Beste goedkope oordopjes / oortjes 2022

kz zex review

– Update: 13 juli 2022 –

Wat zijn de beste goedkope oordopjes en headsets, van €5,- tot €50,-? Een KZ ZEX van €25,- klinkt bijvoorbeeld beter dan een B&W PX7 van € 400,-. Al jarenlang koop ik allerlei goedkope oordopjes, en over de beste schrijf ik hier reviews.

De meeste zijn in-ear oordopjes, die je oren afsluiten. De beste OPEN dopjes staan hier. Alle oortjes kan je draadloos maken met een Bluetooth clip. Oortjes met afneembare kabel kan je ook draadloos maken met een Bluetooth kabel of met draadloze oorhaken.

Er zijn verloopjes naar Lightning, zodat deze oortjes ook op de iPhone passen. En voor het allerbeste geluid neem je er een goede DAC bij.

De beste microfoon? Zie deze blog: de beste headsets om mee te (video)bellen.

Zie ook AJ’s topselectie met de beste headsets in verschillende categorieën.
Zoals de beste draadloze oortjes met ANC: de 1More Comfobuds Pro ANC.

Beste goedkope oordopjes van 5 tot 50 euro

Hoe hoger hoe beter, in deze lijst. Er staan geen slechte tussen, want daar schrijf ik niks over. Die wil ik zo snel mogelijk vergeten ;)

Als het wat duurder mag zijn mijn winnaars de QOA Vesper (50,-), de Shuoer Tape (80,-) en de Moondrop Aria (70,-). En de 1More Triple Driver.

 1. De KZ ZEX (€ 25,-) met electrostatische drivers: de nieuwe NUMMER 1. Het  model van KZ dat alles omver blaast. Audiofiele topkwaliteit voor de laagste prijs. Ongehoord goed. Audiofiele hifi, met het beste mid en hoog, en met een verrukkelijke bas. Hier de review.
  2-pin-C-kabel TOP-MIC MEGA-BAS+++ AUDIOFIEL TE GEK! bestel
  Er is ook een PRO-versie met een extra driver, met iets meer hoog en minder laag
 2. KZ ZSX Terminator reviewDe KZ ZSX Terminator (39,-) met 12-speakersysteem. Zie de review van de vergelijkbare KZ ZS10 Pro hieronder, want dat geldt in zijn geheel ook voor deze Terminator. Alleen is deze is nog beter in het hoog. Absolute top. Deze wil ik niet meer uitdoen. Geluidskarakter: correcte gebalanceerde audiofiele hifi. Hier de review.
  2-pin-C-kabel TOP-MIC AUDIOFIEL TE GEK!  bestel
 3. TD08Tiandirenhe TD08 – de beste voor “bassheads”, als je van bas en V-shape houdt. Dus als je altijd eq-standje “Rock” kiest of er vaak wat bass en treble bijgooit. Met de drie tuning filters kan je het geluid nog aanpassen. Als je zelf al een 2-pin-C-kabel hebt is-ie supergoedkoop: € 25,-. ZIE DE REVIEW.
  2-pin-C-kabel MEGA-BAS+++ AUDIOFIEL TE GEK!  bestel
 4. kz zs10 pro beste goedkope oordopjesDe KZ ZS10 Pro (35,-) met zijn geavanceerde en verbeterde 10-speakersysteem, met hier de review. Ongelofelijke topkwaliteit, ruimtelijk, perfecte definitie, plaatsing en instrumentscheiding. Supermooi zijdezacht helder en analytisch hoog, en tegelijk warm, geen enkele harde randjes. Kan heel hard en je kan er eindeloos comfortabel naar luisteren. Prachtig mooi ook om te zien en goede pasvorm. Geluidskarakter: extreem helder maar verder correcte gebalanceerde audiofiele hifi.
  2-pin-C-kabel TOP-MIC AUDIOFIEL TE GEK!  bestel
 5. trn v90 beste goedkope oortjes?De TRN V90 (31,-) is ook een absolute topper. Velen vinden dit nummer 1. Anders dan KZ, kleiner, lichter, platter, betere pasvorm, andere sound, afhankelijk van je smaak zelfs nog beter, met veel hoog en helderheid. Wat mij betreft in ieder geval op het Erepodium. Hier mijn review.
  Er is ook een nieuwe, nog betere TRN V90S, van rond de 50,-. Heerlijk muzikaal en verslavend mooi geluid, zeker als je van iets meer helderheid/hoog houdt. Zie de review.In deze TOP 5 verder ook de Moondrop Chu voor rond de 25,-. Met de minste kleuring, het meest referentie, tevens de kleinste en platste. Alleen geen afneembare kabel.
  Mogelijk zijn deze platte ook allemaal beter voor op de fiets omdat ze minder windgeruis hebben. Zie ook dit artikel.
 6. Uiisii BA T8S reviewUIISII BA-T8S 2DD+1BA 6 Drives (36,-) zeer gebalanceerd audiofiel topgeluid, de beste “rustigste” van allemaal, geen EQ nodig, ultieme comfortabele pasvorm, prachtig design in zwarte piano-lak met goud. Op deze klinkt ALLES mooi. Met bediening op het snoer (uniek!). Zie de review.
  TOP-MIC  SUPER-BAS  bestel
 7. ACTIVE NOISE CANCELLING in ears Xiaomi Mi ANC (26,-).
  Uitstekend geluid, echte ANC, BESTE bas, BESTE microfoon, snoerbediening. Prachtig warm mid en hoog. Geen EQ nodig. USB-C als optie! Zie de review.
  ANC ook in USB-C TOP-MIC +++  SUPER-BAS +++ BESTEL
 8. KZ AS06 reviewKZ AS06 – 6BA drives (28,-) Nieuwe KZ, opnieuw een topper. Extreem gevoelig. BESTE BAS. Zie de review.
  Losse kabel TOP-MIC SUPER-BAS +++ Helder  bestel
 9. The Fragrant Zither TFZ Series 2 – ABSOLUTE TOP! Met 4 drivers. Geen EQ nodig. Geen inbrandtijd nodig. Supercomfortabel, uitstekende pasvorm, superieure audiofiele topkwaliteit. ALLES klinkt lekker op deze. BESTE HOOG. Prijs varieert, van 100,- tot soms maar 30,-. Luxe verpakking. Zie de review. 
  Losse kabel TOP-MIC SUPER-BAS Helder+++
   bestel
 10. RevoNext QT5 reviewRevoNext QT5 – hier voor 17 euro: de goedkoopste van alle topmodellen met DD+BA en afneembaar snoer. Mooi “steam punk” design. Zweeds-Chinees. De allerbeste goedkope. Zie de review.
  Losse kabel TOP-MIC SUPER-BAS Helder TE GEK!
   bestel
  UPDATE: de nieuwe KZ DQ6 (€25,-) is nog weer iets beter
 11. nicehck db3 review goedkope oordopjesDe NiceHCK DB3 is goedkoop, want hij kost hier maar iets van 21 euro. Met drie speakers per kant, en dat is voor die prijs heel uitzonderlijk. In die prijsklasse is hij dan ook de allerbeste. Zie de NiceHCK DB3 review. 
  Losse kabel SUPER-BAS+++ TE GEK!
   bestel
  UPDATE: de KBear KS2 is een uitstekend alternatief, voor dezelfde prijs, en net zo ontzettend goed, met een vergelijkbaar geluidskarakter (supergoede vette bas en mooi gematigd en warm hoog).
 12. beste goedkope oordopjesTRN V80 – (25,-) unibody aluminium, 2BA+2DD systeem, audiofiel TOP-geluid, goede pasvorm, draadloos te maken. Glashelder en analytisch. ABSURD goed. Zie de review. UPDATE: De TRN V90 (32,-) is nog weer beter.
  Losse kabel TOP-MIC SUPER-BAS Helder+++  bestel
 13. cca c10 reviewCCA C10 (23,-) Goedkope versie van de KZ ZS10 Pro. Met 10 speakers. Geen EQ nodig. Erg goed, en ook nog platter en kleiner dan andere grote topmodellen. Zie de review. De CCA CA16 is nog beter maar 2x zo duur, en zou hier in de TOP 5 eindigen.
  Losse kabel TOP-MIC  bestel
 14. bqeyz-kc2-reviewBQEYZ KC2 – (42,-) wel wat EQ nodig, hij moet ook inbranden, je moet de gaatjes afdichten, matige pasvorm, en je hebt ook nog een föhn nodig. Maar dan: ONGEKEND GOED GELUID. 2BA+2DD systeem. Zie de review. 
  Losse kabel TOP-MIC Helder+++   bestel
 15. KZ ZS10 reviewKZ ZS10. Het vorige betaalbare topmodel van KZ is nog weer verder verbeterd. Nu met 10-speaker-systeem. Wel een lange inbrandtijd nodig. En een lastige pasvorm. En ook nog wat EQ nodig. Maar WAT een TOPgeluid! Kost rond de 30,-. Zie de review.
  Losse kabel  Helder   bestel
 16. KZ ZSN (17,-) prachtig mooi om te zien. Goedkoop. Helder MID-karakter en goede pasvorm. Zie de review.
  Losse kabel TOP-MIC  SUPER-BAS Helder  bestel
 17. VJJB K4S (25,- soms 17,-) naturel, prachtig van echt hout, comfortabel, perfecte pasvorm, warm geluid, mooiste Mids, klinkt “analoog”. Zie de review.
   SUPER-BAS bestel
 18. Yinyoo Revonext QT2 (rond de 40,-) audiofiele geluidskwaliteit, pasvorm, bouwkwaliteit. Analytisch. Zie de review.  De Yinyoo NY-06 is identiek.
  Losse kabel Helder  bestel
 19. Yersen Fen-2000 (20,-). Met 2 MMCX-kabels en veel soorten dopjes. Extreem helder en fenomenaal mooi geluid. Perfecte pasvorm. Wel wat EQ nodig (hoog eraf, mid erbij). Zie de review. Een snoer met microfoon is ook verkrijgbaar.
  Losse kabel Helder+++  bestel
 20. KZ ZS5 (25 euro) overweldigend goed geluid, 8-speaker-systeem. Top-geluid als je wat EQ gebruikt, en als ze perfect passen (wat bij deze moeilijk is). Lees de review. Het aluminium model is vergelijkbaar: de KZ ZS6. Er is nu ook een nieuwere versie: de KZ ZS7.
  Losse kabel Helder  bestel
 21. De Lker i8 is relatief duur (55,-) maar ook een topper. Perfecte pasvorm. Gebalanceerd, zie de review
   bestel
 22. Urbanfun HiFi (19,-) supercomfortabel, makkelijke pasvorm, ruimtelijk, helder, gebalanceerde bas. Zie verderop de review. AANRADER.
  TOP-MIC   bestel
 23. Senfer DT6 reviewSENFER DT6 (20,-)1BA+1DD+Ceramic Piezoelectric Hybrid 3 Drive met MMCX-kabel. Goede vette bas, aanrader als je andere oortjes vaak te schel vind. Overal geroemd en geprezen als voordelige topper. De Large ear tips zijn voor mij te klein, ik doe er grotere op.
  Losse MMCX kabel TOP-MIC  SUPER-BAS   bestel
 24. BOSSHIFI B3 – Fantastisch mooi om te zien, van echt hout voor 23,-. Mooi geluid, goede pasvorm, vette bas, geen EQ nodig.
   SUPER-BAS bestel
 25. TRN V20  (13-16,-)  goedkoop en goed. Topgeluid, maar wel moeilijke pasvorm, en EQ nodig. Mid-karakter. Zie de review.
  Losse kabel bestel
 26. Fiio F9 (120,-) Vergelijkbaar in audiofiele kwaliteit met de TOP 5, maar je hebt wel EQ nodig en deze is fors duurder
   bestel
 27. ADAX HT06 (26,-) Goed geluid, kan erg luid, comfort en pasvorm is optimaal. Supervette bas en sub-bas. Zie de review.
  SUPER-BAS bestel
 28. ROCK Zircon RAU0501 (9,-) – verslavend mooi ruimtelijk en warm, lekkere vette bas, goed snoer, goedkoop, perfecte pasvorm. Zie de review.
  SUPER-BAS TE GEK!  bestel
  Helaas niet meer te koop: de Rock Nano Obsidian is nu het beste alternatief
 29. KZ ED16 (16,-) – Topklasse! Alleen voor mij ietsiepietsie teveel hoog en mid en weinig laag omdat de Large dopjes voor mij net iets te klein zijn. Met andere eartips is dit beter.  2 pins. Dus makkelijk draadloos te maken.
  Losse kabel Helder  bestel
 30. NICEHCK BRO (14,-) familie van de BGVP-SGZ-DN1. Supercompleet. Nadruk op helder en MID. Zie de review. De Senfer UEs en de Yinyoo Pro zijn dezelfde.
  Losse kabel Helder  bestel
 31. Headroom MS16 (6,-) stil snoer, en een ongelofelijk goed geluid voor dit systeem (geen IEM maar gewone dopjes). Met bediening op het snoer. Zie de review
  OPEN DOPJES TOP-MIC TE GEK! bestel
  Een andere topper in OPEN oordopjes is de beroemde Venture Monk, met nu ook zelfs verloopjes naar USB + USB-C, snoerbedening en top-microfoon.
 32. De houten DZAT DF-10 (17,- a 27,-) – warm, helder, naturel, zie de review verderop
  TOP-MIC bestel
 33. Boarseman KR25D (11,-) – gebalanceerd, zeer helder en analytisch. Zie de review verderop. Geen mic.
  Helder bestel
 34. Einsear t2 (12,-) – helder en analytisch + goed snoer. Zie de review verderop
  TOP-MIC Helder  bestel
 35. boarseman cx98 reviewBoarseman CX98 (soms 12,-) – SUPERVETTE BAS, mooi warm geluid, comfortabel. Beste en stilste snoer! Geen mic. Zie de review.
  SUPER-BAS TE GEK!  bestel
 36. Fiio F5 (80,-) heeft geen EQ nodig. Hij klinkt uitstekend maar net niet zo goed als de top 10 hier en is ook veel duurder.
 37. De extreem heldere E-MI CI880 Hybrid (22,-), klinkt met wat EQ verbazingwekkend goed. De mic is matig.
  Helder+++ bestel
 38. Remax Rm 610D (9,-) – goedkope alleskunner
  bestel
 39. KZ ED9 (9,-) – goedkope alleskunner
  bestel
 40. UiiSii HM7  (8,-) – goede klank maar slechte mic, grote ear tips ontbreken
   bestel
 41. Philips Fidelio S2 (100,-) een van de betere in Westerse merken
 42. Shure SE112 (50,-) – beste demping, erg mid georienteerd
 43. Die van 3,99 bij de Action (zie het plaatje verderop, en NIET ANDERE van de Action: die zijn meestal slecht)
 44. Tin Audio T2  (40,-) Superlux, extreem goed geluid maar veel EQ nodig. Veel mid en weinig laag. De gaatjes moet je dichtsmeren. Velen vinden deze erg goed.
  Losse kabel. Helder  bestel
 45. Xiaomi Piston 3 Basic (5,-) goedkoop en toch prima, warm, in allerlei leuke kleurtjes.
  TOP-MIC bestel
 46. MEMT X5 (17,-) Sommigen vinden deze nummer 1, zie de review verderop
  Helder  bestel

