De beste fietsverlichting: wat zijn goede goedkope fietslampjes?

beste fietsverlichting goedkoop

– Update: 12 mei 2021 –

De beste fietsverlichting is vaak best duur. En die goedkope zijn altijd meteen kapot, of op. Of ze hebben maar één ledje, en dat is veel te weinig (en zelfs verboden). Maar er zijn ook GOEDE goedkope fietslampjes, die wel vijf jaar meegaan. Ik heb er een aantal getest – jarenlang. Hier de beste.

De beste fietsverlichting op BOL.com en AliExpress

De fietslampjes hieronder zijn goedkoop, waterdicht en USB-oplaadbaar. Dit is geen wegwerp-meuk, dit gaat wel vijf jaar mee:

beste fietsverlichting test review

Dit vind ik de beste fietsverlichting. Voor iets van € 4,-. Een enorme plens licht, compact, makkelijk te bevestigen, mooi design en ook USB oplaadbaar.
Deze zijn ook veel feller dan de Reelights onderaan. Gaan minstens 5 jaar mee. Getest en zeer goed bevonden. Het elastiek is dik en stevig. Uiteraard met meerdere standen: fel, minder fel en twee soorten knipperen. Neem ze wel mee naar binnen, anders worden ze gejat!
Ook hier op BOL.com te koop, supersnel geleverd.

best geteste fietsveerlichting goedkoop test

Dit vind ik zelf ook een van de beste goedkope kleine fietslampjes.
Met 5 leds, in rood en in wit, voor iets van € 2,-. En ze gaan inderdaad wel vijf jaar mee. Getest en goed bevonden. Je moet alleen uitkijken dat je die kleine elastiekjes niet kwijtraakt.

beste fietsverlichting: de best verkochte set goedkope op aliexpress

USB oplaadbaar setje voor € 6,-, met felle voorlamp. De voorlamp is ook veel feller dan de Reelights (onderaan hier): deze kan de hele weg verlichten. De achterlamp is prima (dezelfde als hierboven) en heb ik ook al jarenlang getest.
Een vergelijkbare set staat hier op BOL.com, snel geleverd.

fietslampje met remlicht

Dit achterlampje (€10,-) wordt feller als je afremt. Een remlicht dus! Met gyro-sensor, net als in je telefoon. Hier is dat slim gebruikt, om een remlicht en achterlicht te combineren tot één lampje. Zonder kabeltjes en zo, werkt meteen. Het nieuwste van het nieuwste!

tests en reviews fietsverlichting zonnepaneel test

Deze is met zonnepaneel, hoef je nooit meer zelf op te laden.
Deze heb ik ook al jaren op een fiets, doet het nog steeds. Kost 3 euro.

Getest en zeer goed bevonden.

solar fietslamp fel voorlicht

Een felle voorlanp met zonnepaneel, € 8,-.
Dit is bijna nergens te vinden, terwijl het zo voor de hand ligt: het zonnepaneel laadt de batterij altijd bij. Het is tegelijkertijd ook een gewone zaklamp.

fietslampjes test

USB oplaadbare fietslampjes, voor en achter, vanaf € 8,-
De best verkochte fietslampjes op AliExpress.

fietsverlichting 18650 oplaadbare batterij

Superfelle voorlamp, afneembaar, tevens zaklamp, met 18650 batterijen.
Deze werkt op oplaadbare batterijen. Beter, ook voor het milieu. Want dan kan je zelf de batterijen nog wisselen, en gaat het helemaal eeuwen mee. De zaklamp-batterijen zijn van het 18650-type. Die zijn hier te koop (en daar kan je zelfs een powerbank van maken).

fietslamp zaklamp 18650 accu

5000LM superfelle voorlamp, tevens zaklamp, met 18650 accu
Nog zo’n felle voorlamp met 18650 batterijen, iets kleiner.

Voor € 12,- heb je ook deze superset. Felle voorlamp, niet-verblindend, breed stralend, met 18650 batterij. En een oplaadbaar achterlicht.

