Tronsmart Apollo Bold ANC review

tronsmart apollo review

– Update: 14 juni 2021 –

De Tronsmart Apollo Bold is een “in ear” earbud met echte ANC: actieve noise cancelling. Ze werden supersnel bezorgd, vanuit Polen, in vijf dagen. Ik kocht ‘m hier. Ook gewoon te koop in Nederland. Hier mijn Tronsmart Apollo review: de beste ANC earbuds?

Mijn kritische hypergevoelige HiFi-oortjes vonden het geluid aanvankelijk wel wat teveel “V shape”. Te weinig mid, teveel hoog. Maar veel mensen houden daarvan. Want dat klinkt lekker. Gelukkig is er ook de Tronsmart app, op je telefoon. Daarin kan je vijf EQ-standen kiezen. Ik zet hem op “Pop”. Dat is beter te pruimen, alhoewel het nog steeds V-shape blijft. Er is verder Classic, Jazz, Rock, en Default. De gekozen stand blijft ook werken als je ‘m koppelt aan een ander device. Fijn! En goed.

ANC active noise cancelling earbuds in ear

Uiteindelijk dus goed en mooi geluid, dankzij die app. Echt goedkoop is hij niet: rond de 85 euro. Maar dat is wel VEEL goedkoper dan de concurrentie. En een peperdure High End B&W PX7 van 400 euro klinkt veel slechter: die krijg je niet eens goed met EQ. Sterker nog, die hééft niet eens EQ, in zijn app.

Comfort en pasvorm

Het draagcomfort is extreem goed. De Large eartips passen mij uitstekend. Voor mij best bijzonder, want die zijn mij meestal nog te klein. Small en Medium zit er ook bij. Die siliconen eartips zijn rond, maar worden tot een ovaal gerekt als je ze erop doet. Dit is geniaal, want je gehoorgang is ook ovaal. Dit zouden alle in ear oordopjes moeten doen! Het puntje moet naar beneden, je voelt het meteen. Waterdicht ook (IP45), en wat mij betreft redelijk geschikt om mee te sporten. De dopjes vallen bij mij niet snel uit.

beste ANC earbuds
Die siliconen eartips zijn rond, maar worden tot een ovaal gerekt als je ze erop doet. Geniaal, want je gehoorgang is ook ovaal.

De bediening is ook slim en goed. Met hard en zacht erop bijvoorbeeld. Een tikje rechts is harder, een tikje links is zachter. Dat is superhandig, en mis je enorm op AirPods Pro van 280 euro. Je kan alle gestures zelf ook aanpassen in de app. En als je ze uitdoet pauzeert de muziek. Doe je ze in, start het weer. In ear detection heet dat. Kan je trouwens ook uitzetten, in de app.

De verbinding is goed en stabiel, tot zo’n 10 meter, dankzij een of andere speciale hyperdepiepe LDS antenne.

Het doosje met de extra batterij is klein en licht (wel iets groter dan AirPods-cases), met USB-C. Met 10 minuten snelladen kan je weer een uur verder. Opgeladen kun je ze 10 uur met muziek gebruiken. Dat is echt veel! Dat kunnen er maar weinig. En met het doosje erbij zelfs 30 uur. Van hier tot Tokyo dus, in je imaginaire vliegtuig.

De AptX werkt echt, zie de screenshots onderaan: 385 Kb/s Apt-X. Er zit een dure Qualcomm top-chip in, met Low Latency. Dus geen vertraging in het geluid bij films, en zelfs geschikt om mee te gamen.

Maar kan-ie Multipoint?

Multipoint: NEE, jammer hoor. Tenminste, niet bij mij. Dat bestaat al eeuwen, en het is heel handig. Waarom nog steeds niet? Je kan ze dus niet op twee devices verbonden houden. Dus je moet telkens disconnecten op het ene device, en dan weer connecten op de andere. Stenen tijdperk! Maar helaas zijn er maar heel weinig die dat kunnen. En dan werkt het vaak ook niet vlekkeloos. Zelfs niet bij de allerduurste Apple AirPods Pro of die van B&W. Maar dat komt ook omdat je voor Multipoint op je Mac het allernieuwste OS moet hebben. En dat heb ik niet. Dat is vragen om problemen namelijk. Op je iPhone kan je wel altijd meteen de nieuwste IOS zetten. Daar heb je geen problemen met oude software of hardware die opeens niet meer werkt. Maar op je Mac wel.

En de ANC dan??

De ANC is behoorlijk goed. Beter dan die van de B&W PX7. Het werkt ook vrijwel zonder ruis. De muziek blijft even goed klinken, met of zonder ANC. Omdat het in ear is heb je ook nog passieve demping. Tesamen dempt het buitengeluid dan bijna net zo goed als de bekende Bose en Sony koptelefoons, die vier tot vijf keer zo duur zijn. Maar weer niet zo goed als de verrassend extreem goede ANC van de 1More ANC Pro. Okee, die is iets duurder dan deze Apollo. En die heeft een nekband.

