De beste ANC oordopjes goedkoop

beste goedkope draadloze ANC oortjes

– Update: 23 juni 2023 –

Echte ANC wil iedereen wel, tegenwoordig. Die Active Noise Cancelling zorgt voor anti-geluid, waardoor je een weldadige stilte en rust ervaart. Het werkt echt, en vaak nog goed ook! Heel geavanceerd. Het was altijd erg duur, zoals de Bose QuietComfort (een van mijn favorieten), de Sony WHM1000 en de B&W PX7. Allemaal ver boven de 300 euro. Maar nu zijn ze er ook goedkoop. Kleine draadloze oordopjes met echte ANC. Ongeveer zoals Apple AirPods Pro. Hier de beste tien goedkope ANC headsets. 

Ik had al eens reviews geschreven over koptelefoons met ANC. Die zijn inmiddels beter geworden, en nog steeds betaalbaar: zoals de Anker Soundcore Q30. Heerlijke koptelefoon, met alles-erop-en-eraan, zelfs met Multipoint. Dikke aanrader.

Maar in dit artikel heb ik het over de kleine in ear-varianten. De korte tip is de Xiaomi Buds 4 Pro. Dat zijn de beste, en ook de enige met alle features en met Multipoint. De vorige winnaar hier was de 1More ANC Comfobuds. Ook top, alleen zonder Multipoint…

ANC: actieve ruisonderdrukking

ANC werkt met anti-geluid: de microfoons pikken het geluid op, en de tegengestelde geluidsgolf wordt in je oordopjes afgespeeld. Zo heffen de geluidsgolven elkaar op, en hoor je stilte. Het werkt het best met constant geluid, zoals in een vliegtuig.

Draadloze oordopjes of earbuds met ANC zijn er nog maar net. Apple was de eerste, met de AirPods Pro. Heel erg goed en mooi – maar wel €250. Ik kocht een aantal 1:1 replica’s en daar zaten ook goede tussen, zelfs met echte ANC. Zie de blog daarover.

Maar nu zijn er meer earbuds met echte ANC. Ik heb er een aantal gekocht. Het kan ook wel goedkoop. Zoals ik ook al eens de Anomoibuds earbuds van maar 15 euro had gevonden, als een van de beste draadloze earbuds… zonder ANC dan, maar wel met passieve demping, want dat hebben alle in ears: het blokkeert je gehoorgang.

De beste ANC oordopjes

Van deze goedkope had ik veel verwacht. Maar de eerste, de JOYROOM, was waardeloos, want hij arriveerde al kapot. De linker deed het niet. Ik had contact met de shop, maar er kwam geen oplossing. Ook geen geld terug. Weggegooid geld dus: JOYROOM – 35DB ANC Bluetooth Earphone.

De goedkope MPOW hieronder is wel goed. Uitstekend zelfs! Zie de lange review. Het was meteen al mijn nummer 1 in deze categorie. Maar helaas is deze na een maand ook al kapot gegaan. Kan zijn dat ik pech had, de linker doet het niet meer. Maar ik kreeg ook geen geld terug, of een nieuwe linker.

Mpow X3 ANC True Wireless Earbuds, rond de €40,-

beste ANC oordopjes headset active noise cancelling earbuds MPOW X3 review
De ANC werkt goed, met mooi geluid voor muziek ook: nummer 1 op prijs/kwaliteit

Of de Haylou YouPin T16. Haylou is inmiddels een groot merk geworden, en nu een dochter van topmerk Xiaomi. Deze earbuds met echte ANC lijken mij daarom ook een topper, voor iets over de 50,- (nog niet getest):

earbuds ANC Haylou

Er zijn ook ANC in ears van de hier bekende topmerken, zoals Huawei, maar die zijn dan meteen ook flink duurder. Zoals de HUAWEI Freebuds Pro ANC van  €140,-. Wel de enige met Multipoint: dus met twee devices tegelijk te verbinden (maar dat werkt niet altijd vlekkeloos):

Huawei freebuds Pro met ANC

Voor de helft van die prijs heb je ook de topper van Edifier, een van de best verkochte ANC earbuds op dit moment: EDIFIER TWS NB2 ANC  voor rond de 60,-, met transparante modus, 9 uur batterij, 10mm drivers, gaming mode en bijbehorende app. AANRADER. Zie de review:

ANC earbudsEdifier ANC earbuds oordopjes draadloos

Of die van Tronsmart, voor ongeveer 85,-. Populaire en hoogwaardige earbuds. Tronsmart Apollo Bold ANC met Qualcom QCC5124, Apt-X, AAC, 35dB ANC, waterdicht en 6 mics. Hij kan alleen geen Multipoint. Supersnel bezorgd in vijf dagen, vanuit Spanje. Uitstekende pasvorm. Goede slimme touch-bediening (aanpasbaar). Met app en 5 EQ standen. Geluid is goed, extreem helder, en met een dikke goede bas. Microfoons behoren tot de beste op Bluetooth. De ANC is behoorlijk goed, zonder ruis. Bijna net zo goed als Bose QC. Zie de review.