En misschien is dit wel de beste fietsverlichting, als er nog een zonnepaneeltje op zou zitten: deze oplaadbare voorlamp die tevens telefoon-houder is:

fietslamp telefoonhouder fietsverlichting

De beste fietslampjes: Reelights

Tot slot de allerbeste, maar ook de duurste fietsverlichting: de Reelights. Hier te koop op Bol.com. Je kent deze fietslampjes vast wel van de Swapp-fietsen met die blauwe banden. Deze lampjes gaan bijna nooit kapot. Nooit meer batterijen nodig. Hoef je nooit op te laden. Geen wrijving van een zware dynamo. Je kan ze niet eens vergeten aan te doen – want ze zijn ALTIJD aan! En waterdicht, uiteraard. En zonder fragiele draadjes. Dankzij de magneetjes, die in de spaken zitten en langs de lampjes draaien. Deze heb ik al langer dan vijf jaar getest op een aantal fietsen (ook de goedkope varianten van bouwmarkten die bijna ooit te vinden zijn). Allemaal top! En ze worden ook niet gejat! Ze zijn alleen niet heel fel. En ze zitten nogal laag.

reelight magnetische fietslampjes test
Ze geven alleen korting op Black Friday… en er komen nog verzendkosten bij

Het populairste model is de AMS, hier te koop op BOL.com. Die monteer je op de as. Dat zit helaas wel een beetje laag. De magneetjes doe je op de spaken. Ze zijn er ook goedkoper, zoals deze Ikzie fietsverlichting-set op BOL.com voor rond de € 20,-.

Ik vind het beste model de City Supreme (hier te koop op Bol.com), want die zit hoger, en het werkt ZONDER magneetjes. Die doet het gewoon naast elke aluminium velg! Dat heet Eddy Current oftewel wervelstroom. Het werkt helaas niet bij stalen velgen, alleen bij aluminium. De nadelen van die City Supreme zijn verder dat hij soms lawaai maakt, en dat hij nogal fragiel is. Bij mij is er na 5 jaar al eentje kapot! ;) En de bevestiging was zelfs al na een jaar kapot.

Het nieuwste Reelight-model, de CIO, lijkt mij al helemaal belachelijk fragiel. Een klein tikje ertegen, en hij doet het al niet meer. Wat een wanstaltig en dom ontwerp! De website is ook al zo slecht. Je moet heel goed opletten dat je niet de knipperende modellen neemt. Want die zijn hier illegaal. Je fietslicht moet continu branden, en mag niet knipperen. Want bij een knipperend licht kan je de snelheid niet goed inschatten. Onveilig dus.

Op AliExpress staan dit soort magnetische inductie-lampjes ook wel, maar dat zijn ten eerste alleen maar achterlampjes, en ten tweede knipperen ze meestal. Het enige model dat misschien NIET knippert is deze voor 5,- euro. Maar die heb ik nog niet binnen. Binnenkort de review daarvan, hier. Dit model heb ik al wel getest, maar dat was niks, want die knippert.

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate-links in. Maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via de links verdien ik wat bij, en blijft de blog in leven. DANK U!!

6 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Hallo Aartjan.

  Fijne site, ben vooral erg dankbaar voor je reviews van verschillende oordopjes.
  Mag ik nog een suggestie doen voor de allermooiste fietslampjes in de geschiedenis van de mensheid:
  https://youtu.be/WWaIGk-58y0
  Niet superfel, niet supergoedkoop.
  Wel superstrak op een eenvoudige fiets als de mijne.

  1. Mooi maar helaas verboden hier.
   Lampjes met maar 1 LED zijn niet fel genoeg. Niet veilig.
   Heb ik destijds uitgezocht. Dan vallen er dus heel veel af!

 2. Hallo Aartjan
  Als fietser motorrijder en automobilist Bennink er inmiddels zelf ook achter dat de felheid van lampjes niet altijd belangrijk is
  Zien is namelijk hetzelfde als gezien worden
  Een kleine powerled geeft zicht maar het oppervlak van de lamp is te klein om gezien te worden
  Ik heb deze ervaring opgedaan omdat ik prachtige mini knipperlichten gemonteerd gehad op mijn motor
  Enorm fel
  En toch klaagden de motorrijders achter mij dat het pas laat te dien was
  Tot een andere motorrijder met dezelfde lampjes voor me reed…
  Snel zijn deze knipperlichten bij mij vervangen

  Wil je gezien worden kies dan een behoorlijk formaat lamp

 3. Weer een fijne test. In Road.cc een test met voor de Battery pack systems deze tip ‘de eBay Special’ Cree XML system halverwege de doorlopende pagina

Geef een reactie