AJ’s Topselectie oortjes

aartjan oortjes oordopjes

– Update: 23 oktober 2021 –

AJ’s topselectie bevat alles wat je maar zou willen aan topkwaliteit headsets en oordopjes. Met voor elke stemming of gelegenheid het beste en voordeligste oortje. Inclusief alle essentiële toebehoren, zoals draadloze opties en HiRes Audio DAC’s. Je hebt geen dure koptelefoon meer nodig, geen High End stereo-installatie, geen versterker, geen AirPods, geen microfoon – niks! Alles kan met deze perfecte selectie. Deze TOP 10 is als geheel zelfs nog goedkoper – en beter – dan één Bose of Sony of B&W of Apple ding.

 1. Headroom MS16 (6,-) om mee te bellen en te vergaderen
  Een setje “open dopjes”, perfect om mee te bellen. Je hoort je eigen stem goed, en zij horen jouw stem ook glashelder. In het verkeer veilig, door het open systeem. Net als de oude Apple oordopjes – maar dan beter. Het zit los in je oren. Daarom de beste voor video calls, bellen en meetings. En zelfs voor muziek klinkt deze ongelofelijk goed. Een top-alternatief is de VE Monk.
  ZIE DE REVIEW
 2. De KZ ZEX (€ 25,-) met electrostatische drivers: de NUMMER 1 in de categorie “in ears”. Sluit je oren af, perfect voor muziek. Audiofiele topkwaliteit voor de laagste prijs. Ongehoord goed. Audiofiele hifi met Mega Bass.  Hier de review.
  Losse kabel TOP-MIC MEGA-BASS+++ AUDIOFIEL TE GEK! bestel
 3. Een Bluetooth clip (5,-) om alles draadloos te maken
  Je kan al die oordopjes simpel draadloos maken met deze clip. Je kan ‘m ook als ontvanger gebruiken, om vanaf je telefoon draadloos muziek naar je speakers te streamen. Of in je auto, draadloos naar je autoradio. Er zit zelfs multipoint op (zodat twee devices tegelijk verbonden blijven). Dat is vrij uniek.
  – – – Met deze clip werkt elk oortje ook op de iPhone – – –
  ZIE DE REVIEW
 4. Deze KZ Bluetooth kabel om mee te sporten
  De KZ ZEX kan je simpel draadloos gebruiken met dit ideale draadloze nekkabeltje. Werkt perfect. En zo zijn ze dan ook nog eens de beste om mee te sporten. Zie de review. Of inmiddels deze KZ Earhooks zonder nekdraadje. Eigenlijk nog fijner, maar bij sommige devices helaas wel met een slecht bereik. UPDATE: er is nu de verbeterde Pro versie.
  Last van de wind? Doe dan dit!
  – – – Zo’n kabel werkt ook op de iPhone, zonder verloopjes – – –
 5. MPOW X3 (35,-) met echte ANC voor wat rust aan je kop
  Uitstekende draadloze in ear met Active Noise Cancelling. Heerlijk in OV, kantoortuin of in je imaginaire vliegtuig. Prachtig geluid. Lijkt op Apple AirPods Pro en is op punten zelfs beter. De Mpow X6 heeft ook nog low latency gaming mode, draadloos opladen, transparency en in ear detection.
  Ook geschikt om mee te sporten.
  ZIE DE REVIEW
  – – – Werkt ook meteen op de iPhone – – –
  Mag het ietsje duurder, en dan meteen met de beste ANC, en alles nog beter dan AirPods Pro? Maar dan veel goedkoper?
  Dat is de 1More Comfobuds ANC (€85,-) of, nog beter: de 1More ANC Pro.
 6. De QOA Vesper (50,-)
  Als je moe wordt van alle V-shapes, en weer een tijdje de allerbeste rustigste “natuurlijke” in ears wil horen. Hier kan je onbeperkt lang naar luisteren. Heerlijk ruimtelijke audiofiele verwennerij. ZIE DE REVIEW
  Of als je juist van superhelder en veel hoog houdt: de Shuoer Tape of de Moondrop Aria.
 7. Een DAC zoals de TRASAM Q1 (35,-)
  Bij top-oortjes hoort een top-DAC, voor nog beter geluid. Kan ook goedkoop:
  ZIE DE REVIEW
  Nog weer een stap beter is de LOCONAQ A1 met AK 4493 (50,-). Staat bij mij vrijwel non-stop aan. ZIE DE REVIEW
  – – – Met een Lightning adapter erbij werkt zo’n DAC ook op de iPhone – – –
  Nog weer mooier is een buizenversterker. Ook dat kan goedkoop.
 8. Okee, toch nog een grote koptelefoon, gewoon, voor erbij. Met redelijk goede echte ANC, en draadloos met Bluetooth. En je kan ‘m ook nog bedraad gebruiken. Enorme batterij, goede vette bas, aangenaam geluid en heel voordelig:
  deze Bluedio T7 (42,-). ZIE DE REVIEW
  Wil je dubbele ANC? Dan doe je onder deze koptelefoon ook nog nummertje 7 in je oren, ook met de ANC aan. Een uitvinding van AARTJAN: turbo-ANC!
  En als het wat duurder mag, dan de Soundcore Q30 van rond de €80,-  met top ANC, topgeluid en top-specs.