Hij is ook hier te koop in Nederland op BOL.com:

tronsmart ANC earbuds

ANC noise cancelling ruisonderdrukking actieve tronsmart

Bij BOL.com hebben ze ook deze ANC dopjes van TaoTronics, ook een populair en goed merk, voor 69 euro:

Topper: 1More ANC Pro Dual driver

Tot slot een topper. Dat is de 1MORE ANC Pro Dual Driver. Niet goedkoop, met zo’n 110,- euro, maar nog steeds veel goedkoper dan de dure topmerken. En ook nog eens beter. Top-geluid, en de beste ANC. Met overal uitstekende reviews. Ik had ook al eerder een 1MORE gereviewed, dat was toen ook de beste.

1MORE Dual Driver ANC Pro met 35dB ANC, LDAC, AAC, AptX, fast charge, IPX5 waterdicht, windfilter en 16 uur batterij. Ook de ANC is ongelofelijk goed, en zelfs beter dan Bose en Sony. Zie de review:

1more ANC dual driver review

Zie de 1More ANC review: beter dan Bose

Of de 1More Comfobuds ANC voor rond 85,-. De jubelende review staat inmiddels hier:


1more confobuds pro ANC review

Winnaar: Redmi Buds 4 Pro

Tenslotte de Xiaomi Buds 4 Pro, en die hebben ook nog eens Multipoint. Dat is handig en fijn. Je oordopjes blijven dan op twee devices tegelijk verbonden. Deze buds zijn winnaar op alle fronten. Zie de lange review.

  • Redmi Buds 4 Pro

    Dit zijn echte AirPods Pro killers, vier keer zo goedkoop. Op punten zelfs beter, zoals met een nog mooier en beter geluid, met LDAC, een betere Multipoint en met volume op de touch. De ANC werkt ook best goed. Verder met alle functies die je zou willen, zoals Custom EQ en spraakversterking. Ze voelen verder exact aan als AirPods Pro. Magisch dus! Daarom op nummer 1 in mijn Koopgids.

Redmi Buds 4 Pro

  • Mooi geluid met Hi-Res Audio en LDAC
  • 43 dB ANC, instelbaar in de app
  • Transparency en spraakversterking
  • Superbatterij tot 36 uur
  • Snelladen via USB-C
  • Korte latency, goed voor tv/film
  • Multipoint
  • Uitstekend windfilter
  • Instelbare Touch-gebaren
  • Custom EQ in vier goede standen

– – – Zie ook alle blogs hier over Audio & Muziek – – –

Of de blogs met de beste duurdere oordopjes.

22 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. De vraag is, welke zijn het beste op de fiets?
    Ik heb de KZ ZEX draadloos gemaakt met de KZ AZ09 pro, maar op de fiets is het windgeruis dusdanig dat ik geen podcast fatsoenlijk kan luisteren. Met de herfst in aantocht wordt dat niet beter.
    Over-ear wellicht, of vangt dat ook teveel wind.
    Nb: heb voor over-ear de Boltune BT-BH011, super tevreden mee. Maar nog niet op de fiets uitgeprobeerd. Vind het nogal overdone, liever iets kleins. Of wellicht bone-conduction? @aartjan dáár ervaringen mee?

    1. De 7Hz Zero of de Moondrop Chu of de TRN V90s zijn de platste en kleinste, met het minste windgeruis. Je hoort nog steeds wel ruis, er moet nog iets pluizigs overheen, zie dit artikel. Een koptelefoon geeft meer windgeruis. Actieve windfilters helpen ook niet echt.

  2. Ik vraag mij af of oordopjes windruis en het motorgeluid van mijn bromscooter zouden kunnen wegfilteren.

    Nu gebruik ik de anoimoibuds ipo 10 xpro de versie met grote werkende accu. Voordeel is wel dat je met deze nog wat omgevingsgeluid hoort.

    Kan ik tenminste de ambulance nog horen aankomen

  3. Ik vraag me af of er wel goede ANC mogelijk is met in-ears. Die sluiten toch nooit helemaal goed af zoals een over hear hoofdtelefoon dat doet. Het geluid daarin kan echt geneutraliseerd worden omdat het geluid in de oorschelp gemeten en gecorrigeerd wordt totdat er gewoon geen geluid meer is. Bij in-ears blijf je toch altijd met geluidslekken zitten en kan het geluid in de gehoorgang volgens mij ook niet echt gemeten worden dus hoe ANC daar dan precies werkt?

