Deze mini oordopjes zijn zo klein dat je ermee op je zij kan slapen

mini slaap oordopjes

– Update: 21 maart 2024 –

Hahaha, hilarisch plaatje toch? ;) Al die mooie oordopjes zoals AirPods Pro en koptelefoons zijn een stuk minder in bed. Want daar kan je niet mee op je zij liggen. Dan kan je dus ook niet lekker niet in slaap vallen met heerlijk slaapverwekkende podcasts of muziekjes – of het gesnurk van je partner dempen. Maar met deze mini oordopjes kan dat wel! 

Deze draadloze oordopjes zijn namelijk zo klein dat ze nauwelijks uitsteken. Bijna onzichtbaar. Dankzij het siliconen vleugeltje kan je ze ook weer makkelijk uitdoen. Je kan er dus ECHT mee op een kussen liggen, ook op je zij. Ze zijn hier €20 (bijna niet meer te vinden). Het geluid is echt wel goed en je kan er ook nog eens mee bellen. En op de fiets of met hardlopen vangt het minder wind, dus ook daar kan dit een uitkomst zijn.

 • Ze staan ook nog hier op BOL.com
 • UPDATE: of deze nieuwe Q26 van Xiaomi – Superklein, €15, goede verbinding, ovalen tips, One size fits all, nog beter geluid, goede touch-bediening (alhoewel iets te gevoelig), voor mij ruim luid genoeg, en de pasvorm is zelfs voor mij goed als ik ze diep induw door mijn oor op te tillen. AANRADER DUS:
  slaap oordopjes q26 review xiaomi
 • UPDATE: deze vergelijkbare MYDOTS zijn nog weer nieuwer en hebben ook een app – nog niet getest maar zeer veelbelovend
 • Of op BOL deze van Golden Sound of van One Melon met Active Noise Canceling. Deze zijn ietsje groter maar kunnen ook harder en klinken ook  erg goed. Verder hebben deze ook ultra low latency gaming mode. De pasvorm is erg persoonlijk: voor mij zijn deze te klein, ook met de meegeleverde Large tips.
 • Deze SUPERMINI hier is een AFRADER: het geluid is slecht, ook al werkt alles perfect en is de superkleine pasvorm ook uitstekend. Alleen voor spraak dus goed: zoals podcasts, voorgelezen boeken, radio en intercom op de motor.
  supermini mini slaapoordopjes reviews vergelijkingen
 • Of deze nieuwe mini-bestseller of anders deze andere mini bestseller
 • Deze voor €9 zijn ook aanraders. Geen IN EARS maar los in je oren, zoals de Earpods destijds. Maar dan veel kleiner en platter. Je mist wel veel bas, behalve als je ze aandrukt, zoals onder een helm of met je oor op een kussen. Dan zijn deze echt ook super!

Onder een helm op de motor passen al deze slaapoordopjes namelijk ook. Of je doet dit setje voor de motor waar de microfoon beter voor je mond zit.

Anyway, ik had dus eerst deze goedkope rechts – nu nauwelijks meer te vinden:

kleinste bluetooth oortjes
Links normaal formaat (Redmi Buds 4 Pro). Rechts de mini-slaap-oordopjes.

mini bluetooth headset

mini slaap oordopjes

Links de normale grote oortjes zoals AirPods, rechts deze kleine mini’s

De touch-bediening is zodanig dat een enkele tik niks doet. Gelukkig maar! Want dan gebeurt er ook niks per ongeluk, en kan je de oordopjes ook nog verdraaien of dieper doen voor meer demping of beter geluid. Als je duidelijk twee keer tikt dan is dat Pause en Play. Drie keer tik is Volume: links harder, rechts zachter. Je moet overigens wel stevig tikken. Dat is eigenlijk juist goed, want dan gaat dat ook niet per ongeluk zoals op andere.

mini slaap oordopjes ovaal ovalen tips

normale oordopjes mini slaap oordopjes

Vergeleken met AirPods zijn ze echt superklein. In allerlei kleuren.

Slaap-oordopjes en geluiddempers moeten ovaal

Deze zijn dus ook ovaal. Heel goed! Want je gehoorgang is ook ovaal. Door ze te draaien of dieper te doen (eventueel door je oor op te tillen) sluiten ze maximaal af. Daarom ook geschikt als geluiddempers, dus zelfs zonder muziek aan. Ze dempen vrijwel net zo goed, zie dit artikel daarover.

