De Hydracell haalt stroom uit zout water

stroom uit zout water hydracell

– Update: 5 juli 2023 –

Met deze Hydracell maak je stroom van zout water. Zonder zonnepaneel of windmolen. Elektriciteit kan je opwekken op allerlei manieren, zie de blog over draagbare zonneladers, over zonnelader-sets voor tuinhuis of boot, en over zonnepanelen thuis op je dak. Maar met de Hydracell heb je alleen maar zout water nodig. Je hebt zelfs geen powerbank of accu nodig om stroom in op te slaan.

Ik zag ‘m hier op Indiegogo. Daar koop ik wel vaker dingen, zoals elektrische fietsen. Gaat meestal goed, alhoewel je er vaak lang op moet wachten. Hier beloven ze augustus 2020. In ruil voor het wachten en het voor-financieren krijg je meestal forse korting.

UPDATE: nu drie jaar later lijkt hij nu toch geleverd te gaan worden, in de zomer van 2023.

Ik zal deze blog updaten met een hands on review als ik de Hydracell in de praktijk getest heb. Het idee is in ieder geval top. Mijn eerste vraag was of je er gewoon zeewater in kan doen. Dat kan helaas niet, want zeewater bevat rond de 3,5% zout, en hier moet 7,5% zoutoplossing in.

Verder is het USB, dus 5V, waarschijnlijk met 1A, dus dat is 5W. Dat is prima voor veel apparaten, zoals telefoons, lampjes en tablets. Maar te weinig voor veel andere dingen, zoals laptops, grotere lampen en alles op 12V. En ook te weinig voor snelladen (2A, ofwel 10W). Maar theoretisch is het mogelijk om er meerdere aan elkaar te koppelen, zodat je een hoger vermogen krijgt.

Voordelen van de Hydracell

De Hydracell is klein, geluidloos en werkt altijd, dag en nacht. Ook zonder wind en zonder zon. Je hebt geen accu, regelpaneel of powerbank nodig. Alleen water en zout. Het ding gaat wel 25 jaar mee, maar je moet wel af en toe de magnesium plaatjes vervangen. En uiteraard het water en het zout. Met 1 lading zou je 8 tot 10 keer een telefoon kunnen opladen.

Er zitten geen giftige componenten in, en en geen zeldzame grondstoffen die vaak in batterijen zitten. Er is dus ook geen chemisch afval.

De Hydracell kost nu nog 77 euro inclusief bijbehorende lamp en bezorging naar Nederland (vanuit Australië). Je kan er meerdere tegelijk bestellen, zodat je er theoretisch 20W USB-C van kan maken. Door 3 of 4 stuks aan elkaar te koppelen in serie, met de Plus op de Min. En er dan een car-plug aan te doen met een USB-C car adapter. Dan kan je er misschien zelfs USB-C laptops mee opladen.

Ik verwacht dat er later ook een Hydracell met 50W 18V USB-C te koop zal zijn. Dat is dan 10x zo groot als deze.

In serie: 3 x 5V = 15 Volt

accus-parallel-en-of-in-serie-schakelen
Meerdere 12V accu’s aan elkaar met de PLUS op de MIN: dat is in serie. Dit kan ook met de 5V Hydracell, drie stuks wordt dan 15V. Zou moeten werken met die 12V USB-C Car adapter.

In het apparaat zitten magnesium platen die af en toe vervangen moeten worden. Er zitten al een paar vervangende platen bij. Er staat niet bij hoe vaak je de platen moet vervangen, maar ik denk om de paar jaar, afhankelijk van het gebruik.

Hoe werkt de Hydracell?

Het is een chemische reactie tussen magnesium, zout en zuurstof, die door ionenuitwisseling elektronen afgeeft. Dat wordt verzameld in de koolstofkathodecollector. Die kan dan elektriciteit afgeven. Er is geen afval. De magnesium platen moeten wel af en toe vervangen worden.

Hydracell Combo inclusief lamp stroom uit zout water
De Hydracell Combo inclusief lamp heb ik hier gekocht voor 58 euro. Verzendkosten zijn 19 euro.

hoe werkt de hydracell stroom uit zout water

Elektriciteit uit zout water Hydracell vs powerbank Elektriciteit uit zout water tech specs sustainable energy water

Deze blog is niet gesponsord. Ik heb dit ding zelf maar weer gekocht. Ze weten in Australië nog niet dat ik een “MICRO INFLUENCER” ben ;)

6 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Het geeft als je het niet optijd na bijvoorbeeld 4 uur ververst met nieuw zout water een dikke gelachtige substantie die je er dan niet zo makkelijk uit krijgt magnesium plaatjes moet je bij de fabrikant zelf kopen

  2. Beste AartJan, bedankt voor dit artikel, echt revolutionair! Een ding is mij nog niet duidelijk:
    -als input neem je zout water en magnesiumplaatjes. Wat zijn de restproducten en hoe ga je daar (verantwoord) mee om?

Geef een reactie