Exit Apple?

– Update: 4 juni 2019 –

Het is klaar. Ik geef het op. Apple kan het niet meer! Ik heb nu een enorme lijst met Lightning naar Audio snoertjes geprobeerd. Het is allemaal waardeloos, of heel erg duur en dan nog steeds geen topkwaliteit.

Zie de gehele lijst met Lightning naar Audio kabels.

Waarom geen mini-jack op de iPhone? Waarom geen USB-C? Waarom zulke slechte dure kabeltjes? Waarom geen Apt-X op een Mac? Waarom werkt USB audio zo belabberd op een Mac? Waarom geen SD lezer in je MacBook? Of in je iPhone? WAAROM GEEN SSD STANDAARD, anno 2019?? Waarom die veel te kleine 128Gb? En elke upgrade BUITENPROPORTIONEEL duur? Waarom geen dual SIM?

Op nieuwe USB-C MacBooks heb je geluidsproblemen met USB-audio. Ook op de allernieuwste OS. Professionele audio kan dus niet meer op je nieuwe MacBook, je kan ‘m niet meer gebruiken als DJ, muzikant, producer, of in AV producties. Alleen nieuwe USB-C audio interfaces werken goed op nieuwe MacBooks, zoals de Sonata USB-C van twee tientjes.

Apple saboteert Lightning, USB-C en Bluetooth

Elke fabrikant moet voor elk snoertje 4 dollar aan Apple betalen. Ze mogen het woord LIGHTNING niet eens gebruiken. Of een plaatje ervan – KIJK MAAR HIERONDER!! Een Lightning kabeltje kan perfect voor 1 a 2 euro – ZIE DEZE LIJST met goedkope iPhone kabels – maar met die 4 dollar voor Apple erbij gaat dat natuurlijk niet, niet officieel tenminste. Daarom had iedereen kapotte originele Apple snoertjes van 25 euro per stuk, en nu goede goedkope van 2 euro. En als de originele al niet kapot zijn, dan worden die ook al geweigerd! Ze hebben daar een rechtszaak voor aan hun broek. Google daar maar eens op…

En dan hebben we het nog niet eens over USB, USB-C, machtsmisbruik en Bluetooth. Nieuwe Apple schandalen komen er aan:

Apple’s Bluetooth misser

Apple heeft zijn eigen Bluetooth, met nadelen. Er wordt geen Apt-X of LDAC ondersteund, dus Apple Bluetooth klinkt niet top. Apple zou AAC kunnen gebruiken, maar dat doen ze niet. De microfoon van Bluetooth is sowieso al WAARDELOOS. Iedereen die draadloos belt weet dat. Je bent nooit te verstaan, ook niet met je dure Apple AirPods van 220 euro, want hoe goed de microfoon ook is: door het Bluetooth signaal kan alleen een afgeknepen slecht microfoongeluid. Test het zelf maar!

Apple’s USB-C misser

En de USB-C kabel die je bij je superdure MacBook krijgt – los 39 euro in de Apple store – kan je soms alleen maar voor Apple producten gebruiken. HALLO, USB-C is een open standaard! Door een dure Apple kabel kan niet eens snelle data! Elk ander kabeltje van 2 euro kan dat wel. Apple stelt de chips in zijn kabels, telefoons en laptops zodanig af, dat alleen hun eigen producten vlekkeloos werken. Vlekkeloos? Helemaal niet! Want superlangzaam, en na een OS update werkt je oude kabeltje misschien niet eens meer – kijk maar wat er met Lightning gebeurde, die ook zo’n “slimme” chip heeft.

DJIEZUS Apple, wake up! Zo verlies je ALLES! Je mag je App Store gesloten houden, en je OS ook – prima, veilig en goed! We waren blij en gelukkig met je! Topkwalititeit voor een hoge prijs: geen enkel probleem. Maar doe het dan wel ECHT goed, en hou je aan afgesproken standaarden. Waarom zou je je hele reputatie op het spel zetten, voor die paar euro die je met je suffe kabeltjes verdient!

Te laat…

Je reputatie is nu aan gort.

Apple’s truukjes in Europa

Onze Neelie Smit Kroes deed heldhaftig en fantastisch werk in de Europese regering. We zijn haar eeuwig dankbaar. Dankzij haar kunnen we goedkoop bellen in Europa! Dat kon voorheen niet eens! En internetten op onze telefoon! Weet je nog, vroeger? Dat kon niet, in het buitenland…

Ze tikte Apple jaren geleden al op hun vingers: een standaard USB oplader werd VERPLICHT, ook voor iPhones. Al die duizend verschillende opladers en stekkertjes werden VERBODEN. Ideaal. Vroeger had je bij elke telefoon een andere lader, die je niet kon uitwisselen! Schandalig en vervuilend. Maar Apple was sluw en ze kwamen er met een juridisch truukje simpel onderuit: “Met onze universele USB-oplader voldoen we juist precies aan de Europese wet!” Ze verplaatsten het gewoon naar hun gesloten Lightning-stekkertje. Ze lachten zich suf om die domme Europeanen.

