AJ’s Topselectie oortjes

aartjan oortjes oordopjes

– Update: 17 september 2021 –

AJ’s topselectie bevat alles wat je maar zou willen aan topkwaliteit headsets en oordopjes. Met voor elke stemming of gelegenheid het beste en voordeligste oortje. Inclusief alle essentiële toebehoren, zoals draadloze opties en HiRes Audio DAC’s. Je hebt geen dure koptelefoon meer nodig, geen High End stereo-installatie, geen versterker, geen AirPods, geen microfoon – niks! Alles kan met deze perfecte selectie. Deze TOP 10 is als geheel zelfs nog goedkoper – en beter – dan één Bose of Sony of B&W of Apple ding.

 1. Headroom MS16 (6,-) om mee te bellen en te vergaderen
  Een setje “open dopjes”, perfect om mee te bellen. Je hoort je eigen stem goed, en zij horen jouw stem ook glashelder. In het verkeer veilig, door het open systeem. Net als de oude Apple oordopjes – maar dan beter. Het zit los in je oren. Daarom de beste voor video calls, bellen en meetings. En zelfs voor muziek klinkt deze ongelofelijk goed.
  ZIE DE REVIEW
 2. Een KZ Terminator (35,-) voor muziek
  De beste betaalbare in ear. Ze sluiten je oren af, en geven daarom het beste geluid voor muziek, absurd goed voor die prijs. De microfoon is ook top, dus je kan er ook mee bellen.
  ZIE DE REVIEW
 3. De TRN V90S ter afwisseling
  Ter afwisseling van de KZ. Een totaal ander geluid. Soms is deze weer de beste, afhankelijk van je stemming. Als je ‘m goedkoop ziet (rond 30,-): meteen kopen!
  ZIE DE REVIEW
  Of de
  KZ DQ6: nieuwste topper van KZ, goedkoper, minder scherp in het hoog, lekkere bas. Totaal geen EQ nodig. De beste rond 20 euro.
 4. De Tiandirenhe TD08 (20,-) als je ff extra BASS wil
  De allerbeste als je van extra bas houdt. Met drie filters om het geluid nog verder te tunen. Absurd goed. Die heerlijke bas is echt zeldzaam. Benadert ook het beste het bioscoop-gevoel bij films. Soms wil je alleen deze in. Soms? VAAK!! Prachtig mooi sieraad om te zien ook. Wat een ontdekking!
  ZIE DE REVIEW
 5. Een Bluetooth clip (5,-) om alles draadloos te maken
  Je kan al die oordopjes simpel draadloos maken met deze clip. Je kan ‘m ook als ontvanger gebruiken, om vanaf je telefoon draadloos muziek naar je speakers te streamen. Of in je auto, draadloos naar je autoradio. Er zit zelfs multipoint op (zodat twee devices tegelijk verbonden blijven). Dat is vrij uniek.
  – – – Met deze clip werkt elk oortje ook op de iPhone – – –
  ZIE DE REVIEW
 6. Deze KZ Bluetooth kabel (24,-) om mee te sporten
  Nummertje 2, 3 en 4 kan je allemaal simpel draadloos gebruiken met dit ideale draadloze nekkabeltje. Werkt perfect. En zo zijn de Terminator, de V90S en de TD08 dan ook nog eens de beste om mee te sporten. Door de oorhaken vallen ze ook niet uit. Zie de review. Of inmiddels deze KZ Earhooks (16,-) zonder nekdraadje. Eigenlijk nog fijner, maar bij sommige devices helaas wel met een slecht bereik.
  Last van de wind? Doe dan dit!
  – – – Zo’n kabel werkt ook op de iPhone, zonder verloopjes – – –
 7. MPOW X3 (35,-) voor wat rust aan je kop
  Uitstekende draadloze in ear met Active Noise Cancelling. Heerlijk in OV, kantoortuin of in je imaginaire vliegtuig. Prachtig geluid. Lijkt op Apple AirPods Pro en is op punten zelfs beter. De Mpow X6 heeft ook nog low latency gaming mode, draadloos opladen, transparency en in ear detection.
  Ook geschikt om mee te sporten.
  ZIE DE REVIEW
  – – – Werkt ook meteen op de iPhone – – –
  Mag het ietsje duurder, en dan meteen met de allerbeste ANC?
  Dat is de 1More Comfobuds ANC (€100,-) of de 1More ANC Pro.
 8. De QOA Vesper (50,-) voor referentie HiFi
  Als je moe wordt van alle V-shapes, en weer een tijdje de allerbeste rustigste “natuurlijke” in ears wil horen. Hier kan je onbeperkt lang naar luisteren. Referentie-speakers. Je allerbeste HiFi-setje. Hiermee kan je ook audio beoordelen. Heerlijke audiofiele verwennerij.
  ZIE DE REVIEW
  Of, als je van helder en meer hoog houdt: de Moondrop Aria
 9. Een DAC zoals de TRASAM Q1 (35,-)
  Bij top-oortjes hoort een top-DAC. Kan ook goedkoop: ZIE DE REVIEW
  Nog weer een stap beter is de LOCONAQ A1 met AK 4493 (50,-). Staat bij mij vrijwel non-stop aan. ZIE DE REVIEW
  – – – Met een Lightning adapter erbij werkt zo’n DAC ook op de iPhone – – –
  En de overtreffende trap is een buizenversterker. En ook dat kan goedkoop!
 10. Okee, toch nog een grote koptelefoon, gewoon, voor erbij. Met redelijk goede echte ANC, en draadloos met Bluetooth. En je kan ‘m ook nog bedraad gebruiken. Enorme batterij, goede vette bas, aangenaam geluid en heel voordelig:
  deze Bluedio T7 (42,-). ZIE DE REVIEW
  Wil je dubbele ANC? Dan doe je onder deze koptelefoon ook nog nummertje 7 in je oren, ook met de ANC aan. Een uitvinding van AARTJAN: turbo-ANC!

