zou ik nemen Aartjan?

      1. Heeft deze 1more een mooie zware bas maar wel een fijne bas om naar te luisteren en dat de stem niet vervormt?
        Want ik had gelezen op internet dat er zo goed als geen bas in zit

  5. Aartjan!
    Ik heb ze gekocht maar ze willen niet pairen. Dit schijnt nu een vaker voorkomend issue te zijn. Mocht je 2 cases hebben dan kun je 1 uitwisselen. Pairen en opnieuw terug naar orginele case. Maar dan moet je ze 2 keer bestellen.

    Anyhow….. Wireless ANC earbuds….. Soundcore? Ugreen? Tozo? 🤗🧐

  6. Aartjam ik heb ze via Amazon besteld in de aanbieding €59. Geluid is top, moet nog inbranden dus het wordt nog beter. Echt top oortjes voor een waanzinnige prijs. Na de KZ electrostaten met draad weer een top set dankzij jou.

  7. Hi aart jan, hoe zijn ze als je ze op twee apparaten tegelijk wilt gebruiken: mijn mobiel en mijn laptop (thuiswerken/team/Webex en gewoon bellen). Schakelt hij tussen twee apparaatje ?

  8. Ik heb ze ook gekocht en ben best tevreden. Ik had Bose Quietcomfort 20 bedrade earbuds, die bevielen me prima, ze werden helaas slechter en slechter. De bedrading mis ik niet, maar de pasvorm nog steeds wel, vooral die vinnetjes in je oorschelp, ze zaten voor mij heel prettig.
    Nu ben ik op zoek gegaan naar losse earfins, maar ik vind nog niet zoveel. Heeft hier iemand ervaring met het zelf aanschaffen van zulke dingen? Of alternatieven?

  9. Wederom bedankt voor je Reviews. Erg fijn.

    Ik heb nu de 1MORE ComfoBuds Pro blue besteld. Deze heeft verschillende equalizers voorgeprogrammeerd.
    Hierdoor is het geluid nog mooier en rijker naar eigen smaak in te delen.

    Heb jij ervaring met deze?

  10. Ik zag dat een volledige burning-in van de comfobuds pro ruim 11 uur duurt. Is dit nodig? Door ”m te gebruiken krijg je toch ook burning – in?

    1. Ik heb hier wel een vraag over, nieuw uit de doos merk ik dat het geluid wat vlak is en niet op het niveau zoals verwacht waardoor bijna het idee dat ik een miskoop gedaan heb. Hebben andere ook met dit probleem geworsteld en zorgt ‘burning-in’ ervoor dat mijn zorgen opgelost worden?

  11. Op AliExpress zijn er ook winkels die comfobuds pro voor rond de 50 euro aanbieden. Zijn dat soort aanbiedingen betrouwbaar? Controleert AliExpress de betrouwbaarheid? Of biedt de geldteruggarantie van Aliexpress voldoende zekerheid?

    1. ja, er zijn vaak aanbiedingen. Mijn ervaring is dat AliExpress betrouwbaar is en voldoende aankoopbeschermingen biedt. Maar je moet wel goed opletten: er zijn ook Comfobuds zonder ANC (dus zonder Pro erachter).

  12. Tip voor android gebruikers. De app Wavelet. Dit is een app die op de achtergrond draait en de juiste EQ instelt op basis van voor gekalibreerde profielen voor de meeste merken en soorten earphones en headphones. Je kan ook zelf je eigen EQ gebruiken. Deze profielen komen van een opensource project Autoeq. Google het voor meer info. Ik gebruik het dagelijks en kan niet meer zonder!

  13. Ha Aartjan,

    Dank voor al je super goede grondige reviews. In vergelijking met je andere reviews had ik me verheugd op nog wat extra informatie zoals:
    * Batterij duur (met en zonder ANC)
    * Welke Codecs worden gebruikt en hoe deze invloed hebben op het geluid
    * Vergelijking met de 1More ANC Pro, (geluid, ANC, comfort etc)
    Puur uit nieuwsgierigheid.

    Keep up the good work!

      1. Ha Aartjan, dank voor je reactie. De comfobuds pro zijn inmiddels in bezit en ze doen het inderdaad top. Zeker inclusief de wavelet eq van je andere post, komen ze goed tot leven.

        Weet je of er ook foam tips voor deze bids ergens te koop zijn?

          1. Weet jij welk type comply foam tips geschikt zijn? Ik kan namelijk nergens informatie vinden over de grote van het gat van de verschillende type comply tips. Alvast bedankt

  14. Hoi Aartjan,
    Mooie review en zeker het overwegen waard. Snel bestellen want na 1 juli maakt de douane het duurder. Dan wordt het bestellen via Oom Ali wel een stuk minder aantrekkelijk helaas……

    1. We zullen zien. Ali is aangesloten bij IOSS, dan zit de btw er al in, en heb je ook geen importkosten. En je kan al vaak uit EU bestellen. Dan heb je helemaal nergens last van.
      Maar ik heb er nu ook een link de Comfobuds ANC op AMAZON.nl bijgezet, supersnel bezorgd en zonder gedoe met import en btw.

  15. Heb al veel 1More spul thuis. Ook hun duurdere TWS ANC die vorig jaar uit kwam.
    Daar zit toch iets beter geluid in dan de comfobuds. Maar deze is ook 100 euro duurder.

  16. ik denk er nog even over na…. :-) De ANC is minder belangrijk voor mij, de exterminator heeft ook best een goede passieve NC en als het echt moet heb ik nog mijn sony WH1000 xmIII

  17. Hoi Aartjan, mooie review weer! Ik ben benieuwd hoe ze vergelijken met de HiBy WH2, die gaan morgen live op KickStarter, hebben LDAC en zijn hip, happening and hifi!

    ik vind trouwens de VMK20s ook wel wat voor jou op valco PUNT io om te reviewen. Ontwikkeld door gestoorde Finnen met gortdroge marketing (check maar paar regeltjes op die website), een combi van chifi en Finse engineering, maar klinken ze ook goed?!?! Ze hebben ANC, over-ear, aptx-hd en wireless, zou behoorlijk goed moeten zijn. En voor elke set die ze verkopen, planten ze een boom!

  18. Ha Aartjan, dit klinkt alweer heel erg aantrekkelijk. Nu heb je me recent al heel blij gemaakt met de KZ AZ09 die ik gebruik met de KZ exterminator en daarvan denk ik al dat die als bluetooth in ear nauwelijks te overtreffen is qua geluid. Kan je me ook vertellen hoe de 1more zich qua geluidskwaliteit verhoudt tot de KZ AZ09 gecombineerd met de exterminator?

    1. Ja redelijk vergelijkbaar: gewoon heerlijk, correct, goed en mooi. Het voordeel van deze 1More is de ANC. Maar de Terminator is inderdaad toch nog iets beduidend beter in geluidskwaliteit, zeker bedraad met een top-DAC.

Geef een reactie