Audio Koopgids

aartjan oortjes oordopjes

– Update: 15 maart 2024 –

AARTJAN’s Audio Koopgids bevat allerlei voordelige top-HiFi. De beste oordopjes in verschillende prijsklassen, de beste goedkope Bluetooth speakers, DAC’s, versterkers en draadloze HiFi, tot aan de allerbeste High End koptelefoons.

Ik koop voortdurend allerlei veelbelovends, zonder sponsoring. Over de beste schrijf ik hier dan reviews. Dus kom nog eens terug, of abonneer je gewoon 🙂.

Dit zijn de aanraders (en een compleet High End Audio Systeem maak je zo):

  • KZ ZVX reviewDe beste goedkope oortjes: de KZ ZVX. Punt! KZ heeft zichzelf weer overtroffen, voor de zoveelste keer. Op nummer 1, samen met de KZ ZEX, in het goedkopere segment dan. Zie de review.
    Hier te koop voor €23. Snel geleverd, in een dag of vijf.
    Of hier op AMAZON.nl. Niet op BOL te koop.
    Met losse kabel AUDIOFIEL bestel
  • aartjan audio koopgidsEen Bluetooth clip (5,-) om alles draadloos te maken. Je kan ‘m ook als ontvanger gebruiken, om vanaf je telefoon draadloos muziek naar je speakers te streamen. Of in je auto, draadloos naar je autoradio. Er zit zelfs Multipoint op, zodat twee devices tegelijk verbonden blijven.
    – – – werkt ook op de iPhone – – –
    ZIE DE REVIEW

    Dit kan ook in topkwaliteit, met LDAC en de beste DAC: de
    Fiio BTR3K
  • Deze KZ Bluetooth kabel – bijvoorbeeld om mee te sporten. Oordopjes met afneembare kabel kan je draadloos maken met zo’n nekkabeltje. En zo zijn die dan ook nog eens de beste om mee te sporten. Zie de review.
    Topkwaliteit Bluetooth voor in ears kan ook met deze kabel.Of KZ Earhooks, zonder nekdraad. Nog fijner, maar wel met slecht bereik, daarom is er nu ook de verbeterde Pro-versie:
    – – – Dit werkt ook op de iPhone – – –

    Last van de wind? Doe dan dit!
  • redmi buds 4 pro review ANCXiaomi Buds 5 Pro: De beste goedkope draadloze oortjes met top-ANC, het beste geluid, Multipoint, LDAC, transparency en windfilter. Voor een kwart van de prijs van AirPods Pro. Hier te koop voor €60.
    ZIE DE REVIEW
  • oppo enco air3 reviewDe beste Draadloze Open dopjes: de OPPO Enco Air3 – zie de review – beter dan de oude AirPods, en veel goedkoper, hier voor €35
  • De  KZ PR1 / 2/ 3 voor de allerbeste Top HiFi, met de nieuwste Planar drivers en het mooiste natuurlijke en ruimtelijke geluid. Hier kan je onbeperkt lang naar luisteren. Heerlijke audiofiele verwennerij, zeker met een top-DAC erbij, zoals die hieronder. Absurd goedkoop voor de geboden topkwaliteit.
    ZIE DE REVIEW VAN DE KZ PR1 – en de review van de KZ PR2/3
    Ik doe er ook een 16 core upgrade kabel bij.
  • Met een voordelige DAC zoals deze TRASAM Q1 haal je het beste geluid uit je laptop, telefoon en tablet. ZIE DE REVIEW.
    Nog beter is de LOCONAQ A1 – – ZIE DE REVIEW
    – – – Met een Lightning adapter erbij werkt zo’n DAC ook op de iPhone – – –
    Maar nog weer mooier is zo’n buizen-koptelefoonversterker:buizenversterker Aiyima T6 Pro
  • Anker Soundcore Q30 reviewBeste draadloze koptelefoon met ANC. Topgeluid, enorme batterij, mooie bas, custom EQ, transparency, noise canceling, microfoons en Multipoint. Wat wil je nog meer? Comfortabel en voordelig: de Anker Soundcore Q30.
    ZIE DE REVIEW
    Of wil je de beste latency en de beste transparency? Dan de QCY H3:
  • xdobo x8 reviewAls Bluetooth speakertje deze XDOBO X8. Met uitstekende bas, en hij kan ook hard. Je kan er ook twee in stereo zetten. Net zo goed als die JBL’s die je overal ziet, maar dan voor de helft van de prijs. Zie de review.
  • Als High End koptelefoon een Open Over Ear met planar drivers: de Hifiman He400SE: Ongeëvenaarde HiFi voor die prijs…
    ZIE DE REVIEW
    Of de Philips Fidelio X2HR (in prijs gedaald, zie de review).
    Nog veel goedkoper? Dan is de Superlux van een paar tientjes de beste.
  • Headroom MS16 (€6) om mee te bellen en te vergaderen.
    Een setje “open dopjes” met de beste microfoons. Je hoort je eigen stem goed door het open systeem, en de anderen horen je ook glashelder.
    De VE Monk of de KBear Stellar zijn uitstekende alternatieven.
    ZIE DE REVIEW
  • De kleinste en platste oordopjes zijn deze die vrijwel in je gehoorgang verdwijnen. Je kan er dus ECHT mee op een kussen liggen, ook op je zij. Het geluid is ook. nog eens uitstekend:
    slaap oordopjes beste 2024

Betere eartips en kabels

Ik heb bij de oordopjes meestal eigen ear tips, zie dit artikel. In ears moeten je oren perfect afsluiten namelijk. En je kan de kabel ook upgraden naar een audiofiele kabel.