Maak ze draadloos met een KZ Bluetooth nekkabel

Alle oortjes met afneembare kabel kan je simpel draadloos maken met deze KZ Bluetooth kabel (19,-). Met maar liefst 8 uur batterij. De stekkertjes kan je kiezen, er is ook C-pin. De geluidskwaliteit voor muziek is maximaal, dankzij de AptX. De microfoon is net als alle Bluetooth headsets nogal matig, maar je kan er prima mee bellen, mede omdat de microfoon veel dichter bij je mond zit. Er zit uiteraard snoerbediening op (met Volume!), en dat is al bijna reden genoeg om zo’n kabel te kopen. Hij kan ook heel hard. Veel Bluetooth headsetjes kunnen niet zo hard. Verder is hij IPX5 waterdicht, met goede keramische antenne en snelle stabiele verbinding. Met AAC (iPhone)en AptX. En zelfs met Apt-X HD als je (Android)-telefoon dat ondersteunt. Er is totaal geen vertraging bij films of games, dus geen latency.

KZ Bluetooth AptX HD nekkabel
Je kan ‘m in je nek dragen. maar naar voren kan ook. Met die oorhaken kunnen ze niet uitvallen, en kan je er dus ook perfect mee sporten. Waterdicht ook.

UPDATE: BLON BL-03 Review

(hier voor 28 euro) De allermooiste om te zien, dat zeker! En ze zijn heel klein en plat, dus dit zijn de beste om mee op een kussen te liggen. Voor mij persoonlijk is de pasvorm slecht, zelfs met mijn eigen eartips. Het geluid is totaal niet V-shaped maar juist met een goed midden-gebied. Als je daar van houdt zijn deze top en dan zouden ze hoog in de lijst komen. Zie de review.

blon bl03 review

BINNENKORT

Een van mijn favoriete merken is KZ. Zij hebben nu ook een nieuw model met electrostatische drivers. Dat is het allerbeste systeem, zeker voor mid en hoog. Er zit een extra speaker bij voor het laag. Dit lijkt mij een optimale combinatie. Hij heet de KZ ZEX en is zeer betaalbaar.

De KZ ASX met 20 speakers (85,-) als het wat duurder zou mogen. Zie de review.

Of de iets goedkopere KZ ZAX met 14 drivers, rond de 50,-. Zie de review

Er is ook een nieuwe TRN V90S, rond de 60,-. Zie de review.

En de waanzinnig populaire KZ ZSN Pro voor een tientje:

KZ ZSN Pro review

En de nog weer betere KZ DQ6 voor rond de twintig euro. Dat is ook weer de beste in die prijsklasse en enorme aanrader. Lange review volgt nog.

