Deze mini oordopjes zijn zo klein dat je ermee op je zij kan slapen

mini slaap oordopjes

– Update: 5 september 2023 –

Hahaha, hilarisch plaatje toch? ;) Al die mooie oordopjes zoals AirPods Pro en koptelefoons zijn een stuk minder in bed. Want daarmee kan je niet op je zij liggen. Als je in slaap wil vallen met slaapverwekkende podcasts of dito muziekjes – of het gesnurk van je partner wil dempen – dan gaat dat daarmee niet. Maar met deze mini oordopjes wel! 

Deze draadloze oordopjes zijn namelijk zo superklein en plat dat ze vrijwel in je gehoorgang verdwijnen. Bijna onzichtbaar. Dankzij het siliconen vleugeltje kan je ze ook makkelijk uitdoen. Je kan er dus ECHT mee op een kussen liggen, ook op je zij. Ze zijn goedkoop, hier soms voor maar €15, het geluid is echt uitstekend en je kan er ook mee bellen. En op de fiets of hardlopend vangt het minder wind, dus ook daar kan dit een uitkomst zijn.

Onder een helm op de motor past dit ook. Of je doet daar dit setje voor de motor waar de microfoon voor je mond zit.

kleinste bluetooth oortjes
Links normaal formaat (Redmi Buds 4 Pro). Rechts de mini-slaap-oordopjes.

mini bluetooth headset

mini slaap oordopjes

Links de normale grote oortjes zoals AirPods, rechts deze superkleine mini’s

De touch-bediening is zodanig dat een enkele tik niks doet. Gelukkig maar! Want dan gebeurt er ook niks per ongeluk, en kan je de oordopjes ook nog verdraaien of dieper doen voor meer demping of beter geluid. Als je duidelijk twee keer tikt dan is dat Pause en Play. Drie keer tik is Volume: links harder, rechts zachter. Je moet overigens wel stevig tikken, het gaat niet heel soepeltjes.

mini slaap oordopjes ovaal ovalen tips

normale oordopjes mini slaap oordopjes

Vergeleken met AirPods echt superklein. En in allerlei kleuren.

Slaap-oordopjes en geluiddempers moeten ovaal

Deze zijn dus ook ovaal. Heel goed! Want je gehoorgang is ook ovaal. Door ze nog te draaien of dieper te doen (til je oor op) sluiten ze maximaal af. Daarom ook geschikt als geluiddempers, dus ook zonder muziek aan. Ze dempen vrijwel net zo goed, zie dit artikel daarover.

De eartips zijn in één maat. Bij andere krijg je meestal drie maten. Maar het is heel zacht siliconen in een perfecte vorm, waardoor het zelfs bij mij past. Terwijl ik anders altijd mijn eigen eartips erop moet doen. En als je een heel kleine gehoorgang hebt blijkt het ook prima te passen.

Links en rechts zie je vanzelf aan het vleugeltje en aan de vorm. Het maakt overigens niet uit hoe je ze in het doosje doet: daar kan links en rechts ook andersom.

Geluidskwaliteit en batterij

Het geluid is uitstekend, met een goede mooie diepe bas en niet te scherp hoog. Echt verbluffend goed voor deze mini-maat – en voor deze mini-prijs. Dus ook voor muziek zijn deze prima, ook al hebben ze alleen maar SBC, en dus geen superhoge AAC of AptX.

De batterij is goed voor iets van 4 uur, en daarna kan je ze nog weer zo’n drie keer opladen in het doosje. De verbinding is Bluetooth 5.3 en je kan er desnoods ook mee bellen (maar de microfoon is niet super, hoor maar):

Voor een betere microfoon kan je de microfoon van je laptop of telefoon kiezen, terwijl je deze oortjes inhoudt voor het inkomende geluid.

Er zijn inmiddels ook allerlei andere mini-slaap-oordopjes:

Maar die zullen qua geluidskwaliteit denk ik minder zijn, omdat deze al zo verbluffend goed klinken. Verder beloven ze vaak ANC (dus actieve noise cancelling) maar meestal bedoelen ze dan passieve noise cancelling. De beste voordelige met echte ANC zijn de Redmi Buds 4 Pro, maar die zijn dus wel weer een stuk groter.

Het is dus een dikke aanrader, zowel voor in bed als onder een helm op de motor.

Deze mini-slaap-oordopjes review is niet gesponsord. Er staan betaallinks in, dat maakt voor de prijs niet uit. Zo kan ik weer wat nieuws kopen als je bestelt via die links. En dan blijft de blog in leven… DANK. LOVE U ALL en TOT DE VOLGENDE!!

19 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Heb ze vandaag ontvangen. Inderdaad heel erg klein, maar wat een goed geluid voor zulke kleine speakers!
  Aangenaam verrast! Aanrader.

 2. Het zal wel weer aan gehoorgangen/oren liggen, maar bij mij doen ze gewoon een beetje pijn. zeker als ik op 1 oor lig. Wellicht omdat ze bijna net zo zitten als earpods. En dat was bij mij nooit een goed huwelijk. M.a.w. ze sluiten ook niet goed aan en dus klinken voor mij niet lekker. Tenzij ik ze met mijn vingers in mijn oren gedrukt houd. Dus de klank is verder oke. Pasvorm een stuk minder. Dan ga ik liever toch voor heel goedkope mini bedraade oortelefoons
  https://nl.aliexpress.com/item/1005004942212368.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.203.6ae879d2agNW3V&gatewayAdapt=glo2nld

  1. Volume kan op verschillende manieren, er zijn settings op je telefoon / ipad zowel in spotify als in systeemvoorkeuren, en ook nog op de oortjes zelf en ook nog vaak in bluetooth voorkeuren. Ik vind ze echt hard genoeg als ze goed afsluiten dus diep en goed in je oren zitten.

 3. Vandaag ontvangen, de my002, ultra klein, goed geluid voor buds die zo klein zijn, en spotgoedkoop. Had al de Fiil T1xs, volgens mij ook dankzij Aartjan, die klinken beter maar zijn groter en zwaarder en zitten soms los in het oor. Niet deze my002 zo klein dat ze in je gehoorgang zitten en niet bewegen. Toch makkelijk te verwijderen. Bluetooth super makkelijk, in je oor stoppen en maakt meteen verbinding. In handig, mooi en degelijk oplaaddoos, de ideale buds voor het slapen gaan, met of zonder geluid. Spotgoedkoop, heb link op deze site gebruikt. Bedankt voor de goede tip maar weer.
  Oude tips van Aartjan.nl, nog steeds in gebruik, de Yinyoo Revonext (mijn favoriet), KZ ZS10 Pro, KZ ZSX Terminator en TRN V90s.

 4. Ik heb ze besteld via de door jou vermelde link en ze zijn net binnengekomen. De naam xiaomi wordt nergens vermeld op de oortjes en ook niet op het doosje. Waar kun je zien dat het xiaomi is en niet een ander bedrijf?

    1. Leek mij ook goed voor de motor. Alleen als de microfoon niet goed werkt kun je geen opdrachten geven. Het zou mooi zijn als er een ideaal setje is voor de motor waar mee je ook spraakopdrachten kunt geven. Iemand tips?

Geef een reactie