Dat was ‘t!

En er zijn apps voor Transparency, om je eigen stem te horen als je belt met in ear oordopjes: Microphone Pro voor Android bijvoorbeeld, of de app Awareness voor IOS. Of zoek op “microphone” of op “hearing” in de app store.

Wil je zo weinig mogelijk spullen?

Neem dan alleen de Headroom MS16 om te bellen / vergaderen. En voor muziek de audiofiele KZ ZEX, eventueel met een DAC voor topgeluid. En als je graag ook nog de beste draadloze ANC wil: de 1More Comfobuds Pro ANC.

Betere Ear tips en top-kabels

Verder heb ik er een zootje ear tips bij, zie die blog daarover. In ears moeten je oren perfect afsluiten, anders hoor je geen goede bas. Ik doe er meestal deze XXL ear tips op. Kost bijna niks. Of de beroemde Spinfit. Of goedkope memory foam tips, of de originele Comply foam tips.

Verder kan je ook nog upgraden naar een audiofiele kabel of deze 16 Core goud/zilvermix kabel van KZ (10,-).

Budget-keus

Ben je op budget? Neem dan de Headroom en het Bluetooth clipje. En de KZ ZEX. Compleet setje voor alle gelegenheden. Doe er later eventueel nog eens een goede DAC bij. En misschien ook nog iets met echte ANC.

Ben ik verder nog wat vergeten? Ik hoor het graag :)

iPhone?

 1. Je kan alle oortjes draadloos gebruiken met nummertje 5 en 6: dat werkt ook op de iPhone
 2. En bedraad kan het met een Lightning Audio adapter. Zie deze blog.
 3. Nog beter is een Lightning kabel. Die past op de ZEX. De DAC in de kabel geeft een beter geluid.
 4. Topkwaliteit audio uit je iPhone kan met de DAC’s, want daar zijn ook Lightning adapters voor.

Niet gesponsord. Er staan wel affiliate linkjes in. Maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via de links blijf ik in leven! THANK U, LOVE U ALL & CU NEXT TIME!

15 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik weet dat IEM’s niet het beste zijn voor gaming maar ik zoek ze toch… Ik zoek dus een IEM waar plaatsing belangrijk is zodat ik “vijanden” kan horen lopen. Wel een lekkere bas maar niet teveel en ook de highs moeten niet te schel zijn. En dan het liefst rond en onder de 30 euro.

 2. Vorig jaar heb ik o.b.v. jouw reviews de KZ Terminator gekocht en ben er nog altijd erg blij mee voor muziek.
  Bij online vergaderingen is het alleen heel irritant dat je jezelf niet goed hoort. N.a.v. deze lijst heb ik de Headroom MS16 besteld, ik kan niet wachten tot ze binnen zijn.
  Misschien bestel ik de Tiandirenhe TD08 ook nog, een obese bas kan ik zeker waarderen.
  Dankjewel voor de reviews!

 3. Ik mis eigenlijk de eartips nog, die bepalen in hoge mate het geluid. Voor rock of bass, extra grote opening, voor jazz of high end kleinere opening. De juiste keuze van eartips bepalen in grote mate het geluid en ze kosten haast niets.

 4. KZ Terminator gekocht en direct verslaafd. Nu heb ik lang zitten twijfelen wat de volgende IEM zou worden. Keuze was tussen de TRN V90S en QOA Vesper. Het is een QOA Vesper geworden! Wat een geluid, veel voller en warmer dan de KZ. Dank je wel AJ voor de TOP lijstjes. Ik heb gewoon je nr1(s) gevolgd en ben zeer tevreden.

  1. Hoi Mike,
   Hopelijk kan je wat voor me beantwoorden.
   Aangezien je de kz terminator ook hebt.
   Hoe omschrijf je het hoog/treble vergeleken met de vespers?

   1. Ha Quin, als je nog moet kiezen zou ik zeker voor de vesper gaan. In alles net wat beter dan de kzx. Helder geluid, gedetailleerd. Alleen mis ik zelf nog wat bas en warmte. Daarvoor heb ik zelf de 1more quad driver, dat is ook de koptelefoon die ik uiteindelijk het liefst opzet, het meest muzikaal vind ik. Maar goed, dat blijft subjectief.

 5. Hoi Aartjan,
  Ik ben op zoek naar oortjes voor kinderen, kan je iets aanbevelen het gaat om de leeftijd 7 tot 10 jaar.
  Bedankt alvast!

 6. Overzicht, altijd fijn. Voor ons iPhone-gebruikers graag ook een mooie toevoeging, als dat kan. Ik heb de MS16, maar die werken alleen met een tussenplug op m’n telefoon. Dus heb je misschien nog enkele goede adviezen voor lightning-oortjes?

Geef een reactie