En dat is nog afgezien van hun machtsmisbruik en gigantische belasting-ontduiking. Wij betalen allemaal belasting, maar de rijkste bedrijven ter wereld (AMAZON en APPLE) hoeven NAUWELIJKS belasting te betalen, omdat ze via dure advocaten slinkse wegen en buitenlandse constructies hebben gevonden om LEGAAL belasting te ontduiken.

Het wachten is op een startup die precies hetzelfde doet, maar dan voor Europese ondernemers. Een Legal Tax App, waarmee elk klein bedrijf precies dezelfde belastingtruuk kan uithalen, met z’n allen tegelijk. Voor slechts 4% van je bruto winst. Een instant UNICORN. Je hebt meteen een MILJARD binnen, als je zo’n plannetje aan investeerders voorstelt. Sterker nog: deze app levert meteen 7 miljard op – in het eerste jaar! Want iedereen wil wel 4% belasting betalen –  in plaats van 30, 50 of 60%.

Het kan alleen niet in de App Store, want dan pakt Apple 30% – ofwel 2 miljard, in dat eerste jaartje alleen al.

De komende rechtszaak tegen Apple in Europa gaat over machtsmisbruik in de App Store, en kunstmatig hoge prijzen. Spotify gaat Apple aanklagen. En dat gaan ze winnen. Zelfs in Amerika winnen consumenten nu eenzelfde zaak.

Alternatieven: Android en Windows

Als telefoon ben ik nu een goedkope top-Android Xiaomi Redmi Note 7 aan het testen… van 190 euro. Voorlopig oordeel: Beter dan m’n iPhone X van 1400 euro. Groter en mooier scherm, met superkleine notch. Met USB-C, Mini-jack, dual SIM en SD! Heeft een iPhone allemaal niet. Absolute topper en aanrader. Uitgebreide review hier.

En als laptop zou ik deze Chuwi of Teclast overwegen, een MacBook Air vervanger voor…   …400 euro.

Nillkin 3,5mm Lightning Audio adapter voor iPhone review

Dit artikel begon als een review over dit verloop-stekkertje: deze Nillkin 3.5mm Audio kabel oplader Lightning 2 in 1 Adapter voor iPhone (17,-) waarmee je EINDELIJK eens Hifi uit je iPhone kan halen, en EINDELIJK tegelijk kan opladen. Maar hoe luxe en mooi deze er ook uitziet, het is een AFRADER: met ten eerste ENORM veel storing en ruis, als je mobiele data aan hebt staan. En ten tweede haalt de geluidskwaliteit het bij lange na niet bij een Sonata USB-C van twee tientjes. De storing en ruis is echt niet te doen, en wie zet er nou de Mobiele Data UIT, op zijn telefoon? Op Android werkt zo’n USB-C Sonata perfect, en die kwaliteit krijg je gewoon niet op een iPhone. Ik heb nu alles geprobeerd. Het is klaar. Ik geef het op. Apple kan het niet meer!

3.5mm Audio kabel oplader Lighting 2 in 1 Adapter voor iPhone
Het is niet dat de Chinese winkel niet kan spellen: nee, het woord LIGHTNING is VERBODEN! Vandaar die “tikfout”: LIGHTING. De afbeelding mag ook al niet: die is GEBLURD, als zwarte balkjes over de ogen van een boef. Maar wie is nu de BOEF? Waar zijn onze MILJARDEN aan belastingcentjes gebleven??

16 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik zou toch graag aan deze discussie de toegankelijkheid van Apple willen toevoegen. Ik ben zelf visueel beperkt en apple producten werken voor mij meteen uit de box. Bij android zijn er zoveel verschillende versies per telefoon dat het haast onbegonnen werk is om uit te vinden wat wel en niet werkt. Neemt natuurlijk neit weg dat apple prijzig is! Zit er zelf over te denken airpods aan te schaffen. Tips?

   1. Hoi Aardjan,
    Ik denk dat mijn reactie niet goed overkwam. Ik vroeg om tips die specifiek met de Airpods te maken hebben? Dat opene van de airpods vindt ik juist prettig aangezien het voor mij van groot belang is terwijl ik muziek luister naar mijn omgeving te kunnen luisteren. De meeste (zeker goede) dopjes die ik op aanraden van je site heb aangeschaft zijn in-ears. Zijn er dus ook goede Airpod alternatieven met de zelfde form vactor? En wat naar jullie mening zijn de beste accessoires om de tekort komingen van de Airpods (zoals los in oren) te overkomen zonder het zachte in-ear gevoel te verliezen? Ik hoop dat dit wat verduidelijking schept. Zo niet aarzel dan niet om door te vragen!