Met drie keer tik zet je de ANC uit, en de Ambient (Transparency) aan. Dan hoor je het omgevingsgeluid. Of je collega. Met weer 3 tikjes zet je alles uit, en weer 3 tikjes zet je de ANC weer aan.

Tronsmart Apollo review – microfoons

Er zitten ZES microfoons op. Zo goed, dat je er zelfs mee kan bellen! Dat is echt  uitzonderlijk, voor Bluetooth dan. Oordeel zelf:

Ter vergelijk een B&W PX7 van 400 euro:

En ook nog even de 1MORE Pro ANC:

Of de Edifier:

 

Last van windgeruis op de fiets? Zie deze blog.

Handleiding touch bediening

De handleiding zit ook in de app. Handig. En de touch bediening kan je zelf ook nog verder instellen, in die app:

  • 1x tik Rechts = Volume up, Links = Volume down
    (superhandig, dit kunnen er maar weinig)
  • Dubbeltik R/L = Pause / Play
  • 3x tik R/L: Ambient On – Off – ANC on
  • Langklik Links: Previous, Rechts: Next
De gestures kan je zelf instellen in de app
In de app zit een equalizer met 5 standen. Pop is voor mij de enige goede.
De ANC kan je bedienen vanuit de app, en je ziet de batterij-percentages
tronsmart apollo reeview apt-x
In mijn supergeavanceerde test-software kan ik zien dat er echte Apt-X wordt gebruikt, met 385 kb/s. Op de Mac dan – niet op IOS.
tronsmart apollo anc EQ
De benodigde EQ was EXTREEM (reverse V shape). Maar in de app kan je POP kiezen, dan hoeft het niet meer.
Nou ja, een klein beetje dan, voor gevoelige tiepjes. Jammer dat Custom EQ niet in de app kan. Het blijft teveel V-shape.
tronsmart apollo bold BT device info
Nog meer geheime Bluetooth Device Info!

Beste ANC earbuds op AliExpress beste ANC in ears op AliExpress

Tronsmart Apollo review – Conclusie

De ANC werkt bijna net zo goed als Bose QC, maar niet zo goed als een 1More. De batterij is uitstekend (10 uur op 1 lading), het draagcomfort ook. De microfoons zijn top. Als je geen nekband wil dan zijn dit zelfs de beste ANC earbuds, zeker voor die prijs: hier voor 85 euro. Waterdicht, geschikt om mee te sporten. Topgeluid ook, als je van helder en V-shape houdt. De app is fijn, mede door de vijf EQ-standen en de custom gestures. Aanrader.

Zie ook de blog over ANC in ears. Met:

  1. Op nummer 1 de 1More Comfobuds Pro ANC
  2. De Mpow X3 ANC:
  3. 1MORE Dual Driver ANC Pro met 35dB ANC, LDAC, AAC, AptX, fast charge, IPX5 waterdicht, windfilter en 16 uur batterij  
  4. De EDIFIER TWSNB2 ANC – de best verkochte, zie de review
  5. De HUAWEI Freebuds Pro ANC
  6. Of de ANC in ears van TaoTronics, op BOL.com
  7. De JOYROOM – 35DB ANC maar die arriveerde al kapot

En er zijn ook nog 1:1 AirPods Pro Replica’s met echte ANC

– – – Zie verder ook alle blogs hier over Audio & Muziek – – –

Of alle andere blogs over ANC Noise Cancelling koptelefoons

Of de blogs met de beste duurdere oordopjes.

Tronsmart Apollo ANC: hands on review foto’s

tronsmart apollo review

Tronsmart Apollo bold ANC review
Je krijgt er een draagzakje bij, een USB-C oplaadkabel, 3 maten eartips, een oplaadcase en een handleiding
Appollo Bold ANC van Tronsmart - hands on review
Ze hebben een gouden randje, verder zwart.

Deze Tronsmart Apollo review is niet gesponsord. Ik heb ‘m zelf maar weer gekocht. Dure hobby. Gelukkig verdien ik wat aan de affiliate links. Maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via die links kan ik jullie blijven verwennen met topkwaliteit reviews ;) THANK YOU <3

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Aart-Jan zoals altijd weer een zeer goede en uitgebreide review. Door jouw4reviews heb ik al diverse kabels en vooral kz earbuds gekocht. Onlangs de KZ zex ik ben fan. Voor dat geld. Ik wilde je al een tijd vragen of je bekend bent met het merk tronsmart en toen kwam ik deze review tegen. Ik heb sinds een paar maande de Tronsmart Apollo Q10 koptelefoon met een geweldig geluid (helaas geen jack aansluiting) en een paar Tronssmart element T6 speakers wow wat een geluid. 2 stuks op geekbuy voor €125. Matchen met de Apple homepod ze qua geluid.

  2. Hallo Aart Jan, ik heb na het lezen van je blogs, de Soundspeats TrueShift2 aangeschaft, ben zeer tevreden en dank voor je tip, maar ik zou ook graag een soort equalizer op mijn P30 pro willen hebben en ik merk dat de Tronsmart app, niet werkt, misschien een tip voor een goede equalizer, voordat ik de vele aangeboden download/koop.
    Alvast bedankt, Groetjes Wim

Geef een reactie