Met zo’n Bluetooth clip maak je alle oordopjes draadloos

Met zo’n kleine goedkope Bluetooth clip maak je elk oordopje of koptelefoon draadloos. Je doet je favoriete oortjes er in, en dan clip je ‘m aan je kleding. En als je koptelefoon geen microfoon heeft, kan je er toch mee bellen: want er zit ook een microfoon op deze clip. En bedienings-knoppen. Er zit een extra mini-jack stekkertje bij, om ‘m in je stereo-installatie te doen. Of in je auto-radio. Zo kan je dus ook draadloos de muziek van je telefoon afspelen.

De batterij kan je opladen via USB. Hij heeft ook Bluetooth 5.0. Die handige clip kan je op je shirt doen. Aan je oordopjes zit natuurlijk een draad, maar met die clip zit dat toch fijner en handiger dan die hele draad, die vervolgens nog helemaal naar je telefoon moet. En die dan altijd in de weg zit.

Kost dat geintje? Nou, 4 euro of zo… WAAAAAAT?? Ja, op AliExpress. Er zijn er verschillende. Deze Essager is nu de meest populaire:

Deze hieronder kan ook, dat was destijds de eerste, met Bluetooth 4:

mini draadloze bluetooth ontvanger receiver mini draadloze bluetooth ontvanger receiver

Het zijn goedkope dingetjes – prima, maar met een kleine batterij. Zulke Bluetooth clips zijn er ook in topkwaliteit, met grote batterij, met een top-DAC voor het beste HiFi geluid, met noise cancelling microfoon, en met AAC en AptX, zoals deze Fiio uBTR voor 19,-:

 

Bluetooth car kit: draadloze audio + microfoon in de auto

Als je ‘m non-stop en veel gebruikt (bijvoorbeeld als handsfree auto-setje) dan is het handiger om ‘m permanent in een USB-sigaretaansteker te doen. Er zijn Bluetooth setjes waar dat al op zit, zoals deze hier:

bluetooth car kit microfoon

Dit kan ook nog met een FM transmitter, dus dan kan je zonder die minijack draadloos de audio en telefoongesprekken naar de autoradio-speakers sturen:

KORSEED 3.6A Quick USB Charger Bluetooth Car Kit FM Transmitter modulator Audio Music Mp3 Player Phone Wireless Handsfree Carkit

Car Bluetooth FM Transmitter Wireless Handsfree Audio Receiver Auto LED MP3 Player 2.1A Dual USB Fast Charger Car Accessories

Bluetooth Transmitter

Er zijn ook draadloze Bluetooth ontvangers die je ook als Transmitter (dus als zender) kan gebruiken. Die kan je met een knopje omschakelen van Receiver Mode (RX) naar Transmitter Mode (TX). Dan kan je dus een oud analoog apparaat zoals een Walkman of cassettedeck draadloos via Bluetooth laten uitzenden:

Bluetooth transmitter

Sommige goedkope clips kunnen ook zenden, zoals deze van 2 euro volgens mij.

Of ben je op zoek naar de beste handsfree houder in de auto?

5 Reacties

  1. Ik heb bij de Action een dergelijke Maxxter Bluetooth Clip gekocht voor ca €5 en hij werkt/klinkt prima met een stabiele BT verbinding. Verrassende is dat er ook een microfoon in zit (staat niet vermeld in de beschrijving op de verpakking!?) die ook nog goed klinkt!

  2. Nu nog een bluetooth transmitter vinden, die m’n oude md-walkman draadloos laat zenden naar m’n bluetooth koptelefoon. Heb je suggesties?

Geef een reactie