CCA – zoals de CCA C10 (23,-) en de CCA C12 (43,-). CCA is gelieerd aan topmerk KZ. De C10 is een 10-speakersysteem zoals de K ZS10 Pro, en de C12 lijkt met zijn 12 speakers op de ZSX Terminator. Ze zijn wat goedkoper. De C10 viel mij iets tegen. De KZ is veel beter. De CCA’s zijn kleiner en platter dan de grote KZ’s. Zoals de veelbelovende CCA CA16 (45,-), met HIER DE REVIEW of de CCA C16 8BA (65,-):

CCA C16 8BA
CCA C16 8BA
CCA CA16 review
CCA CA16

Er zijn ook veel afvallers, zoals de Swing ie800: een namaak-Sennheiser, wat mij betreft niet goed genoeg voor deze toplijst. De extreem heldere E-MI CI880 Hybrid heeft voor mij persoonlijk teveel hoge tonen. Als je daar juist van houdt, dan is dit wel een enorme aanrader. Of je moet heel veel EQ gebruiken. De BGVP-SGZ-DN1 is iets minder dan de KZ ZS5 of de UrbanFun, maar verder toch ook wel erg goed, en met afneembaar snoer. Net als de Moxpad X9: prima, maar niet zo goed als de Rock, de KZ ZS5 of de Urbanfun.

Losse eartips (seals) en clips

Universele siliconen tips kun je gewoon los kopen. Een perfecte seal is bij in ears erg belangrijk: het moet je gehoorgang volledig afsluiten voor een goede klank. Er zijn ook memory foam eartips van schuim, dat in je oor uitzet. Zie de blog over eartips.

Verder is een clip handig, om de kabel aan je kleding te bevestigen. Dat lost het probleem van die vervelende draad best goed op. Ook contactgeluiden door het snoer worden zo verminderd. Neem deze bijvoorbeeld: 10 clips voor 65 cent. Of de iets langere, in wit of zwart, ook 10 stuks voor 85 cent.

Een clip zoals deze is heel handig en vermindert ook contactgeluiden in het snoer

clips oordopjes

in ear hoofdtelefoon review
Je kan het snoer ook OM je oor doen. Kan bij elk oordopje, en dit vermindert ook contactgeluiden in het snoer.

Oortjes automatisch oprollen kan met zo’n kabelwinder (1,50):

Ook is een Bluetooth clip handig. Daarmee maak je je favoriete oortjes draadloos. Voor een paar euro! Bijkomend voordeel is dat er controls op zitten, voor volume, Next, Pause en telefoon opnemen. Volume zit eigenlijk nooit op het snoer (behalve op de Headroom MS16). Maar via Bluetooth kan dat wel. Die clip kan ook bovenaan je kleding, zodat je weinig last van het snoer hebt. Er zit in die clip ook een microfoon, zodat je kan bellen met elke hoofdtelefoon. (Veel modellen hebben tegenwoordig een afneembare kabel, die je kan vervangen door een Bluetooth-kabel: dit systeem heeft de toekomst!) 

In plaats van een Bluetooth-kabel kun je ook deze Bluetooth ontvanger gebruiken (25,-) of een andere Bluetooth clip zoals deze (7,-). Of gebruik de waanzinnig onovertroffen super-DAP Shanling M0 (95,-).

bluetooth clip microfoon 4.1bluetooth clip oortjes

Lightning snoer KZ oordopjes Er is nu ook een kabel met Lightning (12,- of anders deze vergelijkbare) zodat je de oordopjes met afneembare kabel ook op iPhones kan gebruiken. Hier de review. Maar datzelfde kan nog beter en handiger met een DAC met optionele Lightning, zoals de Trasam Q1 (20,-).

 


TEST-OPSTELLING

Ik test met 24 bits HD audio op een Zishan T1 / DSD (100,-) met AK4497 of de Loconaq A1 met AK 4493 (55,-). En met Spotify in de hoogste kwaliteit. Als referentie heb ik mijn beste hoofdtelefoons: de Sennheiser HD660 en de Bose Quietcomfort. Zie ook mijn BASS HiFi TEST playlist op Spotify:


Beste oordopjes, oortjes of headset?

Beetje een spraakverwarring: oordopjes, oortjes, headset. Een headset is een hoofdtelefoon met microfoon. Voor je smartphone, laptop, desktop, gaming console en tablet. Er zijn 3 soorten:

Apple oortjes

“Kleine gewone” zijn bijvoorbeeld de Apple oortjes.  Mooi en goed, maar het geluid kan beter. Dit systeem heeft wel twee grote voordelen: 1. Ze sluiten je oorgang niet af, zodat je nog iets omgevingsgeluid hoort. Ietsje veiliger dus, in het verkeer. Ook al is hier een oplossing via de App Essency, waarmee je bij afsluitende in-ear-oordoppen ook het buitengeluid kan horen. En 2. je kan hier beter mee bellen, omdat ze je oor niet afsluiten. Dat klinkt normaler.

Neem nooit namaak Apple dopjes zoals de E6C. Allemaal waardeloos. Neem dopjes die er juist anders uitzien zoals de Headroom MS16, zie de Apple oortjes maar dan beter.

In Ear of IEM

Want in ears oftewel IEM – waar deze hele blog over gaat – hebben de beste geluidskwaliteit. Ze sluiten je gehoorgang helemaal af en hebben daarom ook passieve noise canceling. Het lekt ook weinig geluid, dus je omgeving heeft geen last van irritant schetterende oordopjes. Prettig in het openbaar vervoer of naast je partner op de bank. En via de App Essency kun je ook het buitengeluid nog horen. Het snoer geeft wel wat contactgeluid, let op een goed snoer als je dit belangrijk vindt.

Eervolle vermeldingen

De AKG-Samsung-dopjes van de Galaxy S8 klinken ook heel erg goed: kan in de top 5. Met een zeer goede microfoon. Het setje kost los 100 €.

En voor 5,- heb je de Xiaomi Piston 3 Basic in allerlei leuke kleurtjes. Klinkt prima voor die prijs. Beetje wollig, niet erg helder, weinig hoog, maar wel een mooie warme sound, goede bas, comfortabel,  goed snoer ook. En een Topmicrofoon. Maar inderdaad Basic: er zitten alleen Medium eartips bij.


HIERONDER DE OUDERE REVIEWS:
Beste goedkope Chinese oordopjes: KZ ZS10, Yersen, UrbanFun, ROCK Zircon, DZAT, KZ ED9 et cetera

Bij mij stonden in de categorie beste goedkope oordopjes de ROCK Zircon RAU0501 en de DZAT DF-10 heel erg hoog. Wat een ontdekkingen! Heel goedkoop ook, de Rock Zircon kost bijvoorbeeld meestal nu maar 8,-. Voorheen was bij mij de KZ ED9 de winnaar. Die KZ ED9 kan je soms al voor 5,- krijgen, in de bekende Chinese webwinkels zoals AliExpress, inclusief verzendkosten.

Inmiddels kwam daar de Boarseman KR25D bij. Die is ook ontzettend goed, zie de review hier onderaan. En nog weer veel beter, maar ook weer duurder (25,- a 40,-) is de KZ ZS5. En daartussen zit de Urbanfun (19,-) en de ADAX HT06 (26,-) Ook weer beter dan alle andere hier. Toppers in 2018 waren de Lker i8 (55,-), zie de review, en de Yersen FEN 2000 (19,-). Die was zelfs hier een tijd lang de nieuwe nummer 1. Maar de KZ ZS10 verslaat ze allemaal weer, in 2018. En toen, daarna… de Revonext QT2. Inmiddels, in september, wil ik een wat warmer analoger geluid en verkies ik de houten VJJB K4S boven alles. Tot ik de TRN V80 kocht. Wat mij betreft nu de beste, zonder nadelen eigenlijk. Zie de review. In november was er alweer een nieuwe nummer 1, de alom geroemde BQEYZ KC2.

Het gaat mij vooral om de geluidskwaliteit, en die is van deze allemaal voortreffelijk, beter dan de dure topmodellen van Philips, Sony, AKG, Apple, Beats, Marley en Sennheiser (die heb ik ook allemaal, ik vind deze nieuwe goedkope Chinese gewoon ECHT beter). Volgens mij zijn dit de beste oortjes tot zo’n 250 euro. En ze kosten dus maar een fractie daarvan. Het is best wel bijzonder om goede goedkope oordopjes te vinden. Er zijn namelijk ook heel veel slechte. Bijvoorbeeld alle namaak-Apple-dopjes. Daar schrijf ik nooit over. Zoals laatst, de E6C van 3 euro. Of al die andere, tientallen verschillende. Allemaal waardeloos. Doe het  NIET!! En zelfs bij goede dure oortjes heb ik ook altijd wel wat te zeiken.

Elk oordopje gaat nog beter klinken als je een goede DAC gebruikt. De beste goedkope is de K-Guss voor 25,- en de beste goedkope superkleine met USb-C is de Sonata mini-DAC voor 25,- 

Een ontdekking is de supergoedkope Headroom MS16 (7,-). Met een perfect stil snoer, en een ongelofelijk goed geluid voor dit systeem: dit is geen IN EAR maar een gewoon open dopje, zoals Apple oortjes. De enige van dit soort in deze TOP 40. Zie de review.

Natuurlijk klinken ze allemaal niet zo goed als een topklasse over-ear Sennheiser HD660 van 500,- (tot nu toe mijn beste hoofdtelefoon). Maar kleine goede inears zitten veel lekkerder, zijn veel handiger in gebruik, hebben passieve demping en de beste hebben een verbazend mooi geluid, soms zelfs beter dan een Bose QuietComfort van 360 euro.

