De beste regenjas hoeft helemaal niet duur te zijn

beste regenjas

– Update: 15 oktober 2024 –

In de tests voor de beste regenjas – zoals die van de ANWB – komen goedkope regenjassen er niet zo goed af. Zelfs niet die van de topmerken. Maar een regenjas is vaak ook meer een FASHION item. Kijk maar naar deze vet modieuze regen-djakka’s.

De best geteste bij de ANWB kostte meteen al €340 (de Gore Tex Shakedry) en zelfs die had nog steeds lekkage bij de naden. En de beste goedkope regenjas was volgens de ANWB-test deze AGU Passat – maar die ademt niet eens. Daar zweet je helemaal in weg. Wordt je toch nog zeiknat…

Aiai.

Dan kan je dus beter de goedkope op Ali halen. Gezond verstand zegt dat een poncho-model regenjas het beste is, want die is by design beter waterdicht en by design ook ademend; gewoon door het open model en minder naden. Zie verderop.

Maar goed, deze AGU Passat was dus bij de ANWB het best getest, voor €70:

beste goedkope regenjas agu

Al kan een regenjas dus ook best wel ietsjes goedkoper. Deze voor €4 bijvoorbeeld:

beste regenjas goedkoop

Of deze:

beste goedkope regenjas

Maar zo’n poncho is beter en handiger:

poncho fiets

Nog zo’n poncho, oftewel regencape, in diverse kleuren en prints, ook camo:

En als je het juist VET STYLISH wil zijn er deze strakke regen -djakka’s:

En onesie-regenpakken zijn er ook:

fashion regenpak onsie
ONESIE overall fashionista regenpak: djakka en brakka in een

Of gewoon zo’n serieus goed regenpak, zoals deze voordelige:

goed regenpak

Verreweg de beste verkochte is dit ademende jack met afneembare capuchon in diverse maten en kleuren:

beste waterdichte jack

Check wel de maattabellen. Als het Chinese maten zijn moet je meestal twee maten groter nemen. Maar dat staat er dan ook duidelijk bij.

Belachelijk modieuze regenjas – instant modepopje (M/V)

En op de fiets is zoiets als hieronder weer ideaal:

fiets regenjas poncho

MILIEU-info

Voor het milieu is een poncho het beste want daar heb je er maar één van nodig. Al je andere kleding hoeft dan niet meer waterdicht. Een poncho kost veel minder materiaal en fabricage, is lichter en kleiner (scheelt ook in transport), is ademend – by design – en heeft geen naden en ritsen die gaan lekken, waardoor hij langer meegaat.

Neem ‘m wel van dik stevig materiaal, dus geen wegwerp-poncho.

Als je bang bent voor weekmakers dan moet je niet sabbelen op je regenjas, want dan krijg je die binnen.

TOP 10 Regenjassen op Amazon.nl

Daar staan ook een hele hoop goede, mooie en fijne:

modieuze regenjas

  1. Die van de plaatjes hierbovenin allerlei modellen
  2. Columbia Regenjas Hereneen hele saaie, maar wel de best verkochte
  3. Lichte PONCHO, ripstop, ademenddoe mij maar zo’n poncho, dat is uiteindelijk het best, ook voor het milieu, zie hierboven
  4. Höhenhorn Regenjas Heren, ademendmooie goede jassen hoor
  5. Anyoo Unisex waterdichte lichtgewicht jas
  6. ONLY Dames Raincoat mantelja, dit zijn prachtige mantels
  7. Anyoo Waterdichte Fietsponchomegagroot, voor fiets of brommer
  8. EVA regenjas fashion goedkoopmaar die staan ook veel goedkoper op Ali
  9. Waterdichte Regenjas Herendit lijkt mij een nieuwe topper!

Beste regenjas op BOL

En gewoon in Nederland op BOL kan uiteraard ook. Daar zijn dit de aanraders en toppers:

Heb je tips, laat maar weten in de comments!

Motorjack / regenpak

Voor de motor /  brommer / fatbike is dit regenpak de best verkochte:

motorjack regenpak

Dit artikel was niet gesponsord. Ik kocht er een aantal in de afgelopen jaren en die bewezen allemaal dat die goedkope ook best wel goed zijn… De links zijn betaallinks om makkelijk te bestellen, maakt voor de prijs niet uit. Zo blijft de blog in leven en reclamevrij. TNX, LOVE U ALL & CU NEXT TIME!