De eartips zijn in één maat. Vaak krijg je drie maten. Maar het is een perfecte vorm, waardoor het zelfs in mijn grote oren past. En bij een heel kleine gehoorgang past het ook: mijn schoondochter is er ook erg blij mee.

Links en rechts zie je vanzelf aan het vleugeltje en aan de vorm. Het maakt niet uit hoe je ze in het doosje doet: daar kan links en rechts ook andersom.

Geluidskwaliteit en batterij

Het geluid is uitstekend, met een goede mooie diepe bas en niet te scherp hoog. Echt verbluffend goed voor deze mini-maat – en voor deze mini-prijs. Dus ook voor muziek zijn deze prima, ook al hebben ze alleen maar SBC, en dus geen AAC of AptX.

De batterij is goed voor iets van 4 uur, en daarna kan je ze nog weer zo’n drie keer opladen in het doosje. De verbinding is Bluetooth 5.3 en je kan er desnoods ook mee bellen (maar de microfoon is niet super, hoor maar):

Voor een betere microfoon kan je de microfoon van je laptop of telefoon kiezen, terwijl je deze oortjes inhoudt voor het inkomende geluid. Dat gaat perfect.

Er zijn inmiddels ook allerlei andere nieuwe mini-slaap-oordopjes:

 • Zoals op BOL deze van Golden Sound of van One Melon met ECHTE ANC noise canceling. Deze zijn een stukje groter, maar kunnen  harder en klinken nog beter. De eartips zijn mij alleen veel te klein, dus bij mij past het helaas niet.
 • Of deze supergoedkope op ALI voor €9: geen in ears, maar los in je oren. De bas is alleen goed onder een helm of met je oor op een kussen.
 • of deze slaap-oordopjes (nog niet getest)

Allemaal aanraders dus, zowel voor in bed als op de motor.

Omdat ze zo klein zijn kunnen ze niet zo hard als grote. Maar ik vind ze ruimschoots hard genoeg. Zeker die Q26 van Xiaomi. Er zijn veel instellingen van invloed op volume, en er zijn ook nog Volume Booster Apps.

Deze mini-slaap-oordopjes review is niet gesponsord. Er staan betaallinks in, dat maakt voor de prijs niet uit. Zo kan ik weer wat nieuws kopen als je bestelt via die links. En dan blijft de blog in leven… DANK. LOVE U ALL en TOT DE VOLGENDE!!

42 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. N.a.v. dit artikel heb ik de Q26 bij Ali besteld afgelopen week: voor een tientje! Geen geld. En ook nog eens binnen 5 dagen in huis, dat had ik nog nooit meegemaakt…
  Mijn eerste indruk: hoe is dit mogelijk voor dat geld?!?! Best wel top oordopjes! Prima geluid, draagcomfort okay en mooie laadcase. Wel twee minpuntjes: bediening met tikken op earbuds werkt matig/onbetrouwbaar. En dan zijn er nog de LEDjes op de earbuds zelf: die knipperen fel!!! De hele slaapkamer licht elke paar seconden heel even groen op. Erg hinderlijk voor evt. partner en iets om rekening mee te houden. Er zit geen app bij en het is niet mogelijk om de LED uit te schakelen (althans: niets over te vinden in de handleiding).

 2. Hey Aartjan, superleuke blog heb je, al veel aan gehad! Vraagje: ik heb de Xiaomi Q26 dopjes gekocht en ze zijn fantastisch! Halverwege de nacht begint er echter iemand in m’n oren te roeptoeteren dat de batterij leeg is… Op zich geen probleem want ik heb twee sets gekocht om de nacht door te kunnen komen maar ik schrik me steeds rot dus zou die stem graag willen uitzetten… Heb je enig idee of dit mogelijk is en hoe dan? Bedankt!

   1. Hoi Aartjan, terwijl ik weer wakker lig door mijn snurkende partner zoek ik naarstig naar een verkooppunt van deze mini in-ears met bleutooth maar helaas: Bol heeft ze niet (meer?) en Ali lijkt ook een alternatief te opperen =(
    Heb je alsjeblieft een winnende tip/link voor me mij?! Bij voorbaat veel dank! Esja

 3. Heb ze vandaag ontvangen. Inderdaad heel erg klein, maar wat een goed geluid voor zulke kleine speakers!
  Aangenaam verrast! Aanrader.