Lees hier mijn review van de Rock Zircon RAU0501, die vond ik zo goed dat ik daar een apart paginaatje voor gemaakt heb: Verslavend mooi ruimtelijk, met de lekkerste bas.

RAU0501 beste oordopjes 2017

RAU0501 beste oordopjes 2017
De RAU0501 heeft ook een goed snoer, van soepel textiel

KZ ZS5 review: overweldigend goed

Iets duurder kan ook, dan is het nog weer beter! Want voor rond de 25,- (en soms maar 15,-) heb je de KZ ZS5. Die is helemaal overweldigend goed, en verslaat alle andere dopjes op deze pagina met gemak. Hij is zo verschrikkelijk goed, met zijn ultra-geavanceerde 8-speaker-driver-systeem, dat je er aan moet wennen. Ik vind bijvoorbeeld de Rock Zircon nog steeds ook goed, omdat die vriendelijker, warmer, lekkerder en analoger klinkt. Maar met een beetje EQ is dat op de KZ ook op te lossen, en die is dan nog steeds overweldigend gedetailleerd en precies. Ongelofelijk. Zelfs de extreem heldere Boarseman kan daar niet tegenop. Zie de uitgebreide review. UPDATE: de KZ ZS10 is nog weer beter.

Het snoer is vervangbaar, je kan dus ook betere snoeren kopen, zoals deze zilveren van 6,- (aanrader!) of deze vergelijkbare of anders deze superluxe kabel van 20 euro. Deze snoeren zijn soepeler en stiller, en hebben veel minder last van contactgeluiden, waar je je bij in ears toch wel aan gaat irriteren. Je kan het snoer zelfs vervangen door een Bluetooth kabel (10,-), zodat je deze oordopjes ook draadloos kan gebruiken.

KZ zs5 review
KZ ZS5 – absolute top

Urbanfun HiFi Mk 2 review

De Urbanfun HiFi kost grofweg iets van 18,-, dus een paar euro goedkoper dan de onverslaanbare KZ ZS5. Ook al bijna net zo ongelofelijk goed, en ietsje beter (en ietsje duurder) dan alle andere hier. Dus zelfs ook beter dan mijn favoriete Rock Zircon.

De Urbanfun zit extreem lekker, met een ander soort dopjes dan gewoonlijk. Dunner, anders, groter. Dit zit voor mij echt heerlijk (ik doe de dopjes wat dieper, en dan weer een stukje terug, dan “ploppen” ze in de goede stand). Het geluid is ook meteen goed. Geen EQ nodig zoals bij de KZ ZS5. Vriendelijk en warm zoals de Rock, met een verrukkelijke bas die niet te hard of te zacht is. En net zo exact, analytisch en helder als de Boarseman. Maar dan nog ruimtelijker, en minder scherp. Zeer natuurgetrouwe referentiedopjes eigenlijk.

Ik heb blijkbaar de Mark II ontvangen, met een dunner snoer: dat is helaas wel gevoelig voor contactgeluiden. Je moet er eigenlijk zelf nog een clip op doen (zie verderop), en je kan het snoer om je oren doen: dat helpt tegen contactgeluid. Er zit wel een mooi opbergmapje bij, en de microfoon is heel goed, maar die zit gek genoeg aan de linkerkant.

De voordelen ten opzichte van de KZ ZS5: de pasvorm van de Urbanfun is makkelijker, ze zijn lichter en kleiner, er is geen EQ nodig en de microfoon behoort tot de beste, samen met de DZAT en de originele Apple oortjes. Enorme aanrader wederom! Het waren lange tijd mijn favoriete dopjes, met de KZ-ZS5.

urbanfun review
Urbanfun – net als KZ ZS5 beter en duurder dan de rest. Alleen het snoer was niet zo heel goed maar dat hebben ze inmiddels verbeterd.

ADAX HT06 Review

De ADAX HT06 is enigszins vergelijkbaar met de UrbanFun. Wel ietsje duurder (26,-) en nog ietsje beter als je van bas houdt. Verbazingwekkend, hij klinkt echt ongelofelijk goed. Alles klopt hier aan het geluid, hij overtuigt onmiddellijk. Helder en prachtig hoog, zeer ruimtelijk en open, hij kan heel luid (niet veel versterking nodig), vette mooie bas met overtuigend bijna voelbaar sub-laag, een natuurlijk midden en een warme sound. Hij zit supercomfortabel. De bas is wel luider dan normaal, maar bij IEM-dopjes is dat soms wel lekker. De microfoon is redelijk goed. Zie de uitgebreide ADAX HT06 review.

|  ADAX HT06 (veelbelovende topper met uniek "gaatje")  |  
ADAX HT06 ook TOP voor 26,-

DZAT DF-10: oortjes van echt hout, warm en naturel:

De DZAT DF-10 is prachtig om te zien: van hout. Je kan kiezen tussen blank hout of donker hout. Verbluffend mooi, en extreem licht van gewicht. Als je ze iets goedkoper wil (17,-) dan kun je ze zonder uitgebreide verpakking doen. Ook bij die goedkopere zitten 4 verschillende eartips: S, M & L van siliconen en 1 paar schuimpjes. De L zou eigenlijk nog ietsje groter moeten, maar dat zie je helaas bijna bij alle oordopjes. Ik moet daarom toch nog een beetje pielen voordat de dopjes perfect zitten, en dat gaat bij de Rock vaak veel makkelijker.

Ze zitten wel heerlijk, vooral door het superlichte gewicht, en het textiel-snoer. Maar het belangrijkste: het geluid! Wat klinken deze mooi! Heel afgewogen, niet scherp of agressief, heel natuurlijk en warm, terwijl het toch heel open en analytisch blijft. De bas is ook perfect, minder overdreven dan de Rock Zircon en daarom eigenlijk natuurlijker. Een kwestie van voorkeur misschien. Hou je van veel bass dan moet je de Rock Zircon nemen, of een beetje EQ aanzetten. De passieve noise cancelling is ook goed, zoals bij alle in ears eigenlijk. De microfoon is uitstekend, zelfs nog beter dan die van de Rock Zircon, en is bijna net zo goed als de uitmuntende microfoon van originele iPhone oordopjes. Een aanrader.

Eén nadeeltje: bij mij gingen ze vrij snel kapot – dat kan gewoon botte pech zijn, maar het zou ook kunnen dat de constructie nogal fragiel is.

UPDATE: Inmiddels zijn er nog twee houten oordopjes: de absolute topper VJJB K4S (25,- soms 17,-) warm, naturel, prachtig mooi, van echt hout, supercomfortabel, perfecte pasvorm, topgeluid. Zie de review BASS-TIP en de BOSSHIFI B3 – Fantastisch mooi om te zien, van echt hout voor 23,-. Mooi geluid, goede pasvorm, vette bas, geen EQ nodig. Met 7 soorten ear tips inclusief memory foam.  BASS-TIP

dzat df-10 houten oordopjes

DZAT DF-10 review
dzat df-10 houten oordopjes, in donker of licht hout

Remax Rm 610D: goedkope alleskunner

De Remax Rm 610D heeft weer net zo’n vette bas als de Rock Zircon. Klinkt verder ook goed, alhoewel ik onder andere de Rock en DZAT wel beter vind. Het voordeel van de Remax is dat hij zo goedkoop is: soms maar 7 euro bij Ali! NIet dat die paar euro nou zo’n enorm verschil is, maar toch… Hij zit verder ook erg comfortabel en goed, met 3 maten goede siliconen dopjes. Hij is niet kritisch qua pasvorm: het lukt vrij makkelijk om je oren compleet dicht te sealen.

Het snoer is plat, dat is handig, maar het textielen snoer van de Rock is nog net iets beter, want dat is stiller: minder gevoelig voor contactgeluiden. Alhoewel dat in de wind, buiten, misschien weer anders is. Buiten heb ik nooit inears in, omdat je het verkeer dan niet meer hoort.

Deze Remax is in vier kleuren verkrijgbaar: rood, zwart en zilver en goud. De microfoon is bovengemiddeld goed, maar niet zo goed als de DZAT of de orginele Apple oortjes.

Remax Rm 610D

Boarseman KR25D –  gebalanceerd en analytisch

Ook al zo ontzettend goed. Afhankelijk van je smaak zou dit de allerbeste tot 15,- kunnen zijn, en dat voor maar 11,-. Het komt maar zelden voor dat een dopje onmiddellijk overtuigt, vanaf de eerste seconde. Dit is er zo een. Er zitten 6 verschillende goede siliconen ear tips bij. Ze moeten bij mij iets dieper in mijn oor om de gehoorgang volledig dicht te sealen. Er zit een clip bij, wat ik erg waardeer. Het laag is helemaal perfect, dus niet zo hard als de Rock. De bas loopt ver door naar onderen, het sublaag zit er prachtig strak en gebalanceerd in, zonder enige wolligheid. Persoonlijk vind ik de iets overdreven bas van de Rock soms wel lekkerder, alhoewel dat niet geheel natuurlijk is. De Boarseman is analytischer en heeft een extreem helder hoog, zonder scherp te zijn, maar wel iets scherper en iets minder ruimtelijk dan de Rock. Het midden is prachtig. Dit zijn echte super-hifi oortjes, als je het heel helder en realistisch wil hebben. Je kan met deze ook de exacte subtiele verschillen horen tussen verschillende soorten audio-apparatuur. Ideale referentie-dopjes. En nog goedkoop ook. Ze kunnen ook heel hard, zonder veel versterking.

