Over AJ

– Update: 25 augustus 2021 –

AARTJAN.NL = AART JAN BERGSHOEFF
Media Designer sinds 1991. Na de studie Media Design (MA Master of Art, Image & Media Technology, 1991, HKU) en de lerarenopleiding Tekenen / Kunstgeschiedenis (BA, 1990, HKU) werkzaam als zelfstandig ontwerper, art director en docent. Onder andere bij Mediamatic, Endemol Design Group, AKN Hilversum, Nyenrode, HvA en ROCvA.

Blogs, Stuurdrager en Kettingbeschermer

Kettingbeschermer.nl – blog over fietsen, tevens webshop, waar de kettingbeschermer en de Stuurdrager te koop zijn.

AARTJAN.NL/BLOGNiet gesponsord! Ik blog over alles wat ik interessant vind. Of over dingen die ik koop. De links zijn vaak affiliate links, naar Bol.com, Amazon en Aliexpress. Dat maakt voor de prijs niet uit. Zo kan ik wat verdienen als je bestelt via die links, en blijft de blog in leven… DANK!”

Wil je per email een melding van nieuwe blogs? Zie “Volgen“, hier rechts. Dan ontvang je alleen een email bij een nieuwe blog, en NIET van updates.

Wil je notificaties? Met het rode belletje rechtsonder kan je dat aan- en uitzetten. Notificaties stuur ik zowel bij nieuwe blogs als bij grote updates. Ik update namelijk vaak oude blogs met nieuwe informatie.

Of volg me op social media:

Twitter  |  Facebook  |  LinkedIn  |  Instagram

Printen

Als je een pagina wil printen, klik dan eerst op de Reader-versie, en print die uit.


OPLEIDING

1990–1991
MA (Master of Art) Media Design
Beeld- en MediaTechnologie
HKU Hilversum

1986–1990
BA (Bachelor of Art)
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Eerstegraads leraar kunst-onderwijs

Verkort CV

2004—heden
Zelfstandig ontwerper te Amsterdam,
docent nieuwe media ROCvA en HvA
2008
Art director TVFilm, AKN, Hilversum
2001—2003
Ontwerper bij Mediamatic IP
en docent bij Mediamatic NetLes
2000—2001
Ontwerper en studiochef,
Endemol Design Group, Aalsmeer
2000
Freelance mediadesigner
1992—2000
Graphic designer,
DTP/Concept Amsterdam
1991—1992
Media designer,
Rietveld Communicatie Amsterdam

Sinds 2001 zelfstandig Media Designer, onder de naam AARTJAN.NLNaast werk als grafisch- en webontwerper geeft hij veel les, zoals op het ROCvA, de HvA en Nyenrode Business University. Via First Center gaf hij ook veel trainingen, o.a. aan Sanoma. Als docent nieuwe media, webdesign, beeldbewerking, Indesign, Photoshop en Illustrator werkt hij onder andere voor:

Hij is verder DJ (DJ Aartjan de Partyon – dat rijmt!) en gitarist in diverse pop- en rockbands. Binnenkort gaat hij zijn oude tracks op Australische wijze remixen onder de naam DJ REDO – the AB Originals.