Over AJ

Update: 26 nov 2020   |   11:39

AARTJAN.NL = AART JAN BERGSHOEFF,
media designer sinds 1991. Na zijn studie media design (MA Master of Art, Beeld- en Mediatechnologie, 1991, HKU Hilversum) en de lerarenopleiding tekenen / schilderen / kunstgeschiedenis (BA, 1990, HKU Utrecht) is hij vanaf 1991 werkzaam als ontwerper en docent, onder andere bij Mediamatic, als studiochef bij Endemol Design Group en als art director bij AKN Hilversum.

Blogs, Stuurdrager en Kettingbeschermer

Kettingbeschermer.nl is zijn blog over fietsen, en tegelijk ook de webshop waar zijn kettingbeschermer en zijn Stuurdrager te koop zijn.

AARTJAN.NL/BLOG is waar je nu bent. “Niet gesponsord! Ik blog over alles wat ik interessant vind. Of over dingen die ik koop. De links naar de producten zijn vaak affiliate links, naar Bol.com, Amazon en Aliexpress. Dat maakt voor de prijs niet uit. Zo kan ik wat bijverdienen als je bestelt via die links. Zo blijft de blog in leven… DANK!”

Wil je per email een melding van nieuwe blogs? Zie “Volgen” in de rechterbalk.

Je kan ook notificaties in je browser ontvangen, via het rode belletje rechtsonder. Dan krijg je notificaties van nieuwe blogs of updates.

Twitter  |  Facebook  |  LinkedIn 


OPLEIDING

1990–1991
MA (Master of Art) Media Design
Beeld- en MediaTechnologie
HKU Hilversum

1986–1990
BA (Bachelor of Art)
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Eerstegraads leraar kunst-onderwijs

Verkort CV

2004—heden
Zelfstandig ontwerper te Amsterdam,
docent nieuwe media ROCvA en HvA
2008
Art director TVFilm, AKN, Hilversum
2001—2003
Ontwerper bij Mediamatic IP
en docent bij Mediamatic NetLes
2000—2001
Ontwerper en studiochef,
Endemol Design Group, Aalsmeer
2000
Freelance mediadesigner
1992—2000
Graphic designer,
DTP/Concept Amsterdam
1991—1992
Media designer,
Rietveld Communicatie Amsterdam

Sinds 2001 is hij zelfstandig media designer onder de naam AARTJAN.NLNaast zijn werk als grafisch- en webontwerper geeft hij veel les, zoals op het ROCvA, de HvA en Nyenrode Business University. Via First Center gaf hij ook veel trainingen, o.a. aan Sanoma. Als docent / trainer in nieuwe en oude media, webdesign, beeldbewerking, Indesign, Photoshop, Illustrator en Dreamweaver werkt hij onder andere voor:

Hij is verder DJ (DJ Aartjan de Partyon – dat rijmt!) en gitarist in diverse pop- en rockbands. Binnenkort gaat hij zijn oude tracks op Australische wijze remixen onder de naam DJ REDO – the AB Originals.