Het snoer is helaas wel gevoelig voor contactgeluid. Tip: doe het snoer OM je oor. Verder ontbreekt er een microfoon, en is er ook geen bediening op het snoer. En nog een gek detail: je kan niet zien welke Links of Rechts is. Tips: doe de clip aan de rechterkant, of gebruik verschillende kleuren ear tips. 

Een enorme aanrader. Het waren een tijd lang mijn favoriete dopjes, met de Rock Zircon. Behalve dan dat nu opeens de KZ ZS5 alles weer omver blaast. En de Urbanfun eigenlijk ook. Inmiddels heb ik ook een review van het andere veelgeroemde model van hetzelfde merk: Boarseman CX98Enorm goed als je van warm en bassy houdt.

Boarseman KR25D
Boarseman KR25D: helder en analytisch

Einsear T2 Review

De  Einsear t2  wordt ook aan alle kanten bejubeld, als een van de beste goedkope Chinese oordopjes. Kost vaak ook maar iets van 11,- en klinkt inderdaad heel erg goed. Met hetzelfde goede snoer als de Rock Zircon, en ook een goede microfoon. De bas is zeer goed, minder extreem dan de Rock Zircon: daarom eigenlijk beter en natuurlijker, alhoewel ik persoonlijk die vette bas van de Rock ook erg lekker vindt. Mid en hoog is uitstekend, maar het hoog is wel iets scherper, of zo je wil helderder, dan de Rock en de DZAT en hij klinkt iets meer high mid-georiënteerd.

Ik moest er overigens andere dopjes op doen: de dopjes die erbij zaten klonken bij mij iets minder. Je moet ze ook vrij diep in je oren doen. De microfoon moet links in plaats van rechts, heel raar. Hij lijkt qua klank op de Boarseman van hierboven, maar dan met een beter snoer en met microfoon. Concluderend is deze Einsear ook alweer zo verbluffend goed, en al helemaal voor de prijs. Absolute aanrader!

Einsear T2
Einsear T2

Uiisii HM7: goedkope goede oordopjes

De UiiSii klinkt ook verrassend goed, en is ook al zo goedkoop (6,-),maar heeft wel twee nadeeltjes: de bijgeleverde eartips zijn alleen Medium en Small. Large ontbreekt. Dat is jammer, want in ears moeten perfect sealen, anders is het geluid slecht omdat de bas dan totaal ontbreekt. Ik heb er Large tips van andere oordopjes op gedaan, en dan passen ze bij mij wel goed, en klinken ze weer goed. Zie ook de losse dopjes hieronder. Verder is de microfoon niet zo goed, dus als je veel belt met je oordopjes kan je beter de DZAT, Rock Zircon of de KZ ED9 nemen. Die hebben een veel betere microfoon.

uiisii hm7
De UiiSii HM7 is supergoedkoop (6,-) en klinkt prima. In mijn geval moest ik er wel grotere eartips op doen, want er zit alleen Medium en Small bij. Ze zien er mooi uit en er is een gouden, rose gouden en zilveren model. De microfoon is helaas wat minder.

KZ ED9: inmiddels beroemde oortjes – goedkope alleskunner

Die KZ ED9 is ook al top. Dankzij blogs als deze zijn ze inmiddels beroemd geworden. Er zitten twee nozzles bij, een soort akoestische tussenstukjes, die allebei een ander geluidsbeeld geven. Voor mij klinken de bass nozzles veel beter, niet omdat ik nou zo veel meer bas wil, maar omdat het hoog dan mooier is, terwijl het allemaal wel heel helder en transparant blijft. Prachtig zelfs! Wel ietsje minder dan de Rock en de DZAT, maar de KZ is dan ook stukken goedkoper. Het zit ook supercomfortabel, alhoewel ze vrij zwaar zijn, en er zitten 6 verschillende dopjes bij, dus de kans is groot dat het perfect past. Dat is ook wel belangrijk bij het in ear systeem, want als het niet perfect past heb je geen bas.

beste oordopjes of headset 2016: KZ ED9

KZ ED9 beste oordopjes

Ze zijn er in zwart of zilver, en met of zonder microfoon. De prijs loopt uiteen maar is soms maar 6,-.

KZ-ATE-S

Er is ook een iets duurder model van hetzelfde merk, met een totaal ander ontwerp, de KZ ATE S, voor zo’n 10,-. Bij deze headset moet de draad om je oor heen, zodat ze niet uit kunnen vallen, zelfs niet als er aan het draad getrokken wordt. Je hebt ook geen clip op je kleding meer nodig. Het lijkt qua model erg op de duurdere Shure-modellen, maar door het ijzerdraadje zijn deze eigenlijk beter. Je kan ze in jouw persoonlijke vorm buigen. Het is even wennen hoe je ze in moet doen, maar door dat ijzerdraadje is dat wel makkelijker dan bij die van Shure. (Zie ook de Fonge T01 hieronder, die doet dat nog veel beter). Het zit prima en ze klinken goed, in mijn oren bijna identiek aan die ED9. Er zitten 3 dopjes bij: een set schuimpjes en 2 maten siliconen. De schuimpjes waren voor mij veel te klein, het moet je oor echt goed afsluiten, anders mis je de bas totaal. Ik heb de grote siliconen-doppen er opgezet, die helaas voor mij persoonlijk nog net een tikje te klein zijn. Verder zit er hetzelfde snoer op als de ED9, ook met een microfoon met 1 knop.

beste oordopjes of headset KZ ATE S Beste oordopjes of headset KZ ATE S

MEMT X5 review

Die MEMT X5 vinden sommigen juist de beste. Ik vind ze ook goed, maar ze klinken anders. Rustiger, minder opdringerig, mogelijk iets natuurlijker. Misschien is het persoonlijke voorkeur. Ze gaan na een tijd beter klinken, ze moeten dus “inbranden”. Ik hoorde deze laatst weer opnieuw, een jaar later, en nu vind ik ze echt veel beter. Een topper eigenlijk. Erg helder en veel hoog. Ziet er ook onverwoestbaar solide uit.

Er zitten kleine double flange eartips bij, wat bij mijn oren niet past. Die heb ik daarom vervangen door grote eartips. Dan klinken ze een stuk beter. Het lijkt wel of de eartips bij deze een groot verschil maken: ik heb er bijvoorbeeld ook de eartips van de DZAT opgezet en dan klinken ze nog weer iets beter. Dopjes met een kleiner gat (3-4mm) lijken minder goed te klinken.

memt x5 review

Helaas is de microfoon niet zo best. Het snoer is vreemd stug, en daarom supersterk maar ook iets lawaaiig door contactgeluid.

217 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. De rock zircon paar dagen gebruikt. Geweldig geluid. Mooie strakke bas ook midden en hoog goed gedefinieerd. Bedankt voor je test aartjan.

 2. Wat een interessante lijst, ik heb onlangs nog een paar earsets via aliexpress besteld om eens te kijken wat voor geluid die nu hebben. Was allemaal ok, zeker goed geluid maar ik mis vooral Bass, bij de modellen die ik gekocht had om uit te proberen. Ik heb een KZ ES3, QKZ KD8 en een QKZ DM6 gekocht.

  Ik mis echt de Bass, het geluid is heel helder en zeer fijn, vooral bij spirituele en meditatie muziek zijn deze headsetjes veel beter dan verwacht. Maar zet ik wat old school Hip Hop op, met veel Bass in de beats, dan komen ze toch een beetje te kort.

  Daarnaast heb ik nog Sony earphones, STH30, die heeft een lekkere Bass en zeker helder en goed geluid. Maar ik wil nog beter. Vandaar dat ik nu verschillende earphones aan het uitproberen ben. Zat te kijken naar een Sony XBA H1, maar die wordt nergens meer aangeboden. En van Audio Technica ATH CKR 30iS, deze is nog wel te krijgen. Wat vind jij van deze modellen?

  Was toch afgeknapt op die Chi-Fi omdat de Bass echt mist in de modellen die ik heb uitgeprobeerd. Of heb jij nog een Advies?

  1. Als je van bas houdt dan adviseer ik de ROCK Zircon, de ADAX HT06 en de Boarseman CX98. Dat zijn de beste 3 bass-dopjes, alledrie voor weinig. De ADAX is de best klinkende van deze 3 maar de Boarseman CX98 heeft de meeste bas. Zie de links in het artikel.

 3. Nog een verassing: Nokia WH-208 voor 9,5 euro bij bol.com .
  Deze werd ooit meegeleverd bij een Lumia 925 telefoon en heb ik sindsdien.

  klank: neutraal/vlak , mooi middengebied , bijna als KR25D, maar dan met meer bass (non-bleeding) en iets minder schel (middenhoog piekje bij kr25d?).

  Ondanks meer bass toch neutraal/vlak te noemen. Iets warmer en steviger dan KR25D. Transparantie is prima.