8 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Juist bij een regenjas heb je te maken met chemicaliën als weekmakers. Als je die rechtstreeks via AliExpress op laat sturen, weet je niet of je qua blootstelling onder de Europese normen zit. Een regenjas zou ik zo nooit kopen, zeker niet voor kinderen.
    Hoe kijk jij daar naar, Aartjan?

    1. Ik zou dan eerst de wetenschappelijke onderzoeken en bewijzen daarvoor bestuderen. Recent onderzoek wijst uit dat alles binnen de normen blijft. Bovendien krijg je weekmakers alleen binnen als je er langdurig op sabbelt. Dat doet vrijwel niemand met zijn regenjas (of met laarzen, regenbroeken, paraplu’s etc).

      1. Dank voor de link naar de NVWA, maar volgens mij gaat die over algemeen verkrijgbare regenlaarzen in winkels en Nederlandse webshops.

        Op de site van NVWA vond ik wel een duidelijke waarschuwing voor o.a. weekmakers in producten via AliExpress: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/weekmakers#:~:text=Kijk%20uit%20met%20producten%20van,weekmakers%20in%20de%20producten%20zitten.

        En er wordt aangegeven dat weekmakers via de huid worden opgenomen: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/weekmakers#:~:text=Weekmakers%20komen%20in%20het%20menselijk%20lichaam&text=Zo%20kunnen%20ze%20ook%20in,ademt%20u%20de%20weekmakers%20in.

        Nu weet ik het zeker, voor mij en mijn kinderen geen regenjas via AliExpress. Geïmporteerde partijen door bijv. winkelketens moeten teminste voldoen aan het CE-keurmerk en lopen kans gecontroleerd te worden. Bij je pakje uit China gebeurt dat niet.

  2. Opletten bij Ali: capuchons kunnen te klein zijn, armen te kort, of er zit geen rits in, of een rits die niet van onder naar boven kan, of het materiaal is papierachtig of juist raar dikkig. Ik was beter uit met een iets duurdere (op Ali) die nog steeds goedkoop was. En let op de maten, wij zijn over het algemeen een stuk groter dan Aziaten.

  3. Ha Aartjan,

    Mooi artikel weer.
    Wil je (als fan, grootgebruiker en aanjager) een keer jouw visie geven over de impact van Ali op onze planeet?

    Waar ik zelf eerst kritiek uit mijn omgeving makkelijk pareerde met: “al die merkdingen komen net zo goed uit China, waarschijnlijk uit dezelfde fabriek”, denk ik dat dat toch meer nuance en zelfkritiek vraagt.

    Is Ali een haar beter dan Shein en Temu? Hoe zit ’t met arbeidsvoorwaarden? Milieuimpact?

    1. Zekers, wordt wellicht een blog. Misschien zelfs een novelle ;). Ook uit eigen ervaringen. Maar in grote lijnen inderdaad: “Wij willen hier in de EU zelf niks meer maken, wij plakken er alleen merknaampjes op”. Op een gegeven moment gaat men dat doorzien. Maar er zijn inderdaad veel nuanceringen bij.
      Zie onder andere dit artikel.
      Shein en Temu hebben een veel agressiever verkoopmodel en dat vind ik te ver gaan. Op AliExpress is er juist veel officiële controle op de artikelen en is het allemaal veel realistischer en beter geregeld. Ook al verdween Jack Ma, de oprichter, lange tijd van de aardbodem toen hij op het punt stond om de grootste financiële dienst aller tijden te lanceren, AntPay. Zoek maar op, heel interessant.

      1. MILIEU-INFO: Voor je ecologische footprint / het milieu is een poncho het beste want daar heb je er maar één van nodig. Andere kleding hoeft dan niet meer waterdicht. Een poncho kost veel minder materiaal en fabricage, is lichter en kleiner (scheelt ook in transport), heeft geen naden en ritsen, is altijd ademend en gaat veel langer mee.

Geef een reactie