 4. Het zal wel weer aan gehoorgangen/oren liggen, maar bij mij doen ze gewoon een beetje pijn. zeker als ik op 1 oor lig. Wellicht omdat ze bijna net zo zitten als earpods. En dat was bij mij nooit een goed huwelijk. M.a.w. ze sluiten ook niet goed aan en dus klinken voor mij niet lekker. Tenzij ik ze met mijn vingers in mijn oren gedrukt houd. Dus de klank is verder oke. Pasvorm een stuk minder. Dan ga ik liever toch voor heel goedkope mini bedraade oortelefoons
  https://s.click.aliexpress.com/e/_EJnzaqT

  1. Volume kan op verschillende manieren, er zijn settings op je telefoon / ipad zowel in spotify als in systeemvoorkeuren, en ook nog op de oortjes zelf en ook nog vaak in bluetooth voorkeuren. Ik vind ze zeker hard genoeg (als ze goed afsluiten dus diep en goed in je oren zitten).

   1. Ik heb de afgelopen weken heel veel gelezen over het volume verhogen op de iPhone/iPad, ik heb alles geprobeerd inclusief externe equalizers.
    Het maximale volume blijft vrij zacht.
    Ik ben zeer benieuwd of je de oordopjes ook getest hebt op een iPhone of iPad?

     1. Deze oordopjes zijn gewoon te zacht.
      Ik weet alles over iOS als IT expert en sorry, ik kan niet anders zeggen dat deze oordopjes te zacht zijn. Ik weet echt niet hoe je tot de conclusie ben gekomen dat deze oordopjes okay zijn. Gewoon helaas zonde van mijn geld.

      1. Je kan ook een Volume Booster app gebruiken. Dank, ik heb er iets over toegevoegd.

 5. Vandaag ontvangen, de my002, ultra klein, goed geluid voor buds die zo klein zijn, en spotgoedkoop. Had al de Fiil T1xs, volgens mij ook dankzij Aartjan, die klinken beter maar zijn groter en zwaarder en zitten soms los in het oor. Niet deze my002 zo klein dat ze in je gehoorgang zitten en niet bewegen. Toch makkelijk te verwijderen. Bluetooth super makkelijk, in je oor stoppen en maakt meteen verbinding. In handig, mooi en degelijk oplaaddoos, de ideale buds voor het slapen gaan, met of zonder geluid. Spotgoedkoop, heb link op deze site gebruikt. Bedankt voor de goede tip maar weer.
  Oude tips van Aartjan.nl, nog steeds in gebruik, de Yinyoo Revonext (mijn favoriet), KZ ZS10 Pro, KZ ZSX Terminator en TRN V90s.

 6. Ik heb ze besteld via de door jou vermelde link en ze zijn net binnengekomen. De naam xiaomi wordt nergens vermeld op de oortjes en ook niet op het doosje. Waar kun je zien dat het xiaomi is en niet een ander bedrijf?

  1. Het nadeel van deze kleine oortjes is dat je ze ook wel kwijt kunt raken in bed.
   Dan is een koptelefoon met nekband weer fijn. Deze van Lenovo vind ik heel fijn, ook heel plat, goed geluid. Het is niet in ear, maar ligt in je oorschelp, net als de eerste airpods.

   Aanrader, voor weinig.
   €6,26 54%OFF | Nieuwe Lenovo SH1 Draadloze Koptelefoon Bluetooth 5.0 Chip Hifi Geluidskwaliteit IPX5 Waterdichte Sport Headset Magnetische Nekband Oordopjes
   https://s.click.aliexpress.com/e/_DB2ga4d

   1. Ik heb de Xiaomi Q26 eindelijk gekocht en ik moet zeggen dat ik best enthousiast ben. Ik gebruik ze voor woon-werkverkeer op de fiets en was een beetje huidig voor windgeruis, maar dat valt reuze mee. Als het hard waait en ik wind tegen dan hoor ik dat uiteraard, maar ik kan podcasts (wat ik voornamelijk luister) meestal goed horen en verder krijg ik ook het verkeer mee, wat ook wel prettig is. Enige minpuntje is het volume, dat had voor mij wat harder gemogen. Ik gebruik een iPhone 12 als telefoon. Maar al met al dus een goede tip!

    1. Leek mij ook goed voor de motor. Alleen als de microfoon niet goed werkt kun je geen opdrachten geven. Het zou mooi zijn als er een ideaal setje is voor de motor waar mee je ook spraakopdrachten kunt geven. Iemand tips?

Geef een reactie