  Rock zircon is onderweg overigens.

 4. Ook de het proberen waard de SENFER DT2 PLUS ie800. Natuurlijk lijken ze op de Sennheiser ie800 maar klinken erg lekker en zijn vele malen goedkoper (ca.€25,-)

 5. Nav je overzicht de KZ ZS6 gekocht in combinatie met een FiiO i1. Wauw wat een geluid. Echt overdonderd. Nog wel even lastig om ze goed in te krijgen maar als je het eenmaal doorhebt gaat het perfect.

  Bedankt Aart Jan voor dit overzicht en je reviews..

 6. Sinds een paar weken luister ik naar de urbanfun hi-fi. Het snoer is wat gevoelig voor contactgeluid, maar buiten dat zijn het nu mijn favoriete dopjes. Prima geluid.

 7. Hallo, ik heb je review gelezen over de fiio i1, deze wil ik bestellen in combinatie met een goede earbud set. Ik heb momenteel audiophile elite gekregen voor kerstmis. strakke bas zeker maar wil nog meer. ik luister hardcore house waar dus de bass centraal staat.
  ik heb me blind gestaard op wat nu de beste earbuds zijn voor doorgewinterde bassheads. dan kwam ik uit op de zircons. in hardcore house zitten naast snoeiharde kicks ook snerpende synths. wat maakt dat ik naar een paar zoek wat een enorme bass heeft maar niet te scherp klinkende midden-hoge tonen. raad je me de zircons aan?

 8. Wat een fijn overzicht, dankjewel! Ik twijfel nog even tussen de Urbanfun en Remax oordopjes. Tot nu toe vallen alle siliconen dopjes weer uit m’n oren.. heb je toevallig ook ervaring met memory foam oordopjes? (en zo ja, enig idee welke maat ik dan voor de Remax zou moeten hebben, ik kom er met de specificaties nog niet helemaal uit)

 9. Topinformatie, thanks Aartjan!

  Ik ben voor de Headroom MS16 gegaan omdat ik niet van in-ears hou, en voor de Rockspace Zircon omdat ik hoop dat het snoertje er langer over doet om te breken dat de Apple headsets.
  Heb ze nu net binnen, en het geluid is bovenverwachting goed – vind met de MS16 erg prettig en de volumeknop is wel een pre. De levensduur van de Rockspace moeten we nog op de proef nemen natuurlijk.

  1. Jazeker!
   Inmiddels staan er weer wat updates op. De Tin Audio viel dus helaas erg tegen. Geen bas, veel EQ nodig, je moet de gaatjes dichtsmeren, teveel mid. Een afrader.

   1. Dan laat ik de tin audio maar achterwege.
    Ondertussen heb ik een paar avonden naar de Einsear t2 geluisterd. Met de meegeleverde large tips vind ik de bass te veel dreunen. Met de medium tips is het beter maar nog steeds een overstemmende bass. Het beste resultaat, voor mijn gehoor, krijg ik met de spinfit cp100 tips in medium.
    Ik vergelijk met wat ik heb liggen, de gewone dopjes headroom ms16 en de over the ear b&w p5 series 2. Het geluid van de headroom ms16 vind ik beter dan de einsear. De headroom missen natuurlijk bass omdat het geen iem zijn, maar het klinkt beter. Al met al vind ik de einsear t2 niet meer dan matig. De bass overheerst de rest van het geluid te veel.
    Vergelijkend met de b&w hoor je meteen dat de bassen bij de b&w strak gescheiden blijven van de rest. Ik moet er bij zeggen dat ik blijkbaar geen basshead ben. Het wordt nu dus op zoek naar iem dopjes die de bassen netjes gescheiden van de rest weten te houden.

    1. Dat is dan misschien juist de tin audio want die zijn afgezien van de bas extreem goed. En de KZ ZS5 kan zeker niet missen!

     1. Die zal ik nog eens bekijken (las iets van een mk2 die anders is dan de mk1).
      Ik heb in ieder geval de Urbanfun hifi nog in bestelling staan.

 10. Eindelijk mn ZS5 ontvangen en het geluid is inderdaad fenomenaal!!.
  Zo helder en gedetailleerd, zoals je omschreven had.
  Met een bluetooth kabel erbij wat vlekkeloos werkt.

  Aanrader voor iedereen die van kwaliteit muziek houdt.

 11. Aartjan, zou je je eens kunnen buigen over de volledig draadloze bluetooth inearbuds. In maart paar gekocht bij Kruidvat, eigen merk maar made in China. Het geluid is fantastisch, ze zitten goed, pairen gaat moeizaam maar het grote euvel: playtime was drie uur (vlgs doos, maar nooit langer dan 2 uur ingehad) maar loopt steeds verder terug. Is nu nog maar een uur. Vraag me af of dit een kwaal is wat met de kleine (goedkope?) batterijen te maken heeft en waar ze allemaal aan zullen lijden.

 12. Nog heel tevreden met mijn KZ ED9 dopjes ben ik nog eens naar deze site gegaan. Tot mijn verbazing stonden er alweer een hele serie dopjes op die nog beter zouden moeten zijn. Direct de KZ ZS5 besteld. Die hebben een los kabeltje met stekkerverbinding. Ik las ergens dat je er een beter kabeltje bij moest bestellen; ik heb een gevlochten kabeltje besteld. Totale kosten: € 17,- voor de dopjes (zonder telefoon-microfoon) en € 6,- voor het kabeltje. Het geluid is inderdaad even wennen; waarschijnlijk omdat het zoveel natuurgetrouwer is dan andere dopjes. Detaillering en ruimtelijkheid zijn fenomenaal. AartJan heeft weer gelijk wat mij betreft. Een verder voordeel is, dat het bonken in de oren wanneer je loopt vrijwel afwezig is. Het kabeltje gaat over het oor heen. Ik heb de originele kabel niet geprobeerd, maar met het soepele gevlochten kabeltje zijn de stoorgeluiden door je eigen bewegingen zo goed als afwezig. Een openbaring!

 13. Hooi Aartjan,

  Super informatieve blog, top!!

  Zelf ook zwaar fan van de UrbanFun
  Ik heb de Mark II versie (met rode cirkel) en de witte Urbanfun PoPu lady variant (klein en licht). Heb gisteren de originele Urbanfun Hifi besteld met 1DD + 1BA driver via de webshop van Urbanfan op AE.

  Wil je mij een vergelijking geven tussen de Urbanfun (mark II) en de ZS5??
  Zelf heb ik een ZS3 met zilveren kabel. Ik vind het helemaal niks, heel donder, dikke bass, maar de pasvorm vind ik weer super.

  Vergeleken met de Urbanfun vind ik de ZS3 heel donker klinken, met een zware bass. De Urbanfun is heel helder en iets minder heeft bass.

  1. Zs5 voordelen tov urbanfun: nog beter geluid, nog meer definitie, nog natuurlijker, nog helderder. En de mogelijkheid om er een Bluetooth kabel op te doen. Voordelen van urbanfun: makkelijke pasvorm, lichter en kleiner, iets meer bas en sub bas, geen EQ nodig, betere mic

 14. Na het lezen van dit uitgebreide artikel, via Ali expres de KZ-ZS5 €24,72
  en binnen een week in huis.
  Dit zijn echt goede oordoppen zeg!
  Lekkere bas goed hoog en midden en goede pasvorm.
  Dankje Aart Jan!

 15. Naar aanleiding van jou artikel heb ik kz-ate mark-ii aangeschaft. Omdat ik ze snel wilde hebben via Bol.com besteld. Dus veel te duur maar goed. Ik was die Apple dingen helemaal beu. Hardlopen gaat perfect met de KZ-ATE en het is inderdaad even wennen met in doen, maar dat went snel. Aangezien ze nogal uitsteken kan je ze niet lekker onder een helm dragen voor tijdens het motorrijden helaas. Het geluid is zoveel beter dan die Apple prul. De Bass is niet overdreven zwaar en het hoog is absoluut niet schel. In het midden heb ik het idee dat het wat afgevlakt is. Heb er tot nu toe alleen nog maar spotify mee geluisterd. De Rock Zirkoon zijn onderweg, ben benieuwd als ze over een weekje of twee in de bus vallen hoe dat die klinken. Heb jij toevallig ook ervaring met de ROCK RAU0503 Sport Stereo Bluetooth Music 4.0 ? Ben van plan om die ook nog aan te schaffen. Kijk uit naar je verdere ervaringen en aanvullingen. Top artikel.

  1. Ziet er goed uit. UPDATE: De Moxpad X9 heb ik inmiddels en is heel gebalanceerd en goed, maar niet zo mooi als de Rock, de ZS5 of de Urbanfun. De Moxpad X9 hoort eigenlijk wel in mijn Top 10, boven de Remax, vooral door het uitstekende stille en afneembare snoer.

   Zie ook de updates in het artikel

 16. Goed om te lezen allemaal. Nu heb ik geen goede oren voor normale dopjes (ze vallen er echt na 2x bewegen) al uit me oren. Maar misschien met die echte InEar dingen minder last van. Misschien maar eens proberen.

