Spatscherm in plaats van mondkapje?

spatscherm

Iedereen worstelt met die mondkapjes. Je bril beslaat. Het is vaak lastig om ‘m de hele dag verplicht op te hebben. Je zweet, je krijgt last van je huid. Men kan je slecht horen. Ze zien je gezichts-uitdrukking niet. Ik ben daarom voortdurend op zoek naar betere, fijnere, slimmere mondkapjes. Nu zijn er ook allerlei spatschermen. Die zijn enorm populair. In China heeft al het horeca-personeel van die spatschermen. Je bril beslaat minder, men ziet je gezicht, men hoort je beter, het is minder slecht voor je huid, het zweet minder en je krijgt meer lucht.

Ik heb net tien van deze gekocht, want die zijn nu extreem populair. Ik heb ‘m inmiddels ook binnen, en ze worden nu op een filmset gebruikt waar ze er erg blij mee zijn, en waar het ook is goedkgekeurd door de Covid-managers. Ze zijn herbruikbaar en afwasbaar. Of deze hier. Ik ken veel mensen die de hele dag mondkapjes op moeten hebben, zoals op die filmsets. Daar gebruiken ze soms ook van die grote spatschermen, zoals verderop. Dan kan je eigenlijk net zo goed deze handige kleine gebruiken.

Ik denk dat het in het Openbaar Vervoer misschien niet mag, maar dat weet ik niet. Op de plekken waar het WEL mag – en goedgekeurd is – is het een uitkomst.

spatscherm mondkapje horeca
Een transparant mondkapje
afwasbaar en herbruikbaar mondkapje spatscherm
Afwasbaar en herbruikbaar
horeca mondkapje transparant plastic
Dit is volgens mij hetzelfde spatscherm
gezichtsscherm goedkoop spatscherm full face
Full face spatscherm, als een bril.

Dit spatscherm  kost iets van 2 euro: een Transparent Full Face Cover Faceshield. Je bril beslaat niet meer, zoals dat wel met mondkapjes gebeurt.

Is er ook zonder neusbrug, met een band rondom je voorhoofd
Of deze! Is ook een enorme hit!!
Schattig! Maar je zicht vertekent enorm. Je kan dus niet meer zo goed zien.

Helaas is er geen eensluidend wetenschappelijk onderzoek naar de werkzaamheid en effectiviteit ervan. Net als bij mondkapjes eigenlijk.

Als je in een slecht geventileerde ruimte zit – of in een circulerende airco – dan kan je natuurlijk beter medische KN95 mondkapjes gebruiken. De ventilatie / airco zou verse lucht moeten aanzuigen. Dat is vaak niet zo, want dat is duur. Dat kost meer stroom.

Met bijvoorbeeld dit superdunne elastische mondkapje; herbruikbaar en wasbaar. Bevalt mij behoorlijk goed. Beter dan die gewone blauwe papieren. In allerlei designs, bijvoorbeeld zwart of roze, tien stuks voor 5 euro.

niet-medisch mondkapje verplicht openbaar vervoer

Deze blog is niet gesponsord. Ik heb een aantal van die dingen zelf gekocht en ben die aan het testen.

12 Reacties (nieuwste bovenaan)

 1. Het mondkapje was al een redelijke schijnveiligheid en dit gaat natuurlijk nergens over.
  Oké als ik hoest houdt het wat tegen maar om nou te zeggen dat het beschermd….
  Wel leuk dat je het uitzoekt uiteraard. :)

 2. Deze spatschermen worden ook gedragen bij de dierenarts, door eigenaar en arts.
  Fantastisch en ook prettiger voor de dieren, men blijft herkenbaar en het is minder “bedreigend” voor uw nerveuze huisdier

 3. Niet te doen een mondkapje te dragen met een longinhoud van 20% en met zuurstof in beide neusgaten hopelijk krijgen wij longpatien net als in ander landen hier ook vrijstelling van voor ons is dit dodelijk ivb lage zuurstof gehalte in ons bloed

  1. In Nederland vinden er ook goede oplossingen plaats. Kijk maar op gofit-screen.com
   Gebaseerd op de plexiglas spatschermen bij de kassa. Maar dan handzaam en mobiel voor onderweg. Perfect voor mensen met een verminderde longinhoud

 4. Heb zo’n plastic met hoofdband, werk in een winkel.
  Erg benauwd nog, beslaat soms ook.
  Ik vind een mondkapje fijner hoewel die weer regelmatig verschuift richting mijn ogen.
  De kleine plastic kap lijkt me minder veilig doordat het er makkelijk overheen kan komen.

 5. Ik hoop dat veel mensen dit soort komische zooi gaan dragen. Je kunt mij in ieder geval opvegen als ik iemand zo voor gek zie lopen. Pure humor

Geef een reactie