    1. Nou ja in die blogs die ik noemde staan onder ander de perfecte open dopjes: de Headroom MS16. Maar dat is met draad. Draadloos zijn er alleen AirPods, en de vele replica AirPods met exact dezelfde form factor. Alle AirPods kun je verbeteren met fins, dat staat ook in die blog, zodat het minder los in je oren zit. Dat verbetert ook het geluid.

 2. Tja, sinds Steve Jobs het tijdelijke voor het eeuwige verruilde is Apple niks meer. Hij was de drijvende kracht, degene met ideeen.

 3. Apple is er nooit voor de gebruikers geweest, ze waren er altijd al alleen voor hun eigen portemonnee. Ik heb Apple gebruikers altijd al voor gek verklaard, alsof ze nooit doorhebben dat de prijs/kwaliteit verhouding erbarmelijk is. En nu blijkt dat het alleen maar erger wordt.
  Ja, op een gegeven moment gaat zelfs de domste rijke hipster doorhebben dat Apple zijn gebruikers oplicht.

  1. Goedkoop is een iPhone nooit geweest. Voor een stuk minder kon je een android toestel aanschaffen. Ik ben ooit begonnen met android, wat destijds een matige ervaring was. De iPhone 5 waar naar ik overstapte was alsof je van een opel kadet naar een mercedes ging. Dat ligt natuurlijk ook aan de eisen die je stelt. Een collega had bijv. een samsung met zo’n blauwe gloed over het scherm en vond dat prima. De rollen zijn nu omgedraaid naar mijn mening. Apple beweegt traag vooruit, maar de prijzen zijn wel sterk gestegen. Android toestellen zijn volwassen geworden, lopen voor qua technologie en meerdere merken zijn veel voordeliger te vinden. We zullen zien hoe de markt zich ontwikkelt.

   1. Is dit weer je nieuwste gril? Schrijf liever een goede recensie ipv dergelijke suffe kroegpraat propaganda te verkondigen.

   2. Apple gebruikers vergelijken vaak een low end Android toestel met een Apple toestel en negeren dan het prijsverschil. Hoe vaak heb ik niet gehoord: De iPhone is zoveel beter dan Android, ik ben overgestapt van een Samsung A5 naar een iPhone 5 en het was als een nieuwe wereld die open ging…….. Heel dom dus, want als ze er toen een Samsung Galaxy S5 naast hadden gelegd hadden ze duidelijk kunnen zien dat Samsung toen al beter was. Sinds de Samsung Galaxy S3 zijn ze elke keer beter dan Apple geweest, maar daarnaast was er ook keuze voor goedkopere toestellen. Maar Apple mensen maken een vergelijking alsof de vergelijking tussen een Mercedes A-klasse met een Tesla S-klasse een eerlijke vergelijking is want ja; de goedkoopste van Mercedes en de goedkoopste van Tesla is een goede vergelijking…… Niet dus.
    Een Apple kopen blijft naar mijn mening een teken van teveel geld en te weinig verstand.

 4. Over het waarom kunnen we kort zijn: de aandeelhouders. De koers moet omhoog, dus de winst.
  Apple is er allang niet meer voor de gebruikers, en de gebruikers beginnen dat door te krijgen. Gevolg is niet dat Apple zich weer op haar gebruikers richt, maar juist krampachtig probeert vendor lock in trucjes toe te passen en winst probeert te optimaliseren.
  Dat laatste lukt redelijk maar voor hoe lang nog?
  Kunnen ze nog twintig miljard winst maken door de MacBook dunner, slechter en duurder te maken?

 5. Na 5 jaar iPhones ben ik zo’n 1.5 jaar geleden van mijn iPhone7 overgestapt op Samsung S9. Zonder een pagina vol voor- en nadelen te vullen van beiden, komt het er op neer dat Android toestellen, naar mijn mening, de iPhone voorbij gestreefd zijn en veel voordeliger zijn nadat ze een maand of 4 de markt zijn. Mijn iPad vind ik nog steeds de fijnste tablet, maar een iPhone? Ik zie geen reden om daar naar terug te willen.

  1. Precies. De volgende blog gaat over Android. En overstappen! Ik zit nu de prachtige Xiaomi Redmi Note 7 te testen… van 190 euro. Voorlopig oordeel: Beter dan m’n iPhone X van 1400 euro. Absolute topper en aanrader.

   1. Vermits ik ook volop in het ecosysteem zit van apple, het vervangen van de iPhone (te duur ) indien ik voor Android zou gaan, welke manier is er dan om gemakkelijk en vlot je filmpjes en foto’s over te zetten op je iMac

    1. Inderdaad, het eerste dingetje is al meteen het aanmaken van een Mi-account. Met het NOKIA 7-schandaal nog vers in het geheugen… ai ai…
     UPDATE: het Mi-account kan je verwijderen… en je kan zelfs de bootloader verwijderen, zoals je vroeger iPhones kon jailbreaken…

Geef een reactie