Dat was ‘t!

En er zijn apps voor Transparency, om je eigen stem te horen als je belt met in ear oordopjes: Microphone Pro voor Android bijvoorbeeld, of de app Awareness voor IOS. Of zoek op “microphone” of op “hearing” in de app store.

Wil je zo weinig mogelijk spullen?

Neem dan alleen de 1More Comfobuds Pro ANC (95,-) als beste draadloze ANC set. Perfect voor alles! En eventueel de Headroom MS16 (6,-) erbij, met betere microfoon om te bellen. En eventueel als audiofiele topkwaliteit nog de LOCONAQ DAC (50,-) met de QOA Vesper (50,-) erbij.

Betere Ear tips en top-kabels

Verder heb ik er een zootje ear tips bij, zie die blog daarover. In ears moeten je oren perfect afsluiten, anders hoor je geen goede bas. Ik doe er meestal deze XXL ear tips op. Kost bijna niks. Of de beroemde Spinfit. Of goedkope memory foam tips, of de originele Comply foam tips.

Verder kan je ook nog upgraden naar een audiofiele kabel of deze 16 Core goud/zilvermix kabel van KZ (10,-).

Budget-keus

Ben je op budget? Neem dan 1 en 5: de Headroom en het Bluetooth clipje. En nummertje 4, de TD08. Compleet setje.
UPDATE: de QKZ VK4 is ook een budget-topper.

Doe er later nog eens nummertje 2 of 3 bij: de KZ of de TRN. En daarna nog nummertje 9: een goede DAC. En dan 7 of 10, met echte ANC. En dan toch ook maar de Vesper, nummertje 8.

Ben ik verder nog wat vergeten? Ik hoor het graag :)

iPhone?

 1. Je kan alle oortjes draadloos gebruiken met nummertje 5 en 6: dat werkt ook op de iPhone
 2. En bedraad kan het met een Lightning Audio adapter. Zie deze blog.
 3. Nog beter is een Lightning kabel. Die past op nummertje 2, 3 en 4 als je C-type kiest. De DAC in de kabel geeft een beter geluid.
 4. Topkwaliteit audio uit je iPhone kan met de DAC’s van nummertje 9, want daar zijn ook Lightning adapters voor.

Niet gesponsord. Er staan wel affiliate linkjes in. Maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via de links blijf ik in leven! THANK U, LOVE U ALL & CU NEXT TIME!

15 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik weet dat IEM’s niet het beste zijn voor gaming maar ik zoek ze toch… Ik zoek dus een IEM waar plaatsing belangrijk is zodat ik “vijanden” kan horen lopen. Wel een lekkere bas maar niet teveel en ook de highs moeten niet te schel zijn. En dan het liefst rond en onder de 30 euro.

 2. Vorig jaar heb ik o.b.v. jouw reviews de KZ Terminator gekocht en ben er nog altijd erg blij mee voor muziek.
  Bij online vergaderingen is het alleen heel irritant dat je jezelf niet goed hoort. N.a.v. deze lijst heb ik de Headroom MS16 besteld, ik kan niet wachten tot ze binnen zijn.
  Misschien bestel ik de Tiandirenhe TD08 ook nog, een obese bas kan ik zeker waarderen.
  Dankjewel voor de reviews!

 3. Ik mis eigenlijk de eartips nog, die bepalen in hoge mate het geluid. Voor rock of bass, extra grote opening, voor jazz of high end kleinere opening. De juiste keuze van eartips bepalen in grote mate het geluid en ze kosten haast niets.

 4. KZ Terminator gekocht en direct verslaafd. Nu heb ik lang zitten twijfelen wat de volgende IEM zou worden. Keuze was tussen de TRN V90S en QOA Vesper. Het is een QOA Vesper geworden! Wat een geluid, veel voller en warmer dan de KZ. Dank je wel AJ voor de TOP lijstjes. Ik heb gewoon je nr1(s) gevolgd en ben zeer tevreden.

  1. Hoi Mike,
   Hopelijk kan je wat voor me beantwoorden.
   Aangezien je de kz terminator ook hebt.
   Hoe omschrijf je het hoog/treble vergeleken met de vespers?

   1. Ha Quin, als je nog moet kiezen zou ik zeker voor de vesper gaan. In alles net wat beter dan de kzx. Helder geluid, gedetailleerd. Alleen mis ik zelf nog wat bas en warmte. Daarvoor heb ik zelf de 1more quad driver, dat is ook de koptelefoon die ik uiteindelijk het liefst opzet, het meest muzikaal vind ik. Maar goed, dat blijft subjectief.

 5. Hoi Aartjan,
  Ik ben op zoek naar oortjes voor kinderen, kan je iets aanbevelen het gaat om de leeftijd 7 tot 10 jaar.
  Bedankt alvast!

 6. Overzicht, altijd fijn. Voor ons iPhone-gebruikers graag ook een mooie toevoeging, als dat kan. Ik heb de MS16, maar die werken alleen met een tussenplug op m’n telefoon. Dus heb je misschien nog enkele goede adviezen voor lightning-oortjes?

Geef een reactie