SD-kaart als extra harddisk

– Update: 8 april 2022 –

Op veel computers zit nog een SD-sleuf. Superhandig – voor die paar keer dat je dat nodig hebt – en ook perfect geschikt om er goedkoop een extra harddisk in te zetten. Want met zo’n kleine SD-adapter van een euro kan je onzichtbaar en goedkoop je schijf vergroten. In die adapter schuif je een micro-SD kaartje.

Extra schijfruimte met onzichtbare SD-kaart

Je kan natuurlijk ook een USB-stick als extra schijfruimte permanent in je Mac laten zitten. Maar het is mooier om zo’n onzichtbare SD adapter – die nauwelijks uitsteekt – te gebruiken. Zo hou je bovendien je USB vrij. Je kan een kant-en-klare oplossing kopen zoals deze JetDrive van Transcend, deze MiniDrive of deze Baseqi. Zo heb je een riante 128 of 256 Gigabyte extra, voor weinig! Ideaal voor een oude MacBook Air bijvoorbeeld. Of voor wat voor computer dan ook!

En als je al een micro-SD kaartje hebt, kun je dus ook voor 1 euro deze onzichtbare adapter doen (check je MacBook model, want een Pro heeft weer andere afmetingen dan een Air, en dan steekt de adapter te ver uit of past niet).

De bijpassende Micro SD-kaartjes van bijvoorbeeld 64GB van Sandisk kosten ook nog maar iets van 25 euro tegenwoordig. Of doe meteen 128 GB voor iets van 40,- . Die laatste twee zijn allebei Class 10. Dat is de snelheid: Class 10 is 14 MegaByte per seconde, oftewel prima geschikt voor veel dingen, alleen niet snel genoeg voor 4K Video, en ook lang niet zo snel als je SSD-harddisk.

Maar snel kan ook: dan neem je de nieuwe UHS-SD of HC of XC of Class 3(U). Of hoe het ook heet. Hier een overzicht met al die verschillende snelheden. Goed kijken naar die kleine logootjes! Daar zit dus enorm veel verschil in, qua snelheid. Een goede voordelige snelle is deze van Toshiba: 128 GB voor 50,-. Snel genoeg voor 4K video.

Maar ook al neem je de wat langzamere Class 10,  dan is het nog steeds perfect voor muziek, foto’s en HD-films (tot 1080). En goedkoop!

Twee tips: deze 128 GB micro SD voor 33,- of deze 200GB micro SD voor 50,- bij Bol.com, dus supersnel en gratis verzonden.

Of een Samsung 256GB (32,-) in de officiële Samsung Store op AliExpress. Of deze populaire Lexar 512GB (55,-) op AliExpress.

Mooie handige SD-adpater voor 1 euro
Mooie handige SD-adapter voor 1 euro…
…waar je dan je zo’n micro SD-kaartje indoet

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Top artikel dit! Thanks, gelijk ff dit samsung micro SD besteld via Ali.
    Top blogs maak je! Ga zo door, ik blijf je volgen!

Geef een reactie