Safari Flash is verouderd: weg met die melding!

– Update: 2 oktober 2016 –

Flash was altijd al een verschrikking. Je laptop ging loeien als een opstijgende Boeing om ‘m gekoeld te houden, door de processor-hitte ging je schoot in de fik, je geheugen zat meteen overvol – en waarom eigenlijk? Om een filmpje te kunnen zien?

Steve Jobs heeft eigenhandig Flash om zeep geholpen door het NIET te ondersteunen op IOS. Dankzij hem waren we er BIJNA van af. Helaas zie ik anno 2017 nog steeds vaak deze “Safari Flash is verouderd” voorbijkomen:

Safari Flash is verouderd

En wat iedereen nog meer haat dan Flash, is het voortdurend updaten van Flash. Adobe en zijn updaters zijn hardnekkig. En de Adobe Flash Updater is soms zelfs een virus! In Adobe Reader kun je de updater uitzetten in de voorkeuren van Reader. En gelukkig is er voor Safari ook zo’n soort oplossing:

Safari > Voorkeuren > Beveiliging. Klik Internet plug-ins > Website Instellingen. Kies daar bij Adobe Flash “Sta altijd toe”.

Opgelost! Alhoewel het wat minder veilig is, want Flash is ook nog eens zo lek als een mandje. Je kan Flash op diezelfde plek daarom ook juist helemaal UITzetten (blokkeren). Zie dit artikel op osxdaily.com. Nog beter is het om Flash geheel te verwijderen (uninstall). Zie dit artikel over virussen.

Als je Flash ooit echt nodig hebt kun je Chrome gebruiken, want die heeft Flash ingebouwd. Verder zou je in de Systeemvoorkeuren ook nog deze kunnen doen:

Systeemvoorkeuren > Flash Player > tab Updates: Nooit controleren

UPDATE: Je kan ook in Safari als User Agent de iPad kiezen (in het Ontwikkelmenu, via de Geavanceerde voorkeuren), dan krijgt HTML5 de voorkeur en werken sommige sites opeens wel. Zie ook deze links op Onemorething,

1 Reactie

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie