Xiaomi Buds 3 Pro review: Redmi Airdots met ANC

xiaomi buds 3 pro review anc redmi airdots

– Update: 1 februari 2024 –

Xiaomi Buds 3 Pro? Of Redmi Airdots?? Of heten ze nou Mi Buds 3 Pro??? Het zijn de earbuds (oftewel buds, ofwel airdots) van topmerk Xiaomi (oftewel Redmi, oftewel Mi). Hier mijn review.

Zijn dit de beste draadloze in ears met ANC? Ja, vind ik wel. Ik heb er al een hoop getest, zie deze blogs. Maar deze heeft als enige Multipoint. Ik had al besloten nooit meer iets te kopen zonder werkende Multipoint. Want dat is handig en fijn – ALS het werkt. Dus je luistert de muziek van je laptop (of een film) op je oortjes, en de telefoon gaat ook gewoon over op je oortjes. Ideaal. Dat Multipoint bestaat al tien jaar, maar je ziet het bijna nooit.

De enige die dat tot nu toe goed had was de grote koptelefoon Anker Soundcore Q30. Maar misschien wil je liever van die kleine earbuds. Deze buds zijn superlicht, je voelt ze nauwelijks zitten. Het draagcomfort is maximaal. Die stokjes zoals bij AirPods zijn dus blijkbaar niet echt nodig. Want ook de microfoon is prima, en je kan er dus ook mee bellen:

Dit zijn dus de enige goede earbuds met ANC en met Multipoint. Xiaomi staat altijd voor hoge kwaliteit met een lage prijs. Of het nou de telefoons zijn (zoals de Poco), de powerbanks, de nieuwste 4K TV stick, de wifi-repeater, deze ebike vouwfiets of straks je elektrische auto…

Allemaal goed.

Geen verrassing dus, dat deze ANC earbuds ook top zijn. Ze klinken nog beter dan Apple AirPods Pro, met iets meer bas. Geen EQ nodig. En ze zijn bijna zeven keer zo goedkoop, rond de 40 euro (ik kocht ‘m hier op AliExpress). Multipoint werkt, ook met Android en Windows – wat AirPods totaal niet kunnen.

UPDATE: inmiddels zijn er ook de Redmi Buds 4 Pro. Review volgt.

De ANC kan je nog verder afstellen in de app, in vier standen. Het dempt misschien een fractie minder goed dan de grote dure merken (Sony, Bose, Apple en 1More), maar het scheelt nog maar weinig.

Wil je turbo-ANC-demping, dan doe je er gewoon nog een koptelefoon overheen zoals de Anker. Deze buds zijn zo klein, dat dat kan. Dan heb je vierdubbele demping: twee keer actief plus twee keer passief.

Transparency is er ook, met lang-touch. Die kun je ook verder afstellen in de app, met een knop die stemmen nog meer versterkt (dus dan heb je eigenlijk een gehoorapparaat!). In de app kun je ook de gestures afstellen:

  • Links dubbeltap is bij mij Pause/Play.
  • Rechts dubbeltap is Next.
  • Links 3x is Volume Down.
  • Rechts 3x is Volume Up.
  • Links Langtik is Siri
  • Rechts Langtik is ANC.

Als je het zo instelt heb je alles, op redelijk logische plekken. Er zit ook Autostop op als je ze uitdoet, maar dat zet ik uit. Dat kan in de app.

Er zitten vier maten eartips bij. Large is erg klein, maar het past mij wonderbaarlijk. Ik heb nogal megagrote oren en gebruik daarom XXL eartips. Maar bij deze hoeft dat niet. Ergonomisch zijn deze dus goed en doordacht.

Als je ze uit het doosje haalt is rechts gewoon rechts. En zoals je ze vastpakt doe je ze ook in je oor, dus je hoeft niet te draaien of te puzzelen.

  • Uitstekend geluid voor dit superkleine formaat, mooi neutraal met goede bas. Geen EQ nodig. Kies AAC voor het beste geluid: dat kan op Android in de Bluetooth instellingen, en op iPhone is het vanzelf altijd AAC.
  • Met goede ANC, afstelbaar in de app
  • Transparency via langklik, in twee standen afstelbaar in de app
  • Multipoint: op twee devices tegelijk verbonden
  • Ergonomische pasvorm, superklein en licht, met vier maten eartips
  • Batterij voor 6 uur, plus 12 uur extra via de case
  • Er is een goede app voor Android: Mi Buds M8 (en zonder app werkt het ook)
  • Touch bediening is instelbaar in de app: o.a. met Volume, Siri, Next en Pause
  • Auto-stop als je ze uitdoet (kun je ook uitzetten in de app)
  • Goede microfoons
  • Waterdicht IPX4
  • Met USB-C kabel, met snelladen en draadloos opladen
  • Er is een Ear tip fit test in de app, en ook een Missing earphone alert
Xiaomi Buds 3 Pro review
Vergeleken met AirPods Pro
review: Redmi Airdots met ANC
Nog kleiner en lichter
Mi Buds 3 Pro review xiaomi airdots
Zonder die stokjes, maar de microfoons werken net zo goed. De ergonomische pasvorm is erg goed, en ze vallen niet uit.

Je krijgt op Android zo’n animatie als je het doosje opendoet, net als een iPhone met  AirPods. Die animatie krijg je niet op iPhones, maar ze werken verder wel perfect op IOS. Je hoeft ze alleen eenmalig te verbinden, daarna gaat het automatisch.

UPDATE: soms laadt hij bij mij niet goed op. Dat kun je checken in de app. Ik moet een dopje soms iets verdraaien voordat hij goed oplaadt. Dan werkt het weer goed.

Xiaomi Buds 3 Pro: conclusie

Dit is meteen de winnaar in de categorie “earbuds met ANC”. Xiaomi / Redmi  /Mi Buds / Earbuds / Airdots of hoe ze ook heten. Let op de “3 Pro” erachter, want dat is de nieuwste, met ANC. Met het mooiste geluid, werkende Multipoint en echte Active Noise Cancelling. En met het hoogste draagcomfort. Aanrader dus! In wit of zwart:

UPDATE: inmiddels zijn er de Redmi Buds 4 Pro, met steeltjes zoals AirPods Pro. Nog weer beter… met nog betere ANC, windfilter, grotere drivers, kortere latency en grotere batterij.

Redmi Buds 4 Pro review
De nieuwe verbeterde Redmi Buds 4 Pro

Wil je nog beter geluid + een enorme batterij: neem dan de onovertroffen koptelefoon Anker Soundcore Q30.

redmi buds 2 pro

wit Xiaomi Buds 3 Pro leveromvang
Ook in wit. Met vier maten eartips, USB-C kabel, oplaadcase en handleiding

Hier staat de handleiding ook.

Beste alternatief: 1More Comfobuds ANC Pro

Op de 1More Comfobuds ANC Pro zitten wel windfilters, wat op de Xiaomi Buds niet zit. De 1More heeft zelfs nog beter geluid, en ook nog betere ANC. Maar helaas geen Multipoint:

comfobuds anc pro 1more

Deze Xiaomi Buds 3 Pro review is niet gesponsord. Ik koop die dingen allemaal zelf en schuif ze wel door naar kids & family. Nou ja, deze niet. Deze hou ik zelf!

Er staan betaallinks in zodat je makkelijk kan bestellen. Maakt voor de prijs niet uit. Dan verdien ik wat bij en blijft de blog in leven: dan koop ik weer wat nieuws.

THANK U, LOVE U ALL & C U NEXT TIME!

45 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Deze Redmi Buds 3 Pro gekocht voor mijn dochter, waardeloos! Al na een paar maanden geluidsverschil qua niveau tussen beide dopjes. In het begin hielp een reset nog wel, maar nu ook niet meer. Ze zijn schoon. Als iemand nog een idee heeft? Nu een paar Soundcore door Anker Life A3i voor haar gekocht.

  2. Dus dacht ik Aartjan op basis van je gunstige review over de Redmi Buds 3 Pro ik ga voor de nieuwere Redmi Buds 4 Pro ook mede dat deze de ldac codec ondersteunen. Hoewel dan op papier goed gespecifieerd is het volume het grote probleem van deze buds. Suggestie in de manual: “Gebruik andere eartips”. En wat denk je? Andere eartips (andere maat) laten niet meer toe dat de lid van het doosje sluit. Nu achteraf lees ik op het internet dat het een bekend probleem is van deze buds waarschijnlijk vanwege een europees model. Mag ik je vragen of jij bekend bent met dit probleem?

        1. Nou ja, er zitten nogal kleine Large eartips op, maar voor mijn megagrote oren passen die wonderbaarlijk wel goed. En ik vind het geluid hard genoeg.

        2. ja is zeker een probleem. Hoewel de grootste dopjes net (niet) groot genoeg zijn voor mij, had ik graag andere dopjes erop gezet. maar dan gaat het doosje niet dicht. ook met elastiekje niet. gedoe.

  3. Hallo Aartjan,
    Dank voor de heldere review!
    De ios app waar je het over hebt, is die te downloaden bij Redmi of in de AppStore?
    Alvast hartelijk dank!

    Mvg, Marijn

      1. Hoi Aartjan,
        Bedankt voor je reactie. Maar ik zoek een app voor de iPhone. In de Google Play Store staat er geen voor de iPhone.

        Toch bedankt.
        Mvg, Marijn

  4. Luisterkwaliteit en draagcomfort is uitstekend. Echter, tijdens bellen veel klachten dat ik onverstaanbaar ben. Meerdere sets geprobeerd en geretourneerd

  5. Hi Aartjan, toevallig al bekeken of de buds 4 de moeite waard zijn?
    Ben erg blij met de geluidskwaliteit en multipoint werkt perfect, maar een beetje betere accu en noice canceling zou leuk zijn.

    1. Alle oortjes met transparancy kunnen dat, en de beste daarin zijn de AirPods Pro. Het gerucht gaat dat die nog beter daarin worden: richtinggevoelige versterking en stemversterking lijkt mij dan. Mogelijk met een firmware update.

  6. Heej Aartjan! Wat een fijne reviews weer! Zeg, ik ben al een tijd opzoek naar een review voor fiets specifieke koptelefoon reviews. Met name: hoe goed klinken ze onderweg (in de wind). Veel koptelefoons zijn helemaal niet handig gevormd en creëren selfs meer ruis vanwege hun vorm. Minder ruis betekend ook dat de koptelefoon minder luid hoeft. En afsluiten van de buitenwereld (met of zonder automatische ruis onderdrukking) werkt ook anders. A10 ruisonderdrukken: ja, verkeers signalen: nee. ANC werkt ook vaak omgekeerd als het waait. Ook de microfoontjes test je dan anders, ook weer met de windfactor erbij.

    Wat ik ook zoek is een veilige fiets-remote voor mijn fietstaken: fietsrit starten en stoppen met de fitness app en ook geluid harder en zachter en telefoon opnemen. Dat allemaal zonder naar je oren of scherm te grijpen. Zeker face unlocken is super afleidend op de fiets.

    Jij als fiets en geluid innovator en onderzoeker weet vast waar de beste informatie te vinden is. 😊

      1. zo! Jij bent snel! Dank je!

        Oh ja! Die had ik natuurlijk gelezen, maar met mooi weer is een setjes oorwarmers niet de moeite waard 😅😉 Mijn vraag was ook meer: was er maar een review-serie zoals jij dat doet (met echte tests en meningen) specifiek voor fietsende podcastluisteraars.

        De afstandbediening op de oordopjes vind ik eigenlijk ook niet tof, want ik heb er inmiddels heel veel 😂. En reiken naar mijn hoofd is ook afleidend, Ik denk in de richting van iets met dezelfde tastbaarheid van een fietsversnelling. Geen schermpjes, maar tactiele knopjes zodat ik het ook kan zien met een zonnebril, altijd op de fiets, dicht bij de handen (handen aan het stuur).
        Misschien dat ik zelf ook even ga prototypen 😊

        Nog eens dank voor je toffe reviews!

        1. En heb je al eens geprobeerd om een smart watch op je stuur te doen? Lijkt mij best wel wat! Als er maar Bluetooth en Always on display op zit.

          1. Interessant idee en nog niet geprobeerd. Aan mijn pols is het in elk geval niet handig voor tijdens het fietsen. Ik ga het eens proberen. Piepkleine schermpjes zijn voor mensen met zonnebrillen, slecht wegdek en slechte ogen niet ideaal, vandaar mijn old school idee van fysieke knopjes. Met vier hebben we genoeg. Net als vroeger aan de Sony MD spelers weet je nog? Draaien is volume, specifieke knopjes voor de vier fijne functies 😊 Als ik iets vind, dan rapporteer ik terug 😎

  7. Net binnen en wat fijn! klinken erg goed, ruisvrij, multipoint die gewoon echt werkt! ANC redelijk maar super super comfortable, met een eigen dopjes a la Spinfit CP100 – maar nu wil het doosje niet meer dicht want deze iets grotere dopjes duwen het oortje net wat omhoog.
    Iemand tip? voor een ander dopje net wat groter dan wat er geleverd wordt?

  8. Ik ben wel onder de indruk van de geluidskwaliteit, vooral de helderheid en ruimtelijkheid zijn mooi. Maar ik mis toch wel een stukje warmte en bas, waardoor het allemaal wel een beetje koel klinkt.

    1. Ja, vind ik ook wel enigszins, maar op dit superkleine formaat en met al deze functies kan het haast niet beter. Ik heb voor nog beter geluid de Vesper erbij met een DAC (bedraad dus) en de Anker Q30 als grote koptelefoon.

      1. Ha Aartjan, ik moet mijn mening toch bijstellen. Ik heb de oordopjes omgedraaid in mijn oor (volgens mij zit nu de onderkant boven) en nu passen ze kennelijk beter want ik hoor nu veel meer warmte en bas. Goeie oordopjes!

    1. Op Android bij de Bluetooth-instellingen (op Windows denk ik ook). Op IOS / MacOS zou het automatisch moeten gaan, maar daar kun je het niet checken.

  9. Ben benieuwd hoe het pairen met een Apple device gaat. Bij AirPods worden ze gelijk gekoppeld zodra je de case open doet, kan me niet voorstellen dat dit met deze ook werkt. Ben ook benieuwd hoe ze zich verhouden tot de airpods 3.

          1. beste Gino – maar geen lekker werkende multipoint begrijp ik. benieuwd naar deze xiaomi, heb ze net besteld (had de 1more lang op mijn lijstje)

  10. Leuk Aartjan, ben benieuwd. geen koptelefoon zonder multipoint meer idd!
    vroeg me af het geluid voor ale bronnen in te stellen is (als de q30) zodat ik de bas anders kan instellen – als jij het al veel bas vindt is het voor mijn smaak waarschijnlijk helemaal te veel.
    Dank
    Elwin

    1. Er zit geen EQ op de app maar het geluid is behoorlijk neutraal dus zeker niet teveel bas. Kan ook bijna niet op zo’n klein formaat. Dus veel minder bas dan op de Q30

    2. Hoi AartJan,

      Top review! Ik was ook benieuwd of jij de Anker Soundcore P3 Life al had geprobeerd? Ik heb op jouw aanraden namelijk de Anker Soundcore Q30 aangeschaft en daar ben ik erg blij mee!

      Groet,
      Lion

Geef een reactie