Bokshandschoenen en kickboks-kleding

– Update: 27 januari 2020 –

Als je veel bokst verslijt je nogal wat bokshandschoenen. Ik heb dus maar eens goedkope op Aliexpress gekocht, en na een paar missers heb ik nu ook goede goedkope bokshandschoenen gevonden. En een prachtige Muay Thai broek!

Goede bokshandschoenen zijn meestal duur, soms wel 120 euro. Je hebt ook wel goedkope, bij de Decathlon bijvoorbeeld, maar die zijn veel te klein en te licht: je moet 16 oz (16 ounce) hebben. Niet alleen ter bescherming van je sparring partner maar ook ter bescherming van je eigen handen.

Handschoenen van leer zijn natuurlijk het best, maar ook die gaan een keer kapot. Goedkope uit China zijn soms veel te klein, maar ik vond nu deze bokshandschoenen op Aliexpress voor 25 euro. Handschoenen voor boksen / kickboksen / Muay Thai zijn allemaal hetzelfde.

Het was er in een week, en ze zijn gewoon helemaal goed! Niet van leer dus, maar van PU kunststof. Nou ja, prima. Ze zijn wel vier keer zo goedkoop als de goede hier, en net zo goed. Geschikt voor boksen en kickboksen, en de 16 oz is zelfs geschikt voor zwaargewichten. Je kan kiezen uit verschillende kleuren en gewichten (tip: neem altijd de 16 oz).

goedkope bokshandschoenen 16 oz kickboksen
goedkope bokshandschoenen 16 oz kickboksen

Dit zijn ze dus, met een blikje bier for size: ze zijn dus echt wel groot en dik!

De bokshandschoenen hieronder heb ik ook gekocht, voor 30 euro (16 Ounce), maar deze zijn te dun voor 16Oz, het lijkt wel bijna 12Oz of zo:

bokshandschoenen goedkoop 16 ounce

Ik heb meteen ook maar een nieuwe kickboksbroek gekocht: Deze, voor 12,- ook op AliExpress. Qua maat was deze XL voor mij precies goed (soms zijn er problemen met Europese / Chinese maten, dan krijg je piepkleine poppenkleertjes). Een goede kickboksbroek moet verder heel opzichtige grote Thaise letters hebben, liefst van goud, met veel overdreven versiering. Deze komt dus glorieus door zo’n strenge keuring:

Kickboksen begint eindelijk ook populair en gerespecteerd te worden in Nederland. Bijna alle wereldkampioenen van de laatste 15 jaar zijn Nederlanders! Het is erg leuk om te doen en natuurlijk ook heel gezond, want je traint je hele lichaam intensief. Het is een sport waar je vanzelf je best gaat doen, zeker als je gaat sparren. Dan oefen je geest en lichaam op alle manieren: snelheid, kracht, uithoudingsvermogen, souplesse, incasseren, techniek, concentratie, coördinatie en tactiek.

Scheenbeschermers voor kickboksen of karate

Bij deze scheenbeschermers (32,-) hieronder zit ook het voet-gedeelte. Voorheen hadden we ook altijd nog extra “Safety Kicks”, voetbeschermers, onderaan bij de scheenbeschermers. Maar bij deze is dat niet nodig. 32 euro is goedkoop, en deze zijn best wel goed, en groot genoeg voor 1,90m:

scheenbeschermers kickboksen

 

Geef een reactie