Budget-keus

Met de Bluetooth clip en de KZ ZVX of de KZ ZEX kan je al alles: muziek, bellen en sporten. En met de Redmi Buds 5 Pro heb je ook nog de beste ANC noise cancelling. Of de Anker Soundcore Q30, als je liever een draadloze koptelefoon met ANC hebt.

Of gaat je budget maar tot €4? Dan is er deze X2 Sport.

Ben ik verder nog wat vergeten? Ik hoor het graag :)

iPhone?

  1. Alles kan draadloos met de Bluetooth clip of de earhooks: ook op de iPhone
  2. Bedraad kan het met een Lightning Audio adapter. Zie deze blog.
  3. Of met een Lightning kabel, voor die KZ.
  4. Deze audiofiele top-DAC kan ook, daar zijn ook Lightning adapters voor. En vanaf de iPhone 15 kan dit direct zonder adapter.

TEST-OPSTELLING

Ik test met 24 bits HD audio op een Zishan T1 met AK4497 en met de Loconaq A1 en de buizenversterker. En ook met Spotify in de hoogste kwaliteit. Als referentie heb ik mijn beste hoofdtelefoons: de Sennheiser HD660 en de Philips Fidelio X2HR. En de Hifiman. En als beste oordopjes de KZ PR1.

Zie ook mijn blinde A/B Audiotest, en mijn BASS HiFi TEST playlist op Spotify:


Niet gesponsord. Er staan wel affiliate linkjes in. Maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via de links blijf ik in leven! THANK U, LOVE U ALL & CU NEXT TIME!

17 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Ik lees goede reviews over deze in-ears van Sandoohttps://www.amazon.nl/gp/aw/d/B09BL3ZFBS/ref=sspa_mw_detail_2?ie=UTF8&psc=1&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9waG9uZV9kZXRhaWwp13NParams#aw-udpv3-customer-reviews_feature_div
    Is dat een goede budget optie? Batterij gaat iets langer mee dan jouw toppers en geen multi touch maar voor de rest? Of zou je andere aanraden voor onder 40-50 euro?
    PS lees trouw al je reviews, ontzettend fijn!

  2. Ik weet dat IEM’s niet het beste zijn voor gaming maar ik zoek ze toch… Ik zoek dus een IEM waar plaatsing belangrijk is zodat ik “vijanden” kan horen lopen. Wel een lekkere bas maar niet teveel en ook de highs moeten niet te schel zijn. En dan het liefst rond en onder de 30 euro.

  3. Vorig jaar heb ik o.b.v. jouw reviews de KZ Terminator gekocht en ben er nog altijd erg blij mee voor muziek.
    Bij online vergaderingen is het alleen heel irritant dat je jezelf niet goed hoort. N.a.v. deze lijst heb ik de Headroom MS16 besteld, ik kan niet wachten tot ze binnen zijn.
    Misschien bestel ik de Tiandirenhe TD08 ook nog, een obese bas kan ik zeker waarderen.
    Dankjewel voor de reviews!

  4. Ik mis eigenlijk de eartips nog, die bepalen in hoge mate het geluid. Voor rock of bass, extra grote opening, voor jazz of high end kleinere opening. De juiste keuze van eartips bepalen in grote mate het geluid en ze kosten haast niets.

  5. KZ Terminator gekocht en direct verslaafd. Nu heb ik lang zitten twijfelen wat de volgende IEM zou worden. Keuze was tussen de TRN V90S en QOA Vesper. Het is een QOA Vesper geworden! Wat een geluid, veel voller en warmer dan de KZ. Dank je wel AJ voor de TOP lijstjes. Ik heb gewoon je nr1(s) gevolgd en ben zeer tevreden.

    1. Hoi Mike,
      Hopelijk kan je wat voor me beantwoorden.
      Aangezien je de kz terminator ook hebt.
      Hoe omschrijf je het hoog/treble vergeleken met de vespers?

      1. Ha Quin, als je nog moet kiezen zou ik zeker voor de vesper gaan. In alles net wat beter dan de kzx. Helder geluid, gedetailleerd. Alleen mis ik zelf nog wat bas en warmte. Daarvoor heb ik zelf de 1more quad driver, dat is ook de koptelefoon die ik uiteindelijk het liefst opzet, het meest muzikaal vind ik. Maar goed, dat blijft subjectief.

  6. Hoi Aartjan,
    Ik ben op zoek naar oortjes voor kinderen, kan je iets aanbevelen het gaat om de leeftijd 7 tot 10 jaar.
    Bedankt alvast!

  7. Overzicht, altijd fijn. Voor ons iPhone-gebruikers graag ook een mooie toevoeging, als dat kan. Ik heb de MS16, maar die werken alleen met een tussenplug op m’n telefoon. Dus heb je misschien nog enkele goede adviezen voor lightning-oortjes?

Geef een reactie