    Ik werk in een datacenter en gebruik nu gehoorbescherming (die oranje schuimpdoppen) maar ik ben die helemaal zat door de irritatie na een tijdje die dingen in te hebben. Ook heb ik gemerkt dat de lichte tinnitus die ik soms heb verergert als ik een tijdje die doppen in heb. Gebruik ik een tijdje geen gehoorbescherming, als ik bijvoorbeeld vrij ben, dan wordt de tinnitus een stuk minder, dus lijkt het wel te worden veroorzaakt door de constante druk in de gehoorgang.

    Ik zit dus te kijken naar een goede ANC hoofdtelefoon. Een geluk is dat datacentergeluid, net als een vliegtuigmotor, vrij constante is en dus makkelijk te neutraliseren met ANC. Maar dan wil ik wel de beste AMC die er momenteel mogelijk is en wijzen alle reviews toch naar de Sony XM3 of XM4. De ANC van de Sony’s zou, als ik de vele reviews mag geloven, toch significant beter zijn dan Bose.

    Heb jij ze wel eens geprobeerd, aartjan?

    1. Ja ik heb de Sony vergeleken met de Bose. Scheelt maar heel weinig qua ANC, allebei top. Ik vind de Bose iets mooier klinken maar dat is persoonlijk denk ik. En fijner zitten, want de Bose is lichter. Dat is voor jou erg belangrijk, dus gewoon proberen in de winkel.
      In ear ANC werkt JUIST heel goed, omdat je gehoorgang helemaal afgesloten wordt. De ear tips moeten perfect passen en je oren helemaal afsluiten, anders is het geluid niet goed, en kan de ANC ook nooit goed werken. Maar als het perfect past gaat de ANC ook echt goed werken.
      Zie de Apple AirPOds Pro en de Xiaomi Mi ANC: werkt prima.
      Check overigens ook even de blog over tinnitus.

      1. Dank voor je antwoord aartjan!

        Wel teleurstellend om te lezen dat ANC juist tinnitus kan verergeren. Ik wil echt een ANC hoofdtelefoon kopen voor rust aan mijn hoofd als ik in de datacenterruimte aan het werk ben. Dat is als datacentertechnicus meerdere uren achter elkaar en is er een constante “white noise” hoorbaar veroorzaakt door de draaiende servers met hun ventilatoren en harddrives en de grote ventilatoren die de ruimte zelf koelen. Dan is een muur met hele grote ventilatoren van wel een meter doorsnede aan één kant van de grote serverruimte. Dus een constante herrie is de hele tijd hoorbaar.

        Maar werkt de ANC van oordopjes, zoals de eerdergenoemde Apple Airpods Pro, echt beter dan de Bose en Sony Over Ear hoofdtelefoons?

        1. Het is ongeveer even goed, voor zover ik dan kan beoordelen zonder meetapparatuur.
          Ik zou in jouw geval altijd de beste ANC dopjes gebruiken, in die ruimte.
          Theoretisch is dat de 1MORE, zeker als je daar ook muziek op aanzet. En daar kan je dan ook nog een ANC koptelefoon overheen doen, zoals de Taotronics. Dubbele turbo-demping!

            1. Dank je Aartjan, ik had het al met interesse gelezen. Helaas geen multipoint en aangezien je toch die nekband hebt ga ik liever voor een over ear model. Ik hoop morgen dat er ergens een Black Friday aanbieding is voor de Sony WH-1000XM4, want vind deze nu nog te prijzig.

    2. Al eens otoplastieken gedacht, Ruud? Kostbaar, want op maat gemaakt, maar wel een betere pasvorm en mogelijk minder irritatie daardoor.

  4. Soms gaat het mis met surfen naar goed voor weinig. Zo dacht ik dat de truengine se3 misschien nog wel beter waren als de treudots, beide van soundpeats. Helaas het was nix. Heb de se3 weer terug gestuurd. Oké 11 euro verlies door verzendkosten. Maar toch. Gelijk weer nieuwe treudots besteld want ik was zo aardig om ze weg te geven aan een vriend.. Notabene ze waren even helemaal uitverkocht. Maar weer gevonden. That’s it.

  5. Van die MPOW krijg je geen spijt supersound, wel met ANC aan. Zonder ANC beetje krachteloos met met een pareltje en ANC werkt ook nog eens redelijk tot goed.

Geef een reactie