  Maarrrrr… Zijn deze chinese doppen er ondertussen ook met een Lightning plug voor iPhone??? Zo’n adapter ertussen kan wel natuurlijk maar ik zou liever zonder hebben. Anders moet je er altijd weer aan denken dat je die adapter niet vergeet..

  1. Nee helaas nog nooit met lightning. Ik ben Mn verloopje ook al kwijtgeraakt. En de goedkope verloopjes doen het ook allemaal niet.

  1. Dank voor je tip! Ze zijn inderdaad goed, en klinken heel warm. Maar ze halen mijn toplijst niet, want er zit erg veel laag en erg weinig hoog in (als ze goed afsluiten). Het laag beinvloedt dan het midden en maakt het modderig. Ook zijn ze extreem zacht – dat is geen probleem, maar toch.
   Andere dopjes met veel bas en een warme klank zijn de Rock Zircon, de Fonge T01 (3,-) en de MoreBlue DM8 (3,-).

   De beste oordopjes zijn VEEL oordopjes ;)

   1. Okay, ik ga de Fonge T1 bestellen en hem vergelijken met de Motorola. Kan natuurlijk zijn dat ik toch een andere smaak heb en/of de combi met de DAB-radio anders uitpakt. Ik vond de Remax dan weer wat tegenvallen. Ook sluit ik niet uit dat er exemplarisch verschillen zijn. Gewoon leuk ook om uit te proberen. Wordt vervolgd.

    1. Ik heb als vervolg op bovenstaande ervaringen inmiddels de Fonge T1 en Rock Zircon besteld en enige tijd in huis (en langer beluisterd). De Fonge vind ik niet meer dan aardig en (met mijn oren/toepassing, Sony DAB radio) beslist minder dan de Action Motorola dopjes (speelt ook wel mee dat ik ze niet fijn vindt zitten, rare pasvorm). Ik had de moed al een beetje opgegeven maar de Rock Zircon is van een hele andere dimensie en heeft een verrassend hoge kwaliteit. Hij heeft de vette bas en rust van de Motorola maar klinkt overall nog beter. Een genot om naar de luisteren, kan me niet voorstellen dat er qua prijs/kwaliteit (ik betaalde iets meer dan € 11 inclusief verzendkosten) iets beters is te vinden. Het loont de moeite wat te experimenteren met de rubber/siliconen opzetstukjes (grootte, maar ook hoe ver je ze op de plug schuift) voor het beste resultaat.

 17. Ik heb sinds kort de Boarseman cx98, en die zijn nu favoriet!
  Beter dan de Rock Zircon en de KZ ED9 (alhoewel ik daar de mindere dopjes bij heb, van de bastypes was ik heel snel eentje kwijt… Gaan makkelijk los blijkbaar)

  Ken je de cx98?

  1. Oh, offtopic tip: ik gebruik op mijn iphone de app Sonicmax Pro, een wel heel bijzondere equalizer. Alle instrumenten in muziek worden veel meer te onderscheiden van elkaar.

 18. Ik heb naar aanleiding de Rock Zircon besteld op Alixpress(ze hebben ze trouwens ook op Amazon.de voor net iets duurder) en ook al stond er dat het 19-30 dagen zou duren waren ze er in 10! Veel vergelijkings materiaal heb ik niet maar dit zijn tot nu toe de beste oortjes die ik ooit heb gehad! Het geluid is beter dan dat van mijn HyperX Cloud II headset! De oortjes zitten lekker en in mijn ervaring zijn de oortjes met niet al te veel wind prima te gebruiken, zeker aangezien ze daar niet voor gedesigned zijn.

  Al met al geweldige oortjes en zeker een aanrader voor dit schijntje!

 19. In-ear oordopjes passen nooit goed in mijn oor (doen pijn en lijken allemaal te groot te zijn). Ik heb ook de Zirkon besteld, maar zelfs de kleinste maat doet zeer. Geluidskwaliteit daarentegen was goed! Wat zou jij aanraden als “normale” oordopjes?

 20. Leuke blog! Ik kan op Ali nergens iets vinden over een volumeregeling op het draad. Weet jij welke dat heeft?

    1. Inmiddels is er ook een TOPMODEL van KZ, de ZS5. Die heeft wel volume op de draad, zowel voor Android als IOS. Binnenkort met review hier op de blog!

     1. Dank voor de aanvulling. DZAT en Remax zijn net binnen gekomen, dzat is precies wat ik zocht op het volume na. Erg blij mee!

 21. Bedankt voor dit mooie artikel en alle reacties. De vraag is al eerder gesteld, maar helaas nog niet beantwoord. Ik fiets veel over grote open heides waar ik geen ander verkeer heb. Ik doe dat voor de ontspanning, maar stoor me vaak aan de wind. Kan iemand mij vertellen hoe de rock zircon RAU0501 bevalt op de fiets?

  1. Gaat prima op de fiets. Windgeruis is er altijd, maar niet storend vind ik. Het is eigenlijk bij alle inear hetzelfde: als ze goed afsluiten hoor je niet veel windgeruis.

   1. Ik heb de Rock Zircon RAU0501 besteld. Ze klinken inderdaad erg goed. Helaas zijn ze voor mij onbruikbaar. De kabels zijn van dermate lage kwaliteit dat je het geluid van elke lichamelijke beweging en de wind versterkt op je oren binnen krijgt. Ik heb al diverse in-ears gehad, maar dit heb ik nog nooit zo meegemaakt. Deze oordopjes zijn ideaal om te zonnen of voor andere toepassingen waarbij je lichaam absoluut niet in beweging is.

    1. De Rock Zircon heeft naar mijn ervaring juist het beste snoer, met het minste bijgeluid. Maar bij in ears heb je altijd wel wat contactgeluid helaas. Je kunt dat wel verbeteren met een clip: zet ‘m vast op je kraag, zodat het bovenste stuk snoer veel minder beweegt.

     1. Hoi Aartjan,

      Bedankt voor de tip, maar dat gaat aan de wind niets doen. De wind valt natuurlijk te verklaren omdat ze een behoorlijk eind uit je oren steken. Tegen de geluiden van beweging zou ik inderdaad een clip kunnen gebruiken, maar er zit geen clip bij. Ik gebruik gewoon mijn oude vertrouwde Sony’s van €20,- weer. Gaat een stuk beter.

      De Zercon’s gaan naar mijn vriendin, die kan ze lekker in de trein gebruiken. Voor haar een serieuze upgrade want ze gebruikte nu de standaard Samsung dopjes.

 22. Ik heb via aliExpress de zircon rock na 14 dagen al binnen.. zoals in vorige reactie ben ik al jaren gewent aan de bose soundtrue van bijna € 100,- het geluid is niet zo kristal helder als van bose maar voor bijna 1/10 van de prijs is het inderdaad super! Soms wat schell bij drums en claps. Naar wat uren geluisterd te hebben zijn de rock zircon oordoppen op hun best bij het luisteren naar acoestische muziek. Hoe dan ook door de prijs 10 uit 10! Thnx aartige Jan

 23. hallo Aart. ik heb op jouw aanraden de oortjes van action gekocht. zijn goed oorjes voor die 4 eu man top . ik heb ook de KZ ED9 3.5mm gehaald op alieexpress mannnn wat een sound. ik hoor allleess veel beter klinken met deze dopjes . klopt ook wat je zegt over dat de bass filters beter klinken. topp man thanks

 24. De rock zircon is het beste wat ik tot nu toe in mijn oren heb gehad.
  Ik durf zelfs de vraag te stellen of er betere inears zijn?

  1. Goeie vraag ik vind de Bose soundtrue zijn wel lekkerder klinken maar in verhouding met de prijs 13.- tegenover bijna 100,- verliest bose denk ik toch want weinig mensen zullen voor de kleine verschillen in helderheid/comfort/bass bereid zijn bijna € 90 extra neer te leggen. (Ik moet wel erbij zeggen me setje bose soundtrue ruim 4 jaar mee is gegaan en goeie garantie. dat is met de zircon nog afwachten hoelang die het vol gaan houden.)

 25. Ik heb de action oordopjes gekocht van 3,79 na deze pagina gelezen te hebben. De action oordopjes zijn echt waardeloos slecht! Snap niet hoe mensen daar positief over kunnen zijn. Ik ben dan wel al 5 jaar de bose sportsoundtrue gewend

  Ik was van plan de kz kd9 te gaan bestellen maar naar de action oordopjes kan ik de rest van de beoordelingen niet meer serieus nemen. Waarschijnlijk blijf ik gewoon trouw aan het kraakheldere en comfortabele/dure bose van 99,99.

  Was ook te mooi om waar te zijn :(
  En geen zin om maand te wachten ben glazenwasser en luister heel de dag muziek. Dan is investeren in je oortjes natuurlijk logischer dan de gemiddelde gebruiker.

  1. Je hebt de verkeerde, je moet die van 3,99 hebben, zie het plaatje. Andere zijn meestal slecht. Daarom juist deze blog. Helaas zie ik die van het plaatje tegenwoordig ook niet meer liggen bij de Action.

