Remax RM-711 review: oordopjes van drie euro om mee te bellen

Remax RM-711 review

– Update: 5 mei 2021 –

Ik koop steeds betere – maar ook steeds duurdere – oordopjes.  Zijn er dan geen goedkope goede oordopjes? Ja, best wel. Hier mijn Remax RM-711 review. Die kost hier maar drie euro. WOW, kan dat echt?

Ja, voor die drie euro is dit erg goed. Hij lijkt op de gewone Apple oordopjes. Die met een draad. Die los in je oren zitten, en je oren dus niet afsluiten. Om mee te bellen is dat VEEL beter dan in ears, want je hoort jezelf normaal. Buiten ook veel beter, want je hoort dan het verkeer.

De microfoon is uitstekend, hoor maar:

Veel beter zelfs dan veel dure draadloze oordopjes. En deze kost dus soms maar €3,-.

Er zit een knopje op het snoer, voor de bediening. En er zit een volume-schuifje op. Dat zie je bijna nooit. Uniek en handig. De kabel is goed en stil. De stekker is gewone 3,5mm mini-jack. Hij is er in zwart, wit/zilver en wit/paars.

De muziek vind ik niet goed klinken. Veel slechter dan Apple oortjes. Maar om mee te bellen is dat prima. Aanrader dus, als het goedkoop moet en om mee te bellen is. Alhoewel ik dan liever de Headroom MS 16 zou doen. Vergelijkbaar in uitvoering en prijs, maar de muziek klinkt ongelofelijk veel beter.

O ja, je hebt natuurlijk geen minijack meer op je iPhone! Dan heb je een iPhone audio adapter nodig. Zie deze blog daarover. Kan goedkoop. Het kan ook in topkwaliteit HiFi. Je kan minijack oordopjes ook nog DRAADLOOS maken: met een Bluetooth clip van vier euro.

Remax rm-711 review
Remax RM-711 review: mooie goede verpakking. Met knop en het UNIEKE volume-schuifje op de kabel.

remax rm711 review

Remax RM-711 revew
Hoge kwaliteit, goede kabel, goede microfoon. Alleen de muziek klinkt matig.

Deze review is niet gesponsord. Zie hier meer info over deze blog.

11 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Die remax ga ik eens proberen voor bellen. Ik gebruik nu de ms16 voor conference calls maar als je een beetje beweegt klinkt het voor de anderen in de call als veel gekraak.

  1. Het blijkt te komen doordat de microfoon langs de kraag mijn fleece schuurt. Dopjes voor telefoongesprekken moeten dus eigenlijk een clip hebben.

 2. Aart Jan,
  Je site blijft helemaal TOP!

  Idee: iets schrijven over de nieuwe invoerregels per 1 januari van dit jaar…. Volgens mij moeten we nu over alles van Ali BTW betalen, toch? En wat doet dat met de prijzen?

  Jij kan dat als geen ander uitzoeken!

 3. Dankje, AartJan, ik heb de MS16 via jou gekochtm inderdaad een topper, maar ik heb nu ook een iPhone 11, dusja, heb daarmee niet veel meer aan dat koptelefoontje. Heb je misschien een lightning-tip voor ons iPhone-mensen?

   1. Dankje, Aart Jan.
    De Bluetooth-clip had ik al via jou gekocht en werkt uitstekend. Heb ook een Kuuaala-adaptertje via jou gekocht: die werkt op de via jou gekochte Headroom MS16 prima met muziek, maar niet als je ermee wil bellen.
    Ik heb net de Baseus-adapter besteld. Heel benieuwd. Als het goed is kan de Headroom erin en kan ik ermee bellen.
    Ben ook geïnteresseerd in een Headroom MS16-achtig koptelefoontje met lightning.

 4. Ik heb meerdere setjes van de door jou besproken Headroom MS16 gekocht nadat ik eerst een setje had geprobeerd. Echt heel erg mooi en maar een paar euro. NB. Dit zijn, net als deze, geen in-ear dopjes.

  Die Headroom MS16 is ook perfect te gebruiken als externe mic voor mijn Mac (dicteren). Heb ‘m aangesloten op een extern USB geluidskaartje dat in mijn USB-hub geplugd zit. Zo voorkom ik dat ook de output via de oortjes loopt

Geef een reactie