Goedkope elektrische step

beste goedkope elektrische step

– Update: 22 januari 2021 –

Een elektrische step is ideaal als last-mile-transport. Licht en compact. Iedereen kan er op rijden. Het is niet moeilijk. Het is leuk. Hij kan overal mee, gratis in het openbaar vervoer, op de boot, handig op de camping. Opvouwbaar, past in elke auto, hoeft niet eens in de kofferbak. Hier de beste goedkope elektrische steps van dit moment. Het complete overzicht staat op kettingbeschermer.nl.  

Helaas is hij nog steeds niet legaal in Nederland. Maar dat zou best eens binnenkort kunnen veranderen. In België rijdt iedereen er op, net als in de VS, en zelfs in Duitsland mag het, zoals in veel landen in Europa. Ik vind dat het tot 20 km/u legaal moet worden. Die wet hebben wij niet: het is meteen 25 km/u. Maar dat is misschien net iets te snel en te gevaarlijk voor een step, zonder helm. Deze vouwfiets is wel legaal, dan heb je geen step nodig, maar die is helaas moeilijk verkrijgbaar.

Voor zo’n 300,- heb je al zo’n superhandige leuke step. Je ziet ze in Amsterdam al rijden, en zo’n step wordt nog niet bekeurd of in beslag genomen:

Goedkope elektrische step: Kugoo Kirin S1

Deze Kugoo S1 step kan je hier op AliExpress kopen voor 240,-. Gratis verzonden vanuit Polen. Dus snel en inclusief belasting, BTW en import. Geen bijkomende kosten. Het is een simpel ontwerp, maar technisch lijkt dit verder dik in orde: 8,5 inch goede banden die niet lek kunnen, goede batterij, krachtige motor, opvouwbaar, vering voor en achter, display met app: helemaal prima. Eigenlijk nog beter dan die Xiaomi verderop.

goedkope goede elektrische step Kugoo S1

Voor 320,- is er ook de vergelijkbare SUPERTEFF EW4 scooter, gratis verzonden uit Tsjechië (inmiddels alweer veranderd, kan niet meer verzonden worden naar NL). Verder hetzelfde idee als hierboven, een kopie, een kloon, of misschien wel het origineel. Wie weet het nog.

De beste elektrische step:

 • Heeft dikke luchtbanden of liever airless banden, maar niet massief
 • Bandenmaat minstens 8 inch, liever iets groter: 10 of 12 inch
 • Opvouwbaar
 • Lichtgewicht
 • Liefst een laag plateau, lager dan de wiel-as
 • Met een moderne lichte accu
 • Max 20-25 km/u is prima. Liever 20: veiliger, batterij gaat langer mee

Xiaomi Mijia M365

Deze XiaoMi Mijia M365 electric scooter lijkt de populairste op dit moment. Het is de step die Bird als huurstep gebruikt, en die je overal ter wereld ziet. Die huurstep is niet opvouwbaar. Deze wel! Mooi design, luchtbanden (liever airless trouwens want deze gaan lek), moderne accu, lichtgewicht. Kost zo’n 500,- maar je ziet ze soms ook al onder de 400 euro. Tegenwoordig kan het zelfs ook vanuit Duitsland, ook als je op AliExpress besteld. Je kan ‘m ook gewoon op BOL.com voor 499,- bestellen, dan weet je ook zeker dat er geen belasting- of import bijkomt. En dit is in ieder geval topkwaliteit.

Ninebot Segway ES2 / ES4

Op alle punten nog weer ietsje beter dan de Xiaomi is de Ninebot Segway ES2 voor een vergelijkbare prijs van 550,-. Gewoon hier te koop op BOL.com dus snel geleverd. Met 8 inch airless banden en dat is een groot voordeel: die kunnen niet lek of kapot. De versie met een grotere batterij is de Ninebot Segway ES4 voor 740 euro, hier te koop op BOL.com.

ninebot segway es4

En nu in mei 2019 kan je ook het allernieuwste TOPmodel van Ninebot / Segway doen, op Indiegogo, met fikse korting: dan moet je vooruit betalen en geduldig afwachten, ze zeggen nu juli 2019:

De NineBot Kickscooter MAX van Segway

Beste motor, beste batterij, 10 inch luchtbanden (airless denk ik, maar dat staat nergens), opvouwbaar. Tijdelijk hier op INDIEGOGO extra voordelig: 600 USD + 100 USD transport = 630 euro. Daar komen nog wel BTW en importkosten bij, waarschijnlijk. Totaalprijs wordt dan rond de 750 euro.

Segway? Dat is toch Amerikaans? Nee hoor: gekocht door Ninebot (Chinees dus). 

Dit artikel is een samenvatting van het uitgebreide overzicht op Kettingbeschermer.nl.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Dankjewel voor deze blog!! Ze zouden de regels hier gewoon is duidelijk moeten maken zodat we ook hier in Nederland elektrische steps kunnen gebruiken.
  Grtjs Anne

 2. Je kan ze ook gewoon in een winkel uitproberen en kopen in Rotterdam bij RSI The Attraction aan de witte de with straat.

Geef een reactie