Vergrootglas (loupe of loep) op iPhone IOS 10

vergrootglas loupe inzoomen iphone

– Update: 12 december 2017 –

Er zit een supergoed vergrootglas op je iPhone. Of op je iPad. Vanaf IOS 10. Je gaat naar instellingen algemeen en dan naar toegankelijkheid. Daar kan je het vergrootglas aanvinken, waarna je het altijd meteen kan gebruiken door drie keer achter elkaar op de home button te klikken.Je kan natuurlijk ook gewoon direct de camera gebruiken en dan inzoomen, maar dat doet het lang niet zo goed als deze vergrootglas-functie. Met zo’n functie heb je eigenlijk nooit meer een vergrootglas of loepje nodig, dit is gewoon beter! Het is dan wel niet optisch maar digitaal, dus een vergrotingsfactor zegt  niet zo veel, maar in de praktijk werkt dit echt goed.

Klik de home button om het vergrootglas te verlaten.

 

 

Vergrootglas IOS iPhone iPad inzoomen
…en de ingezoomde foto met het Vergrootglas. Je ziet het superfijne raster van het drukwerk goed en duidelijk.

Inzoomen op iPhone en iPad iOS

Op diezelfde plek bij instellingen zit nog een andere optie. Die heet inzoomen. Daarmee kun je het scherm inzoomen. Dit zat ook al in vorige versies, volgens mij al vanaf iOS 8. Deze kun je ook starten door drie keer op de home button te klikken. Normaliter bedoeld voor slechtzienden, maar bijvoorbeeld ook handig om icoontjes goed te bekijken en beoordelen. Of gewoon om kleine lettertjes te vergroten.

Er is ook een andere, snellere manier om deze inzoom te starten. Maar die is best wel lastig: met drie vingers dubbeltappen en na de dubbeltap omhoog schuiven. Anders gezegd: het is drie-vinger-driedubbeltap, en op de derde tap omhoogschuiven. Omlaag om uit te zoomen. Ja, dat is ff oefenen! Maar wel het snelst. Ingezoomd kan je met 3 vingers ook door het beeld schuiven / scrollen.

Vergrootglas en zoomen aanzetten op je iPhone

Zie de screenshots hieronder, bij Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid:

 

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie