Acceptgiro’s met QR-code graag!

– Update: 7 januari 2017 –

Zelf heb ik geen goede voornemens, maar ik heb er wel één voor grote bedrijven. Wat zou het fijn zijn als op alle accept-giro’s voortaan in 2017 een QR-code zou staan! Dan hoef je je mobiel maar te mikken op die code en het betaalverzoek staat geheel startklaar in je Bankieren-App. Kan al lang, en je ziet het ook wel hier en daar, maar het is nog totaal niet doorgedrongen.

Beste Belastingdienst, Nutsbedrijven en instanties die nog papieren acceptgiro’s sturen:  jullie zijn toch al bezig met digitale versies. Zet dan ook alvast een QR Code op de acceptgiro’s. Makkelijk te implementeren, en het werkt prima. Straks, met de digitale versies, kan je dat nog steeds gebruiken. Heb je alvast een beginnetje naar digitalisering! Anno 2017! Moet kunnen!

Bij elektronisch bankieren moeten de gegevens van de acceptgiro nu nog worden overgenomen. Dat gaat natuurlijk wel eens fout, nog even afgezien het feit dat het een enorme hoop onnodig geklungel is.

“In 2006 werden twee elektronische vormen van acceptgiro’s geïntroduceerd. De digitale nota (bij de Rabobank: notabox) verschijnt automatisch in de internetbankieromgeving; de acceptemail is een nota per e-mail met een link naar een iDeal-opdracht en de actuele betaalstatus. Beide moesten de afhandeling goedkoper en gemakkelijker maken. Anno 2014 is de opvolger van de notabox bij alle banken beschikbaar: de FinBox en zijn er verschillende bedrijven actief op het gebied van digitale acceptgiro’s. Die digitale acceptgiro maakt het zonder veel handelingen voor de klant eenvoudig om via iDeal, en andere betaalmethoden, te betalen.

Na berichten dat in Nederland de papieren acceptgiro zou dreigen te verdwijnen, ten bate van een digitale versie, kaartte de SGP dit in januari 2007 aan als een probleem, aangezien lang niet iedereen in staat is om met een digitale versie van de acceptgiro om te gaan. Minister Gerrit Zalm van financiën liet daarop weten dat de papieren nota niet zal verdwijnen. Begin 2009 bleek uit onderzoek zelfs dat het aantal verstuurde papieren acceptgiro’s in 2008 steeg tot ruim 171 miljoen stuks. Vanaf 1 januari 2019 wordt de acceptgiro alsnog afgeschaft.”
Aldus het citaatje uit Wikipedia.

Tot die tijd: graag een QR Code erbij zetten! Please??

Geef een reactie