   1. Stom! Ik heb inderdaad de verkeerde gekocht bij de action. Daarom toch de zircon rock besteld op AliExpress voor nog geen €12,- Zal nog posten wat ik van ze vind…Hopelijk binnen een maand#LangeLevertijd

 26. Er zijn meerdere kz ed9 op Ali expressie en met verschillende prijsklassen. Is dit alleen een verschil in kleur of ook in model

  1. Het is hetzelfde model, in 2 kleuren: zwart of zilver. Allebei top. De prijs verschilt, in mijn geval waren zelfs de goedkoopste ook altijd goed. Check altijd even de comments van de betreffende shop: aliexpress is een verzameling van verschillende shops.

 27. Op aanraden alhier besteld. Gelijk maar 2 exemplaren bij onze Chinese vrienden. In eerste instantie onder de indruk. Maar bij 1 van de twee oortelefoontjes een rot prikkelend gevoel in mijn linker oor. Ik dacht eerst dat de siliconen dopjes irriteerden. Maar als ik de linker en rechterkant omwisselde omwisselde begon mijn rechter oor te prikkelen. Wat bleek: het prikkelen stopte als ik de stekker uit de koptelefoon ingang haalde en begon weer als ik deze terug aansloot. Lekte dus gewoon stroom uit de linkerkant. Bij het andere exemplaar was dat niet het geval. Daar inderdaad een goed geluid. Zeker met de bass extensie. Toch heb ik niet zo een vertrouwen in de duurzaamheid van dit product. We gaan zien hoelang het overgebleven/ goede exemplaar meegaat.

 28. Ik heb zojuist de ROCK Zircon (RAU0501) besteld. Enige ervaring hiermee? Ze schijnen erg goed (beter dan de KZ) te zijn.

  1. Zo, ziet er goed uit! Ik heb ‘m ook besteld. Ik ga het hier laten weten!

   UPDATE: die zijn inderdaad nog beter! ONGELOFELIJK! Zie mijn updates in dit artkel.

 29. Skullcandy ink’d getest: redelijk maar niks bijzonders. Er zitten maar 2 maten kleine dopjes bij, dat kan echt niet meer tegenwoordig. Voor mij zijn ze te klein. In ear moet goed passen, anders klinkt het superslecht. Als ze goed passen zijn ze wel heel hard en luid, dat kan een voordeel zijn.

 30. Ik kwam toevallig op deze site terecht. Ook ik ben steeds een budget/killer oordopjes te vinden. Grappig en toevallig dat ik de ED9 en die van action ;) ook heb. Persoonlijk denk ik een betere gevonden te hebben nml de skullcandy ink`d 1 & 2. Aartjan, Ik ben benieuwd naar hoe jij de scullcandy vindt. Ik vind ze beter nml beter dan de ED9 en de a-Jays Four ;)

 31. hi aartjan,
  ik ben na het lezen van jouw beschrijving meteen naar de Action gegaan en heb de oordopjes gekocht. helaas heb ik hele kleine oren en zelfs met het kleinste rubbertje krijg ik ze er niet in. ze vallen er meteen weer uit.
  voordat ik iets ga bestellen wat toch niet past: vallen die dopjes van KZ ED9 kleiner uit?
  of zou ik voor het andere model, de KZ ATE S moeten kiezen?
  of heb jij een nadere suggestie?
  ik wilde de in eer uitproberen, omdat ik niet zo goed tegen een gewone koptelefoon kan met schelpen. krijg ik snel hoofdpijn van.
  ik hoop dat je advies hebt. dank en groet, winie

  1. “ze vallen er meteen weer uit” ?? dat zou betekenen dat ze te klein zijn. Heb je de grotere al geprobeerd dan? Ze moetn niet uitvallen, ze moeten je gehele oorgang perfect dicht-sealen. Bij die KZ zitten er 5, dus dat moet wel passen. En van die 5 zijn er een paar met schuim, dat past sowieso altijd.

 32. Inmiddels enige ervaring met de KZ ED9. Heb je met de oordopjes van de Action het idee dat je midden in een akoestisch prima zaaltje zit, met de KZ ED9 zit je vooraan. Heel gedetailleerd geluid. Ik had twee paar besteld, met één paar heb ik een bevriende geluidstechnicus gelukkig gemaakt. De dopjes van de Action geven op mijn COWON M2-speler wat weinig volume; het is net aan voldoende. De KZ ED9 geeft een duidelijk hoger volume, ruim voldoende voor klassiek met zachte passages. Hoe ongelofelijk Aartjan’s aanbevelingen ook lijken, ik kan ze volledig bevestigen.

 33. Ik gebruik alleen nog KZ oordopjes en niet door dit artikel maar al ver daarvoor.
  Het geluid is echt super en idd ze moeten wel goed passen voor een goede bas maar dat is ook bij andere merken.

 34. Zeer blij dat ik deze site tegenkwam na een google search. Eindelijk eens iemand die een onafhankelijk oordeel geeft en zegt zoals het (Volgens Aartjan) is.
  Ik had een peperdure Shure set van zo’n 10 jaar (!) geleden die de geest had gegeven. Daarom een een Xiaomi piston setje gekocht voor 15 Euro en die klonk al veel beter dan die oude Shure set. Helaas zijn die Xiaomi’s alweer kapot, er komt bijna geen geluid meer uit links.

  Vandaag langs de plaatselijke Action gegaan en voor 4 Euro datzelfde setje gehaald als op je foto. Inderdaad klingt prima, ik vind de bas een beetje ongedefinieerd als ik hem met de Xiaomi’s vergelijk, maar zeker uitstekend te gebruiken tot ik over ca twee weken de KZ-ED9 binnen heb. TOP ARTIKEL!

 35. Net als Escalade kon ik jouw lijstje niet geloven.. Van de zomer een paar nep-Dr Beats-dopjes gekocht voor mijn zoontje; die gingen na minder dan 1 minuut luisteren de vuilnisbak in. Een paar Grundig-dopjes idem dito. Om uit te proberen heb ik de KZ ED9 en de Awei ES800M besteld. En ik ben direct naar de Action gegaan om te kijken of ze die oortjes hebben die op jouw foto staan. Die waren er. Direct twee paar gekocht, hoewel ik er weinig vertrouwen in had (hallo, € 3,99!). Thuis uitgeprobeerd op Annie Lennox, een paar mooie folk-opnames, Barbra Streisand en Itaipu van Philip Glass, en nog wat veeleisend klassiek met groot orkest en koorwerk. On-voor-stel-baar! Ik heb ze uitgetest tegen mijn trouwe Sennheiser-dopjes van € 60,- waar ik prima over te spreken ben. Die Actiondopjes klinken absoluut beter, het geluid is mooier in balans en net zo vervormingsloos. Ik ben verbijsterd. Ogenblikkelijk teruggegaan en nog acht paar gekocht, voor reserve en voor kadootjes. Wat een ontdekking! Aartjan, dankjewel, je hebt een goed gehoor voor geluidskwaliteit. Hoe heb je deze dopjes ontdekt? Ik heb alle vertrouwen in de bestelde dopjes; kan niet wachten tot de KZ-ED9 binnen komen.

  1. Wat fijn! Zo is het ook precies bedoeld. De Action was puur een toevalstreffer, want ik koop gewoon van alles, en als het echt iets bijzonders is dan voeg ik het meteen toe aan deze blog. De KZ-ED9 is nog weer beter en mooier.

 36. Kon het niet meer weerstaan, dus besteld. Eigenlijk zweer ik bij mijn Bose SoundSport dopjes. Een in-ear headphones die niet afsluit maar toch een zeer goede balans heeft. Na tien uur dragen voel je ze nog niet. Ik wandel veel en bij in-ear krijg ik dan heel veel storend intern lichaamsgeluid terug. Alsof je hele bloedsomloop versterkt wordt. We gaan het meemaken na 30 dagen levertijd :-) Bedankt.

 37. Ik heb de oordopjes van KZ van €8,– binnen gekregen. Duurde dus 2 weken vanuit China. En ik ben blij dat ik er 2 had besteld, ze zijn inderdaad goed. Niet zo goed als mijn Sennheiser on-ear van €189,– maar voor in-ear verbluffend goed, komt echt in de buurt van zeer dure koptelefoontjes, zeker voor die €8 die ik er voor heb betaald en je hoeft niet eens verzendkosten te betalen. Zo kan het dus ook. Ik ben er heel in ieder geval erg blij mee. Voor die €8 loop je geen risico. Ik zeg; doen!

 38. Ik zoek een oortje om te bellen op de fiets. Apple-oortjes ruisen als een gek. Nokia-oortjes voldoen erg goed, maar werken minder/slecht op m’n iPhone. Weet iemand oortjes waarvan de microfoon ook goed werk in de wind?

 39. Ik heb ze ook besteld. Ben benieuwd en anders hoort Aartjan het wel van me. Ik stond nl. net op het punt om een vriend van me die nu in NY is een goede en dure Sennheiser mee te laten nemen. Maar ja als het echt een goede is dan is het mij het wachten wel waard. En anders wordt het toch nog een dure.

  Stef.

 40. Kan ik me niet voorstellen..
  Gewoon rommel, voor 10 euro kun je echt geen goeie drivers maken.
  Waarschijnlijk is Mr Aartjan doof.

 41. Ik heb ze besteld, slechts €10, ik ben benieuwd!
  De technische toelichting en specificaties zien er iniedergeval veelbelovend uit.

Geef een reactie